Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baksia wrote:
    Lili, bardzo Ci współczuję 😪 tule Cie mocno i trzymam kciuki ❤️. Nic więcej nie będę dodawać odnośnie lekarzy czy badań, bo tu dziewczyny już wszystko pięknie napisały. Ale też uważam, że najpierw dobry ginekolog, a między czasie możesz zapisać się do immunologa, bo na wizytę trochę się czeka niestety.

Hania, witaj. Współczuję stresu. Ja nie miałam takiej sytuacji ale faktycznie przy takiej becie nic na usg nie będzie widoczne. Beta rośnie ale nie wiem w jakim odstępie robiłaś te 3 bety? 🤔

Breath_less pieknie 🥰 gratuluję udanej wizyty ❤️

Blondynka.B piękny wynik homocysteiny 😃

Żonkil ale kosmos cena za wizytę 😳 Co do częstotliwości wizyt to zauważyłam, że zależy od lekarza. Faktycznie chodzi się częściej ale co ile to zależy. Np moja koleżanka miała od początku co 4 tyg wizyty, po 32tc co 3tyg, ja chodziłam co 3 tyg (z 2 razy zdążyło się co 4 tyg) teraz 2 razy mam co 2 tyg, a od tgeo piątku co tydzień. Więc tej kasy pójdzie teraz więcej na wizyty 🙈 Tak jak Zula też nie mogę zrozumieć czemu lekarze czasami ukrywają niektóre rzeczy 😒

Aaa Kochane, a ja się witam w donoszonej ciąży 🥰🥳
    Dziękuję Baksia 😊trochę się pogubiłam co najpierw bo wszystko szybko się dzieje i głowa pełna. Ale rzeczywiście najpierw znajdę dobrego lekarza 😊

Cudownie kochana! Lada moment i córeczka będzie z wami na świecie 🤗😍 teraz zbieraj siły i odpoczywaj ☺️☺️

baksia lubi tę wiadomość

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trodde wrote:
    Baksia ja też już czuję oddech porodu na plecach 😬 Mam podobnie jak Ty - z jednej strony chciałabym już urodzić i przytulić malucha, z drugiej niech sobie tam jeszcze grzecznie siedzi. Do tego już tęsknię do bycia w ciąży, wielkiego brzucha i kopniaków mimo wszystkich nieprzyjemnych dolegliwości tych ostatnich tygodni, a tu niedługo już koniec...
    Dziś przetrwałam drugą noc bez zgagi, więc to dla mnie ogromna ulga. Co prawda i tak wstaję na siku ale to niebo a ziemia jeśli nie robi mi się niedobrze przy każdej zmianie pozycji. Pomógł gaviscon i to, że po 17.00 nic już kompletnie nie jem. Zastanawiam się też czy młody już nie schodzi niżej bo mam czasem wrażenie, że rezerwie mi brzuch na dole. Czasem czuje się już trochę "niepełnosprawna", ciężko się schylić, przekręcić, założyć spodnie. Ostatnio musiałam wołać męża, żeby wyciągnął mnie z wanny :D Wysiadają mi już kolana i kostki, zaczął się ból spojenia i problem z podniesieniem szczególnie lewej nogi. Palce i nadgarstki drętwieją tak, że nie mogę odkręcić mleka. Ale to wszystko nic! Kocham ten mój ciążowy stan mimo wszystko ❤️

Dawno nie było aktualizacji brzuszka, więc wrzucam :) Na plusie dopiero 8kg, a brzuch balonik :)

cfbe1502f234.jpg

Piękny ten twój brzusio 😍 to będziesz miała mało do zrzucenia ☺️

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Trodde ładny brzuszek 🙂

Wstawiam też mój 🙂

https://naforum.zapodaj.net/37b41a696876.jpg.html
    Piękny brzuszek 😍

• Breath_less Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gela093 wrote:
    Super wygladacie z brzuszkami dziewczyny...po was widać jak te tygodnie szybko leca🙈🙈

My dzisiaj kupilismy meble do pokoju I wózek dla małej...na prawdę nie mogę się opedzic od tych wszystkich cudownych rzeczy, są takie slodkie😍

Baksia, gratulacje donoszonej ciąży, na pewno pod tym względem masz spokojną głowę, teraz zaczyna się już kolejny ostatni etap dla Ciebie 🤗🤗

Gela zazdroszczę Ci tego lepszego samopoczucia!
    Jaki kupiliście wózek?

