X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Sisi25 bardzo współczuję 😔 rozumiem Cię, Twoje obawy, ból. 3 miesiące temu poród w 23 tygodniu, strata synka. Obawy o to jak będą na mnie patrzeć bo już większość widziała mnie z brzuszkiem. Czas zaleczył trochę rany. Już dużo lepiej, zaraz zaczynamy starania. Daj sobie czas, swoim emocjom, hormonom. Będzie dobrze a jeśli potrzebujesz wsparcia to napisz do fundacji Ernesta oni pomogą

Daggi mam nadzieję, że szybko się uda. Dziś jeszcze zrobiłam witaminę B12 i się okaże czy to tylko niedobór czy złe wchłanianie - z kompletem w piątek rano idę do lekarza. Oby tylko nie kazał jeszcze czekać bo już te 2 miesiące były mega trudne.

PaulaZi gratulacje! ❤️ Będzie wszystko dobrze, jak u każdej z nas. Znajdź sobie zajęcia żeby całymi dniami nie siedzieć i nie myśleć tylko i się nie zamartwiać

Również Ci bardzo współczuję :( pisałam już z psychologiem z fundacji Ernesta, faktycznie było to też bardzo pomocne. Nasze aniołki nad nami czuwają i trzeba wierzyć, że się uda i będzie dobrze ❤️

Blondyna.B lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria też patrzyłam juz na otulacze do fotelika, bo nie miałam tego przy poprzedniej dwójce, a na jesien faktycznie by się przydał. To z jakiejś konkretnej strony? Fb?

Masz rację, nie będę tu pisać o wyprawce, żeby żadnej ze straczek nie robić przykrosci.

Kiedy masz polowkowe?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczko, połówkowe pod koniec kwietnia, więc pewnie szybko zleci. W międzyczasie muszę krzywą cukrową zrobić, chyba za tydzień, czy jakoś tak..

A otulasz jest firmy Makaszka, mam od nich pościel dla najmłodszego, porządna firma, ale na pewno nie tania niestety.

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki B12 - 137 pg/ml czyli duży niedobór i prawdopodobnie to też powód wysokiej homocysteiny. Oby lekarz zalecił jak najlepsze suplementy żeby to szybko doprowadzić do prawidłowego stanu 😔

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was i się popłakałam...Sisi tak mi przykro...
    dlaczego kobiety ktore pragną dziecka, mają do tego warunki finansowe i materialne nie mogą mieć dzieci? Za to patologie które piją i ćpają rodzą gromadki po to, bo mieć 500+ i je maltretować..to jest takie niesprawiedliwe!
    Sisi jestem całym serduchem z Tobą🤗daj sobie jeszcze czas na wyplakanie wszystkich zapasów łez jakie jeszcze się kryją w oczach i nie wracaj jeszcze do pracy. Odpocznij, nabierz siły i energii. Dziś już pierwszy krok zrobiłaś więc z każdym dniem będzie już coraz lepiej❤💐🍀

Daggi, Blondyna.B lubią tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daggi ja brałam Pregna Plus i nie miałam niedoborów żadnych 😊

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombka wrote:
    dlaczego kobiety ktore pragną dziecka, mają do tego warunki finansowe i materialne nie mogą mieć dzieci? Za to patologie które piją i ćpają rodzą gromadki po to, bo mieć 500+ i je maltretować..to jest takie niesprawiedliwe!

Bombka, ja mając przyjaciół pracujących w mopsie i sądownictwie, ostrożnie stawiam osądy.. W dzisiejszych czasach uwierz mi, spada dzietność wśród najbiedniejszych i to bardzo, a przemoc w rodzinach dobrze sytuowanych, w bardziej niż dobrej sytuacji materialnej rośnie lawinowo.. Depresje dzieci i samobójstwa to głównie rodziny z lepszych domów.. to straszne..

Kiedyś owszem, to co napisałaś było faktem. Dzisiaj, niestety nie jest już tak czarno-biało.

