Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Żonkil wrote:Naganna, witaj. JaCiebie pamiętam z innego wątku na forum. Wiem, że próbujesz już wszystkiego, wiem że miałaś problemy z plamieniami chyba przed okresem mimo, że progesteron ok. Dobrze kojarzę? Ale czy jeśli masz PAI to zlecili Ci heparynę? Bo nic nie piszesz, a ona Ci się należy przy tej mutacji. Dziewczyny raz na jakiś czas wrzucają tu całą listę badań do zrobienia. Fakt, za granicą to faktycznie mocno naturalne podejście. U nas coby nie gadać jest całkiem spoko ta opieka, lekarze stają na głowie, żeby pomóc, aczkolwiek też nie każdy taki jest.
Hej, tak dobrze pamietasz. Udalo mi sie zajsc w ciaze naturalnie. Ale bralam na wlasna reke duphaston od po owulacji. Nie wiem czy to on pomogl. A odnosnie PAI-1 i MTHFR to mialam na mysli ze tego jeszcze tego nie badalam. Przegladalam te listy badan. Wiele z nich juz mam porobionych (hormony, tarczyca, costam z genetyki), ale wiem ze bedzie problem ze zrobieniem pozostalych, jesli oni sami nie stwierdza ze trzeba.
A widze ze ty juz w zaawansowanej ciazy. Cieszy mnie to. Pamietam ze w poprzedniej mialas problemy. Czy teraz dostalas jakies leki od samego poczatku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2021, 16:12
poczatek staran - 02.2018
06.2019 - 9 tc [*]
02.2020 - 5 tc [*]
30.04.21 - 16tc [*] -
Zonkil, pięknie wyglądasz!😍😍😍
Żonkil lubi tę wiadomość
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Dziękuję dziewczyny :*
Zula kolor naturalny tak od czubka do uszu czyli popielaty blond, a dalej to już efekt dekoloryzacji bo wcześniej farbowalam się na czarno po dekoloryzacji wyszedł taki miodowy blond A że od pół roku się nie farbuje to już tak zostało.
Naganna, tak dostałam luteinę i clexane oraz encorton. No i suple ale to jeszcze przy staraniach: d3, k2, magnez, B complex, jod, cynk, selen, omega3, a+e. Nie wiem co tam jeszcze.... może poszukaj innego lekarza, który solidnie by Cię poprowadził i kompleksowo wybrał badania. Przy tylu stratach mutacje na pewno to minimum do zrobienia.
-
Natka95 wrote:Foto, a Ty kiedy kochana masz usg III trymestru?
17.05 mam usg 3 trymestru o ile w tym czasie będę "na wolności" i będzie mi dane pójść. Wizytę u ginekologa mam 14.05 i wtedy się pewnie wyjaśni co dalej. 🙄Natka95 lubi tę wiadomość
-
Natka,
😍😍😍 gdzie Ty ukryłaś te kilogramy, wyglądasz przecudnie😘
Żonkil,
Ty również kwitniesz😍 Przepięknie wyglądasz😘
Foto,
😔 również mi gdzieś umknęły Twoje zmartwienia. Mam nadzieję, że do następnej wizyty Maluszek ładnie nadrobi i nie będziesz już się tak bardzo martwić i szpital nie będzie Wam potrzebny. Czytałam trochę, że w 20-30tc różnice mogą wynosić nawet 2 tyg. I jest to całkiem normalne i nie jest powodem do niepokoju, bo później ładnie powoli wszystko się wyrównuje. Trzymam kciuki żeby i u Was tak było😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2021, 21:18
Foto80, Żonkil, Natka95 lubią tę wiadomość
-
Foto Kochana trzymam kciuki aby Malutka ruszyła z wagą, może faktycznie będzie po prostu drobna.. Wiem, że przeraża myśl o pobycie w szpitalu tym bardziej w tych dziwnych czasach ale jak będzie trzeba to może i lepiej żebyście były pod stałą obserwacja. Ale ja wierzę, że na następnej wizycie waga będzie już o wiele lepsza ✊🏻❤️
CarmeLatte93, ja na pierwszej wizycie zapytałam czy ma pewno wszystko się ładnie oczyściło, 9dni po zabiegu bolały mnie jajniki to o to też pytałam (okazało się, że zbliżała się już owulacja) i chyba tyle. Oczywiście o ewentualne badania jakie mogę wykonać no ale usłyszałam, że nie ma sensu, bo to dopiero 1 czy tam 2 poronienie 😒 my ze wspolzyciem też czekaliśmy do pierwszej miesiączki ale to głównie dlatego, że ja nie czułam się na siłach aby wcześniej zacząć. Potrzebowałam bliskości ale jednak trochę innej, no i gdzieś w głowie miałam myśli, że może mnie boleć. Jeśli chodzi o plamienie/krwawienie to po zabiegach mocniej plamiłam przez 7/10dni, po poronieniu samoistnym też chyba z 7 dni ale to było krwawienie.