—————————————
    📌Starania od 2017🍼
    📌2018- 4 IUI ❌
    📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
    2020- 30 tc 👼💔🥺

08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
    04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀

PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS

iv09zbmh9nxoa71v.png
  • Malina Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breath_Less
    Dziękuję, myśle, że nie jest najgorzej😘 Choć mega przypływu energii nie zauważyłam, gdyż w dalszym ciągu i senność i zmęczenie dają o sobie znać. Może nie z takim natężeniem jak w pierwszym trymestrze, ale dalej nie daje rady obejrzeć filmu do końca, eMek później musi mi opowiadać😅 A jak już drzemka nie dopadnie mnie w ciągu dnia🥳 to marna ze mnie dusza towarzystwa wieczorem, zasypiam nie wiem kiedy🙈 Ok 11-12tc przestały mi tak bardzo doskwierać piersi i różne zapachy. Jakby się uspokoiło jednak nie na długo bo od paru dni znów delikatnie zaczynaja mi ciążyć piersi, szczególnie rano jak wstaje oraz zapachy ponownie dają o sobie znać🙄 no i strasznie szybko robię się głodna, więc wydaje mi się że ciągle jem🙈 a mimo regularnych ćwiczeń na plusie nam +3kg (Baljov zazdroszczę 1,5kg😉❤️) i obecnie ważę 52kg😱 na szczęście idzie w brzuszek🙏
    Ale tak Wam powiem ze mimo tych drobnych niedogodności szaleję za moim brzuszkiem i uwielbiam stan ciąży🥰❤️

Baksia
    Cieszę się przeogromnie i uwierz mi ze z wielką niecierpliwością czekam na Wasza mała dziewczynkę🥰❤️💋

Trodde, Agulineczka,
    wyglądacie przecudnie😍🤩

Gela,
    Ooooojaaaa i mebelki i wózek. Cudownie🤩
    My mamy jedynie wybrany wózek i fotelik teraz wybieramy wanienkę i zastanawiamy się nad dodatkowym łóżeczkiem - chicco baby hug🤔 Z mebelkami mamy problem, bo żadne nie przypadły nam do gustu, poza fotelem do karmienia🙈 za to kupiliśmy Małemu rożek, kokon, czapeczki, dwa prześcieradełka do wózka i kocyki. Chyba w tym miesiącu zabiorę się za ciuszki😍

Kochane,
    A jak u Was z ruchami🤔 ja od paru dni czuję coraz bardziej wyraźniejsze🥰 i już wiem, że to nie moje jelita, tylko Maluszek się rusza🥰❤️ Dziś nawet mojemu eMkowi udało się pierwszy raz poczuć gdy przyłożył rękę do brzuszka😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2021, 18:30

Breath_less, baljov., baksia, Annie1981 lubią tę wiadomość

age.png
  • Breath_less Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baljov. wrote:
    Breath_less, ja też jakiegoś przyplywu energii nie doświadczam 😉 Ogólnie dalej nie mogę się ogarnąć i zabrać za coś pożytecznego. Po obiedzie to taka senność mnie ogarnia że normalnie nie kontaktuje i muszę drzemkę. W nocy wstaje ze dwa razy na sikanie i często mnie to wybudza że snu. I nie wygodnie mi się śpi, bo normalnie spałam na brzuchu z podkurczona nogą czasem, a teraz na boku i biodra mnie bolą rano często. Z pozytywów to już nie mam mdłości, apetyt większy, nie odrzuca mnie od jedzenia. Nawet ok. 1,5 kg mi przybyło 😉
    Mam też podejrzenie że to moje lenistwo to nie przez ciążę, do pracy nie chodzę, w domu siedzę i zamiast coś w domu porobić, bo jest co, to nie mogę się zmobilizować.

Baljov to ja się czuje identyko jak Ty. Jestem jak zombie, lekarka polecała kawę, colę ale to mi nic nie pomaga, nic mi się nie chce. Tez mam większy apetyt tyle ze u mnie niewiadomo kiedy mi odbije i walne pawia. W nocy tez wstaje na siku i niewygodnie się śpi, mimo, ze wyciągnęłam już swoją poduszkę ciążową i trochę to pomaga, bo ja tez s tych śpiących na brzuchu z noga podwinięta 😂

baljov. lubi tę wiadomość

—————————————
    📌Starania od 2017🍼
    📌2018- 4 IUI ❌
    📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
    2020- 30 tc 👼💔🥺

PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS

iv09zbmh9nxoa71v.png
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breath less, to może być tylko tymczasowe😁
    Kupiliśmy cybex e priam I do tego fotelik cybex Cloud Z😊

