Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Zula taki właśnie zestaw leków dostałam duphostan biorę od pozytywnego testu 3*1,aspargin 3*2,plus nospe 3*1 .Pani doktor kazała jak najwięcej odpoczywać i leżeć,seksow brak 😉mąż to nawet boji się mnie przytulić 😂
Martyna ale ładne zdjęcie USG 😍u mnie był maluszek troszkę mniejszy ,ja z tych emocji i wzruszenia to zapomniałam wziąć USG 😂Zula36 lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Malinko dziękuje Ci ogromnie za wsparcie ❤️💞
Staram się już nie nakręcać i nie dramatyzować.
Baljov ja tez na takie wiadomości czekałam! Wspaniale Kochana ✊💞 gratulacje 🎈😍Malina, baljov. lubią tę wiadomość
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Jesli chodzi o problemy z nerkami u dzieci to mam historie ku pokrzepieniu serc - moja mama jak była w ciąży z moim bratem, podczas USG dowiedziała się, że jedna nerka u małego nie pracuje, druga słabo. Nawet była sugestia terminacji ciąży. Mama się nie zgodziła, stwierdziła, że jak jedna pracuje to będzie git. Brat urodził się z jedna nerką mniejszą, oraz z drugą, która jeszcze w okresie płodowym zaczęła być „wchłaniana” przez organizm. Z czasem ta jedna nerka urosła, przejęła pracę jakby za dwie. Młody był pod opieką nefrologa ( nadal jest) bierze leki na kłębuszki nerkowe by dobrze pracowały. Za dzieciaka był zdrowy i nieziemsko irytujący, na studiach wypił morze piwa, a teraz jest świetnie funkcjonującym i zdrowym facetem
Rok temu dowiedzieliśmy się, że nasz babcia ma jedną nerkę - kobieta 85 lat, dwa lata temu biegała po Karkonoszach, w zeszłym roku dołączyła do sekcji seniorów w nordic walking całe życie w niewiedzy przyszło jej trwać. Brak nerki wyszedł przez przypadek, jak poszła na USG do lekarza, bo ją blizna wzdłuż brzucha po cesarce sprzed 55 lat ciągnąć zaczęła...
Dlatego zawsze trzeba być dobrej myśli jedna nerka czy wada serca wydają się być czymś strasznym, ale medycyna jest po Waszej stronie
Mocno trzymam kciuki za Wasze maleństwaBreath_less, paradoxus, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Baljov, Martyna, Kitaja gratuluję udanych wizyt i pozytywnych informacji 🙂🥰 każda taka tutaj na wątku bardzo mnie cieszy.
Siedzę teraz w laboratorium, muszę zrobić morfologie i badanie moczu na jutrzejsza wizytę. Jutro mam usg III trym i razem z Żonkilem prosimy o kciuki 🙂
Ktoś z nami jutro wizytuje, na pewno Ewelina, kto jeszcze?Martyna33, Żonkil, Gela093, baljov., Kitaja lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka, Żonkil
Dziewczyny jak to zleciało, jesteście juz tak daleko❤️Trzymam kciuki za Wasze badania III trymestru🥰 Wierzę, ze z Waszymi Maluszkami jest wszystko idealnie❤️
Ewelina,
Za Ciebie również kciuki mocno zaciśnięte❤️Żonkil, Ewelina26 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas
Niestety nie da się kliknąć tutaj w link Trzeba skopiować
https://forms.gle/ciBiWBNwCtK3boix7 -
Martyna33 wrote:Ewelina, o której jutro trzymamy kciuki ?
O 14 mam wizytę ale za nim zrobię usg i pójdę do prof to pewnie wszystko przesunie się do jakiejś 16🙆♀️Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Dobry wieczór dziewczyny.
Kitaja cieszę się, że wszystko w porządku i oby tak było dalej. Teraz tylko włączyć pozytywne myślenie i będzie dobrze 😊
Martyna33 No widzisz jak pięknie 😁 W ciąży każdy ból może coś oznaczać o jednocześnie nie musi oznaczać nic - tak to już jest. Najważniejsze, że wszystko dobrze i niech maluch dalej rośnie zdrowo 😁
Baljov super, że połówkowe udane i możesz na chwilę odetchnąć 🙂 Teraz życzę Ci mocnych kopniaków 😁😁😁
Foto80 jeju to się u Ciebie podziało ehhh. Bardzo mi przykro, że 3ci trymestr zamiast radosny, to jest pełen stresu 😐 Masz rację - staraj się być spokojna, bo tylko spokój nas ratuje. Jeśli się nie operuje tej wady, to widocznie nie jest jakaś zagrażająca zdrowiu, więc przyjmijmy, że jest ok 🙂 Teraz tylko niech córcia rośnie ale jeśli osiągnie 2kilo to będzie już naprawdę super 😊 Będzie po prostu drobna ale szybko nadrobi. Pamiętam moją Zosię - te nóżki jak patyki😁 a po mleku mamy hoho 🙈
Agulinczka jak tam Twoje spojenie ❓ To rozejście to można na usg sprawdzić tak❓ Masz tak, że ten ból promieniuje aż na całą pipkę❓ Mnie na początku bolała tylko pachwina a z czasem ten ból przy wstawaniu, obracaniu zaczął już promieniować właśnie na całą kość łonową. Mam nadzieję, że nie rozchodzi mi się spojenie🙄 Bogu dziękuję, że ten ostry ból jest chwilowy, bo nie wiem jakbym dociągnęła do końca...
