Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,
Jak znosicie te upały? U nas teraz na szczęście burza. Kocham lato, ale jak już jest ponad 30 stopni to męczy strasznie, zwłaszcza w tym stanie 😉
Dzisiaj wzięłam się już za pranie pierwszych rzeczy, zaczęłam od pieluch tetrowych. Torba nadal niespakowana 😉
Udało mi się dzisiaj zapisać w szpitalu na cc. Wyznaczyli mi datę 6 sierpień. Także zostały mi 3 tygodnie do spotkania z maluszkiem 🥰❤Breath_less, Żonkil, Lady_Dior, Gela093, Zula36, Foto80, baljov., Blondyna.B, Malina, baksia, Bella01, Natka95 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
agulineczka wrote:Hej dziewczyny,
Jak znosicie te upały? U nas teraz na szczęście burza. Kocham lato, ale jak już jest ponad 30 stopni to męczy strasznie, zwłaszcza w tym stanie 😉
Dzisiaj wzięłam się już za pranie pierwszych rzeczy, zaczęłam od pieluch tetrowych. Torba nadal niespakowana 😉
Udało mi się dzisiaj zapisać w szpitalu na cc. Wyznaczyli mi datę 6 sierpień. Także zostały mi 3 tygodnie do spotkania z maluszkiem 🥰❤
Agulineczka to zaraz i Ty się rozpakujesz 😱 jak ten czas leci! No pakuj już torbę pakuj🥰 zanim się obejrzysz już będzie po❤️ Trochę zazdroszczę 🥰
Ja siedzę pod wiatrakami, wychodzę raczej dopiero wieczorem, ostatnio pare razy 🤮 wiec zrobiłam próby wątrobowe czy to przypadkiem nie gestoza, bo ma tym etapie 😳🧐 mam nadzieje ze mdłości i wymioty nie zawitają u mnie w 3 trym bo tego nie zniosę 😕
Już się denerwuje piątkowa wizytą😫—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Dziś musiałam pozałatwiać jakieś sprawy na mieście i to niestety w super godzinach 14-16 i ledwo wróciłam. W mieście upał jest baaaardzo odczuwalny.
Jadąc metrem chciałam sobie odpocząć i pochyliłam głowę do tyłu, żeby oprzeć się o szybę. Od razu dziewczyna siedząca obok mnie zapytała, czy wszystko w porządku Podbudowało mnie to.
Ja do swojej torby jeszcze jakieś drobne rzeczy dokupuję, ale ogólnie zaczęłam się pakować i pewnie zajmie mi to cały tydzień bo idzie to jak krew z nosa Zrobiłam sobie piękną listę w apce Nozbe z której korzystam ogólnie na co dzień i mi zniknęła. Także od nowa muszę zrobić. Teoretycznie ze szpitala sobie druknęłam checklistę, ale nie ma tam wszystkiego, co może być pomocne.
Agulineczka to już masz datę, ale super! To już tylko rączki zacierać To mój pierwszy poród, więc tak raczej wydaje mi się, że będę po Tobie rodzić, ale zobaczymy Na razie usg mam na 21.07, a Ty masz na 22.07 prawda? -
Agulineczka jeju to lada moment 😁 Naprawdę czas zapinała jak się przebrnie ten 1wszy trymestr🙂 Ja jeszcze nic nie mam gotowe-chyba od następnego tygodnia się za to zacznę brać 😂 Co do upałów, to u mnie już się skończyły a i tak były chwilowe. Teraz cały czas w granicach 20st.,pochmurno,szaro już 3ci dzień z rzędu 🙄 Można w depreche popaść.
