Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Sisi25 bardzo współczuję 😔 rozumiem Cię, Twoje obawy, ból. 3 miesiące temu poród w 23 tygodniu, strata synka. Obawy o to jak będą na mnie patrzeć bo już większość widziała mnie z brzuszkiem. Czas zaleczył trochę rany. Już dużo lepiej, zaraz zaczynamy starania. Daj sobie czas, swoim emocjom, hormonom. Będzie dobrze a jeśli potrzebujesz wsparcia to napisz do fundacji Ernesta oni pomogą

Daggi mam nadzieję, że szybko się uda. Dziś jeszcze zrobiłam witaminę B12 i się okaże czy to tylko niedobór czy złe wchłanianie - z kompletem w piątek rano idę do lekarza. Oby tylko nie kazał jeszcze czekać bo już te 2 miesiące były mega trudne.

PaulaZi gratulacje! ❤️ Będzie wszystko dobrze, jak u każdej z nas. Znajdź sobie zajęcia żeby całymi dniami nie siedzieć i nie myśleć tylko i się nie zamartwiać

Również Ci bardzo współczuję :( pisałam już z psychologiem z fundacji Ernesta, faktycznie było to też bardzo pomocne. Nasze aniołki nad nami czuwają i trzeba wierzyć, że się uda i będzie dobrze ❤️

Blondyna.B lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria też patrzyłam juz na otulacze do fotelika, bo nie miałam tego przy poprzedniej dwójce, a na jesien faktycznie by się przydał. To z jakiejś konkretnej strony? Fb?

Masz rację, nie będę tu pisać o wyprawce, żeby żadnej ze straczek nie robić przykrosci.

Kiedy masz polowkowe?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczko, połówkowe pod koniec kwietnia, więc pewnie szybko zleci. W międzyczasie muszę krzywą cukrową zrobić, chyba za tydzień, czy jakoś tak..

A otulasz jest firmy Makaszka, mam od nich pościel dla najmłodszego, porządna firma, ale na pewno nie tania niestety.

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki B12 - 137 pg/ml czyli duży niedobór i prawdopodobnie to też powód wysokiej homocysteiny. Oby lekarz zalecił jak najlepsze suplementy żeby to szybko doprowadzić do prawidłowego stanu 😔

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was i się popłakałam...Sisi tak mi przykro...
    dlaczego kobiety ktore pragną dziecka, mają do tego warunki finansowe i materialne nie mogą mieć dzieci? Za to patologie które piją i ćpają rodzą gromadki po to, bo mieć 500+ i je maltretować..to jest takie niesprawiedliwe!
    Sisi jestem całym serduchem z Tobą🤗daj sobie jeszcze czas na wyplakanie wszystkich zapasów łez jakie jeszcze się kryją w oczach i nie wracaj jeszcze do pracy. Odpocznij, nabierz siły i energii. Dziś już pierwszy krok zrobiłaś więc z każdym dniem będzie już coraz lepiej❤💐🍀

Daggi, Blondyna.B lubią tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daggi ja brałam Pregna Plus i nie miałam niedoborów żadnych 😊

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombka wrote:
    dlaczego kobiety ktore pragną dziecka, mają do tego warunki finansowe i materialne nie mogą mieć dzieci? Za to patologie które piją i ćpają rodzą gromadki po to, bo mieć 500+ i je maltretować..to jest takie niesprawiedliwe!

Bombka, ja mając przyjaciół pracujących w mopsie i sądownictwie, ostrożnie stawiam osądy.. W dzisiejszych czasach uwierz mi, spada dzietność wśród najbiedniejszych i to bardzo, a przemoc w rodzinach dobrze sytuowanych, w bardziej niż dobrej sytuacji materialnej rośnie lawinowo.. Depresje dzieci i samobójstwa to głównie rodziny z lepszych domów.. to straszne..

Kiedyś owszem, to co napisałaś było faktem. Dzisiaj, niestety nie jest już tak czarno-biało.

