Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Strach jest i to wielki
Wasze ciąże to mi tak szybko lecą, a moja - mam wrażenie ze wieko temu robiłam test. A tu do wizyty jeszcze 1,5 tygodnia 😞 a potem wciąż ten niepewny pierwszy trymestr, strach przed prenatalnymi...25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Trodde gratulacje 🌺🌺witamy Dominika po drugiej stronie brzuszka, zaraz będziecie razme się tulić, piękny etap przed Wami ❣️
Malina już na półmetku jesteś😳kochana jak ten czas leci❣️ciąża po przejściach nie jest łatwa, ale potem te małe rączki i zapach malenstwa wszystko Ci wynagrodzi ❣️Malina lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Gela jaka duża panna ☺️cieszę się, że wszystko okej po wizycie🍀
Ale te wasze ciąże szybko mi lecą❣️❣️Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Breath less położna zaczęła mówić jak mi łzy poleciały 🙈🙈 przez 30 min siedziala cicho,więc obawiałam się najgorszego, ale na szczęście nie ma żadnych podstaw żeby się martwic😊😊
Kitaja, ja tak samo mam z ciazami dziewczyn tutaj na forum....mnie się ciągnie a one się rozpakowuja po kolei🙈Breath_less lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Breath_less wrote:Malina ja sama pamietam jak niedawno otworzyłam wynik bety a na następny dzień leciałam po testy a jutro zaczynam 19 tydzień 😳
Zaraz połówkowe przed którymi zapewne zrobię w gacie🤯😱
Strach to nie odłączony element tego wszystkiego, dla mnie to dodatkowo takie deja vu, zbliża się okres ciężkich dla mnie miesięcy ten czerwiec.. do tego to ze jest podobnie jak wtedy, bo teraz tez jestem w ciąży 🤯
Ciagle staram się sobie uzmysłowić ze wszystko jest dobrze i musi być dobrze i trwać w jakimś zaufaniu do tego wszystkiego.
Na moje szczęście trafiła mi się ruchliwa córka i nie trzeba długo nalegać by dała znać jak się ma.
Te ruchy częstsze i mocniejsze mnie uspokajają rozumiem ze jak silniejsze= dziecko urosło. Na tyle się rozhulała, ze detektor poszedł w odstawke
Może to dziwne ale w poprzedniej ciąży w życiu tego nie doświadczyłam aż tak pokaźnie 😳Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2021, 18:09
Breath_less lubi tę wiadomość
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Jejku jak zrobiło się tu pięknie! 😍
Trodde gratuluję synka! 😍Dużo dużo zdrówka dla mamusi i maleństwa 💙 Dominik jest silny po mamie 🤗 odpoczywaj i zbieraj siły 😊
Gratuluje wszystkim przyszłym mamusiom i trzymam kciuki! 😊
baljov., trodde lubią tę wiadomość
-
Baljov czekamy na wiesci!!!
Kciuki za wizytę ✊✊✊baljov. lubi tę wiadomość
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Baljov
Trzymam kciuki ✊😚💗baljov. lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Bajlov ✊🍀trzymam mocno
Trodde też jestem ciekawa jak tam u Ciebie i Dominika? Mam nadzieję, że już jesteście razem i się tulicie🤞
Ja dziś odebrałem wyniki i wszystko jest w normie oby już tak zostało 🙏Gela093, baljov. lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Dziewczyny powiem Wam, że jest mega ciężko Wiadomo, wszystko boli po cięciu i trudno doprowadzić się do ładu.
Wczoraj dostałam laktator i próbowałam wycisnąć choćby kropelkę, ale się nie udało. Położna laktacyjna uspokaja, że to normalne a ja siedzę i płaczę bo nie mogę nakarmić synka moim mlekiem. Wczoraj usiłowałam cały dzień dowiedzieć się o jego stan i cały czas byłam informowana, że ktoś przyjdzie i wszystko mi powie a potem będę do niego mogła pójść. Do wieczora nikt nie przyszedł. W końcu miałam dość, wzięłam zastrzyk z ketonalu, ubłagałam jakąś położną o telefon na wcześniaki, ale było zamieszanie i nie mogła ze mną pójść bo była sama więc w końcu schodami, dobę po cięciu powlokłam się do Dominika. Mogłam go tylko pogłaskać przez dosłownie 5 minut. Wieczorem jadł ładnie z butli ale dziś rano znów trzeba go było dokarmiać sondą. Dziś mogłam go przez chwilę potrzymać na rękach i jutro znów mogę do niego iść na chwilę. Przez procedury tylko jedna mama może być z wcześniakami w tym samym momencie a jest nas tu kilka. Jedyne co mogę to siedzieć z laktatorem i próbować aż do skutku. Jak patrzę na Domisia podłączonego do tych rurek to mi serce pęka bo nie mogę nic zrobić i nie mogę mieć go przy sobie. Do tego maluchy płaczące obok i ich szczęśliwe mamy i macie pełny obraz "nędzy i rozpaczy".
Chyba musiałam się w końcu wyżalić, bo już nawet nie chcę płakać mężowi. Wiem że jemu wcale nie jest łatwiej.