Malina, no u nas fajny wybór z meblami, my chcieliśmy białe,więc nie było problemu😊 jak masz fotelik do karmienia to już połowa sukcesu😁 te ciuszki to chyba najlepsza frajda....mój cały czas mówił,że mamy czas a sam dzisiaj 3 sukieneczki wsadził do wozka🙈 masz łożysko na tylniej ścianie? Fajnie, że już czujesz małego 😍😍

Breath_less, Malina lubią tę wiadomość

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • Breath_less Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina, ja to w sumie czujejakby ktoś jakieś banki puszczał w brzuchu, albo bąble by takie szły.
    Coś tam się dzieje, ale trudno mi powiedzieć czy to nie jelita🤷🏼‍♀️
    Tym razem mam łożysko na tylnej ścianie i tak nasłuchuje i spodziewam się jakoś szybciej tych ruchów 🙈

Malina lubi tę wiadomość

—————————————
    📌Starania od 2017🍼
    📌2018- 4 IUI ❌
    📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
    2020- 30 tc 👼💔🥺

iv09zbmh9nxoa71v.png
  • Malina Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gela,
    Tak na tylnej ścianie, już wcześniej czułam ruchy - takie bąbelki, muśnięcie takiego motylka, pierwsze takie delikatne i pojedyncze już w 13-14tc, ale nie byłam pewna czy aby na pewno to one. Teraz powtarzają się dużo częściej i są wyraźniejsze dlatego jestem pewna, że to Maluszek buszuje🥰 a Ty jak masz ułożone łożysko?
    Cybex😍 widzę że mamy podobne gusta😉 na jaki kolor się zdecydowaliście u nas czarny na złotej ramie. Marzył mi się stelaż w kolorze różowego złota ale Mały chyba nie był by zachwycony🙈😅 fotelik cloud z tez czarny ale z czerwonymi wstawkami Ferrari - to oczywiście już wymysł mojego eMka🙈 a mebelki jakie? Mi podobają się Noukies gwiezdny pył, ale są dziewczyńskie🙈🙄 i chyba ostatecznie zdecydujemy się na kolekcje nouky. Zależałoby mi żeby były biały lakier, a większość mebelków jest w białym ale macie😬

Breath_Less
    Jestem pewna, że to Wasz dziewczynka Was zaczepia. Z opisu wiem, że to na pewno ruchy. Za chwilkę będą częstsze i wyraźniejsze😘

age.png
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina to szybko zaczęłaś czuc😁 ja niestety łożysko mam na przedniej ścianie, więc jeszcze pewnie poczekam na takie ruchy😬 jeżeli chodzi o wózek to Soho Grey na srebrnej ramie I brązowej oprawce, fotelik w tym samym kolorze😊 Meble TWF artic,ale nie wiem czy one są w polsce🤔 biały lakier jest ładny,ale ja np mam w salonie I w kuchni I co 2 dni muszę je sprzątać, a nie mówię już o odciskach po moim🙄 więc stwierdziłam,że do dziecka chce matowe bo jak zacznie chodzić I wszędzie łapać rączkami to już ścierki z rąk nie wypuszcze🤦‍♀️🤦‍♀️

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤

Laura

age.png

Lilianna

age.png
  • baljov. Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trodde, Agulineczka, śliczne brzuszki macie!😍💗💕

Malina, co do wagi to rano na czczo 49,5 a teraz jak się zwazylam to już 50,5 😬 więc coś mi się zdaje, że prędko Cię dogonie 😉 Z resztą ja niedawna prawie weganka i orędowniczka zdrowego odżywiania, przed chwilą na kolację jakaś szynkę z konserwy wpieprzałam co ją mój od teścia przyniósł 😂😂😂

Breath_less, polubiłam że my takie podobne, nie że pawia jeszcze czasem puscisz 🤗 Mnie bardzo rzadko jeszcze zamuli ale to oznacza, że muszę coś zjeść i mi wchodzi 😉
    Co do ruchów, to ja tylko czuje czasem, że coś tam w brzuchu mam, taką jakby gulkę i ona czasem tak usiska momentami. Ale ruchami to na pewno nie można nazwać. Chciałabym już czuć, byłabym na pewno spokojniejszy, bo nadal nie kupiłam detektora.

