Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
JJ. wrote:Piszecie o immunologach... Miałam właśnie telekonsultacje z dr Sydorem. Należy napisać mu SMS-a (kontakt w internecie) i wyznacza datę i godzinę porady. Miły, sympatyczny i ogarnięty pan doktor. Wszystko spokojnie tłumaczy, zleca potrzebne badania i leki. Terminy dość krótkie.
JJ. lubi tę wiadomość
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
baljov. wrote:Ja akurat byłam u niego w Tarnowie, ale ja z południa i miałam blisko. Nie czekałam długo, coś ok. 2-3 tygodnie Ale nie pamiętam na pewno. Gdzieś czytałam że on daje też teleporady teraz ale jak szukałam to nie znalazłam nigdzie takiej możliwości.
Ja w sumie miałam tylko jeden transfer w życiu więc nie wiem czy ten accofil pomógł. On mówił że coś 2,5 raza zwiększa szanse więc zapisał. Miałam też encorton 7,5 mg dziennie ale w mojej klinice chyba wszystkim dają tak jedno opakowanie na wszelki wypadek. Ja brałam trochę dłużej bo właśnie Sydor też zapisał żebym już była jak najlepiej zabezpieczona. No i oczywiście acard i clexane ale to przez trombofilie.
Myślę że zespół antyfosfolipidowy warto zrobić, może ten antykoagulant tocznia, ANA2? Nie wiem sama. Pewnie KIR i hla-c partnera bym zrobiła. Ale chyba wolałabym się najpierw skonsultować z którymś z tych immunologów co dziewczyny pisały lub Sydor. Ja mam trochę inne spojrzenie, bo na te badania kupę kasy poszło a okazało się że raczej nie to, więc wolałabym na in vitro oszczędzić bo i tak na tym się skończyło. Ale u Ciebie może być całkiem inaczej, możesz zajść naturalnie więc ciężko doradzać. Z resztą w moja pierwsza ciążę zaszłam naturalnie bez leków i najprawdopodobniej trombofilia ją wykonczyla ok. 12 tyg.baljov. lubi tę wiadomość
-
trodde wrote:Lili ja bym jednak na Twoim miejscu zaczęła od znalezienia kompetentnego ginekologa, który wskaże Wam kierunek. Wiadomo, możesz robić masę badań na własną rękę ale później ktoś musi te badania zinterpretować i poprowadzić ciążę mądrze, respektując ewentualne zalecenia innych specjalistów, współpracując z nimi i znając się na rzeczy. Kontrolować wyniki i zlecać odpowiednie badania, reagować w razie "w". W końcu to właśnie on będzie za Was odpowiedzialny.
Piszesz, że miałaś dwa razy puste jajo. Czy Twój partner robił rozszerzone badania nasienia, fragmentację DNA plemnika? Przy pustym jaju tu też może leżeć problem. -
Lili, bardzo Ci współczuję 😪 tule Cie mocno i trzymam kciuki ❤️. Nic więcej nie będę dodawać odnośnie lekarzy czy badań, bo tu dziewczyny już wszystko pięknie napisały. Ale też uważam, że najpierw dobry ginekolog, a między czasie możesz zapisać się do immunologa, bo na wizytę trochę się czeka niestety.
Hania, witaj. Współczuję stresu. Ja nie miałam takiej sytuacji ale faktycznie przy takiej becie nic na usg nie będzie widoczne. Beta rośnie ale nie wiem w jakim odstępie robiłaś te 3 bety? 🤔
Breath_less pieknie 🥰 gratuluję udanej wizyty ❤️
Blondynka.B piękny wynik homocysteiny 😃
Żonkil ale kosmos cena za wizytę 😳 Co do częstotliwości wizyt to zauważyłam, że zależy od lekarza. Faktycznie chodzi się częściej ale co ile to zależy. Np moja koleżanka miała od początku co 4 tyg wizyty, po 32tc co 3tyg, ja chodziłam co 3 tyg (z 2 razy zdążyło się co 4 tyg) teraz 2 razy mam co 2 tyg, a od tgeo piątku co tydzień. Więc tej kasy pójdzie teraz więcej na wizyty 🙈 Tak jak Zula też nie mogę zrozumieć czemu lekarze czasami ukrywają niektóre rzeczy 😒
Aaa Kochane, a ja się witam w donoszonej ciąży 🥰🥳Foto80, Natka95, baljov., Gela093, Malina, Blondyna.B, Żonkil, Annie1981, Lady_Dior, Ewelina26, Pati96 lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
WIZYTY
4.05 - PaulaZi - wizyta
Lady_Dior - wizyta
Zula 36 - wizyta
6.05 - Agulineczka - wizyta
Trodde - wizyta
7.05 - Baksia - wizyta
8.05 - Natka95 - usg 3 trym.
12.05 - Trodde - wizyta
14.05 - Foto - wizyta
Baksia - wizyta
17.05 - Foto - usg 3 trym.
