Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBlondyna.B wrote:Sisi25 bardzo współczuję 😔 rozumiem Cię, Twoje obawy, ból. 3 miesiące temu poród w 23 tygodniu, strata synka. Obawy o to jak będą na mnie patrzeć bo już większość widziała mnie z brzuszkiem. Czas zaleczył trochę rany. Już dużo lepiej, zaraz zaczynamy starania. Daj sobie czas, swoim emocjom, hormonom. Będzie dobrze a jeśli potrzebujesz wsparcia to napisz do fundacji Ernesta oni pomogą
Daggi mam nadzieję, że szybko się uda. Dziś jeszcze zrobiłam witaminę B12 i się okaże czy to tylko niedobór czy złe wchłanianie - z kompletem w piątek rano idę do lekarza. Oby tylko nie kazał jeszcze czekać bo już te 2 miesiące były mega trudne.
PaulaZi gratulacje! ❤️ Będzie wszystko dobrze, jak u każdej z nas. Znajdź sobie zajęcia żeby całymi dniami nie siedzieć i nie myśleć tylko i się nie zamartwiać
Również Ci bardzo współczuję pisałam już z psychologiem z fundacji Ernesta, faktycznie było to też bardzo pomocne. Nasze aniołki nad nami czuwają i trzeba wierzyć, że się uda i będzie dobrze ❤️Blondyna.B lubi tę wiadomość
-
AnnaMaria też patrzyłam juz na otulacze do fotelika, bo nie miałam tego przy poprzedniej dwójce, a na jesien faktycznie by się przydał. To z jakiejś konkretnej strony? Fb?
Masz rację, nie będę tu pisać o wyprawce, żeby żadnej ze straczek nie robić przykrosci.
Kiedy masz polowkowe?Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
agulineczko, połówkowe pod koniec kwietnia, więc pewnie szybko zleci. W międzyczasie muszę krzywą cukrową zrobić, chyba za tydzień, czy jakoś tak..
A otulasz jest firmy Makaszka, mam od nich pościel dla najmłodszego, porządna firma, ale na pewno nie tania niestety. -
Odebrałam wyniki B12 - 137 pg/ml czyli duży niedobór i prawdopodobnie to też powód wysokiej homocysteiny. Oby lekarz zalecił jak najlepsze suplementy żeby to szybko doprowadzić do prawidłowego stanu 😔
-
Czytam Was i się popłakałam...Sisi tak mi przykro...
dlaczego kobiety ktore pragną dziecka, mają do tego warunki finansowe i materialne nie mogą mieć dzieci? Za to patologie które piją i ćpają rodzą gromadki po to, bo mieć 500+ i je maltretować..to jest takie niesprawiedliwe!
Sisi jestem całym serduchem z Tobą🤗daj sobie jeszcze czas na wyplakanie wszystkich zapasów łez jakie jeszcze się kryją w oczach i nie wracaj jeszcze do pracy. Odpocznij, nabierz siły i energii. Dziś już pierwszy krok zrobiłaś więc z każdym dniem będzie już coraz lepiej❤💐🍀Daggi, Blondyna.B lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Daggi ja brałam Pregna Plus i nie miałam niedoborów żadnych 😊
-
Bombka wrote:dlaczego kobiety ktore pragną dziecka, mają do tego warunki finansowe i materialne nie mogą mieć dzieci? Za to patologie które piją i ćpają rodzą gromadki po to, bo mieć 500+ i je maltretować..to jest takie niesprawiedliwe!
Bombka, ja mając przyjaciół pracujących w mopsie i sądownictwie, ostrożnie stawiam osądy.. W dzisiejszych czasach uwierz mi, spada dzietność wśród najbiedniejszych i to bardzo, a przemoc w rodzinach dobrze sytuowanych, w bardziej niż dobrej sytuacji materialnej rośnie lawinowo.. Depresje dzieci i samobójstwa to głównie rodziny z lepszych domów.. to straszne..
Kiedyś owszem, to co napisałaś było faktem. Dzisiaj, niestety nie jest już tak czarno-biało.
