Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po połówkowych, na szczęście wszystko w porządku. Nie ma się czego przyczepić. Mała wagowo w normie, waży teraz 400g. Ulga 🥰
Pytałam lekarza o ruchy, powiedział, że na spokojnie trzeba do tego podejść i nie porównywać się. Szczególnie, że w usg wszystko gra. Około 26 tyg powinnam je poczuć lepiej. Nie ma co się spinać 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2021, 14:25
Lady_Dior, Natka95, Malina, agulineczka, joanien1104, Żonkil, Zula36, Annamaria, Breath_less, trodde, baksia lubią tę wiadomość
-
Foto80 gratuluję udanej wizyty 😁 Cieszę się, że wszystko dobrze 😊 Teraz tylko cieszyć się ciążą 😍
Foto80 lubi tę wiadomość
-
Gosiak93 wrote:Hey ja też jestem ,,świeżo,, po zabiegu. Zabieg 8.12 dwa miesiące starań i nic teraz czeka nas 3 cykl. Trzymam kciuki za Ciebie 👍🤞🤞
A ja trzymam za Ciebie! Oby się udało 💪🏻❤️Gosiak93 lubi tę wiadomość
12.20
Poronienie zatrzymane - 8/9tc💔
03.21 II 🍀
-
Foto, Zula,
Nie zdążyłam Wam napisać ze trzymam za Was kciuki. Ale mam nadzieję, że wiecie że zawsze jestem z Wami całym serduszkiem❤️ Cieszę się z pozytywnych wieści. Duże już te Wasze Maleństwa❤️😘
Ewelinka
Kurczę faktycznie trochę nisko😔 tez bym się denerwowała. A który masz dziś dzień cyklu🤔 ja 31 dc (15-16dpo) miałam ok 560. Ale wydaje mi się ze jest to żaden wyznacznik, bo beta jest indywidualna sprawa. Przy słabych przyrostach tez myślałam ze spada, a później nagle odbiła. Najważniejsze żeby rosła🙏 Wydaje mi się ze najważniejszy jest obraz usg wiec trzymam mocno kciuki❤️ i wierze, że będzie wszystko dobrze😘 Doskonale wiem co czujesz, ale musimy cierpliwie czekać😔 jestem z Tobą😘Foto80, Zula36 lubią tę wiadomość
-
Malina wrote:Foto, Zula,
Nie zdążyłam Wam napisać ze trzymam za Was kciuki. Ale mam nadzieję, że wiecie że zawsze jestem z Wami całym serduszkiem❤️ Cieszę się z pozytywnych wieści. Duże już te Wasze Maleństwa❤️😘
Ewelinka
Kurczę faktycznie trochę nisko😔 tez bym się denerwowała. A który masz dziś dzień cyklu🤔 ja 31 dc (15-16dpo) miałam ok 560. Ale wydaje mi się ze jest to żaden wyznacznik, bo beta jest indywidualna sprawa. Przy słabych przyrostach tez myślałam ze spada, a później nagle odbiła. Najważniejsze żeby rosła🙏 Wydaje mi się ze najważniejszy jest obraz usg wiec trzymam mocno kciuki❤️ i wierze, że będzie wszystko dobrze😘 Doskonale wiem co czujesz, ale musimy cierpliwie czekać😔 jestem z Tobą😘
U mnie dziś 34dc ,owu była w 16 dc czyli dziś 18 dni po owulacjiStarania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
02.2025 III procedura * 18 pęcherzyków i tylko 1 komórka 😭brak zarodków .
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Kurczę Ewelina faktycznie troche niska ta beta jak na 18dpo. 😒Prog piękny. Pozostaje czekać do środy. Masz ze 20 kciuków tu od nas.
Nie skreslaj jeszcze wszystkiego.
Wierzę, że może być Ci już naprawdę ciężko. Wchodząc tutaj czytasz głównie o ciazach, maluszkach. To pewnie nie poprawia samopoczucia w takich dniach jak ten. Ale no kurczę w koncu się uda! Ja kciuków nie zwalniam za ten miesiąc 💚Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Lady_Dior wrote:Agulineczka a jak leżysz i przyłożysz dłoń, to też kompletnie nic❓ Wiesz to jest jednak taki okres, że jeszcze nie muszą być wyczuwalne a jak masz łożysko z przodu-to już wcale. Na wizycie się dowiesz a może lada chwila dzidzia da o sobie znać 😊
No nic 😑oczywiście moja psychika zaczyna wkrecac sobie różne scenariusze.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Ewelina26 wrote:U mnie dziś 34dc ,owu była w 16 dc czyli dziś 18 dni po owulacji
Ewelinka,
Może Maluszek potrzebuje czasu, żeby się rozruszać, wiem coś o tym dlatego jestem dobrej myśli i wierze, że będzie dobrze😘 trzymam mocno kciuki❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2021, 16:03
-
Ewelina co by nie bylo trzymam kciuki. Prog bardzo ładny i obiecujący.
