X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Malina Autorytet

Wysłany: 30 października 2021, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina26 wrote:
    Malina
    Dzięki że pytasz 🤗
    Ja ciągle próbuje się wyciszyć i zebrać na odwagę żeby zacząć starania od nowa.
    Już niedługo zaczynam nowy cykl i nie wiem co robić 🤷‍♀️🤦‍♀️dziś cały dzień myślę czy na pewno chce zacząć starania od listopada.
    Wogole dziś dopadły mnie złe myśli 😔 .Szczepienia nie pomagają a może nawet pogorszyły sytuację więc może zrezygnować i spróbować tylko na lekach od prof.M

Ewelinka,
    Ciezko mi coś doradzić, bo również nie znam się na szczepieniach😔 ale wiem na pewno, ze nie powinnaś się poddawać. Rozumiem doskonale Twoje obawy i strach ze znów może pójść cos nie tak😢 ale Kochana walcz o swoje marzenia. Mimo iż droga do nich nie jest łatwa i przysparza wiele cierpień, na jej końcu czeka na Was przeogromne szczęście - uśmiech Waszego dziecka. Wierze, ze w końcu Wam się uda🙏😘

Ewelina26 lubi tę wiadomość

age.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 30 października 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ bardzo sie cieszę i trzymam za Was kciuki ❤

Ewelina bardzo Ci kibicuję i tak zaglądam czy sa wieści od Ciebie❤

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • baljov. Autorytet

Wysłany: 30 października 2021, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ, strasznie się cieszę i mocno wierzę, że tym razem wszystko będzie dobrze 🤗🥰😍💗🍀🍀🍀

km5svcqguj0gttnw.png
    41 lat
    09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
    V Leiden hetero
    styczeń 2018 - cb
    maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
    kwiecień 2020 - cb
    czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty :(
    wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
    29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
    7dpt - beta 33,8
    10dpt - beta 269,3🍀
    12dpt - beta 661,1 🍀💖
    24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
    ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 31 października 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ wspaniała wiadomość ❤️ Gratuluję i bardzo bardzo się cieszę 🙂 pierwszy trymestr będzie zapewne bardzo stresujący, ja dopiero po prenatalnych w końcu trochę odetchnęłam. Trzymam kciuki za Ciebie, za Was!🥰

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • julk@smyr Znajoma

Wysłany: 31 października 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, my znowu zaczynamy starania, ale tym razem będziemy podchodzić do in vitro. Wybraliśmy opcję z komórkami od dawczyni. Muszę Wam wyznać, jestem odrobinę przerażona. Staram się robić różne ćwiczenia oddechowe, jednak najbardziej cieszę się na wizytę u psychologa z kliniki, który ma zadbać o naszą świadomą decyzję i dobre samopoczucie psychiczne. Nigdy nie byłam u psychologa, nie wiem, czy powinnam się do tego jakoś przygodować? Może któraś z Was przechodziła przez coś podobnego? Chodzi o klinikę invicta.

• Zakrzeaga Debiutantka

Wysłany: 31 października 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julk@smyr wrote:
    Kochane, my znowu zaczynamy starania, ale tym razem będziemy podchodzić do in vitro. Wybraliśmy opcję z komórkami od dawczyni. Muszę Wam wyznać, jestem odrobinę przerażona. Staram się robić różne ćwiczenia oddechowe, jednak najbardziej cieszę się na wizytę u psychologa z kliniki, który ma zadbać o naszą świadomą decyzję i dobre samopoczucie psychiczne. Nigdy nie byłam u psychologa, nie wiem, czy powinnam się do tego jakoś przygodować? Może któraś z Was przechodziła przez coś podobnego? Chodzi o klinikę invicta.

Do rozmowy z psychologiem nie musisz się specjalnie przygotowywać, możesz spisać sobie ewentualnie pytania jakie chciałabyś zadać, tak samo Twój partner. Ja np. chciałam rozmawiać z psychologiem o moim wieku odnośnie rodzicielstwa. Podeszłam do in vitro w wieku 40 lat i miałam z tyłu głowy obawy, czy taka różnica między mną a dzieckiem nie będzie stanowiła zbyt dużej różnicy w mentalności, czy nie przełożą się na to problemy z komunikacją. Rozmowa dużo mi pomogła, dzięki niej podjęłam świadomą decyzję i poszłam do in vitro z kd pewniejsza siebie

• JJ. Autorytet

Wysłany: 31 października 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, dziękuję, dziękuję Wam za dobre słowa ! Będę powoli ogarniać sprawy związane z pracą. Jest tutaj może osoba, która pracuje w szkolnictwie i ogarnia prawne akty związane z awansami ? Właśnie tutaj u mnie jest problem....

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • joanien1104 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2021, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ moja mama jest dyrektorem w szkole, a mój mąż działa na uniwersytecie. Jak coś to śmiało pisz - będę podpytywać :)

Ewelina, my rezygnujemy ze szczepień w trakcie starań - podchodzimy tylko na lekach niezbędnych, później jak już się uda to się doszczepiam i tyle.
    Docent mówił, że jest grupa kobiet, u których szczepienia mogą blokować zajście w ciążę i nie dawać skutku jakiego oczekujemy. Widać ja do tej grupy wpadłam.

