Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Breath_less, kciuki za Ciebie! Dawaj znać 🤗
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Natka również życzę, żeby samo się zaczęło, a jeśli nie, to żeby chociaż sam poród był w miarę szybki Nikt nie zamierza Cię tu wyprzedzać
Kciuki dziewczyny za wizyty!
Baksia to prawda, pogoda w tym roku daje popalić. Tak jak w zeszłym roku niektórzy narzekali na deszczowy/chłodny lipiec, tak teraz najchętniej poprosiłabym o takie 23 stopnie i deszcz od czasu do czasu
Ciekawe jak zapowiadać się będzie sierpień, na pewno połóg w taką pogodę to nic przyjemnego.
A zawsze chciałam rodzić w ciepłe miesiące (synek z lutego, córka z listopada) no to mamSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
U mnie z Dzidzią wszystko dobrze 💗 Waży 1130 g 😍
Niestety łożysko się nie podniosło. Mam ten temat skonsultować jeszcze z jakimś profesorem.Breath_less, Malina, Gela093, Zula36, Lady_Dior, baksia, agulineczka lubią tę wiadomość
41 lat
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
Baksia, Agulineczka,
Dziękuję, że pytacie 😘 u mnie spory deficyt snu 😃 padam na twarz. Traktuję to jednak jako stan przejściowy z nadzieją, że nasz rytm dnia się z czasem ureguluje ( szybciej niż w 5 urodziny 😆 ) . Helenkę karmimy teraz co 2 godziny, co jest szaleństwem 🙃 kochana to jednak dziewuszka, śliczna jest i zmienia się każdego dnia. Nie jest już taka chudziutka i zaczyna mieć na rączkach i nóżkach obwarzanki wagowo dobijamy pomału do 3kg. Z karmieniem piersią mamy problem, prawdopodobnie będziemy podcinać wędzidełko. Mleko w piersiach jest, ale Helenka ssie nieefektywnie. Aktualnie karmienie mieszane. Przed nami jeszcze szereg badań.
Przy okazji podpytam Was dziewczyny - mamusie, na jakie szczepienia dla dzieciaczków się zdecydowałyście?
Baksia, co u Was? Jak sobie radzicie? 😘Breath_less, baljov., Gela093 lubią tę wiadomość
-
Foto, wspaniale ze jest coraz lepiej i ze Helenka tak ładnie rośnie i nabiera cialka❤️
Ja jestem po wizycie i w sumie to jak to u mnie atrakcji ciąg dalszy. Już w sumie idąc na wizytę myśle z autopsji co tam się wydarzy..
Być może niedługo, zupełnie na to niegotowa zostanę mama wcześniaka.🙄
Mała wazy 1143g wiec dobrze, miedniczka dalek powiększona w porównaniu do drugiej, ale to już raczej temat do obserwacji po porodzie, w ciąży żadnej interwencji medycznej z tego powodu nie będzie.
I tu chyba kurtyna opada. Przepływy pogorszone. Sytuacja taka trudna do przewidzenia, znowu niejasna i do obserwacji. Z uwagi na sytuacje która miała miejsce w poprzedniej ciąży i to właśnie tez na takim etapie w najgorszym wypadku znowu zaczyna się coś dziać co prowadzi do niewydolności łożyska- mimo tego ze biorę leki, przebadalam się wzdłuż i wszerz- lekarka mówi ,,nie wiemy” ,,nie wszystko da się zbadać” może jakiś czynnik imunologiczny, może taki mój organizm🤷🏼♀️
W każdym bądź razie w czwartek jadę na kontrole i nadania z krwi które zostaną wykonane na te łożysko, ale na moje pytanie czy mam pakować torbę do szpitala, usłyszałam - tak
Czy mam pakować torbę do porodu- tak
W najlepszym wypadku jak się nie pogorszy lub polepszy zostaną kontrole co tygodniowe, w złym pobyt w szpitalu i cc
🤯 dr ciagle powtarzała najważniejsze zdrowe i żywe a nie czy małe czy duze i ze większość tych dzieciaczków wczesnych dochodzi do siebie..
Jak mam wizje porodu w najgorszym wypadku za jakiś 2 tyg to mi w głowie się kręci 🤯🤯🤯—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Baljov cieszę się, że wszystko jest dobrze z córcią a łożyskiem aż tak się nie martw. Musisz tylko się oszczędzać No i pewnie cc będzie ale wiadomo, że zdrowie dziecka i matki najważniejsze 😘
Foto80 cieszę się, że u Was coraz lepiej i że Helenka ładnie przybiera😊 Oby było tylko lepiej i życzę jak najwięcej przespanych nocy 😀
Breath_less ehhh aż nie wiem co napisać. To musi być bardzo stresujące dla Ciebie 😐 Mam nadzieję i życzę Ci tego, żeby się te przepływy nie pogorszyły. No wizja porodu na tym etapie też by mnie zszokowała dlatego trzymam mocno kciuki, żeby udało się jak najdłużej wytrzymać w 2paku🙏🏻 Dużo sił życzę - musi być dobrze😘Breath_less, baljov. lubią tę wiadomość
-
Breath_less, może Twoja lekarka dmucha na zimne z tego powodu co Cię spotkało w tamtej ciąży? Moze nic takiego sie nie dzieje? Ja nawet nie wiem czy moja lekarka sprawdziła przepływy. Mam nadzieje, ze u Ciebie jednak wszystko jest i będzie dobrze 💗
Breath_less lubi tę wiadomość
41 lat
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
kwiecień 2020 - cb
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
Baljov myśle ze tak, bo powiedziała ze przy takim wyniku, komuś bez takiej historii by powiedziała ze No do kontroli za jakieś 3 tyg, ale z uwagi u mnie na to co się wydarzyło trzeba kontrolować i to już.
No szczera kobieta jest, sama tez nie jest jasnowidzem i nikt nie wie czy to jakaś przejściowa sytuacja czy zwiastun niewydolności łożyska.🤷🏼♀️
Muszę czekać, przygotować torby itp i mieć nadzieje ze to po prostu znowu się jakoś wyprostuje 🤦♀️ A co ma być to Będzie, nic nie poradzę😫
Ważne, ze jest to etap gdy dzirci już przezywają🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2021, 00:12
baljov. lubi tę wiadomość
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Lady_Dior, cc u mnie bezwzględnie. Mam jeszcze zasięgnąć opini czy w moim mieście czy w większym w lepszym szpitalu. Podobno różne komplikacje mogą być.
Breath_less, moja lekarka też martwi się o mnie, mówi że myśli o mnie i jej się śnie po nocach 😉 Zeby to wszystko dobrze sie skończyło. Dlatego też wysyła mnie do profesora na konsultacje.Breath_less lubi tę wiadomość
41 lat
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
kwiecień 2020 - cb
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
No i tacy lekarze dziewczyny są na wagę złota 😊 którzy dbają o nas i chuchają 😊
Ja mam we wtorek znowu usg - zobaczymy, czy synek prawidłowo podrósł.
Agulineczka ja nie mam jeszcze kompletnie nic przygotowane-zamierzam się za wszystko zabrać od następnego weekendu 🙂 Cały czas dokupuję ciuchy dla obu pociech, bo chcę już też mieć na jesień, żeby miesiąc po porodzie nie siedzieć na necie za kolejnymi ciuszkami😂baljov. lubi tę wiadomość
-
Breath_less,
Dobrze, że lekarka jest czujna i ma rację, najważniejsze, żeby w razie w ratować dziecko. Wczesniaczki w inkubatorach super dochodzą do siebie, mają dobrą opiekę. Nadgoni i wszystko będzie dobrze, bo nie wyobrażam sobie, by było inaczej 😘 wiem, ze ciężko zaakceptować i pogodzić się z taką sytuacją kochana i ciężko się na nią psychicznie przygotować. Spakuj sobie rzeczy do szpitala, żeby nie szukać wszystkiego na szybko. Ja po wizycie tego samego dnia jechałam do szpitala, tylko dopakowałam drobne rzeczy. Jestem dobrej myśli ☺😘🥰Breath_less lubi tę wiadomość
-
Foto, dziękuję, że pytasz 😘
U nas w sumie jest dobrze, nie mogę narzekać. Z brzuszkiem Niuńki jets o wiele lepiej, teraz jeszcze mamy zrobić badania aby sprawdzić jak wyniki ale już widzę, że jest poprawa. Jedynie widać, że męczą ją te upaly. Wychodzimy na spacery z samego rana albo wieczorem. W czwartek byłyśmy na szczepieniu 😬 wybraliśmy 6w1 + płatną szczepionkę p.pneumokokom. Niuńka waży już 5100 więc jest co dźwigać 🙈 a, że córka lubi być u mamy to kręgosłup mamusi dostaje trochę po dupie 😬 w ciągu dnia dosyć mało śpi ale za w nocy potrafi przespać 5/6h. No i jest najsłodsza, najpiękniejsza i najukochańsza ❤️
Cieszę się, że Helenka pieknie rośnie 🥰 jeśli chodzi o sen to u nas też na początku było średnio, a teraz nie mogę narzekać na nocki więc trzymam kciuki aby u Was było tylko coraz lepiej 😃 Natalka jest takim ssakiem i cycochem, że potrafiła jeść nawet co 1,5h 😵 dlatego na początku tak szybko przybierała ma wadze, teraz troszeczkę się uspokoiło i potrafi w ciągu dnia jeść co 3h ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2021, 19:47
baljov., Lady_Dior, Breath_less, Malina, Martyna33, Zula36, Natka95, Foto80, trodde lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Baksia ale słodkości 🥰 śliczna córeczka 🙂 i pięknie rośnie!
Foto super, że sobie radzicie i mała przybiera. Życzę teraz by nocki się poprawiły 🙂
Baljov dobrze, że U Ciebie wszystko ok, jesteś pod dobra opieką i wszystko będzie dobrze 🍀
Breath_less dobrze, że lekarka ma rękę na pulsie. Dzidzia już nie jest już skrajnie malutka, oczywiście życzę, żeby łożysko było jak najdłużej wydolne i wytrzymalo chociaż do 32tc. Trzymam kciuki za Was!baljov., Breath_less, Foto80, baksia lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Foto, cieszę się, że u Was coraz lepiej i Helenka rośnie 😍
Baksia, Natalka jest śliczna 💗 A 5 kg to jest już co nosić 😁Foto80, baksia lubią tę wiadomość
41 lat
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
kwiecień 2020 - cb
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
Basia twoja malutka jest cudowna, dużo się zmieniła od poprzedniego zdjecia😍
Baljov, breath_less dobrze,że macie lekarzy którzy dobrze dbają o was I wiecie na czym stoicie, oczywiście zle doświadczenia z przeszłości nie pomagają wam przejść spokojnie tej ciąży. Nie wiem czy czytacie czasem co tam na tym cudownym październikowym wątku się dzieje,ale jest dziewczyna, która urodziła malutka w 27 tc, mała walczy dzielnie I robi duże postępy,więc tak jak doktor powiedział u Ciebie breath_less,że nie ważne że mała ale zdrowa, medycyna jest na takim etapie,że czasem lepiej kontrolować dzidzie w ten sposób I moc jej pomoc niz starac sie donosic jak najdłużej a nie mieć możliwości nic zrobić. Trzymam mocno kciuki za was, łatwo powiedzieć ale nie denerwujcie się za dużo, to nie pomoże w niczym🤗🤗Breath_less, baljov., baksia lubią tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Dziewczyny, melduje że Ksawery przyszedł na świat dzisiaj o 8.20 z wagą 3540 i 60 cm SN
Poród ekspresowy w pierwszej fazie, parte trudne i ogólnie druga faza ciężka, już byłam na skraju CC, ale udało się 🥺💪 jestem wyczerpana, ale mega wdzięczna...
Jeśli któraś chciałaby więcej szczegółów opisałam na wątku klubu AA ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2021, 18:07
joanien1104, Gela093, Annamaria, baljov., Blondyna.B, Zula36, Malina, Pani Alenka, Breath_less, Foto80, baksia, Lady_Dior, agulineczka, Żonkil, trodde, Bella01, PaulaZi, Mama8latka lubią tę wiadomość
-
Natka! Co za wiadomość!!! Jaki piękny chłopak 😍😍😍 Wielkie gratulacje i samych cudownych chwil 💗
Natka95 lubi tę wiadomość
41 lat
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
kwiecień 2020 - cb
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10