Dagii, z doborem witamin zaczekałabym na twoje wyniki mutacji w kierunku trombofilii, wtedy bedziesz wiedzieć, czy brać metylowane, czy nie. Trudno tak dobierać bez wyników badań. Teraz w zupełności ci wystarczy kwas foliowy, poczekaj na wyniki..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 19:53

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombka wrote:
    Czytam Was i się popłakałam...Sisi tak mi przykro...
    Sisi jestem całym serduchem z Tobą🤗daj sobie jeszcze czas na wyplakanie wszystkich zapasów łez jakie jeszcze się kryją w oczach i nie wracaj jeszcze do pracy. Odpocznij, nabierz siły i energii. Dziś już pierwszy krok zrobiłaś więc z każdym dniem będzie już coraz lepiej❤💐🍀

O tym samym dziś pomyślałam i poczułam taką niesprawiedliwość...poza tym czytam tutaj, że każda z was też ma już sporo badań za sobą...ja przez te prawie dwa lata starań już prawie mieszkałam w gabinecie ginekologa...jak sobie pomyślę ile jest kobiet, które nie robią nic i udaje się za pierwszym razem od tak...to aż mnie ściska z zazdrości i po prostu tego nie rozumiem. Kiedyś myślałam właśnie ,że zajście w ciążę to taka pestka...tylko dlaczego akurat takie nieszczęścia spadają na te, które tego tak pragną i dbają o siebie, żeby tylko się udało i było dobrze...

Motyl12, Blondyna.B lubią tę wiadomość

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daggi wrote:
    Blondyna.B do wizyty już niedaleko. Lekarz na pewno doradzi coś, co będzie najlepsze dla Ciebie. Nie martw się :* ja biorę balance B-200 firmy swanson i jest tu tez właśnie witamina B12 (metylokobalamina) tak jest napisane. Ale poczekaj spokojnie do wizyty, lekarz będzie wiedział najlepiej :)

Kochane dziewczyny, powiedzcie mi jakie witaminy bierzecie w ciąży? Jakie według Was najlepsze? 😊

Ja biore prenatal uno-jest tam aktywny kwas foliowy, b6 b12, cholina, wit d 2000j, jod, imbir. Kupuję tylko przez neta bo jest o wiele taniej niż w stacjonarnych aptekach

• JJ. Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat dziewczyny po poronieniu wróciłam do pracy tydzień po...i z perspektywy czasu wiem, że dla mnie była to bardzo dobra decyzja. Nie miałam czasu na na nic...musiałam zebrać się w sobie i iść do przodu. Taka forma terapii. Na chwilę obecną jestem ponad 3 lata po poronieniu i niestety nie udało się ponownie zajść w ciążę. I takie przypadki jak mój też się w życiu zdarzają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 20:08

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na obniżenie homocysteiny pilam kompleks witamin z grupy B metylowany - Complex B.

Blondyna.B lubi tę wiadomość

JJ.

- Endometrioza 1 stopnia
    - Hashimoto

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • joanien1104 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, jak tam u Ciebie ? Jak się czujesz ?

Ja powoli się stresuję poniedziałkową wizytą w Gamecie i szczepieniem od dawcy. Mam nadzieję, że dobrze to zniosę, szczególnie szczepienie, bo jadę tam sama autem i koniecznie muszę tego samego dnia wrócić do domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    Ja akurat dziewczyny po poronieniu wróciłam do pracy tydzień po...i z perspektywy czasu wiem, że dla mnie była to bardzo dobra decyzja. Nie miałam czasu na na nic...musiałam zebrać się w sobie i iść do przodu. Taka forma terapii. Na chwilę obecną jestem ponad 3 lata po poronieniu i niestety nie udało się ponownie zajść w ciążę. I takie przypadki jak mój też się w życiu zdarzają.

Przykro mi :( mam nadzieję kochana, że wam się uda. Straszne to jest, że tak długo czasami trzeba czekać na to szczęście :(

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria wrote:
    Bombka, ja mając przyjaciół pracujących w mopsie i sądownictwie, ostrożnie stawiam osądy.. W dzisiejszych czasach uwierz mi, spada dzietność wśród najbiedniejszych i to bardzo, a przemoc w rodzinach dobrze sytuowanych, w bardziej niż dobrej sytuacji materialnej rośnie lawinowo.. Depresje dzieci i samobójstwa to głównie rodziny z lepszych domów.. to straszne..

Kiedyś owszem, to co napisałaś było faktem. Dzisiaj, niestety nie jest już tak czarno-białe.