W zeszłym miesiącu straciłam też kolejną ciążę, już było trochę wyżej i zwyczajnie teraz mam małą niechęć do starań, a raczej do tych wszystkich leków, monitoringów, kontroli itp. :(

• Malina Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanien1104 wrote:
    W zeszłym miesiącu straciłam też kolejną ciążę, już było trochę wyżej i zwyczajnie teraz mam małą niechęć do starań, a raczej do tych wszystkich leków, monitoringów, kontroli itp. :(

Joanien,
    Tak bardzo mi przykro😢 trzymam mocno za Was kciuki i wierzę, ze się uda i za jakiś czas będziesz trzymać w ramionach swoje Szczęście😘

age.png
  • Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2021, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanien
    Bardzo mi przykro że znowu Cię to spotkało 😥
    Ja też mam na razie niechęć do tego wszystkiego 😐listopad też odpuszczam, może zaczniemy starania w grudniu.

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
    Problemy immunologiczne 🤦‍♀️
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)

11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩

,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "
  • baksia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2021, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ ale super! 🥰 Teraz odpoczywaj ile możesz i spokojnej ciąży Ci życzę 💞

Joanien, bardzo mi przykro 😪 okropne to jest.. Trzymam mocno kciuki za Was. ❤️

Ewelina, kurcze jest to ciężka decyzja jeśli chodzi o szczepienia. Ale faktycznie tak jak Joanien napisała zdarza się tak, że szczepienia wcale nie pomagają, a jeszcze robią więcej szkody.. Nie jest to wszystko takie łatwe, bardzo Wam współczuję 😪 Mam nadzieję, że już niedługo uśmiechnie się do Was los, trzymam mocno za to kciuki ❤️

iv09ej28y92h7fp1.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanien1104 wrote:
    JJ moja mama jest dyrektorem w szkole, a mój mąż działa na uniwersytecie. Jak coś to śmiało pisz - będę podpytywać :)

Mogę na priv do Ciebie napisać ? Nie chcę zaśmiecac wątku tematem nie związanym z nazwą 🙂
    Dziewczyny wierzę w Was, na pewno przyjdzie dzień, w którym spełni się marzenie. Do mnie jeszcze to nie dociera, to dopiero początek ale dla mnie duży sukces. Po tylu latach starań, lekarzy, badań i leków ot tak.... zaszłam w ciążę.

Bella01 lubi tę wiadomość

JJ.

- Endometrioza 1 stopnia
    - Hashimoto

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • joanien1104 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ jasne, śmiało pisz na priv ;)

Ewelina, ja niezmiennie trzymam za Ciebie kciuki - obie jesteśmy w podobnej sytuacji, ale damy radę ;)
    Dzisiaj na pogrzebie mojego dziadka gadałam z wujkiem, który był z córką, która ma już 26 lat. Nim się urodziła ( efekt leczenia u Maliny), to mieli wiele poronień i 2 martwe urodzenia. Wujek mi tylko powiedział by się nie poddawać, bo łatwo nie jest, ale trzeba się uprzeć i walczyć. Bardzo mnie to buduje.

• Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanien1104 wrote:
    JJ jasne, śmiało pisz na priv ;)

Ewelina, ja niezmiennie trzymam za Ciebie kciuki - obie jesteśmy w podobnej sytuacji, ale damy radę ;)
    Dzisiaj na pogrzebie mojego dziadka gadałam z wujkiem, który był z córką, która ma już 26 lat. Nim się urodziła ( efekt leczenia u Maliny), to mieli wiele poronień i 2 martwe urodzenia. Wujek mi tylko powiedział by się nie poddawać, bo łatwo nie jest, ale trzeba się uprzeć i walczyć. Bardzo mnie to buduje.

Ja też trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję że następny rok będzie dla nas szczęśliwy ✊.
    Podziwiam Twojego wujka i jego żonę że tyle przeszli i byli wstanie podnieść się i walczyć dalej .
    Oby i dla nas kiedyś wszystko skończyło się szczęśliwie.

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
    Problemy immunologiczne 🤦‍♀️
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)

11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩

,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przychodzę znowu do Was z pytaniem...wg zaleceń immunologa miałam brać accofil 1/2 strzykawki co 72h od pozytywnego testu (5ampulko-strzykawek). Mój ginekolog uważa, że może warto więcej tego accofilu przyjść i zlecił konsultacje z immunologiem. Problem polega na tym, że za nic w świecie nie mogę się skontaktować z dr Sydorem. Brak odezwu.... Może któraś z Was brała ten specyfik i może mi powiedzieć ile ampułko - strzykawek miała zlecone. Dziękuję za każdą odpowiedź 😊

JJ.

- Endometrioza 1 stopnia
    - Hashimoto

• baksia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. Ja brałam accofil. Zaczynałam 7dpo po 1/3 ampułki codziennie, a w ciąży miałam zwiększoną dawkę do 1/2 ampułki ☺️

iv09ej28y92h7fp1.png
    Pomorskie
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baksia wrote:
    JJ. Ja brałam accofil. Zaczynałam 7dpo po 1/3 ampułki codziennie, a w ciąży miałam zwiększoną dawkę do 1/2 ampułki ☺️

Ile ampułko - strzykawek wzięłaś ? Do którego tygodnia ciąży ?

JJ.

- Endometrioza 1 stopnia
    - Hashimoto

• baksia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    Ile ampułko - strzykawek wzięłaś ? Do którego tygodnia ciąży ?
    O jeny ile ampułek 😳 kurde niech pomyślę 🤔 brałam do ok 10tc. Więc jeśli nie mylę się to ok 22 ampułek 🤔

iv09ej28y92h7fp1.png
    Pomorskie
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanien, tak mi przykro... tyle razy cię to spotyka... :( ściskam cię mocno...

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Bella01 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.J halo. Jak sie czujesz? 😊

Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15).
‹‹ 3636 3637 3638 3639 3640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