Jeju, jak tu się ciążowo zrobiło teraz! Pewnie płoszymy wszystkie staraczki prawie 😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2021, 21:40

km5svcqguj0gttnw.png
    41 lat
    09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
    V Leiden hetero
    styczeń 2018 - cb
    maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
    kwiecień 2020 - cb
    czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty :(
    wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
    29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
    7dpt - beta 33,8
    10dpt - beta 269,3🍀
    12dpt - beta 661,1 🍀💖
    24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
    ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10
  • Breath_less Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to Wy normalnie chudzinki! Mi to z 6 kg zleciało przez 1 trymestr ale już nadrobiłam z 2,5 i wazę 58,5 i to i fak moja najniższa waga ever!
    Nie martw się Baljov ja tez taka orędowniczka z akcja zmiany życia na weganizm a parówki były przed chwilą grane z ogórkami ze słoika jak chłop😂

Malina mówisz... może to i te ruchy, mam nadzieje ze niedługo nie będę miała wątpliwości i będę spokojniejsza, chociaż na razie jestem bo wizyta była w piątek 😜
    Gela! Tez zdecydowaliśmy się poprzednio na cybexa, ten priam lux, tez w kolorze szarym, fotelik cloud q
    No i nie użyliśmy.. mąż później nalegał na sprzedaż ja się wahałam a za pare dni sprawa się wyjaśniła. Wiec w sumie jest i czeka🙃

baljov. lubi tę wiadomość

—————————————
    📌Starania od 2017🍼
    📌2018- 4 IUI ❌
    📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
    2020- 30 tc 👼💔🥺

iv09zbmh9nxoa71v.png
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breath less, to tym razem jakis koszt wam odejdzie, mam nadzieję,że nie kojarzy Ci się zle🤗🤗 na pewno wybraliście go pod jakimś względem,więc szkoda było by sprzedać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2021, 22:17

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤

Laura

age.png

Lilianna

age.png
  • Breath_less Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gela093 wrote:
    Breath less, to tym razem jakis koszt wam odejdzie, mam nadzieję,że nie kojarzy Ci się zle🤗🤗 na pewno wybraliście go pod jakimś względem,więc szkoda było by sprzedać.

Nie właśnie😉 mąż chciał sprzedać bo brakło miejsca na trzymanie go, a wiedzieliśmy ze zanim podejdziemy do kolejnego in vitro i zaczniemy cała procedurę to się zejdzie, reszta rzczy dla dziecka tez była po prostu schowana.
    Nie chciałam sprzedać wózka, pomyślałam, ze kupiliśmy go z zamiarem wożenia w nim żywego dziecka i ze kiedyś tak będzie ❤️🎈✊
    Oglądałam Twoje mebelki są prześliczne ale chyba niedostępne w Polsce:)

—————————————
    📌Starania od 2017🍼
    📌2018- 4 IUI ❌
    📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
    2020- 30 tc 👼💔🥺

iv09zbmh9nxoa71v.png
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breath less, zawsze mozna wyslac do Polski😁

Breath_less lubi tę wiadomość

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤

Laura

age.png

Lilianna

age.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2021, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonkil, ja się jeszcze obracam😅 śpię z poduszką ciążowa bo faktycznie jest lepiej... ale i tak czuję się jakoś pokracznie 🤦‍♀️🤦‍♀️ do tego łapie mnie zgaga, raz mniej raz bardziej w zależności od dnia...

Foto, lekarz podejrzewa hipotrofie? Miałaś wizytę w ostatnim czasie?

Zazdroszczę Wam dziewczyny tego, że nie przybieracie zbyt dużo i że idzie raczej w brzuszek... u mnie na plusie juz 10 kg.... także nie wiem co będzie dalej. W lipcu pewnie będę się toczyć 🤦‍♀️

No ale, cos za cos :D

Wrzucam Wam update mojej ciążowej kuli 🙊🙊

https://zapodaj.net/92f8fe337e854.jpg.html

Zula36, baksia, Lady_Dior, Gela093, Breath_less, Bella01, Daggi lubią tę wiadomość

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Zula36 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2021, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 20:54

Natka95 lubi tę wiadomość

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • baksia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2021, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trodde, dzisiaj jak leżałam i Mała zaczęła się kręcić to właśnie pomyślałam o tym, że to ostatnie tygodnie kiedy czuję ją w brzuszku i tak trochę smutno mi się zrobiło 🙈 Kurcze to chyba tez kupię ten gaviscon, nie chce już pić coli a i tak łapię za nią jak już nie wytrzymuję. Po 17 już nic nie jesz?! Jak Ty to robisz 😬 Haha no ja jak wstaje w nocy do łazienki to idę przy ścianie, bo tak mnie biodra bolą i ciągnę nogi po ziemi jak jakaś babcia 🙈 A brzuszek masz cudny 🥰

