Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina tak strasznie mi przykro
Przytulam z całych sił, bo nawet nie wiem co można jeszcze teraz powiedzieć. Jesteśmy tu wszystkie z Tobą...
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Ewelina.... och nie.... tak mi przykro... czytałam dziś kolejny raz twoją historie w podpisie i po prostu nie mogę uwierzyć, dlaczego los ci każe znowu przechodzić przez to...
Jeśli to zaśniad, to Hekate na forum niedawno przechodziła przez to. Chyba miała podobny przebieg ciąży nawet , jak ty.. Jeśli dobrze pamiętam, udało jej się uniknąć leczenia farmakologicznego, w razie czego jest osobny wątek i dziewczyny doradza co i jak..
Mocno cię przytulam... -
Kochane pomożecie? Czy to cos zwiastuje? W pon progesteron 8.300 (tydz.po owu) czyli owu była.....dzis test(10DC, 5 dni przed miesiączka) i taki wynik. Test robiony po południu o czułości 10....ktos z was tak miał? Mam nadzieje ze sie uda bo juz czas ... mam cicha nadzieje ale nie jestem pewna czy to tylko nie przebija testowa....link podaje
img]https://i.ibb.co/ZB2TZf9/20210602-182530.jpg[/img][/url]
img]https://i.ibb.co/crVZbYP/20210602-173705-2.jpg[/img][/url]23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
Żonkil cieszę się, że córcia pięknie rośnie 😊 Oby tak dalej. Moja Zosia była całą ciążę główkowo ułożona-przynajmniej na każdym usg😁 Synek dotychczas też ale coraz bardziej mam wrażenie, że zmienił nieco pozycję 😂 Wiem, że ma jeszcze trochę czasu i może nie raz to się zmienić.
Trodde jaki Dominiś śliczny 😍 Gratuluję jeszcze raz i dużo zdrowia Wam życzę 😘 Mam nadzieję, że sprawy z serduszkiem szybko się rozwiążą i będziecie mogli bez najmniejszej troski cieszyć się synem😘
Ewelina26 teraz pewnie jest Wam ciężko ale kiedyś na pewno zostaniecie rodzicami-zachodzisz w ciążę i zobaczysz uda się w końcu. Będziesz kiedyś MAMĄ cudownego bobasa🙏🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 22:19
Żonkil lubi tę wiadomość
-
Ewelina, wiem że żadne słowa nie pociesza. Bardzo Ci współczuję. Ściskam 😔
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Ewelinko, jeśli te twoje badania immunologiczne wyszły lepiej, to co teraz wg lekarza jest przyczyna niepowodzenia? Może być przyczyną ze za szybko zaszłaś po poronieniu? Co ty jeszcze możesz dodać z leków, żeby się udało?25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Kurczę Ewelina z tego co czytałam o zaśniadzie to raczej nie ma przyczyny tego zdarzenia. 🤷🏼♀️ Ale mam nadzieje ze to nie będzie żaden zasniad i to się nie potwierdzi, bo jeszcze nie wiadomo
Moje TNF alfa tez wysokie 4533..
Może głośno myśle, ale może jest jeszcze coś innego... może ktoś inny powinien rzucić na to okiem, ja doskonale wiem ze prof Malinowski to jeden z najlepszych specjalistów, bo to i imunolog i ginekolog w jednym ale może co inna głowa to może coś innego zauważy.
Trzymaj się Kochana, wierze z całego serducha ze na końcu tej drogi czeka na Ciebie garnek ze złotem ❤️🙏💞—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Proszę o porady dziewczyny ktore brały progesteron bo już sama nie wiem co robić.
Dostałam od lekarza progesteron 200mg dopochwowo (utrogest luteal 200), powiedział że jak tylko będzie pozytywny test od razu zaczac brać. Ale teraz tak się zastanawiam czy może nie lepiej byłoby zacząć go brać już wcześniej. Ovu wyznaczyl mi owulację na 2 dni temu, potwierdzone tempka i testami. I chciałabym od jutra zaczac go już brać żeby wspomóc ewentualne zagniezdzenie. O poprzednia ciążę starałam się 2 lata i wydaje mi się że mój progesteron mógł być również przyczyną. Co prawda nikt mi go wcześniej nie badał ale u mnie różnice temperatur w fazach cyklu jak i sam skok były bardzo niewielkie ( 0,2 stopnia). Teraz w 8 tygodniu ciąży miałam badany i wynosił wtedy 23, niby w normie ale też nie jakoś super duzy. I właśnie w tym jedynym cyklu kiedy się udało miałam wyjątkowo ładny wykres i tempka dużo wyżej niz zawsze.