Nagana witaj. Bardzo mi przykro, że musiałaś do nas dołączyć 😔 Tutaj możesz napisać wszystko co Ci leży na sercu, zapytać o wszystko, są tu kochane osóbki które starają się pomóc z całego serca. Mi te forum bardzo pomogło i dzięki,, nieznajomym,, osobą miałam siłę aby dalej walczyć.
Kajaa93 cześć, przykro mi z powodu Waszej straty 😔 Widzę, że poronienie było zatrzymane czy miałaś zabieg czy tabletki wystarczyły? Byłaś na kontroli po poronieniu? Byłoby super gdybyś przed staraniami poszła do ginekologa aby chociaż zobaczył czy wszystko ok. Byly nawet tu historie w których dziewczyny nawet nie doczekały pierwszej miesiączki i zaszly w ciążę i skończyło się wszystko szczęśliwie ale to dużo zależy od organizmu, musi jednak dojść do siebie 😔 Trzymaj się cieplutko 😘
Lili, ja również mam nadzieję i wierzę, że tym razem będzie wszystko dobrze ❤️ Oj ja jestem mega niecierpliwa, a to wcale nie pomagało. Jestem typem zadaniowca, jak mam plan działania i mogę od razu działać to jest najlepiej. Nienawidzę czekać, czekanie mnie wykańcza tym bardziej w takiej sytuacji jak się czegoś pragnie. Jak miałam plan działania to było mi łatwiej jakoś funkcjonować, miałam cel. Więc dla mnie przerwa to był kolejny kopniak w du*e ale jak widać czasami warto poczekać. No i druga sprawa wolałam wszystko zrobić co mogę aby już nie przechodzisz przez ten koszmar, bo czułam, że po następnej porażce nie podniosę się tak szybko. Więc Kochana powolutku, a prosto do celu, marzeń 😘
Żonkil, Wow ale łaska z Ciebie 😍 Przepiękny masz brzuszek 😍Żonkil, Foto80, Lili❤️ lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
PaulaZi, Lady_Dior, Zula trzymam kciuki za wizyty ✊🏻🥰
Zula36, PaulaZi, Lady_Dior lubią tę wiadomość
Pomorskie -
Zula, Lady_Dior, PaulaZi,
Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizytowanie, czekamy na wieści 🥰✊Lady_Dior, PaulaZi, Zula36 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja już pod gabinetem-jestem w Polsce dlatego trochę mniej mnie ale odezwę się dziś. Dziękuję za kciuki😘
PaulaZi, Zula36, Foto80, Breath_less, Bella01, Natka95 lubią tę wiadomość
-
Powodzenia na wizytach 🤗🤗
PaulaZi, Lady_Dior lubią tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
PaulaZi Oj doskonale Cie rozumiem 😬 ten czas w którym straciło się wcześniejszą ciążę jest chyba najgorszy..ja zawsze miałam swoje mikro zawały przed wizytą, nie potrafiłam nawet patrzeć na ekran tylko w sufit sie gapiłam, dopiero jak usłyszałam słowa, że serduszko bije, potrafiłam spojrzeć na moje maleństwo i zacząć oddychać 🙈
Będzie dobrze, zobaczysz! Nie ma innej opcji, czekamy na same dobre wiadomości 🥰
Lady_Dior korzystaj z czasu tutaj w Polsce ale właśnie, znajdź chociaż minutkę aby nam napisać jak tam Maleństwo 🥰PaulaZi, Lady_Dior lubią tę wiadomość
Pomorskie -
Dziewczyny tak wygląda moja przerwa w staraniach 🤯😬😱
Co tu się odpierdzieliło😱 nawet pierwszsgo okresu po poronieniu nie dostałam. Zrobiłam test bo wczoraj brzuch mnie pobolewał jak na okres i tak kłuło w środku i piersi zaczęły pobolewać tak jak ostatnio w ciąży.Matko kochana co to będzie 🤦♀️🙆♀️
Dzisiaj po pracy zapierniczam do apteki po prograf bo nawet leków nie zdążyłam wykupić ( mam stare zapasy) .Blondyna.B, baksia, CarmeLatte93, Zula36, baljov., Malina, Lili❤️, Foto80, Ślimak, Gela093, Pati96, Lady_Dior, Natka95, Daggi lubią tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Dziewczyny kciuki za wizyty✊🤞
Lady_Dior lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Hej dziewczyny,
Przepraszam, że tak wbijam z pytaniem z innej beczki. Orientujecie się czy lekarz może wystawić zwolnienie wstecz obejmując weekend? Mam zwolnienie do tego czwartku włącznie. Potrzebuję zatem kolejnego zwolnienia od piątku. Czy jeśli pójdę na wizytę w najbliższy poniedziałek 10.05. czy lekarz będzie mógł mi wystawić zwolnienie od piątku 07.05?
Wieczorem odniosę się do pozostałych.
Dziewczyny kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!Lady_Dior lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Ewelina jaka krecha! Jakie to czasem niespodzianki los nam szykuje 😁
Trzymam ogromne, ogromne kciuki!
Teraz biegusiem do apteki i z lekami tym razem musi się udać. Nie ma innej opcji.Ewelina26 lubi tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..."