Mój syn daje mi od wczoraj nieźle popalić 😁 co akurat mnie cieszy i widzę tę różnicę (znaczy czuję 😁) między łożyskiem na przedniej a na tylnej ścianie 😁 Nawet potrafi mnie obudzić tymi wygibasami🙈 Skurcze braxtona mam już codziennie i to po 5-7x ale z córką były szybciej odczuwalne i było ich więcej - także nie narzekam 😉 ahhh byle do 9czerwca. Mam nadzieję, że wszystko ok u mojego kulturysty😊Breath_less, Foto80, baljov., Kitaja lubią tę wiadomość
-
Ewelina, mocne kciuki za dziś! Niech będzie dobrze!
Lady Dior, jak ty odczuwasz te braxtony? To takie chwilowe twardnienie brzucha, które po minucie, dwóch przechodzi..? Kurcze, chyba to mam od kilku dni. Nigdy nie miałam dotąd.. -
Ewelina, Kochana trzymam kciuki ✊🏻❤️ oby u Prof nie było za dużego opóźnienia ✊🏻
Żonkil, Agulineczka powodzenia na wizytach ✊🏻❤️Żonkil lubi tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Ewelina, Żonkil, Agulineczka,
Dziewczyny powodzenia na wizytach ✊🏻😘 mocne kciuki za dobre wieści!Żonkil lubi tę wiadomość
-
Ewelina26, Agulineczka, Żonkil trzymam kciuki za dobre wieści 🤞🏻🙂 Dajcie szybko znać 😘
Annamaria tak właśnie odczuwam braxtony-bezbolesne, kilkunastosekundowe twardnienia brzucha. Z córką miałam od 20tc codziennie, teraz tyle nie miałam - tzn. bywały dni bez tych skurczy ale niby tak może być.
U mnie wczoraj 35st w słońcu 🥵 dziś ma być więcej 🥵 na szczęście jeszcze jutro upał potem już normalnie ufffŻonkil lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czekamy na wiesci❤️❤️❤️
Ewelina mocne kciuki ✊—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Ja zaraz wchodzę na wizytę do swojego prowadzącego, a usg III trym mam dopiero na 17:00.
Lady co do bolu spojenia to u mnie zaczynało się dokładnie tak samo. Bolała mnie prawa pachwina, później już cała kość. Rozejscie można zbadać podczas usg. U mnie niby nie aż tak wielkie, a ból znaczny. W ciągu dnia, jak się nie przeciaze, ani nie robię jakiś gwałtownych ruchów, o które teraz i tak trudno 😂 jest w miarę ok. Najgorzej w nocy jak za długo poleże w jednej pozycji. A że ostatnio wstaje nawet po 4 razy do toalety jest "milo". Mi bardzo pomaga wysoka poduszka między nogami podczas spania na boku.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka to u mnie jest identycznie a z tą poduszką to u mnie ciężko, bo jak się wiercę co chwilę dosłownie ale staram się używać .Mam nadzieję, że mi sprawdzą to na wizycie,bo marzy mi się sn🤷🏼♀️ W ogóle jestem ciekawa, czy jeśli syn będzie w innej pozycji niż główkowej, to z góry cc czy SN. Wiadomo, że przy pierwszym porodzie cc ale przy drugim siostra rodziła SN (w Pl) córkę ułożoną miednicowo. Zapytam na wizycie 🤔
-
Ja nie miałam w prawdzie rozejścia, ale baaardzo duże napięcie na kroczu i w pachwinach i też chodziłam jak kaczuszka. Co ciekawe, te bóle ostatnio zaczęły zupełnie odchodzić. Mam nadzieję, że to po prostu efekt ćwiczeń - bo staram się codziennie coś porobić. Wiem, że bardzo pomaga pozycja kolankowo-łokciowa z rozluźnieniem krocza i takim "wydychaniem do krocza".
Aczkolwiek nie wiem naprawdę, co mi pomogło, mam nadzieję, że naprawdę ćwiczenia, a nie że coś się stało, albo że mała się obróciła - bo była pięknie główką w dół jak do tej pory
Ale tego się dowiem już dziś o 15.40 na usg. Dzięki kochane za kciuki :*Martyna33 lubi tę wiadomość