Dagii, z doborem witamin zaczekałabym na twoje wyniki mutacji w kierunku trombofilii, wtedy bedziesz wiedzieć, czy brać metylowane, czy nie. Trudno tak dobierać bez wyników badań. Teraz w zupełności ci wystarczy kwas foliowy, poczekaj na wyniki..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 19:53

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombka wrote:
    Czytam Was i się popłakałam...Sisi tak mi przykro...
    Sisi jestem całym serduchem z Tobą🤗daj sobie jeszcze czas na wyplakanie wszystkich zapasów łez jakie jeszcze się kryją w oczach i nie wracaj jeszcze do pracy. Odpocznij, nabierz siły i energii. Dziś już pierwszy krok zrobiłaś więc z każdym dniem będzie już coraz lepiej❤💐🍀

O tym samym dziś pomyślałam i poczułam taką niesprawiedliwość...poza tym czytam tutaj, że każda z was też ma już sporo badań za sobą...ja przez te prawie dwa lata starań już prawie mieszkałam w gabinecie ginekologa...jak sobie pomyślę ile jest kobiet, które nie robią nic i udaje się za pierwszym razem od tak...to aż mnie ściska z zazdrości i po prostu tego nie rozumiem. Kiedyś myślałam właśnie ,że zajście w ciążę to taka pestka...tylko dlaczego akurat takie nieszczęścia spadają na te, które tego tak pragną i dbają o siebie, żeby tylko się udało i było dobrze...

Motyl12, Blondyna.B lubią tę wiadomość

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daggi wrote:
    Blondyna.B do wizyty już niedaleko. Lekarz na pewno doradzi coś, co będzie najlepsze dla Ciebie. Nie martw się :* ja biorę balance B-200 firmy swanson i jest tu tez właśnie witamina B12 (metylokobalamina) tak jest napisane. Ale poczekaj spokojnie do wizyty, lekarz będzie wiedział najlepiej :)

Kochane dziewczyny, powiedzcie mi jakie witaminy bierzecie w ciąży? Jakie według Was najlepsze? 😊

Ja biore prenatal uno-jest tam aktywny kwas foliowy, b6 b12, cholina, wit d 2000j, jod, imbir. Kupuję tylko przez neta bo jest o wiele taniej niż w stacjonarnych aptekach

• JJ. Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat dziewczyny po poronieniu wróciłam do pracy tydzień po...i z perspektywy czasu wiem, że dla mnie była to bardzo dobra decyzja. Nie miałam czasu na na nic...musiałam zebrać się w sobie i iść do przodu. Taka forma terapii. Na chwilę obecną jestem ponad 3 lata po poronieniu i niestety nie udało się ponownie zajść w ciążę. I takie przypadki jak mój też się w życiu zdarzają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 20:08

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na obniżenie homocysteiny pilam kompleks witamin z grupy B metylowany - Complex B.

Blondyna.B lubi tę wiadomość

JJ.

- Endometrioza 1 stopnia
    - Hashimoto

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • joanien1104 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, jak tam u Ciebie ? Jak się czujesz ?

Ja powoli się stresuję poniedziałkową wizytą w Gamecie i szczepieniem od dawcy. Mam nadzieję, że dobrze to zniosę, szczególnie szczepienie, bo jadę tam sama autem i koniecznie muszę tego samego dnia wrócić do domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    Ja akurat dziewczyny po poronieniu wróciłam do pracy tydzień po...i z perspektywy czasu wiem, że dla mnie była to bardzo dobra decyzja. Nie miałam czasu na na nic...musiałam zebrać się w sobie i iść do przodu. Taka forma terapii. Na chwilę obecną jestem ponad 3 lata po poronieniu i niestety nie udało się ponownie zajść w ciążę. I takie przypadki jak mój też się w życiu zdarzają.

Przykro mi :( mam nadzieję kochana, że wam się uda. Straszne to jest, że tak długo czasami trzeba czekać na to szczęście :(

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria wrote:
    Bombka, ja mając przyjaciół pracujących w mopsie i sądownictwie, ostrożnie stawiam osądy.. W dzisiejszych czasach uwierz mi, spada dzietność wśród najbiedniejszych i to bardzo, a przemoc w rodzinach dobrze sytuowanych, w bardziej niż dobrej sytuacji materialnej rośnie lawinowo.. Depresje dzieci i samobójstwa to głównie rodziny z lepszych domów.. to straszne..

Kiedyś owszem, to co napisałaś było faktem. Dzisiaj, niestety nie jest już tak czarno-białe.

