Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Foto dopiero teraz przeczytałam o podejrzeniu hipotrofii🙀 a kiedy masz teraz kolejna wizytę?
Trzymam kciuki, by Maleńka zrobiła wszystkim psikusa i podskoczyła z waga 🙏
Wiem, ze szpital nic przyjemnego, ale jest szansa ze dożylne kroplówki dużo magnezu i ruszy, tak akurat u znajomej było.
Wszystkie trzymamy kciuki ✊Foto80 lubi tę wiadomość
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Dzięki dziewczyny 🥰
Foto, zaciskam kciuki żeby mała nadrobiła. Może po prostu będzie drobniutka dziewczynka, jeśli przepływy są ok ✊ łatwo się mówi, ale nie martw się na zapas, musi być dobrze ❤Foto80 lubi tę wiadomość
-
Foto mam nadzieję że mała szybko nadrobi, ja urodziłam w 41 tygodniu synka, usg mówiło 3,5 kg a urodził się 2,06 i 55cm więc też chudziutki, ale okaz zdrowia.
Dziewczyny mam prośbę o radę,
W czwartek mam pierwszą po zabiegu wizytę kontrolna. Zastanawiam się o co warto zapytać lekarza? I czego mogę się spodziewać? W szpitalu mówili że będę około 10 dni krwawić, ja nie krwawiłam w ogóle. Miałam bardzo bardzo delikatnie plamienia przez 4 dni, tyle co nic, to chyba nie jest zły objaw?
Czytałam też że lekarze zalecają czekać ze wspolzyciem do pierwszej miesiaczki, to prawda? Też tyle czekałyście? To już nawet nie chodzi o ciążę, ale o tą bliskość z mężem, której bardzo potrzebujemy.
Są jakieś badania, które warto wykonać? W szpitalu mówili że wyniki histopatologiczne powinny już byc u lekarza do czwartku.
Edit właśnie zaczęłam krwawić. Miała tak któraś z Was, że dopiero 7 dnia? To raczej nie jest jeszcze pierwsza miesiaczka, prawda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2021, 10:06
-
Nagana witaj. Przykro mi, że i Ciebie spotkały aż trzy straty. Rozgość się u nas i jeśli będziesz miała jakieś pytania albo po prostu chciała pogadać i się wyżalić to jesteśmy. Co prawda u nas ostatnio zrobiło się mocno ciążowo, ale mam nadzieję że nikogo to nie odstrasza. Każda z nas przeszła tutaj długą i często wyboistą drogę do swojego szczęścia, ale większości w końcu się udało. Wierzę, że u Ciebie też tak będzie.
Masz podejrzenia co może być przyczyną strat, brałaś jakieś leki? Kilka stron temu był tu poruszany temat badań po stratach odnośnie Lili, może to Ci coś podpowie?
CarmeLatte my mieliśmy czekać do pierwszej miesiączki że współżyciem. Po kolejnej mogliśmy się już starać. Krwawienie może być dlatego, że nie wszystko się dokładnie oczyściło ale ciężko zgadywać szczególnie jeśli miałaś zabieg. Ja po zabiegu miałam tylko kilka dni plamienia a później już nic.
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Cześć dziewczyny,
Czytam Was od marca i wkońcu postanowiłam się "ujawnić". Jestem po stracie i próbuje myśleć pozytywnie, a Wasze historie pomagają mi w tym. Jestem właśnie w trakcie pierwszej @ po poronieniu i mega mnie korci, żeby w te dni plodne które teraz będą zacząć starania. Lekarz dał zielone światło po drugiej @ ale akurat teraz mąż wróci z zagranicy i idealnie trafimy w dni plodne. A w czerwcu akurat bedzie miał wyjazd przed plodnymi 😔 Przez to, że pracuje za granicą bardzo mnie ciągnie żeby te dni plodne, które teraz będą, spróbować wykorzystać...
3mam kciuki za każdą z Was ! ❤
Jestescie mega silne! ❤Daggi, Daggi lubią tę wiadomość
- Letrox 50/75, PregnaStart
♂️
• STYCZEŃ 2023
- morfologia 6%
- mała liczba plemników ❌
- DFI 38% ❌
- żylaki powrózka nasiennego -> wrzesień embolizacja
Nagana witamy po tej stronie, widziałam Twój wpis na fioletowej😔 bardzo mi przykro,że Cię to spotkało. Niestety wiem jak to jest za granicą I jak podchodzą do ciąży w innych krajach, wiem ze przez koronę ciężko z przyjazdem do Polski ale może zrób sobie pakiet po poronieniu z test Dna, wysyłka działa w całej Europie. Potrzeba czasu,żeby przejść przez tą stratę, tym bardziej na takim etapie😔🤗Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Nagana wrote:Witam dziewczyny.