Dziś miałam badane przepływy i niby wszystko ok ale za tydzień znowu usg, bo chcą sprawdzić ile synek przybrał przez 2tyg. Nadal ułożony główkowo ale to akurat wiem😉
Natka95 Ty już 40sty tydzień woow. No to Ksawery niech się szykuje do wyjścia 😀
Breath_less trzymam kciuki za wizytę - obyś przyniosła tylko dobre wieści 😊Malina, Natka95 lubią tę wiadomość
-
Żonkil wizytę mam 20.07 czyli dzień przed Tobą. Ciekawe jak nasze maluchy urosły i czy nadal idą w podobnym tempie 😊
Lady tak to już lada moment 🥰 muszę sie ostro brać za przygotowywanie wszystkiego, co przy dwójce w domu nie jest takie proste, a jeszcze te upały nie dodają energii.Żonkil lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Ale u was te ciaze lecą szybko😯
Ja od tygodnia pracuje już po pół dnia,więc mam prawie wakacje, myślę posiedzieć w pracy do początku sierpnia I potem iść chorowac🤷♀️
Dzisiaj moja dama po 4 usg dala się obejrzec...nie wiem po kim jest taka uparta🤦♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2021, 20:51
Zula36, Lady_Dior, baljov., Blondyna.B, Żonkil, Malina, PaulaZi, Breath_less, baksia lubią tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Annamaria,
Sama podejrzałam linki i aż wydrukowałam sobie pierwszy post, bo jest na prawdę bardzo pomocny🙈 szczególnie przy pierwszym kompletowaniu wyprawki🤗 teraz siedzę i patrzę co jeszcze może mi się przydać🤗
Agulineczka,
🤭🤭🤭 za 3 tygodnie będziesz witała już swojego Skarbka, cudownie🥰 ten czas tak leci i faktycznie nie zostało Ci dużo czasu😉
Żonkil, a przecież u Ciebie to tez tuż tuż , bo Wy z Agulineczka to praktycznie macie te same terminy😍
Lady,
Ja tak czekam na Ciebie, bo pamietam z listy ze byłam za Tobą, ale przed nami była jeszcze Baksia i Trodde wiec mialysmy duzoooo czasu☺️ Boziu zadeklarowałam się uaktualnić listę, i sama czasu nie mam. Właściwie to nawet nie wiem kiedy on mi ucieka🙈 Cieszę się ze z przepływami jest wszystko dobrze. Na pewno jesteś spokojniejsza😘
Gela,
„Dama” cudowna❤️😘 podziwiam, ze tak długo udało Ci się pracować. Ja po pandemii rozważałam powrót w maju ale mimo ze uwielbiam swoją prace tak się rozleniwiłam, ze już mi się nie chciało🙄🙈 Jak sobie pomyślałam ze musiałbym rano wstawać, to aż mi się słabo robiło🤯 na szczęście mam super szefowa, która sama każe mi siedzieć w domu odpoczywać i się relaksować i nie wracać do pracy🙏
Kochane,
z upałami u mnie ok, ale one nigdy mi nie przeszkadzały, wiec może dlatego całkiem dobrze je znoszę🙏 Co do wyprawki to o ile dla Alana mamy zdecydowana większość, brakuje może pare drobnostek bo kosmetyków oraz organizerów do komody, dywanika, firan i lampy ale bez tego da się przeżyć😉 o tyle dla siebie kompletnie nie mam nic😵💫 już nawet mój M ostatnio co dziennie się pyta czy znalazłam potrzebne mi rzeczy🙈😅 i ciagle powtarza ze ostatecznie będę mówić w szpitalu ze jestem bezdomna🙈😅 pocieszam się jedynie tym ze jesteście troszkę dalej i tez jeszcze bez spakowanej torby😉
U nas juz III trymestr🤭🥰
Jesteśmy w 28 tygodniu❤️
Breath_less, baksia, baljov., Żonkil, Foto80, Annamaria, Bella01 lubią tę wiadomość
-
Malina myślę,że jak bym mieszkała w Polsce to bym też szybko poszła na chorobowe I cieszyła się ciąża...w końcu tyle się kobiety o nią starają,ale niestety mieszkam w kraju, gdzie ciężko jest chorować jak się jest innej narodowosci🙄 mam szefa bufona, który jakby nie miał jajek widocznych pomiędzy nogami to by powiedział,że on też był w ciąży I nie jest tak zle🤷♀️