Takie też są oczywiście :(
    Mi rozchodziło się o tematy nagłaśniane w tv -co reportaż o pobitym małym dziecku bo "za głośno plakało" widać rodzica/opiekuna po alkoholu lub człowieka z bardzo ubogim słownictwem i co drugim słowem na k... do tego w tle bardzo kiepskie warunki mieszkaniowe stąd mój osąd o patologii-to jest przerażające 😞i tacy ludzie nie odżywiają się zdrowo, nie biorą witamin, nie chodzą po lekarzach..do tego piją, palą a mają 3,4dzieci 😣 wrrr

• JJ. Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    Przykro mi :( mam nadzieję kochana, że wam się uda. Straszne to jest, że tak długo czasami trzeba czekać na to szczęście :(
    Oj.. dokładnie. Człowiek musi tyle poświęcać i brnąć do przodu aby osiągnąć zamierzony cel... I nam kiedyś się uda 🙂

JJ.

- Endometrioza 1 stopnia
    - Hashimoto

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    Oj.. dokładnie. Człowiek musi tyle poświęcać i brnąć do przodu aby osiągnąć zamierzony cel... I nam kiedyś się uda 🙂

Uda się na pewno! Tutaj nawzajem musimy w to wierzyć bo to naprawdę pomaga. Podczas starań też korzystałam z forum bo wiedziałam, że zrozumieją mnie tylko kobiety, które mają podobne przejścia i problemy. Ja wierzę, że każda historia będzie miała swój szczęśliwy koniec.

JJ., Blondyna.B, Kitaja lubią tę wiadomość

• baksia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaZi gratuluję i trzymam mocno kciuki!
    Niestety musisz przetrwać jakoś ten ciężki okres, zajmij czymś głowę chociaż wiem, że czasami ciężko. Będzie dobrze, głowa do góry 😘

Kitaja kciuki za starania ✊🏻😘

Sisi25 bardzo mi przykro, że musiałaś przez to wszystko przejść 😪 Ja również nie sądziłam, że tak dużo par przechodzi przez takie piekło przechodzi.. Ja mam to szczęście, że zachodzę bez problemu w ciążę ale 3 poronilam na etapie 6/9tc był to dla mnie najgorszy okres w moim życiu. Po 2 poronieniach byłam 2 tyg na zwolnieniu i dla mnie to było zdecydowanie za mało. Również nie czułam się na siłach aby wracać do pracy tym bardziej, że w moim zawodzie mam kontakt z pacjentami więc musiałam być uśmiechnięta, miła a po prostu nie miałam na to ochoty. Poproś lekarza chociaż jeszcze o tydzień zwolnienia jeśli czujesz taką potrzebe. Ściskam mocno 😘

Blondyna.B spokojnie, lekarz powie Ci jakie witaminy masz brać i będzie dobrze ✊🏻

Daggi ja od początku ciąży brałam femibion + kwas metylowany co 2 dzień.

Joanien, a jak reagowałaś na wcześniejsze szczepienia? Ja miałam na początku od partnera, później partner+dawca i raz od dawcy i powiem Ci, że nie czułam różnicy. Zawsze czułam się tak samow dzień szczepienia. Będę trzymać kciuki za wizytę i za dobre samopoczucie po szczepieniu ✊🏻😘

JJ. Trzymam mocno kciuki aby już zaraz zaświeciło dla Was słoneczko ✊🏻😘

Ewelina, Kochana jak tam u Ciebie?

Zula, jak dzisiejsza wizyta? 😘

Gela, kciuki za jutrrzjsza wizytę ✊🏻😘

Gela093, Blondyna.B, Kitaja lubią tę wiadomość

iv09ej28y92h7fp1.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
  • Zula36 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 20:47

agulineczka, Żonkil, Natka95, Annie1981, Foto80, Daggi, Malina, Kitaja lubią tę wiadomość

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • baksia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula duży już ten Twój synek 🥰 cieszę się, że wszystko dobrze. No zleciało jak nie wiem 🙈 A z tym liczeniem ruchów to ja nie wiem jak to jest, mi ginekolog nic nie kazał liczyć 🤷🏼‍♀️ oczywiście sama obserwuję Malutką i pomimo łożyska na przedniej ścianie bardzo wyraźnie ją czuję 😃
    Powiem Ci, że ja dopiero zaczynam wszystko prac i w tym tyg pakuję dla siebie walizkę gdybym musiała iść leżeć, po weekendzie jak już będę miała wszystko poprawna to spakuje Malutką. A obiecywałam sobie, że do 34tc będę już wszystko miała gotowe 🙈

Zula36 lubi tę wiadomość

iv09ej28y92h7fp1.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
  • Zula36 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 20:47

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
‹‹ 3494 3495 3496 3497 3498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