19.05 - Gela093 - połówkowe
21.05 - Baljov. - wizyta
Baksia - wizyta
27.05 - Malina - połówkowe
28.05 - Breath_less - wizyta
31.05 - Baljov. - połówkoweWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2021, 10:42
Breath_less, Zula36, trodde, Natka95, Gela093, Malina, Lili❤️ lubią tę wiadomość
Pomorskie -
Baksia🙈 jak to szybko zleciało! Jak się czujesz? Na kiedy masz ten planowany termin?
Dziewczyny jak Wasze samopoczucie?
Gela, Baljov, Malinka?
Dziewczyny czy u Was ten drugi trymestr to taka sielanka jak to wszędzie opisują? Ja to mam wrażenie, ze ja to się z tego wszystkiego już nie wykaraskam. Ciagle coś mi jest...jakoś nie odczuwam przypływu energii i zdrowia jak młody duch.
Non stop jestem nieprzytomna i zmęczona, czasami mnie jeszcse bierze na 🤮baksia, Malina lubią tę wiadomość
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Baksia jeju - donoszona ciąża ❤️❤️❤️
Jak szybko to zleciało...
Już niedługo przytulisz córcię. 🙂baksia lubi tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Breath_less Kochana u mnie cała ciąża była kiepska jeśli chodzi o samopoczucie 🙈 jak nie zgaga, to brak sił, nie pamiętam już co to znaczy noc bez pobudki 🙈
Dziękuję, że pytasz, czuję się w miarę dobrze 😃 nie licząc tych przypadłości co wyżej napisałam 😅 wczoraj mąż mnie zabrał na chyba już ostatni taki dłuższy wypad, pojechaliśmy do Łeby więc wieczorkiem trochę cierpiałam z powodu brzucha, jakieś delikatne bóle się pojawiły 😬 A najbardziej cierpię po nocy..no tak mnie biodra bolą, że szok. Termin mam na 23.05 czyli równe 3 tygodnie 😳 no zleciało zleciało aż sama jestem w szoku. 🥰
Trodde Oj tak 🥰 nie mogę się już doczekać. Z jednej strony chciałabym już urodzic aby mieć ją przy sobie, No ale z drugiej strony wiem, że jeszcze bylby fajnie gdyby posiedziała chwilkę tym bardziej, że masz wyjeżdża we wtorek w delegacje i wróci w piątek 🙈 wiec musze zaciskać uda i czekać na niego 😬😅
U Ciebie już też blisko 🥰 jak się czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2021, 09:35
Pomorskie -
Breath less, ja się czuje dosyć dobrze. Faktycznie w 2 trymestrze mam więcej energii, wcześniej każdego dnia po pracy musiałam zrobić drzemkę, inaczej bardzo bolała mnie głowa. Jedynie męczy mnie zgaga, co bym nie zjadła to mnie pali🙈 no I zaczęły się bóle podbrzusza,których się boję bo myślę,że już się coś złego dzieje 🙈 moze na Ciebie tez przyjdzie pora,że poczujesz się dobrze🤷♀️ co ciąża to inaczej przebiega🙄Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Baksia ja też już czuję oddech porodu na plecach 😬 Mam podobnie jak Ty - z jednej strony chciałabym już urodzić i przytulić malucha, z drugiej niech sobie tam jeszcze grzecznie siedzi. Do tego już tęsknię do bycia w ciąży, wielkiego brzucha i kopniaków mimo wszystkich nieprzyjemnych dolegliwości tych ostatnich tygodni, a tu niedługo już koniec...
Dziś przetrwałam drugą noc bez zgagi, więc to dla mnie ogromna ulga. Co prawda i tak wstaję na siku ale to niebo a ziemia jeśli nie robi mi się niedobrze przy każdej zmianie pozycji. Pomógł gaviscon i to, że po 17.00 nic już kompletnie nie jem. Zastanawiam się też czy młody już nie schodzi niżej bo mam czasem wrażenie, że rezerwie mi brzuch na dole. Czasem czuje się już trochę "niepełnosprawna", ciężko się schylić, przekręcić, założyć spodnie. Ostatnio musiałam wołać męża, żeby wyciągnął mnie z wanny Wysiadają mi już kolana i kostki, zaczął się ból spojenia i problem z podniesieniem szczególnie lewej nogi. Palce i nadgarstki drętwieją tak, że nie mogę odkręcić mleka. Ale to wszystko nic! Kocham ten mój ciążowy stan mimo wszystko ❤️
Dawno nie było aktualizacji brzuszka, więc wrzucam Na plusie dopiero 8kg, a brzuch balonik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2021, 11:04
Gela093, baljov., Annie1981, Żonkil, Malina, Zula36, Breath_less, Foto80, Lili❤️, Lady_Dior, Natka95, baksia, Pati96, Bella01 lubią tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Breath_less wrote:Baksia🙈 jak to szybko zleciało! Jak się czujesz? Na kiedy masz ten planowany termin?
Dziewczyny jak Wasze samopoczucie?
Gela, Baljov, Malinka?
Dziewczyny czy u Was ten drugi trymestr to taka sielanka jak to wszędzie opisują? Ja to mam wrażenie, ze ja to się z tego wszystkiego już nie wykaraskam. Ciagle coś mi jest...jakoś nie odczuwam przypływu energii i zdrowia jak młody duch.