Foto super imię. Fajnie brzmi i krotkie
Dziewczyny pytanie ogólne do wszystkich: jakie imiona żeńskie Wam się podobają? Tu na forum już widziałam Natalię i teraz Nela. Jakieś macie swoje jeszcze typy? -
Ewelina, ja tez zaciskam kciuki, ale rozumeim Twoje rozczarowanie.. jest trochę nisko ta beta ale cuda się zdarzają ❤️ Poczekajmy na przyrost!
Żonkil, ja bym nazwała córeczkę Diana lub Eliza ❤️Żonkil lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
PaulaZi, ja nie miałam problemu z zajściem w ciążę jak przed poronieniami, po poronieniach i po leczeniu, miałam to szczęście. Czasami organizm potrzebuje więcej czasu aby wrócić do normy.
PaulaZi, Gosiak93 trzymam kciuki za Was ✊🏻😚
Zula ale dużego już masz chłopaka 😍 Cieszę się, że wszystko jest dobrze ❤️ Co do ciśnienia nie będę się wypowiadać, bo sama mam zawsze wysokie 🤭
Natka, ja chodzę do szkoły rodzenia raz w tyg 😊 później położna która prowadzi zajęcia przyjdzie do mnie po porodzie. Wszystko jest też na NFZ 😃 ja jestem mega zadowolona, bo jak wspomniałam nie mam styczności z małymi dziećmi więc na pewno czegoś się dowiem albo będzie mi łatwiej ogarnąć pewne rzeczy np.kąpiel,karmienie, pielęgnacja,przewijanie 🙈 Natka ja jeszcze obserwuję na instagramie jedną dziewczynę, fizjoterapetukę, która nagrywa filmiki jak prawidłowo podnosić dziecko, przykładać do piersi itp. 😃
Foto, bardzo się cieszę, że malutka pieknie rośnie i, że jest wszystko dobrze 🥰 Nela, piękne imię 🥰
Żonkil, ja zastanawiałam się nad Natalią, Zuzią, Amelią i Pauliną. 😊Zula36, Natka95, Foto80, Żonkil, PaulaZi, Gosiak93 lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Ewelina, Kochana no kurcze faktycznie ta beta nie jest za wysoka aleee może było późniejsze zagnieżdżenie 🤔 kurcze wiem, że nie powinno się porównywać bet ale sama to robiłam i pamiętam, że też nie miałam za wysokiej ale przyrost był prawidłowy więc czekamy na przyrost. Ja nie puszczam kciuków! A progesteron wooow! Ja taki miałam dopiero pod koniec 2 trym.
Wiem, że ciężko Ci myśleć pozytywnie ale niestety pozostaje czekać, chcialabym jakoś pomóc Ci wytrzymać do tej środy 😔 😘
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Dziewczyny, fajnie że u was wszystko dobrze z dzieciakami, zawsze to jakaś ulga po wizycie😊😊
Co do imion to u nas byłaby Lilianna albo Lilly. Mój obcokrajowiec,więc nie bardzo chce się zgodzić na "Zosie"🙈🙈 poza tym mamy koty zoske I toske i patrzac na to jakie sa postrzelone to slysze stanowcze NIE🙄
PaulaZi, mnie zajście w kolejną ciaze zajęło 8 cykli...myślę teraz z perspektywy czasu, że fajnie jest sobie dac odpoczac troche od tego wszystkoego. Sama nie chcialam marnowac czasu i zaczelismy starania po pierwszej @, więc każdy miesiąc był płacz I wielka rozpacz, 100 chorób na raz I na pewno źle zrobiony zabieg... jakbym wtedy dała sobie czas na odpoczynek to nie było by stresu bo bym zaszła np w 2 cykl po zalecanej półrocznej przerwie. Oczywiście są I tutaj przypadki,że dziewczyny nawet nie doczekają miesiączki I już są w ciąży, tego I Tobie życzę 😊PaulaZi lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Gela093 mi tu na moją Zosię mówią Sofija 😂
Żonkil ja na razie z imion mam te same co miałam wybrane przy Zosi- Laura, Alicja, Weronika. Zacznę intensywniej myśleć jak poznam płeć 😁
Agulineczka obstawiam, że masz łożysko z przodu, także głowa do góry 😊
Ewelina26 a pamiętasz kredkę i jej betę 13dpo❓ Tylko 7 a po 48godz 22 i tak jej powoli rosła a dziś już jest w połowie ciąży. Mam nadzieję, że i u Ciebie tak będzie za co trzymam kciuki 🤞🏻Gela093 lubi tę wiadomość
-
Jesli kiedykolwiek doczekam się córki to podobają mi się imiona Estera, Rachela lub Debora.
dla chłopca podobają mi się Samuel, Joachim, Samson.
Jestem zdecydowanie fanką imion hebrajskich, szczególnie tych, które występują w Starym Testamencie.
Ja i mąż również mamy imiona hebrajskie, obydwoje mamy żydowskich przodków, więc raczej ciężko będzie o inne imię niż semickiezależy nam aby imię było międzynarodowe.
aczkolwiek życie bywa przewrotne, więc znając nas decyzję podejmiemy jak dziecko już będzie na świecie ( oby jak najszybciej się to udało)
Żonkil lubi tę wiadomość