Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Annie,
Dzielna kobieto, trzymam mocno kciuki za Ciebie dziś ❤ piękny i magiczny moment przyjścia na świat Twojej córeczki 😘
Trodde, Lady_Dior,
Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizytowanie 😘 czekamy na relacje 💛✊Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior wierzę Kochana. Pamiętam ten stres przed każdą wizyta, a przed prenatalnym czy połówkowymi to już wgl 🙈 Ale będzie wszystko dobrze! ❤️ Fajnie, że już zaraz masz wizyte, te czekanie caky dzień na wizytę też potrafi wymęczyć ☺️
Lady_Dior lubi tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Annie1981 to już dzisiaj 🥰 to ten najcudowniejszy dzień, który będziesz pamiętać do końca swoich dni 💖 wszystkiego dobrego dla całej Waszej Rodzinki
Annie1981 lubi tę wiadomość
Cuda się zdarzają - Kochamy Cię Syniu :-*
Nasz drugi Cud - Kropeczka :-*
31.03.2021 💔 6 tc [*]
09.05.2021 💔 6 tc [*] -
baljov. wrote:Ja tsh też robiłam i wyszło bardzo niskie bo 0.031. Lekarka powiedziała, że to nie szkodzi ale mam powtórzyć. Przepływy miałam w porządku ale ja już nie wiem co to za przepływy... bo jak pytałam czy mozna sprawdzić czy dobrze krąży krew między lozyskiem a dzieckiem, to lekarka powiedziała że nie, bo to naczynia wlosowate.
Opisu jeszcze nie dostałam, mają wysłać pocztą po biochemii. Jakby było źle to mają dzwonić.
Biorę clexane 0,4 i acard 75. Moja pierwsza ciążę też najprawdopodobniej straciłam przez Leyden ale dużo wcześniej niż Ty 😞
Właśnie patrzę na wyniki na stronie diagnostyki i są wyniki. Jakieś takie wysokie mi się wydają... HCG wolna podjednostka 116,60 IU/l, a PAPP-A 20,09 IU/l.
Baljov ja miałam tsh 0,87. A w poprzedniej ciąży np 2,87 na tym etapie, ale czytałam ze właśnie ono spada w tym okresie, dlatego mogło wyjść Ci takie niskie, jak powtórzysz to będzie wiadomo:) nie martw się na zapas:)
Na pewno tez sprawdziła Ci przepływy, chodzi o przepływy tętnic macicznych i te pepowinowe. Przy Leyden trzeba nalegać na spr tego na usg, bo lekarze właśnie różnie do tego podchodzą, ale jak słyszą ze my z trombo to powinni to robić, to obrazuje na usg jak dokrwiony i dotleniony jest dzidziuś. Z czasem pewnie będziemy miały tez zlecane inne nadania laboratoryjne sprawdzające krzepliwość typu atp, d-dimer itp
A masz przeliczone ile wynosi MOM? To I/Ul powinno być przeliczone ,,co odpowiada ...MOM” jeśli nie to będziesz miała to na pappa. Jak to będzie przeliczone to nie będzie takie dużo ✊😉
baljov. lubi tę wiadomość
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Dziewczyny powodzenia dziś ✊✊✊
Annie dużo siły ✊ już dziś się spotkacie 🐥🥰Lady_Dior, Annie1981 lubią tę wiadomość
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Annie, powodzenia dzisiaj. Trzymam za was mocno kciuki🤗🤗🤗
Udanych wizyt dziewczyny😊Lady_Dior, Annie1981 lubią tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Annie, trzymam mocno kciuki!!!✊✊✊😍🥰💕
Annie1981 lubi tę wiadomość
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Annie i ode mnie kciuki! 🙂🙂
Wspaniały dzień dla Was 🥰
Powodzenia na wizytach dziewczyny.