Non stop jestem nieprzytomna i zmęczona, czasami mnie jeszcse bierze na 🤮
Mam też podejrzenie że to moje lenistwo to nie przez ciążę, do pracy nie chodzę, w domu siedzę i zamiast coś w domu porobić, bo jest co, to nie mogę się zmobilizować.
41 lat
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
Baksia, jeju, jak to zleciało! Niesamowite, dopiero testy robiłaś 😉
Aaa, i jeśli możesz to dopisz mnie jeszcze na wizytę 21.05, mam taką zwykłą u swojej lekarki 😊baksia lubi tę wiadomość
41 lat
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
kwiecień 2020 - cb
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
Baksia już niedługo:) będziemy tu czekać na Twoje hasło "zaczęło się" faktycznie sporo tych wizyt przed porodem ale czemu tu się dziwić. W końcu dzidziusia trzeba monitorować.
Też tak jak Zula pisze nie pojmuję po co takie tajemnice. Zaczynam rozważać przeniesienie się z tą ciąża może gdzieś indziej.
Lilli tak jak dziewczyny piszą- dobry gin to podstawa. Musisz mu ufać i czuć się zaopiekowana. Przykro mi że tym razem się nie udało ale wierzę że będzie jeszcze dobrze
Trodde piękny brzuszek
Co do 2 trym to nie ma reguły. Ja poczułam przypływ energii około 5 miesiąca, teraz jestem w 6 i ten przypływ energii niewiele mi daje bo już odczuwam fizyczne ograniczenia
Dziewczyny czy takie pobolewanie w podbrzuszu czasem czujecie? Coś jakby te skurcze przepowiadajace, czytałam że po 20 tyg mogą się pojawić. Z tym że nie mam informacji jak często mogą się zdarzyć. Dziś w nocy zirytowal mnie mąż, potem rozbolalo mnie właśnie podbrzusze A potem zaczął się festiwal kopniaków, zastanawiam się czy to nie jest że soba połączone.
Zula, Foto, Natka, jak tam wasze dolegliwości ciążowe? Udaje się bezboleśnie w nocy przewrócić z boku na bok? -
Baksia gratuluję donoszonej ciąży 😊🙂 super
Ciekawe kiedy malutka zechce przyjść na świat 🙂🥰
Mi czas niesamowicie szybko leci. Mam wrażenie, że tak niedawno czekałam na pierwszą wizytę, a tu 26tc. Muszę pomału brać się za wyprawkę, a ja tu ostatnio pochłonięta ogrodem i planowaniem nowych rabat 😉 na szczęście największe wydatki mnie omina, bo sporo mam po dzieciach, no ale apteczne rzeczy, dla siebie i dzidziusia, trochę ubranek plus jakieś kolderki/otulacze muszę zakupić.
Ja na szczęście w ciazy czuje się dobrze (poza bólami spojenia zwłaszcza w nocy, ale to da się przeżyć). Ja to w ogóle chyba jakiś fenomen, bo czuje się w każdej ciąży lepiej niż poza okresem ciąży, kiedy narzekam jak nie ja brzuch, to na bóle głowy to coś tam innego wyskakuje. Na szczęście nie wiem co to zgaga, w żadnej ciąży mnie nie męczyła, a widziałam po siostrze jak bardzo potrafi dac w kość. Ona to się nie mogła doczekać porodu tak miała dosyć.baljov., baksia lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Trodde ładny brzuszek 🙂
Wstawiam też mój 🙂
https://naforum.zapodaj.net/37b41a696876.jpg.html
Gela093, baljov., Lili❤️, Breath_less, Malina, Blondyna.B, Natka95, baksia, Lady_Dior, Annie1981, Bella01, Daggi lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Super wygladacie z brzuszkami dziewczyny...po was widać jak te tygodnie szybko leca🙈🙈
My dzisiaj kupilismy meble do pokoju I wózek dla małej...na prawdę nie mogę się opedzic od tych wszystkich cudownych rzeczy, są takie slodkie😍
Baksia, gratulacje donoszonej ciąży, na pewno pod tym względem masz spokojną głowę, teraz zaczyna się już kolejny ostatni etap dla Ciebie 🤗🤗Breath_less, baljov., Malina, baksia, Annie1981 lubią tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Żonkil,
Dziękuję, że pytasz 😘 ja miewam co jakiś czas refluks i Gaviscon mnie ratuje. Co do energii to nie czułam napływu w 2 trymestrze 😉 też myślałam, że jak zajdę w ciążę nadrobię zaległości książkowe, porobię szkolenia na platformie dostępnej z pracy itd. Niestety tak się nie stało 🙃 chodzę na spacery, kucharzę w domu, eksperymentuję z pieczeniem, co mi wcześniej zupełnie nie wychodziło. Teraz 3 trymestr i bolą mnie biodra, co utrudnia to przewracanie się w nocy na wyrku. Ograniczeń jest z czasem coraz więcej. Generalnie nie mam też powodów do euforii, bo jest podejrzenie hipotrofii płodu i przeraża mnie ewentualny pobyt w szpitalu. Zmartwienia się nie kończą 🥴