Czy moge sie tak niesmialo dolaczyc?
Jestem wlasnie po 3 stracie i troche nie wiem co mam robic
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Foto, ja tez przylaczam sie do kciuków za Twoją córeczkę. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze 🤗
Foto80 lubi tę wiadomość
41 lat
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
Dziewczyny wiem jak każda z was musiała pokonać długą drogę by teraz cieszyć się swoim stanem❤️ Wiem ile was wszystko kosztowało.. A jak was czytam jak się cieszycie to cieszę się razem z wami i mimo wszystko miło mi się was czyta jak piszecie o swoim stanie i o wyprawkach 😁Dziewczyny dajecie nadzieję. I dzięki wam jest mi o wiele lepiej 🤗 Dziękuję każdej z was za wsparcie i za udzielenie cennych wskazówek ❤️ A ja wam życzę abyście się cieszyły swoim pięknym stanem i szczęśliwego rozwiązania ❤️
baljov., Malina, Lady_Dior, baksia lubią tę wiadomość
-
Nagana wrote:Witam dziewczyny.
Czy moge sie tak niesmialo dolaczyc?
Jestem wlasnie po 3 stracie i troche nie wiem co mam robic -
Baksia, No to piękna niespodzianka z Wakacji wam się przytrafiła 😍 Jest ze mną tak samo jak opisałaś. Też chcę wszystko na już i szukam i działam. I ciężko mi się myśli o przerwie dłuższej. Ale jeśli trzeba będzie to poczekamy.. Mam nadzieję, że tym razem inaczej będzie☺️
Foto trzymam mocno kciuki za malutką✊🍀napewno waga podskoczy w górę i będzie wszystko dobrze 😘
Kaja przykro mi z powodu Twojej straty 😔 ściskam Cię mocno 🤗Foto80, baksia lubią tę wiadomość
-
Kaja, witaj tutaj. Przytulam mocno 😔💕
41 lat
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
kwiecień 2020 - cb
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
trodde, niestety nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje. Ciezko jest mi zajsc, bo kazda z tych ciaz pojawiala sie po okolo roku starania. Pierwszemu dziecku nie bilo serduszko, wiec teoretycznie to sie zdarza. Druga ciaza - kilka dni po terminie @ dostalam krwawienia. A teraz wszystko bylo ok, dzieciaczek ladnie sie rozwijal, ale zaczelam plamic 3 tygodnie przed poronieniem. Oni nie widzieli zrodla plamienia, nie bylo tego duze, dobrze sie czulam. Potem bylo troche skrzepow.Najprawdopodobniej odkleilo sie lozysko. Ale nie widzieli tego na USG ani razu ze tam cos sie dzieje.
Bralam progesteron od poczatku ciazy, najpierw na wlasna reke. Potem potwierdzony badaniami dosyc niski poziom.
Gela, tak podejscie do ciazy za granica jest bardzo naturalne. Wszystko toczy sie samo, a jak cos sie nie uda to widocznie tak powinno byc. Bylam wielokrotnie w szpitalu ale jedyne co robili to obserwacja i USG. Nawet nie pytali czy progesteron biore, i im tez nie mowilam bo jeszcze by mi go kazali przestac. A z tego testuDNA wiekszosc badan mialam juz (oprocz PAI1 i MTHGR).
Jutro ide do mojej rodzinnej, miala to byc wizyta ciazowa ale moze mi cos doradzi
Tak. Jestem tym wszystkim zalamana. A najbardziej tym ze nie wiem dlaczego tak sie stalo. Moze powinnam lezec od samego poczatku plamien. Ale skad moglam wiedziec, mowili ze jest wszystko w porzadku. Nie widac krwiakow. Dziecko sie rozwijalo.
Tuz przed ta ciaza zapisalam sie do kliniki na IVF. Dzisiaj tam zadzwonilam, wznowilam wizyte. Bo niedlugo by mi wszystko przepadlo. A tu jest duzo zalatwiania i na wszystko sie dlugo czeka. Moze w tej klinice mnie przebadaja pod kontem tego wszystkiego. Ze szpitala tez mi wyznaczyli termin na jakies badania, ale dopiero na wrzesien. Nie wytrzymam czekajac na jakas wizyte na ktorej pewnie i tak by zbadali to co juz dawno badalam.
Nie wiem co robic, moja glowa nie pracuje. Chcialabym wrocic do staran, ale boje sie ze moze sie powtorzyc. Chcialabym cos zbadac, ale nie wiem co, nie wiem gdzie.