Lady mnie akurat polowkowe mniej stresowaly zdecydowanie niż prenatalne. Oczywiście całkiem na luzie nie byłam, ale przy prenatalnych tętno zdecydowanie wyższe.Lady_Dior, Annie1981 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Annie z myślami jesteśmy z Wami ❤🤞
Dziewczyny powodzenia na wizytach, będzie dobrze 💪🥰Annie1981 lubi tę wiadomość
Starania od 12.2020 💪
04.01.2021 ⏸->26.02💔
08.06.21 ⏸ 🙏
09.06.21 beta 129.4 mIU/ml ->(11.06) beta 529 mIU/ml prog 33,6 ng/ml
01.07.21 0.5 cm kropka i bijace ❤
26.07.21 3.75 cm szczęścia 🍀
-
Agulineczka mnie właśnie stresuje badanie połówkowe, bo nie miałam prenatalnych😒 Już siedzę na poczekalni-ciekawe o której wejdę 🤦🏼♀️
W drodze do szpitala w radiu puścili Backstreet Boys 😁 Nie poryczałam się ❓😂😂😂😂 Tak mi się wspomniały stare czasy i jak uwielbiałam ten zespół😁 Najpierw oczy mi się zaszkliły a potem ryk🤣🤣🤣🤣Breath_less, Zula36 lubią tę wiadomość
-
Lady_Dior powodzenia na wizycie
p.s. ja też uwielbiałam Backstreet Boys - mam nadal na półce wszystkie ich płyty 🤣Lady_Dior lubi tę wiadomość
Cuda się zdarzają - Kochamy Cię Syniu :-*
Nasz drugi Cud - Kropeczka :-*
31.03.2021 💔 6 tc [*]
09.05.2021 💔 6 tc [*] -
Annie,
Ja również mam kciuki zaciśnięte za ten wielki dzień❤️ Bądź dzielna kochana, Malutka zaraz wszystko Ci wynagrodzi😘
Lady,
Oczywiście kciuki tez trzymam i za Ciebie. Wydaje mi się ze powinnaś być już po😉 czekam z niecierpliwością na pozytywne wiadomości😘Annie1981, Lady_Dior lubią tę wiadomość
-
Breath_less wrote:Baljov ja miałam tsh 0,87. A w poprzedniej ciąży np 2,87 na tym etapie, ale czytałam ze właśnie ono spada w tym okresie, dlatego mogło wyjść Ci takie niskie, jak powtórzysz to będzie wiadomo:) nie martw się na zapas:)
Na pewno tez sprawdziła Ci przepływy, chodzi o przepływy tętnic macicznych i te pepowinowe. Przy Leyden trzeba nalegać na spr tego na usg, bo lekarze właśnie różnie do tego podchodzą, ale jak słyszą ze my z trombo to powinni to robić, to obrazuje na usg jak dokrwiony i dotleniony jest dzidziuś. Z czasem pewnie będziemy miały tez zlecane inne nadania laboratoryjne sprawdzające krzepliwość typu atp, d-dimer itp
A masz przeliczone ile wynosi MOM? To I/Ul powinno być przeliczone ,,co odpowiada ...MOM” jeśli nie to będziesz miała to na pappa. Jak to będzie przeliczone to nie będzie takie dużo ✊😉
Te przepływy na prenatalnych mam wrażenie, że strasznie długo mi badała, nawet się przestraszylam że coś nie tak, ale później powiedziała, że prawidłowe.
Na pierwszej wizycie pytałam mojej prowadzącej lekarki czy mozna zrobić jakieś badania żeby sprawdzić czy np dawka heparyny jest wystarczająca, to powiedziała że niby tak ale te parametry i tak są zmienione przez samą ciążę i że to jest mało miarodajne. Przynajmniej ja tak zrozumiałam.
Nie mam przeliczenia na MOM ale są podane normy dla tych jednostek IU/l i np górna granicą wolnego hcg dla zakończonego 12 tyg jest 105, a ja mam 116,60. PAPP-A górne dla tego tyg jest 6,56 a ja mam 20,09! I znów stres... Teraz czekam jak na ścięcie czy będą dzwonić, bo jak jest źle to mają dzwonić, a jak ok to wysyłają pocztą.
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Dziękuję za wszystkie kciuki, to bardzo miłe 🙂 Jestem już w szpitalu i czekam na CC. Będzie koło godziny 15.00. Polo co próbuję sobie zająć czas, żeby się nie stresować, więc Was nadrabiam 😉
Strasznie mi burczy w brzuchu, bo muszę być na czczo.
Nie mogę uwierzyć, że dziś się zobaczymy 🙂 Strach i lęk mieszają mi się z ekscytacją i wzruszeniem. Na pewno dziś wyjątkowy dzień 🙂
Breath_less. Wspaniałe wieści z wizyty, Rosnijcie dalej zdrowo 🙂
Zdecydowanie przy łożysku z przodu można później poczuć ruchy, więc lepiej jak jest na innej ścianie 😉
Joanien. Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Spełnienia marzeń i planów, a szczególnie tego jednego 🙂
Sisi25. Ja brałam NAC w dawce 1200.
Lady_Dior. Powodzenia na wizycie, na pewno będzie wszystko dobrze 🙂
Testy owu robiłam namiętnie i tylko te z allegro i eBaya. Wszystkie ładnie mi wychodziły, więc nie uważam, że są felerne. Tak samo ciążę pięknie wyłapywały właśnie te najtańsze z eBaya.
Żonkil, Gela093, baljov., Natka95, Blondyna.B, Malina, joanien1104, Foto80, Zula36, Bąblinka, Lady_Dior, Martyna33, Ślimak, Breath_less, baksia, Daggi lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