Dagii, z doborem witamin zaczekałabym na twoje wyniki mutacji w kierunku trombofilii, wtedy bedziesz wiedzieć, czy brać metylowane, czy nie. Trudno tak dobierać bez wyników badań. Teraz w zupełności ci wystarczy kwas foliowy, poczekaj na wyniki..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 19:53
-
nick nieaktualnyBombka wrote:Czytam Was i się popłakałam...Sisi tak mi przykro...
dlaczego kobiety ktore pragną dziecka, mają do tego warunki finansowe i materialne nie mogą mieć dzieci? Za to patologie które piją i ćpają rodzą gromadki po to, bo mieć 500+ i je maltretować..to jest takie niesprawiedliwe!
Sisi jestem całym serduchem z Tobą🤗daj sobie jeszcze czas na wyplakanie wszystkich zapasów łez jakie jeszcze się kryją w oczach i nie wracaj jeszcze do pracy. Odpocznij, nabierz siły i energii. Dziś już pierwszy krok zrobiłaś więc z każdym dniem będzie już coraz lepiej❤💐🍀
O tym samym dziś pomyślałam i poczułam taką niesprawiedliwość...poza tym czytam tutaj, że każda z was też ma już sporo badań za sobą...ja przez te prawie dwa lata starań już prawie mieszkałam w gabinecie ginekologa...jak sobie pomyślę ile jest kobiet, które nie robią nic i udaje się za pierwszym razem od tak...to aż mnie ściska z zazdrości i po prostu tego nie rozumiem. Kiedyś myślałam właśnie ,że zajście w ciążę to taka pestka...tylko dlaczego akurat takie nieszczęścia spadają na te, które tego tak pragną i dbają o siebie, żeby tylko się udało i było dobrze...Motyl12, Blondyna.B lubią tę wiadomość
-
Daggi wrote:Blondyna.B do wizyty już niedaleko. Lekarz na pewno doradzi coś, co będzie najlepsze dla Ciebie. Nie martw się :* ja biorę balance B-200 firmy swanson i jest tu tez właśnie witamina B12 (metylokobalamina) tak jest napisane. Ale poczekaj spokojnie do wizyty, lekarz będzie wiedział najlepiej
Kochane dziewczyny, powiedzcie mi jakie witaminy bierzecie w ciąży? Jakie według Was najlepsze? 😊
Ja biore prenatal uno-jest tam aktywny kwas foliowy, b6 b12, cholina, wit d 2000j, jod, imbir. Kupuję tylko przez neta bo jest o wiele taniej niż w stacjonarnych aptekachUdane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Ja akurat dziewczyny po poronieniu wróciłam do pracy tydzień po...i z perspektywy czasu wiem, że dla mnie była to bardzo dobra decyzja. Nie miałam czasu na na nic...musiałam zebrać się w sobie i iść do przodu. Taka forma terapii. Na chwilę obecną jestem ponad 3 lata po poronieniu i niestety nie udało się ponownie zajść w ciążę. I takie przypadki jak mój też się w życiu zdarzają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 20:08
JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
A na obniżenie homocysteiny pilam kompleks witamin z grupy B metylowany - Complex B.
Blondyna.B lubi tę wiadomość
JJ.
- Endometrioza 1 stopnia
- Hashimoto
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
Ewelina, jak tam u Ciebie ? Jak się czujesz ?
Ja powoli się stresuję poniedziałkową wizytą w Gamecie i szczepieniem od dawcy. Mam nadzieję, że dobrze to zniosę, szczególnie szczepienie, bo jadę tam sama autem i koniecznie muszę tego samego dnia wrócić do domu.
-
nick nieaktualnyJJ. wrote:Ja akurat dziewczyny po poronieniu wróciłam do pracy tydzień po...i z perspektywy czasu wiem, że dla mnie była to bardzo dobra decyzja. Nie miałam czasu na na nic...musiałam zebrać się w sobie i iść do przodu. Taka forma terapii. Na chwilę obecną jestem ponad 3 lata po poronieniu i niestety nie udało się ponownie zajść w ciążę. I takie przypadki jak mój też się w życiu zdarzają.
Przykro mi mam nadzieję kochana, że wam się uda. Straszne to jest, że tak długo czasami trzeba czekać na to szczęście -
Annamaria wrote:Bombka, ja mając przyjaciół pracujących w mopsie i sądownictwie, ostrożnie stawiam osądy.. W dzisiejszych czasach uwierz mi, spada dzietność wśród najbiedniejszych i to bardzo, a przemoc w rodzinach dobrze sytuowanych, w bardziej niż dobrej sytuacji materialnej rośnie lawinowo.. Depresje dzieci i samobójstwa to głównie rodziny z lepszych domów.. to straszne..