Baljov. Noo zleciało to prawda 🙈 Dopisałam Kochana 😘

Żonkil, tak wizyt jest sporo ale faktycznie czuję się spokojniejsza jak wiem, że Mała jest pod kontrolą i gin sprawdza czy dobrze przybiera na wadze. No kurcze coś za coś 😒 Ja i tak bardzo często chodziłam na wizyty ale jakoś dla mnie spokojna głowa była najważniejsza, a pieniądze no cóż, trudno się mówi 🙈
    A z tym,, zaczęło się,, kurcze właśnie to mnie trochę przeraża, nie poród (może dopiero zacznę się bać jak będę jechać na porodówke 😅) ale to czy będę wiedziała, że to już się właśnie zaczęło 😬😅

Agulineczka, ja Cie mega podziwiam. Ja nie wiem jak ja bym funkcjonowała w ciąży mając dzieciaczki w domu 🙈 Pewnie musiałabym i miałabym mniej czasu aby rozczulać się nad sobą, bo czasami mam wrażenie, że to robię 🤭😅 Cudownie wyglądasz 😍

Foto, jak to podejrzenie hipotrofii? Cos przeoczyłam czy nie pisałaś nic o tym po ostatniej wizycie 🤔

Lili, wiem Kochana, że po takich sytuacjach ciężko zebrać myśli. Ale po to tu jesteśmy aby na spokojnie podpowiedzieć co i jak. Ja zawsze po stracie chciałam już wszystko od razu zbadać, iść do lekarza i działać. Dzięki temu jakoś funkcjonowałam ale wiem, że czasami potrzeba czasu u na spokojnie zabrać się za pewne rzeczy. Powiem szczerze, że jak czekałam na wizytę do immunologa i później dowiedziałam się ile czasu zajmie leczenie to się trochę załamałam,bo chciałam już teraz. A jak teraz o tym pomyślę to stwierdzam, że taka przerwa mega nam się przydała, nawet zaliczyliśmy małe wakacje (zakopane) Głowa odpoczęła, a z tych wakacji prawdopodobnie wróciliśmy z Malutką w brzuszku 🤭 wierzę, że u Was również wszytsko dobrze się potoczy 😘

Natka, wyglądasz przepięknie 😍

Natka95, baljov., agulineczka lubią tę wiadomość

iv09ej28y92h7fp1.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
  • Foto80 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2021, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka,
    Ja nie wiem, gdzie Ty upchalaś te kg, bo szczerze mówiąc ja ich nie widzę! Szczęściara z Ciebie 😘

Natka, Baksia,
    Mam wizyty co 2 tygodnie, by kontrolować sytuację. Mała rośnie, ale około 200g w ciągu 2 tygodni. Byłam w piątek na wizycie i waży obecnie 1080, brzuszek jest znacznie mniejszy od pozostałych części ciała. Wody płodowe, przepływy, łożysko są ok, przyczyna póki co nieznana. Muszę jeszcze zrobić echo serca płodu, żeby się upewnić, że tu jest w porządku. Moja prowadząca gin na następnej wizycie ma podjąć decyzję co dalej, zobaczymy czy będzie jakiś skok. Jeśli nic się nie zmieni to chce mnie skierować do szpitala. Piję Medargin, który jest obrzydliwy w smaku, jedynie tym można się ratować. Żyję w stresie i martwię się o to, co będzie 😔 trzymajcie kciuki 🥺

age.png

09/2013 👼 6tc
    03/2020 👼 8tc

PAI-1 4G homo
    MTHFR_677C T, 1298A C hetero
    ANA dodatnie 1:160 typ świecenia ziarnisty

Euthytox 75
  • trodde Autorytet

Wysłany: 3 maja 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto mam nadzieję, że Mała nadrobi i nie będziesz musiała iść do szpitala. Grunt, że przepływy i wody są w normie - to już ogromny plus. Doskonale rozumiem Twoje obawy, bo u mnie też jeszcze do końca nie wiadomo w którą stronę to pójdzie.
    Ginka mówiła mi jeszcze, żeby jak najwięcej leżeć i odpoczywać na lewym boku bo to dotlenia malucha i ułatwia mu pobieranie składników odżywczych. Dziewczyny na różnych grupach polecały też picie nutridrinków, może spróbuj.
    Trzymam kciuki za dobre wiadomości, a jeśli będziesz musiała zostać w szpitalu pamiętaj, że tam jesteście pod stałą opieką i w razie czego lekarze mogą bardzo szybko zareagować.

Foto80 lubi tę wiadomość

783d57eae4.png

Starania od 07.2018, 38 lat
    NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
    alloMLR 0% !
    szczepienia limfocytami

10.2018 - poronienie 9 tc
    02.2019 - poronienie 6 tc
    12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka

09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙

19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️

Lublin

"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..."
‹‹ 3529 3530 3531 3532 3533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