Nie moge siedziec bezczynnie bo mnie to zabije.
Kupilismy teraz dom, mialo byc dla maluszka wiec to troche zajmuje mi glowe i rece.
Przepraszam ze sie wam tak wyzalam, ale musze to jakos przezyc. Musze sie ogarnac a potrzebuje jakiegos planu.
Ciesze sie ze jestescie i ze pomimo tylu trudnosci wielu wam jednak sie udajepoczatek staran - 02.2018
06.2019 - 9 tc [*]
02.2020 - 5 tc [*]
30.04.21 - 16tc [*] -
Nagana, a mialas lyzeczkowanie po poronieniu?
Może warto poczekać na badania z kliniki skoro masz taką możliwość,tutaj dziewczyny mają na prawdę duża wiedzę jeżeli chodzi o badania, na pewno Ci pomogą I doradza🤗 najgorsza jest właśnie ta niewiedza, bo inaczej człowiek chociaż wie w jakim kierunku może działać a tak....🤷♀️Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
Laura
Lilianna
-
Gela093 wrote:Nagana, a mialas lyzeczkowanie po poronieniu?
Może warto poczekać na badania z kliniki skoro masz taką możliwość,tutaj dziewczyny mają na prawdę duża wiedzę jeżeli chodzi o badania, na pewno Ci pomogą I doradza🤗 najgorsza jest właśnie ta niewiedza, bo inaczej człowiek chociaż wie w jakim kierunku może działać a tak....🤷♀️
W klinice ivf wizyta powinna byc w czerwcu. termin dopiero wyznacza. Nie mam pojecia czy beda chcieli mnie diagnozowac czy u nich tylko procedura wchodzi w gre.
A w szpitalu do wrzesnia jest naprawde daleko. nie chce tyle czekacpoczatek staran - 02.2018
06.2019 - 9 tc [*]
02.2020 - 5 tc [*]
30.04.21 - 16tc [*] -
Mam nadzieję,że sie oczyscilo bo 16 tydz to nie jest wczesna ciąża. Zrobisz jak uważasz , rozumiem że chciałabyś już zacząć starania ale może taki miesiąc przerwy dobrze zrobi....poczekać do pierwszej @ I wtedy działać na spokojnie.Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
Laura
Lilianna
-
Gela093 wrote:Mam nadzieję,że sie oczyscilo bo 16 tydz to nie jest wczesna ciąża. Zrobisz jak uważasz , rozumiem że chciałabyś już zacząć starania ale może taki miesiąc przerwy dobrze zrobi....poczekać do pierwszej @ I wtedy działać na spokojnie.poczatek staran - 02.2018
06.2019 - 9 tc [*]
02.2020 - 5 tc [*]
30.04.21 - 16tc [*] -
Foto trzymam kciuki żeby było dobrze. Też bym się na pewno stresowała, ale może spróbuj odciągać jakoś myśli. Podobno głowa i nastawienie mogą sporo pomóc.
Zula - to jak Ty z łóżka schodzisz to jest mocne... Jak się kobieta dla dziecka poświęca to ono nawet nie wie Fajne i solidne te wyniki Ci dają. Masz czarno na białym wszystko, Mi teraz powiedzieli, że w ciąży to się robi 3x usg a więcej to tylko wtedy, gdy lekarz prowadzący podejrzewa, że coś może być nie tak... Także ja na jakieś konkrety muszę poczekać do po 28 tyg. Wydaje mi się, że co lekarz to pewnie inaczej do tego podchodzi.
Natka, Agulineczka już spore brzuszki Ale bardzo ładne i zgrabne.
ja swój dorzucę.
https://zapodaj.net/f80a373fce1fb.jpg.html
Naganna, witaj. JaCiebie pamiętam z innego wątku na forum. Wiem, że próbujesz już wszystkiego, wiem że miałaś problemy z plamieniami chyba przed okresem mimo, że progesteron ok. Dobrze kojarzę? Ale czy jeśli masz PAI to zlecili Ci heparynę? Bo nic nie piszesz, a ona Ci się należy przy tej mutacji. Dziewczyny raz na jakiś czas wrzucają tu całą listę badań do zrobienia. Fakt, za granicą to faktycznie mocno naturalne podejście. U nas coby nie gadać jest całkiem spoko ta opieka, lekarze stają na głowie, żeby pomóc, aczkolwiek też nie każdy taki jest.
Natka95, Breath_less, Gela093, Zula36, Foto80, Lady_Dior, baksia lubią tę wiadomość