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Trodde, jejku, musi Ci być na prawdę ciężko. Dzielna jesteś bardzo, podziwiam. Na pewno z dnia na dzień będzie coraz lepiej 💖💖💖 Ściskam Was mocno 🤗
41 lat
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
Ja już po wizycie. Okazało się, że jest wszystko w porządku, więc duża ulga. Malutka waży 277g i wg Pani dr wszystko jest dobrze. Dziękuje Wam za kciuki!!! 😍😍😍 Mam tylko nisko łożysko ale podobno jeszcze ma czas się podnieść. I po wizycie nawet jakoś bardziej gilgotki w brzuchu poczułam 😂
baksia, Lady_Dior, Zula36, Foto80, Gela093, Breath_less, Lili❤️, Annamaria, agulineczka, Bubble_, Natka95, Malina, Ewelina26, Kitaja, Annie1981, Bella01 lubią tę wiadomość
41 lat
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
kwiecień 2020 - cb
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
Baljov cieszę się, że wszystko z Malutką jest dobrze 🥰
Trodde, Kochana bardzo Ci współczuję sytuacji 😪 nie wyobrażam sobie co teraz czujesz 😪 Dominiś jest bardzo silny i dzielny po mamusi i wierzę, że zaraz będziecie się tulić ❤️ wszystkie ciocie trzymają za Was kciuki ❤️baljov., trodde lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
trodde bidulko, aż nie wiem co powiedzieć... Same łzy mi się cisną do oczu jak czytam co napisałaś. Jesteś bardzo dzielna, a te problemy z karmieniem to norma na początku, szczególnie po cc. Jesteś najlepszą matką jaką Dominik mógłby mieć , prawdziwa lwica. Mocno za Was oboje trzymam kciuki :*
bajlov gratki rozkoszuj się ciążąbaljov., trodde lubią tę wiadomość
-
Baljov❤️❤️❤️ Cudownie🥰 widzisz od razu jak matka odetchnęła z ulgą to się aż córeczka podskoczyła w brzuszku🎈 wspaniałe wiadomości 😍
Trodde dobrze ze napisałaś jak jest. Jest trudno. Musicie to przejść, jesteś bardzo silna, wierze, ze z dnia na dzień będzie tylko lepiej, życzę Ci tego z całego serducha ❤️baljov., trodde lubią tę wiadomość
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Trodde kochana, gdybym mogła przyszłabym Cię przytulić i pocieszyć. Doskonale rozumiem jak się czujesz. Cięzkie dni przed Tobą, ale poradzisz sobie i za jakiś czas wszystko się ułoży. Zobaczysz. Życzę Ci duużo siły i jak najszybszego powrotu do domu!!!
Ja synka rodziłam w dobie epidemii grypy, więc też nie było odwiedzin. Synek urodzony po terminie, duży chłopczyk i silny, ale lekarz powiedział, że ma wysokie CRP i muszą sprawdzić dlaczego. Oczywiście nie dostałam przez cały dzień żadnych informacji, zabrali go na badania i tyle. Lekarz miał być wieczorem, nie przyszedł. Prosiłam położne o jakiekolwiek info, twierdziły, że od tego jest lekarz i mam czekać. Obolała po porodzie sn (pęknięcie i nacięcie, ciezko było usiąść) chodziłam po szpitalnych korytarzach szukając lekarzy. Niczego się nie dowiedziałam. Podczas mojego pobytu 3 dziewczyny będące ze mną na sali (jedna po drugiej) zdążyły wyjść do domu z maluszkami. Straszny to widok, kiedy wiesz, że Ty musisz zostać i nie wiadomo ile to jeszcze potrwa. Tęskiniłam za mężem, domem. Z piersi leciało jedno wielkie nic. Obiwniałam siebie za każdym razem kiedy podawałam synkowi mm. Kiedy na 3 dzień udało mi się nieco odciągnąć do buteleczki - z 10 ml siary i wylałam to przy przelewaniu rozpłakałam się na głos.
Piszę to by byś wiedziała, że początki nie zawsze są łatwe. Ja wiem, że kobieta zakłada w głowie inny scenariusz. Ja też miałam inny. Ty masz jeszcze gorzej bo synek jest z dala od Ciebie. Ale uwierz mi to minie, synuś szybko nabierze siły, a Ty co możesz teraz zrobić najlepszego to skupić się na rozkręceniu laktacji, ale spokojnie, bez obiwniania, nie jest gorszą mamą, bo masz problemy z karmieniem. Wiele mam je ma na początku. Pracuj systematycznie z laktatorem. Na poczatku nic nie będzie lecieć, ale z czasem coś zacznie się pojawiać. Pamiętaj, ze laktator to wspaniałe narzedzie również do rozkręcenia laktacji, nie tylko do odciągania nadmiaru pokarmu. Polecam metodę 7-5-3 albo tzw breast pumping - 15 min na każdą pierś, nawet na sucho. Dasz w ten sposób sygnał organizmowi, że potrzebna jest większa ilość mleczka.
Trzymam za Was mocno kciuki, dasz radę, kobiety są silneBreath_less, Annamaria, baljov., Żonkil, baksia, trodde, Annie1981, Bella01 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Trodde, przytulam Cię mocno. Domyślam się że jest mega ciężko i bardzo mi przykro z tego powodu, ale jednocześnie pomyśl, że to wkrótce minie i będziesz się cieszyć razem z mężem Dominikiem w domku ❤
trodde lubi tę wiadomość
-
Trodde, aż łzy same lecą...
Nie wiem co powiedzieć, myśle ze nawet nie wyobrażam sobie jak jest Ci trudno... Najważniejsze ze Dominik ma dobrą opiekę i napewno podoła tym wszystkim trudnością. Bądź silna dla swojego synka, wszystko się ułoży 😘trodde lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia