Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinka,
Ogromne gratulacje dzielna Mamusiu 🥰 wielu pięknych wspólnych chwil z Maleństwem 😘☺Malina lubi tę wiadomość
-
Malina! Ogromne gratulacje!!! Ale byłaś dzielna 🥰 Wszystkiego co najlepsze dla Ciebie i Alanka!💗💗💗😍🥰
Malina lubi tę wiadomość
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Malina ale niespodzianka!
😍
Wszystkiego dobrego dla Ciebie i synka!❤️❤️❤️❤️Malina lubi tę wiadomość
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Malina wrote:Kochane wpadłam na szybko,
Nasze największe Szczęście pojawiło się dziś o 7:10 na świecie. Alanek wazy 2815g i ma 57 cm❤️❤️😍😍 sama końcówka bolała jak cholera, i oczywiście pękłam, bo położne nie zdążyły naciąć krocza a ja już wiedziałam ze ostatni raz prę i uwierzcie było mi już wszystko jedno po prostu chciałam mieć to za soba🙈 tak czy inaczej każde jego spojrzenie wszystko wynagradza. A sam moment wyciagnięcia i ułożenia na brzuchu byl dla mnie bezcenny. I wiecie co zrobiłam bym dla niego to wszystko jeszcze raz❤️
Gratulacje! Teraz go masz przy sobie i możesz przytulać bez końca 😍 zdrowia Wam życzę, najcięższe masz za sobą. Jaka to dobra wiadomość!
Malina lubi tę wiadomość
-
Breath_less wrote:Malina ale niespodzianka!
😍
Wszystkiego dobrego dla Ciebie i synka!❤️❤️❤️❤️
Czekam na Twoją kolej, Ty na kiedy masz termin? Z moich wyliczeń wynika że tuż tuż 😉 pomyśleć tylko, ja przyszłam na forum w styczniu, zanim Ty dowiedziałaś, że jesteś w ciąży, a już czekamy na rozwiązanie! Czad! Czas tak leci. -
Malina gratulacje!!! ❤❤❤😊 wspaniale, że masz już swój Skarb przy sobie 🥰 ja też peklam przy pierwszym porodzie i też mi było już wszystko jedno co tam się dzieje 😉😅
To niesamowite, że po takim nie napawajacym optymizmem początku Twojej ciąży, możesz już tulić zdrowego, wyczekiwanego synusia.
Mój najmłodszy właśnie usunął w moich ramionach. Cudowne uczucie...🥰Malina lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Lady kurcze współczuję Ci, że synek się z czymś męczy.
U mnie znowu córka chora. Pochodziła po ostatnim przeziębieniu 1,5 tyg do przedszkola i teraz znowu katar i brzydki kaszel, ale co się dziwić jak.mamusie przyprowadzają chore dzieci do przedszkola. Maluch też coś w nocy gorzej oddychal. Starszy synek póki co się jakos trzyma, ale mnie od wczoraj boli gardło. Do tego z moim zoladkiem nadal nie jest w porządku. Skusiłam się na sałatkę jarzynowa z majonezem i znowu mnie mulilo i było ciężko na żołądku. Codziennie probiotyki, siemię lniane, rumianek, dieta lekkostrawna, zero kawy i nabiału, a i tak nie przechodzi. Dziwne, że w ciąży wszystko było ok i jadłam co chciałam. Nic tylko zachodzić w kolejną 🤣😉Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Baljov Malutka na pewno nadrobi wagę.
Ważne, żeby przy każdym karmieniu najpierw dawać pierś a dopiero później dokarmiać z butelki. A nie butelka zamiast piersi. Wtedy dzidziuś stymuluje produkcję mleka i laktacja na pewno nie ucierpi. Jaką karmisz butelką? Nam położna poleciła butelkę calma z medeli. Ma taką budowę, że dziecko musi zassać mleko tak jak przy jedzeniu z piersi, inaczej nic nie leci, musi się wysilić. Może jeść i robić sobie przerwy na oddech tak jak przy piersi. Dzięki temu nie przyzwyczaja się do łatwości jedzenia z butli. U nas chyba dzięki temu tak łatwo mi łączyć karmienie Dominika cycem i mm. Niestety ta butla jest droga i wiem, że nie wszystkie dzieci ją akceptują i chcą z niej jeść. Tak tylko podpowiadam co się u mnie sprawdziło
Dziewczyny już jakiś czas chciałam Wam coś napisać i ciągle zapominam. Ostatnio miałam okazję poznać dziewczynę, która jest jedną z pierwszych dzieci urodzonych dzięki szczepieniom limfocytami! Kurcze niesamowite to było dla mnie, sama nie wiem czemu. A najlepsze jest to, że znałam ją i jej mamę już dawno, mamy wspólną koleżankę i widywałyśmy się przy okazji raz na jakiś czas. Natala ma dziś 21 lat. Ostatnio widziałyśmy się, bo chciałam pochwalić się Dominikiem i jakoś tak wyszło, że od słowa do słowa zaczęłam opowiadać jak to się stało, że w ogóle go mam. No i właśnie mama Natali mówi, że ona też dawno dawno temu złapała się ostatniej deski ratunku. Aż wierzyć się nie chce, ilu osobom profesor i docent pomogli przez te lata.
Może same nie wiemy ile takich osób jest dookoła nasGela093, Lady_Dior, baljov., Annamaria, baksia, Malina lubią tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Trodde, mam laktator lovi expert 3d pro i do niego była dołączona ponoć butelka ze specjalnym smoczkiem. Taką samą przyniosła położna jako reklamowke. Próbuje czytać o tym dokarmianiu z butelki i już wariuje. Położna radziła co drugie karmienie dokarmiac, wiec kumuluje mleko z dwóch odciagniec i jest go wtedy ok. 60ml. Ale zastanawiam się czy nie lepiej po każdym karmieniu dokarmiac ok. 30 odciagnietego? Mała byłaby bardziej zadowolona. I trochę nie wiem jak utrzymać higienę laktatora i butelek przy tak częstym odciaganiu. W nocy położna kazała nie odciagac tylko się wyspać. Sama nie wiem co robić. Położna inaczej, lekarka kazała odciagac i tylko z butelki. 🤔
41 lat
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
Malina
Ogromne gratulacje 😍🤗
Wpadłam po takiej długiej przerwie zerknąć co się dzieje na forum a tu takie nowiny .
Cieszcie się teraz sobą 😊baljov., Malina lubią tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Baljov jeśli chcesz laktatorem rozkręcić laktację, to musisz odciągać regularnie i w nocy. Jest to ciężka praca ale jeśli zależy Ci, by karmić swoim mlekiem, to niestety trzeba się poświęcić. Uważam jednak, że warto. Mam nadzieję, że córcia będzie super ssać i nie będziesz potrzebować później laktatora 😌 Co do dezynfekcji to ja wszystkie części po prostu zalewalalam wrzątkiem. Najpierw w pierwszym miesiącu po każdym odciągnięciu a potem już coraz mniej i myłam tylko płynem po prostu.
Ewelina26 długo Cię nie było. Co tam u Was❓ Jak było na wakacjach❓
Foto80 kochana a jak u Was❓ Córcia nadal ma kolkę wieczorem❓ My mamy jeszcze takie ataki, że jakbym na bloku mieszkała, to chyba policja byłaby u mnie dość regularnie 😂baljov. lubi tę wiadomość
-
Dzięki Lady Dior za rady. Dzis mam wrazenie że Iga ciagnie mocniej. Oby to nie było tylko subiektywne wrażenie. I drugi raz bezposrednio po piersi odmówiła butelki co jeszcze niedawno było nie do pomyślenia 😳 Czyżby sie najadla? 😉
Co do wyparzania to dezynfekujemy w thermomixie co jest dość upierdliwe i wszystko długo schnie. Właśnie myślałam czy wystarczy wyparzenie wrzątkiem, bo czytam że w przypadku wcześniaków i w pierwszym miesiącu życia wyparzanie nie wystarczy...🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2021, 14:54
41 lat
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
kwiecień 2020 - cb
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
Hej 4.09 miałam @. 16.09 pęcherzyk mial 12mm. Gin powiedziała że w przyszłym tygodniu będzie owu. 23.09 miałam bol jajników. Robilam wczoraj test- negatyw. Dziś bol brzucha i kręgosłupa. Jest jeszcze szansa ?♣️ 2020
💔 w 6tc
* V leiden, mthfr c677T,mthfr a1298C, pai-1
*Kir bx (brak -2ds3,2ds4norm,3ds1)
*01-04/21 - clo + duphaston
♦️ 2022 -iui na 7 pęcherzykach- nieudane, laparoskopia doagnostyczna
♦️2023
*histeroskopia z biopsja cd138
💔 biochem
♠️ 2024
5 ❄️ prawidłowych
1) 😔
-letrox-bicaps b complex--magnella magnez-polocard-dostinex- -
Lady_Dior,
Dziękuję, że pytasz 😘 u nas nadal trwają wieczorne alarmy, całe szczęście, że nie codziennie 🥴 mam nadzieję, że niebawem to minie. My mieszkamy w wieżowcu i na początku niektórzy sąsiedzi nieśmiało zagadywali w kwestii kolek i płaczu wielogodzinnego. No cóż. Czasami człowiek z bezsilnosci ma ochotę płakać razem z dzieckiem. Lady, a jak u Was z karmieniem? Jesteście na mm? Pytam pod kątem mleczka i tego jakie Wam służy ☺
Rzadko się udzielam, bo wątek zrobił się mocno ciążowy i część dziewczyn po poronieniu, staraczek przeniosły się chcąc nie chcąc gdzieś indziej. Domyślam się jak bardzo to musiało być niekomfortowe i frustrujące czytanie o niedogodnościach ciążowych, problemach brzuszkowych dzieci itd. To jak widok na ulicy kobiet w ciąży czy z małymi dziećmi, gdzie ty sama poroniłaś x razy i cały czas walczysz o swój wymarzony cud życia . PS kochane dziewczyny, które nie poddajecie się i walczycie, podziwiam Was i mocno trzymam kciuki ❤✊
Edit: dziewczyny ja też tu jestem, nie zrzucam winy na nikogo, nie oczyszczam siebie. Po prostu gdy dowiedziałam się, że powstał nowy wątek i tam dziewczyn stąd się przeniosły zrobiło mi się przykro i smutno. Pomyślałam wtedy, ze to my mogłyśmy stworzyć swój wątek, żeby kontynuować tematy ciążowo mamusiowe 🥴Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2021, 19:10
baljov., Malina lubią tę wiadomość
-
Lady Dior
Na wakacjach było super 😊naprawdę bardzo było nam to potrzebne.
U nas tak naprawdę to nic się nie dzieje 🤷♀️ .
Byliśmy u prof.M i możemy już zaczynać starania ale w tym cyklu zrezygnowałam i tak naprawdę nie wiem czy w kolejnym się zdecyduje 😔.
Nie wiem czy już jestem gotowa zaczynać to wszystko od początku .Na dzień dzisiejszy to trudno mi wrócić do pilnowania się z suplami a co dopiero te wszystkie leki.
Wczoraj planowałam zacząć mierzyć temp ale już sama myśl że to wszystko zaczyna się od nowa strasznie mnie stresowała i zrezygnowałam 🤦♀️może jutro zacznę.
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Ewelinka, ehhh, bidulko… rozumiem Cię i wcale się nie dziwie ze dobrze Ci jest bez z tych starań cholernych… starania potrafią odebrać radość z życia jednak.
Trzymam za Ciebie mocno kciuki mimo wszystko 🥺🧡25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Foto to Wy tu byłyście długo i całą swoją ciążę i jak już kogoś tyle czasu się zna (nawet wirtualnie) to jest łatwiej rozmawiać o swoich rozterkach ☺️
Nie chcę żebyście uciekały bo jesteście skarbnicą wiedzy ale mało jest tu osób świeżo po poronieniu i staraczek a łatwiej z kimś rozmawiać na podobnym etapie.
Cały czas Was czytam co się u Was dzieje i cieszę się z kolejnych szczęśliwych porodów ❤️Malina lubi tę wiadomość