Takie też są oczywiście :(
    Mi rozchodziło się o tematy nagłaśniane w tv -co reportaż o pobitym małym dziecku bo "za głośno plakało" widać rodzica/opiekuna po alkoholu lub człowieka z bardzo ubogim słownictwem i co drugim słowem na k... do tego w tle bardzo kiepskie warunki mieszkaniowe stąd mój osąd o patologii-to jest przerażające 😞i tacy ludzie nie odżywiają się zdrowo, nie biorą witamin, nie chodzą po lekarzach..do tego piją, palą a mają 3,4dzieci 😣 wrrr

• JJ. Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    Przykro mi :( mam nadzieję kochana, że wam się uda. Straszne to jest, że tak długo czasami trzeba czekać na to szczęście :(
    Oj.. dokładnie. Człowiek musi tyle poświęcać i brnąć do przodu aby osiągnąć zamierzony cel... I nam kiedyś się uda 🙂

JJ.

- Endometrioza 1 stopnia
    - Hashimoto

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    Oj.. dokładnie. Człowiek musi tyle poświęcać i brnąć do przodu aby osiągnąć zamierzony cel... I nam kiedyś się uda 🙂

Uda się na pewno! Tutaj nawzajem musimy w to wierzyć bo to naprawdę pomaga. Podczas starań też korzystałam z forum bo wiedziałam, że zrozumieją mnie tylko kobiety, które mają podobne przejścia i problemy. Ja wierzę, że każda historia będzie miała swój szczęśliwy koniec.

JJ., Blondyna.B, Kitaja lubią tę wiadomość

• baksia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaZi gratuluję i trzymam mocno kciuki!
    Niestety musisz przetrwać jakoś ten ciężki okres, zajmij czymś głowę chociaż wiem, że czasami ciężko. Będzie dobrze, głowa do góry 😘

Kitaja kciuki za starania ✊🏻😘

Sisi25 bardzo mi przykro, że musiałaś przez to wszystko przejść 😪 Ja również nie sądziłam, że tak dużo par przechodzi przez takie piekło przechodzi.. Ja mam to szczęście, że zachodzę bez problemu w ciążę ale 3 poronilam na etapie 6/9tc był to dla mnie najgorszy okres w moim życiu. Po 2 poronieniach byłam 2 tyg na zwolnieniu i dla mnie to było zdecydowanie za mało. Również nie czułam się na siłach aby wracać do pracy tym bardziej, że w moim zawodzie mam kontakt z pacjentami więc musiałam być uśmiechnięta, miła a po prostu nie miałam na to ochoty. Poproś lekarza chociaż jeszcze o tydzień zwolnienia jeśli czujesz taką potrzebe. Ściskam mocno 😘

Blondyna.B spokojnie, lekarz powie Ci jakie witaminy masz brać i będzie dobrze ✊🏻

Daggi ja od początku ciąży brałam femibion + kwas metylowany co 2 dzień.

Joanien, a jak reagowałaś na wcześniejsze szczepienia? Ja miałam na początku od partnera, później partner+dawca i raz od dawcy i powiem Ci, że nie czułam różnicy. Zawsze czułam się tak samow dzień szczepienia. Będę trzymać kciuki za wizytę i za dobre samopoczucie po szczepieniu ✊🏻😘

JJ. Trzymam mocno kciuki aby już zaraz zaświeciło dla Was słoneczko ✊🏻😘

Ewelina, Kochana jak tam u Ciebie?

Zula, jak dzisiejsza wizyta? 😘

Gela, kciuki za jutrrzjsza wizytę ✊🏻😘

Gela093, Blondyna.B, Kitaja lubią tę wiadomość

iv09ej28y92h7fp1.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
  • Zula36 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 20:47

agulineczka, Żonkil, Natka95, Annie1981, Foto80, Daggi, Malina, Kitaja lubią tę wiadomość

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • baksia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula duży już ten Twój synek 🥰 cieszę się, że wszystko dobrze. No zleciało jak nie wiem 🙈 A z tym liczeniem ruchów to ja nie wiem jak to jest, mi ginekolog nic nie kazał liczyć 🤷🏼‍♀️ oczywiście sama obserwuję Malutką i pomimo łożyska na przedniej ścianie bardzo wyraźnie ją czuję 😃
    Powiem Ci, że ja dopiero zaczynam wszystko prac i w tym tyg pakuję dla siebie walizkę gdybym musiała iść leżeć, po weekendzie jak już będę miała wszystko poprawna to spakuje Malutką. A obiecywałam sobie, że do 34tc będę już wszystko miała gotowe 🙈

Zula36 lubi tę wiadomość

iv09ej28y92h7fp1.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
  • Zula36 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 20:47

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
‹‹ 3494 3495 3496 3497 3498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