Kiedyś owszem, to co napisałaś było faktem. Dzisiaj, niestety nie jest już tak czarno-białe.
Takie też są oczywiście
Mi rozchodziło się o tematy nagłaśniane w tv -co reportaż o pobitym małym dziecku bo "za głośno plakało" widać rodzica/opiekuna po alkoholu lub człowieka z bardzo ubogim słownictwem i co drugim słowem na k... do tego w tle bardzo kiepskie warunki mieszkaniowe stąd mój osąd o patologii-to jest przerażające 😞i tacy ludzie nie odżywiają się zdrowo, nie biorą witamin, nie chodzą po lekarzach..do tego piją, palą a mają 3,4dzieci 😣 wrrrUdane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Sisi25 wrote:Przykro mi mam nadzieję kochana, że wam się uda. Straszne to jest, że tak długo czasami trzeba czekać na to szczęścieJJ.
- Endometrioza 1 stopnia
- Hashimoto
nick nieaktualnyJJ. wrote:Oj.. dokładnie. Człowiek musi tyle poświęcać i brnąć do przodu aby osiągnąć zamierzony cel... I nam kiedyś się uda 🙂
Uda się na pewno! Tutaj nawzajem musimy w to wierzyć bo to naprawdę pomaga. Podczas starań też korzystałam z forum bo wiedziałam, że zrozumieją mnie tylko kobiety, które mają podobne przejścia i problemy. Ja wierzę, że każda historia będzie miała swój szczęśliwy koniec.JJ., Blondyna.B, Kitaja lubią tę wiadomość
-
PaulaZi gratuluję i trzymam mocno kciuki!
Niestety musisz przetrwać jakoś ten ciężki okres, zajmij czymś głowę chociaż wiem, że czasami ciężko. Będzie dobrze, głowa do góry 😘
Kitaja kciuki za starania ✊🏻😘
Sisi25 bardzo mi przykro, że musiałaś przez to wszystko przejść 😪 Ja również nie sądziłam, że tak dużo par przechodzi przez takie piekło przechodzi.. Ja mam to szczęście, że zachodzę bez problemu w ciążę ale 3 poronilam na etapie 6/9tc był to dla mnie najgorszy okres w moim życiu. Po 2 poronieniach byłam 2 tyg na zwolnieniu i dla mnie to było zdecydowanie za mało. Również nie czułam się na siłach aby wracać do pracy tym bardziej, że w moim zawodzie mam kontakt z pacjentami więc musiałam być uśmiechnięta, miła a po prostu nie miałam na to ochoty. Poproś lekarza chociaż jeszcze o tydzień zwolnienia jeśli czujesz taką potrzebe. Ściskam mocno 😘
Blondyna.B spokojnie, lekarz powie Ci jakie witaminy masz brać i będzie dobrze ✊🏻
Daggi ja od początku ciąży brałam femibion + kwas metylowany co 2 dzień.
Joanien, a jak reagowałaś na wcześniejsze szczepienia? Ja miałam na początku od partnera, później partner+dawca i raz od dawcy i powiem Ci, że nie czułam różnicy. Zawsze czułam się tak samow dzień szczepienia. Będę trzymać kciuki za wizytę i za dobre samopoczucie po szczepieniu ✊🏻😘
JJ. Trzymam mocno kciuki aby już zaraz zaświeciło dla Was słoneczko ✊🏻😘
Ewelina, Kochana jak tam u Ciebie?
Zula, jak dzisiejsza wizyta? 😘
Gela, kciuki za jutrrzjsza wizytę ✊🏻😘Gela093, Blondyna.B, Kitaja lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Zula duży już ten Twój synek 🥰 cieszę się, że wszystko dobrze. No zleciało jak nie wiem 🙈 A z tym liczeniem ruchów to ja nie wiem jak to jest, mi ginekolog nic nie kazał liczyć 🤷🏼♀️ oczywiście sama obserwuję Malutką i pomimo łożyska na przedniej ścianie bardzo wyraźnie ją czuję 😃
Powiem Ci, że ja dopiero zaczynam wszystko prac i w tym tyg pakuję dla siebie walizkę gdybym musiała iść leżeć, po weekendzie jak już będę miała wszystko poprawna to spakuje Malutką. A obiecywałam sobie, że do 34tc będę już wszystko miała gotowe 🙈Zula36 lubi tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie