Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny.
Przeczytałam wątek (ile potrafiłam 😀) i chyba tu będzie odpowiednie miejsce żeby się podzielić część z Was pamięta mnie z innego wątku - straciłam synka w tym styczniu w 41 tc. W końcu kwietnia były już wyniki sekcji - wg nich przyczyną było zapalenie płuc, które prawdopodobnie się pojawiło po bezobjawowej infekcji. Przebadałam sporo rzeczy, wyszły 2 mutacje (pai-1 hetero i mtrfh-677tc homo). Poza tym wszystko ok.
Teraz (kilka dni temu) dowiedziałam się że jestem w ciąży. Staraliśmy się od maja i w drugim cyklu się udało, dziś jest 5+0. Zrobiłam trzy razy betę, jest przyrost i w poniedziałek idę do lekarza. Zaczyna się przygoda!
Czytałam Wasze historie i bardzo dziękuję za takie wsparcie, dzielenie się prywatnymi rzeczami, nawet swoimi strachami. Bardzo inspirowałyście mnie swoim przykładem.
Mam nadzieję, że w marcu i ja będę mogła się pochwalić, że udało się i mam zdrowe i żywe dziecko 💛Breath_less, Foto80, baljov., Lady_Dior, Zula36, Malina, Ślimak, Ślimak, Ślimak, Ślimak lubią tę wiadomość
👼 Janek - ur. 04.01.2021 (41 tc)
-
Natka gratulacje !!!! Jaki piękny pulchniutki Bobasek 😍😍😍😍😍😍 co za piękny widok 😍😍😍😍🤗🤗🤗
Witaj Alenko, my to się już dobrze znamy☺️🤗
Dziękuje dziewczyny za wsparcie❤️ Jesteście nieocenione, zamawiam rzeczy i pakuje torbę. Jakoś to będzie- musi być!🙏💪Pani Alenka, Foto80, Gela093, Zula36, agulineczka lubią tę wiadomość
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Natka,
Co za cudowna wiadomość! Tak się cieszę, Ogromne gratulacje dla dzielnej mamusi 😘🥰 piękny kawaler 🥰
Alenko,
Witaj w naszym gronie 😘 miło, że jesteś.Pani Alenka, Natka95 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, przepraszam za pytanie, bo ka zupełnie zielona w tych sprawach ale czy do cc to w czym się rodzi? Koszuli normalnie do porodu? I czy coś jest potrzebne później do ogarniania takiej rany w szpitalu? Nie wiem np oscenisept czy ręczniki papierowe?
Może jeszcze pare tygodni przede mną, ale chciałabym zamówić potrzebne rZeczy i chociaż ten temat mieć załatwiony.🤷🏼♀️—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Breath_less wrote:Dziewczyny, przepraszam za pytanie, bo ka zupełnie zielona w tych sprawach ale czy do cc to w czym się rodzi? Koszuli normalnie do porodu? I czy coś jest potrzebne później do ogarniania takiej rany w szpitalu? Nie wiem np oscenisept czy ręczniki papierowe?
Może jeszcze pare tygodni przede mną, ale chciałabym zamówić potrzebne rZeczy i chociaż ten temat mieć załatwiony.🤷🏼♀️
A dlaczego już się przygotujesz się do porodu? Może nie zauważyłam jakichś wiadomości. Mi się wydawało ze jeszcze trochę czasu masz. W każdym razie wiesz - ja zawsze trzymam za Ciebie kciuki 💛
O CC nic nie powiem, więc w tej sprawie grzecznie milczę.
-
Breath_less wrote:Dziewczyny, przepraszam za pytanie, bo ka zupełnie zielona w tych sprawach ale czy do cc to w czym się rodzi? Koszuli normalnie do porodu? I czy coś jest potrzebne później do ogarniania takiej rany w szpitalu? Nie wiem np oscenisept czy ręczniki papierowe?
Może jeszcze pare tygodni przede mną, ale chciałabym zamówić potrzebne rZeczy i chociaż ten temat mieć załatwiony.🤷🏼♀️
W szpitalu zazwyczaj dają szpitalna koszulę do cc, taka jednorazowa ma odpowiednie rozciecie. Moja była nawet nie najgorsza wizualnie
Ręcznik papierowy do osuszania miejsca szycia i szare mydło do mycia najlepsze. Ja octeniseptu nie brałam ze sobą, w szpitalu zmieniają opatrunek i dbają o to.
Ja po cc zamowilam sobie plastry Sutricon na blizne, ale mozna je używać dopiero jak się rana ładnie zagoi. Nie wiem czy to dzięki plastrom czy nie, ale blizne mam jasniutka, mało widoczna teraz.Breath_less lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Natka95 ogromnie gratuluję Wam narodzin synka💐😍 Jaki śliczny i jaki duuuuży wooow 😁😁😁
Dużo zdrówka i tylko radosnych chwil Wam życzę 😊😊😊
Pani Alenka gratuluję ciąży-trzymam kciuki za prawidłowy jej przebieg i Obyście o czasie spotkali się razem szczęśliwi😊
Baksia prześliczna Wasza córeczka a zmieniła się nie do poznania😁Pani Alenka, Natka95 lubią tę wiadomość
-
Dziękuje dziewczyny za rady!
Zula dziękuje 🥺❤️Zula36 lubi tę wiadomość
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
-
Dziękuję, jest taki niepokój, zresztą pewnie rozumiecie - że wszystko może się wydarzyć. Ale z mężem próbujemy się cieszyć i jesteśmy dobrej myśli. Idę w poniedziałek do dr Kaidy (jestem z Warszawy), pokażę całą dokumentację poprzednią i zobaczymy co powie i czy będzie jakaś terapia.
Obecnie jestem w 5+1 tygodniu, więc to dopiero początek, ile jeszcze przed nami 🙈
A z innej strony jak szybko zleciał czas - przyszłam na forum chyba po pogrzebie, czyli połowa stycznia, a już prawie lipiec się kończy.
Breath_less - będzie dobrze 💪🏻 Musi być dobrze.
Natka - jaki chłopak 😍 dużo zdrowia życzę Wam!Breath_less lubi tę wiadomość
-
Breath_less,
Kochana tak jak dziewczyny napisały do cc dostaniesz szpitalną koszulę, po pionizacji i prysznicu założyłam swoją z rozpięciem z przodu. U mnie też założyli szwy rozpuszczalne. Od porodu leżałam jeszcze 5 dni, o ranę dbałam sama. Myłam szarym mydłem, osuszałam ręcznikiem papierowym. W domu jeden szew mi puścił pierwszego dnia po wyjściu, bo wypakowywanie, pranie itp i poszło. Położna kazała pryskać octaniseptem i smarować tribioticiem. Jak są takie upały rana może ciut gorzej się goić. Polecam dużo wietrzenia. Popatrz na www szpitala co zapewniają, a co musisz mieć. Tam, gdzie ja rodziłam dawali podkłady poporodowe, podkłady na łóżko, pampersy. Nie pozwalali nosić majtek siateczkowych 🙃 będzie dobrze 😚Breath_less lubi tę wiadomość
-
Pani Alenka, witaj tutaj 🥰 Współczuję tego, co Cię spotkało i trzymam kciuki za pomyślny przebieg tej ciąży 💗
Breath_less, ja też postanowiłam skompletować potrzebne rzeczy, choć im więcej czytam o tym co potrzebuje to bardziej nic nie wiem... A gdybym jednak pilnie potrzebowała do szpitala to nie mam nawet szlafroka który by się nadawał 😐
A z typowych dla mnie problemów, to mam brać Tardyferon fol i oczywiście nie dam rady go połknąć ☹Pani Alenka lubi tę wiadomość
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Natka, ogromne gratulacje! Dużo zdrówka dla Was ❤️
Pani Alenka, witaj 😘 Bardzo mi przykro z powodu tego co Was spotkało 😪 trzymam kciuki za spokojną ciążę z szczęśliwym zakończeniem 😘✊🏻
Dziękuję wszystkim za miłe słowa 🥰 Natalka bardzo się zmieniła i już nie jest takim maleństwem tylko sporym bobasem 😃baljov., Pani Alenka lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
baljov. wrote:Pani Alenka, witaj tutaj 🥰 Współczuję tego, co Cię spotkało i trzymam kciuki za pomyślny przebieg tej ciąży 💗
Breath_less, ja też postanowiłam skompletować potrzebne rzeczy, choć im więcej czytam o tym co potrzebuje to bardziej nic nie wiem... A gdybym jednak pilnie potrzebowała do szpitala to nie mam nawet szlafroka który by się nadawał 😐
A z typowych dla mnie problemów, to mam brać Tardyferon fol i oczywiście nie dam rady go połknąć ☹
Baljov ja tez nic nie miałam ani koszuli ani szlafroka, dopiero wczoraj zamówiłam, koleżanka mi poleciła z Allegro- dolce sonno
A ten tardyferon ro już będę drugi miesiąc brała, najlepiej brać z 30 min naczczo przed jedzeniem, noe wiem jak Tobie zalecono.
Ale ogólnie po Nim to różne miałam atrakcje od zaparć po biegunki 🤦♀️
baljov. lubi tę wiadomość
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
-
Breath_less wrote:Baljov ja tez nic nie miałam ani koszuli ani szlafroka, dopiero wczoraj zamówiłam, koleżanka mi poleciła z Allegro- dolce sonno
A ten tardyferon ro już będę drugi miesiąc brała, najlepiej brać z 30 min naczczo przed jedzeniem, noe wiem jak Tobie zalecono.
Ale ogólnie po Nim to różne miałam atrakcje od zaparć po biegunki 🤦♀️
Patrzyłam na te koszule do karmienia i szlafroki dolce sonno i wyglądają super! I do tego nie kosztują dużo, a nie chciałabym wydawać majatku. Dzięki za polecenie!🤗😍
Koszule na ramiączkach kupiłaś?
Muszę też staniki do karmienia kupić. Jeden kupiłam jakiś czas temu przy okazji majtek ale musiałam odesłać bo kompletnie nie pasował 😐 Przez Internet chyba ciężko takie rzeczy.
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Ja właśnie w dolce sonno kupiłam 4 koszule do karmienia i w nich przebywałam na porodówce i już po - fajne i wygodne. Szlafrok w ogóle mi się nie przydał, ale to chyba kwestia indywidualna.
Przydał się komplet spodnie + koszula (z Allegro), ale jeśli po CC, to chyba spodnie nie są wskazane, nie wiem.
baljov. lubi tę wiadomość