Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Kitaja wrote:Naganą pierwsza strata w 12tyg zatrzymanie ciąży 9,później ciąża biochemiczna,3ciaza prowadzona w Polsce i donoszona szczęśliwie,4ciaza strata 12tyg,potem puste jajo i w styczniu strata w 20tyg powodu łożysko.Duzo badań robiłam na własną rękę i u mnie wyszły mutacje mthfr i pai.Teraz obecna ciążę znowu będę głównie prowadziła w Polsce póki co przyjechaliśmy na 2msc ale jak będzie trzeba to zostanę do porodu .W Norwegii niestety ale jest czarno gród jeżeli chodzi o poronienia .
Tutaj doprosic sie o jakies badania to kosmos. Jak lekarz sam nie uzna ze to potrzebne to lipa.
A te badania na wlasna reke to w Norwegii robilas?
Jak oni podchodza do tych mutacji Pai i mthfr? Ja czekam wlasnie na wyniku z testDNA i sie zastanawiam co zrobic jesli cos wyjdzie. Chcialam sobie immunologie sprawdzic i naprawde nie wiem gdzie z tym pojsc, a wycieczka teraz do Polski jest bardzo trudna.
Moja historia krotsza niz twoja, raz ciaza zatrzymana 9t, raz chyba biochem 5t, i teraz 16t cos mowili ze chyba lozysko sie odkleilo, ale ja wtedy w szoku nie bardzo ich rozumialam. Bo z dzieckiem do konca bylo w porzadku. We wrzesniu mam tam isc to zobaczymy co powiedza.
Przykro mi z powodu twoich strat, ale teraz jestes pod dobra opieka caly czas i musi byc dobrze
poczatek staran - 02.2018
06.2019 - 9 tc [*]
02.2020 - 5 tc [*]
30.04.21 - 16tc [*] -
Zula też tak rozważam by zostać w Polsce,bo tutaj czuję się bezpieczniej i mam lepszą opiekę.Bedziemy tęsknić za mężem ,bo w czasach pandemii ciężko z lotami,ale najważniejsze jest teraz to maleństwo .
Naganą ja chodzę prywatnie do gin Norweżki(w Drammen) która studiowała w Polsce i ma wiedze zbliżona do Polskich gin.Sporo badań ona mi zleciła ale większość robiłam na swoją rękę na testdna.pl .My obecnie wzięliśmy z mężem zwolnienie chorobowe 4tyg a potem kolejne 4tyg urlop,jak się zdecyduje zostać w Polsce to przejdę na zasiłek ciążowy i wtedy mogę być w Polsce i urodzić też tutaj .Niestety ale w NO ciężko się doprosić jakichkolwiek badań ,tutaj jest selekcja naturalna(tak to oni nazywają)nawet luteiny nie dostaniesz od lekarza ,chyba że po 12tyg ciąży jak coś się dzieje.Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Dziewczyny, nie udzielam się zbyt wiele, mam nadzieje, ze mimo to odpowiecie na moja prośbę 🙏 jestem po połówkowych - zgodnie z obliczeniami z pierwszego trymestru powinnam być wczoraj 20+1, usg wyliczyło na 20+0 i ja już oczywiście się martwię... waga 328 g i długość prawie 23 cm. Lekarz mówi, ze wszystko ok, łożysko na tylnej ścianie i czuje już ruchy... jednak się martwię, ten jeden dzień różnicy, No i we wcześniejszych usg zawsze wg usg było albo dwa albo trzy dni więcej a nie jeden za mało 😞 jakie były wasze wagi i długości w okolicach 20+1? Spodziewam się dziewczynki. Strach jest ze już zawsze będzie za mała... zreszta strach jest ciagle. Lekarka przekonywała, ze jest ok i dużo rozmawiała z mężem, żeby ten nie pozwolił mi szukać w Google, ale teraz nie ma go w domu a ja szaleje...Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
08.2020 - poronienie zatrzymane
2-3 cs - ciąża biochemiczna
01.2021 -
AsieKK doskonale rozumiem Twój strach ale spokojnie, jeśli lekarz mówi, że jest wszystko dobrze to tak jest. Specjalnie wyciągnęłam usg z połówkowych i moja Mała w 21tc ważyła 402g. Więc spokojnie, waga Twojej córeczki jest jak najbardziej okey 😘 u nas też raz była większa raz mniejsza, główkę miała większą o ponad tydzień później bardziej to się wyrównało ale jak lekarz mi mówił, że jest wszystko w normie to starałam się nie denerwować. Głowa do góry, nie wchodź na dr Google 🤭, wszystko na pewno jest dobrze 😘
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Asiakk, nie martw się jednym dniem, norma jest do 2 tyg😊 wystarczy zaznaczyć główkę o 1mm źle I już Ci inaczej wychodzi😊 u mnie brzuszek na polowkowych był dwa dni większy a główka dwa dni młodsza. Mała w 20+6 miała 460 gr. Wszystko jest na pewno dobrze🤗🤗Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Dzięki gela 😘 trochę mnie jednak martwi ze wy obydwie waga ponad 400 g a u mnie tak słabo 🙄 ale macie racje, skoro lekarz nic nie mówił to trzeba wierzyć ze jest ok 🙂Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
08.2020 - poronienie zatrzymane
2-3 cs - ciąża biochemiczna
01.2021 -
Ja już po wizycie - wszystko jest dobrze, mały/a ruchliwy/a, rozwija się prawidłowo.