Myślicie że mogę wziąć ten progesteron już jutro rano? To będzie 3 dzień wyższych temperatur. Niestety lekarza nie podpytam, najwcześniej za 2 tygodnie mogę a to już będzie za późno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2021, 16:30
-
Breathless ma rację, Ewelina jak już złapiesz dystans do tego wszystkiego to może spróbuj z doc. Paśnikiem, Sydorem lub Wilczyńskim ? Dużo pacjentek od Malinowskiego poszło do Paśnika i z tego co widzę części się udało
My jednak nie wracamy do starań w lipcu, może wrzesień ? Nie mam jakoś ochoty, jest mi dobrze jak teraz, im dłuższa ta przerwa to coraz częściej się zastanawiam czy dziecko jest tym, czego mi trzeba ? Mam super życie, nie brakuje mi raczej niczego.
W niedzielę lecę pod palmy, mam nadzieję, że pewne rzeczy sobie przemyślę i ułożę, ale od czasu jak odpuściłam jestem zwyczajnie szczęśliwsza i czuję się wolna 🤷♀️Annie1981, Breath_less, aLunia, Żonkil lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny prof.M na razie kazał zrobić badanie genetyczne zarodka żeby wykluczyć wadę losową.
Jeżeli wyjdzie wada to wtedy zostajemy przy takich lekach jak teraz a jeżeli zarodek był zdrowy to zwiększy mi dawki leków.
Myślę że damy profesorowi jeszcze jedną szanse 🤷♀️.
Najgorsze teraz to czekanie aż serduszko się zatrzyma 😖a potem znowu organizowanie badań genetycznych ,żeby chociaż udało się je zrobić bo znowu nic nie będziemy wiedzieć 😥
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Ewelina,
Nawet nie wiem co napisać, tak mocno trzymałam za Was kciuki, wierzyłam, że przy tych lekach powinno się udać. Nie na takie wiadomości czekałam,
Jest mi bardzo przykro😔😢 Jak się czujesz?
Trzymaj się cieplutko, przytulam Cię mocno❤️ Mam nadzieję, ze to nie żaden zaśniad, a badania uda się zrobić🙏 -
Agulineczka jak tam po usg❓ Mam nadzieję, że wszystko w porządku. Daj znać kochana, bo od wczoraj czekam😘
Malina, Żonkil lubią tę wiadomość
-
joanien1104 wrote:Breathless ma rację, Ewelina jak już złapiesz dystans do tego wszystkiego to może spróbuj z doc. Paśnikiem, Sydorem lub Wilczyńskim ? Dużo pacjentek od Malinowskiego poszło do Paśnika i z tego co widzę części się udało
My jednak nie wracamy do starań w lipcu, może wrzesień ? Nie mam jakoś ochoty, jest mi dobrze jak teraz, im dłuższa ta przerwa to coraz częściej się zastanawiam czy dziecko jest tym, czego mi trzeba ? Mam super życie, nie brakuje mi raczej niczego.
W niedzielę lecę pod palmy, mam nadzieję, że pewne rzeczy sobie przemyślę i ułożę, ale od czasu jak odpuściłam jestem zwyczajnie szczęśliwsza i czuję się wolna 🤷♀️
Joanien, wiadomo Ewelina zrobi jak uważa, ale pomyślałam o tym dlatego, bo osobiście spotkałam się ostatnio z przypadkiem problemu imunologicznego i nieudanych procedur in vitro, wszystko było na ta imunologie zwalane- niepowodzenia, leki dobrane itp i nic, nagle zmiana kliniki wystarczyła i w końcu ktoś się endometriozy dopatrzył.
Dobrze, ze robisz coś co Ci służy, w takich momentach udaje się złapać dystans. Ja pamietam, ze in więcej czasu mijało po stracie tym mi się odechciewało...
Nie wiem czy gdyby nie ciąża naturalna z zaskoczenia to może bym odsunęła temat od siebie.
Aktualnie jestem zmęczona po ludzku tematem ciąży.
Wyszłam do ludzi, zobaczyłam ze świat się kręci, ze są inne tematy tez, a ja najpierw ciąża, później strata, żałoba, nowa ciąża, nowe zmartwienia ciążowe🤯 brakuje mi normalnego życia jakoś, dlatego co by jutro nie wyszło na tym usg wyjeżdżam na weekend, dluzej tak nie dam rady 🤦♀️joanien1104 lubi tę wiadomość
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Ja wychodzę do domu, ale z płaczem....
Lekarka nastraszyła mnie wielowodziem. AFI 25.. wartość progowa no i do tego to moje twardnienie brzucha ciągłe to by się zgadzało.
Jak sobie poczytałam w internecie o możliwych przyczynach to... 😭 cukrzycy nie mam, więc dziecko może mieć jakąś wadę...
Nie wiem co mam myśleć, ani jak się tym nie martwić.