Breath_less, baljov., Malina lubią tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
Laura
Lilianna
-
Gela093 jaka śliczna Twoja Dama 😍 Super takie pamiątkowe zdjęcia 🙂 Ja mam same zwykle nawet nie wiem czy 2 czy 3d😂 a co do chorobowego, to jestem na nim od stycznia 2019🙈
Malina tak - jestem spokojniejsza🙂 aczkolwiek Foto80 też miała dobre przepływy, wszystko było niby ok a co się na samym końcu okazało 🤷🏼♀️❓ Te przepływy nagle nie były ok, afi poniżej normy-ja nie wiem jak ci lekarze to mierzą, że takie kwiatki potem wychodzą 🙄 Doszłam do wniosku, że faktycznie nie ma co za dużo myśleć, tylko trzeba poczekać aż dziecko się urodzi i tyle... Mam jednak przeczucie, że jest wszystko dobrze i syn będzie większy od swojej siostry😁😁😁
Mi się brzuch spina co chwilę dosłownie ale bezboleśnie, więc niby tak może być. Ciężko mi jednak za córką nadążyć, bo ani siedzieć nie umiem ani za dużo chodzić (no może nie za dużo ale za szybko) i w efekcie wyglądam jak kaleka-zwłaszcza jak wychodzę z auta😂 ahhh jeszcze te parę tyg. dam radę 🤪Malina lubi tę wiadomość
-
Lady_dior ale jesteś cały czas na chorobowym z UWV? U nas w firmie zgłaszają do uwv od razu I jeżeli nie wrócę do pracy w ciągu 2 lat to mnie zwalniają bez konsekwencji🙄Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
Laura
Lilianna
-
Dziewczyny jak Wy już daleko z ciążami jesteście. Jeszcze moment i zaczniecie się rozpakowywać jedna po drugiej😍
Gela, śliczne zdjęcie 💗Gela093 lubi tę wiadomość
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Gela093 tak jestem na chorobowym z uwv a pracowałam w AH i Jumbo przez pośrednika. Normalnie mi UWV cały czas płaci.
-
Lady_dior fajnie,że udaje Ci się tak długo ciągnąć, chyba najlepsza opcja przy dzieciach. Ja zobaczę po nowym roku jak to u mnie wyjdzie.Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
Laura
Lilianna
-
Hejka dziewczyny my nadal w dwupaku 🤦 zaraz mnie któraś wyprzedzi 😫 😅
Jeśli nie ruszy nic do środy to mam się stawić w szpitalu i pewnie będą próbować indukować 🤷 choć mam nadzieję jeszcze, że tego uniknę...
Wasze suwaczki już też bardzo zaawansowane, także powodzenia! -
Natka trzymam kciuki aby samo się zaczęło! ✊🏻
A jeszcze niedawno balas się, że za szybko urodzić 🤭 Ale już niedługo będziecie razem ❤️
Ale zaraz będzie wysyp dzieciaczków 🥰
Nie zazdroszczę Wam tej pogody 🥵 Jak ja kocham lato to w tym roku mogłoby być troszkę chłodniej, nie dość, że hormony mi szaleją i jest mi ciężko tak Niuńka również się męczy 😩Natka95 lubi tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Natka zdecydowanie nie chcemy Cię wyprzedzać Trzymam kciuki za Was, żebyście do środy się rozpakowali Już tylko tylko, może spróbuj Ksawerka jakoś przekonać, żeby zechciał opuścić cieplutki brzuszek ;p
Pogoda w tym roku jest dotkliwa, ale może to ja tak odczuwam ze wzgl na ciążę.
Sierpień to będzie wysyp tutaj Widać, że listopad/grudzień dobrze sprzyjał przytulaskom ;pNatka95 lubi tę wiadomość
-
Baljov kciuki za wizytę 🙏
baljov. lubi tę wiadomość
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Właśnie Breath_less, Baljov kciuki! ✊🏻❤️
baljov. lubi tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Breath_less, Baljov kciuki za Was kochane 😘
Natka,
Za Ciebie również trzymam kciuki, aby akcja sama się rozkręciła, a indukcja okazała się zbędna 😘baljov. lubi tę wiadomość