Też mam małe rozbieżności, bo z usg wychodzi 15 tydzień, z miesiączki 14 ( a patrząc na poprzednie usg to 14+4), ale lekarz trzyma się pierwszego usg, z którego data porodu to 03.12, a z najnowszego usg 30.11...
Za trzy tygodnie następna wizyta i poznamy płeć ❤️Zula36, Malina, Gela093, Bubble_, Kitaja, Foto80, Blondyna.B, baksia, Lady_Dior, Breath_less, baljov., Annie1981 lubią tę wiadomość
12.20
Poronienie zatrzymane - 8/9tc💔
03.21 II 🍀
-
AsiaKK wrote:Dziewczyny, nie udzielam się zbyt wiele, mam nadzieje, ze mimo to odpowiecie na moja prośbę 🙏 jestem po połówkowych - zgodnie z obliczeniami z pierwszego trymestru powinnam być wczoraj 20+1, usg wyliczyło na 20+0 i ja już oczywiście się martwię... waga 328 g i długość prawie 23 cm. Lekarz mówi, ze wszystko ok, łożysko na tylnej ścianie i czuje już ruchy... jednak się martwię, ten jeden dzień różnicy, No i we wcześniejszych usg zawsze wg usg było albo dwa albo trzy dni więcej a nie jeden za mało 😞 jakie były wasze wagi i długości w okolicach 20+1? Spodziewam się dziewczynki. Strach jest ze już zawsze będzie za mała... zreszta strach jest ciagle. Lekarka przekonywała, ze jest ok i dużo rozmawiała z mężem, żeby ten nie pozwolił mi szukać w Google, ale teraz nie ma go w domu a ja szaleje...
Asiak spojrzałam na znajomej usg z połówkowych 20+3 synek miał 340gram, już jest na świecie, urodził się 3300 😊 nie masz powodów do obaw.AsiaKK lubi tę wiadomość
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Tak bardzo chciałabym Wam napisać ,że wszystko dobrze po wizycie ...tak bardzo wierzyłam że teraz się uda 😭mam przyjść za tydzień na kontrolne USG ale Pan doktor powiedział,że nie wygląda to dobrze Tydzień temu biło serduszko a dziś 💔Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Kitaja wrote:Tak bardzo chciałabym Wam napisać ,że wszystko dobrze po wizycie ...tak bardzo wierzyłam że teraz się uda 😭mam przyjść za tydzień na kontrolne USG ale Pan doktor powiedział,że nie wygląda to dobrze Tydzień temu biło serduszko a dziś 💔
Boże nie 😭😭😭😭😭 nie mam słów....25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Kitaja ...😭 trzymaj sie.. Boze jakie to wszystko niesprawiedliwe...
Dzis spotkalam babeczke z mojej okolicy. W ciazy z 7 albo 8 dzieckiem. Dzieci zaniedbane a ona czesto po alkoholu🤦.
Poczulam taka zlosc ....ehh nie ma sprawiedliwosci...01.2012 - córeczka❤
30.04.2021 - aniołeczek 11tc
16.07.2021 - II 🙏☺ -
Kitaja, bardzo mi przykro😔😔Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Kitaja, och nieeee... 😥😥😥 Tak bardzo mi przykro... Dlaczego ciągle cię to spotyka..?
Miałaś w tej ciąży, lub poprzednich włączona kiedyś heparynę w zastrzykach? Ze względu na poprzednie straty? -
Kitaja nieeee😭 Strasznie mi przykro, że znowu Cię to spotkało 😔 Tak wierzyłam, że będzie dobrze 😭