Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina26 wrote:Malina
Dzięki że pytasz 🤗
Ja ciągle próbuje się wyciszyć i zebrać na odwagę żeby zacząć starania od nowa.
Już niedługo zaczynam nowy cykl i nie wiem co robić 🤷♀️🤦♀️dziś cały dzień myślę czy na pewno chce zacząć starania od listopada.
Wogole dziś dopadły mnie złe myśli 😔 .Szczepienia nie pomagają a może nawet pogorszyły sytuację więc może zrezygnować i spróbować tylko na lekach od prof.M
Ewelinka,
Ciezko mi coś doradzić, bo również nie znam się na szczepieniach😔 ale wiem na pewno, ze nie powinnaś się poddawać. Rozumiem doskonale Twoje obawy i strach ze znów może pójść cos nie tak😢 ale Kochana walcz o swoje marzenia. Mimo iż droga do nich nie jest łatwa i przysparza wiele cierpień, na jej końcu czeka na Was przeogromne szczęście - uśmiech Waszego dziecka. Wierze, ze w końcu Wam się uda🙏😘
Ewelina26 lubi tę wiadomość
-
JJ bardzo sie cieszę i trzymam za Was kciuki ❤
Ewelina bardzo Ci kibicuję i tak zaglądam czy sa wieści od Ciebie❤Ewelina26 lubi tę wiadomość
-
JJ, strasznie się cieszę i mocno wierzę, że tym razem wszystko będzie dobrze 🤗🥰😍💗🍀🍀🍀
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
JJ wspaniała wiadomość ❤️ Gratuluję i bardzo bardzo się cieszę 🙂 pierwszy trymestr będzie zapewne bardzo stresujący, ja dopiero po prenatalnych w końcu trochę odetchnęłam. Trzymam kciuki za Ciebie, za Was!🥰Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Kochane, my znowu zaczynamy starania, ale tym razem będziemy podchodzić do in vitro. Wybraliśmy opcję z komórkami od dawczyni. Muszę Wam wyznać, jestem odrobinę przerażona. Staram się robić różne ćwiczenia oddechowe, jednak najbardziej cieszę się na wizytę u psychologa z kliniki, który ma zadbać o naszą świadomą decyzję i dobre samopoczucie psychiczne. Nigdy nie byłam u psychologa, nie wiem, czy powinnam się do tego jakoś przygodować? Może któraś z Was przechodziła przez coś podobnego? Chodzi o klinikę invicta.
-
julk@smyr wrote:Kochane, my znowu zaczynamy starania, ale tym razem będziemy podchodzić do in vitro. Wybraliśmy opcję z komórkami od dawczyni. Muszę Wam wyznać, jestem odrobinę przerażona. Staram się robić różne ćwiczenia oddechowe, jednak najbardziej cieszę się na wizytę u psychologa z kliniki, który ma zadbać o naszą świadomą decyzję i dobre samopoczucie psychiczne. Nigdy nie byłam u psychologa, nie wiem, czy powinnam się do tego jakoś przygodować? Może któraś z Was przechodziła przez coś podobnego? Chodzi o klinikę invicta.
Do rozmowy z psychologiem nie musisz się specjalnie przygotowywać, możesz spisać sobie ewentualnie pytania jakie chciałabyś zadać, tak samo Twój partner. Ja np. chciałam rozmawiać z psychologiem o moim wieku odnośnie rodzicielstwa. Podeszłam do in vitro w wieku 40 lat i miałam z tyłu głowy obawy, czy taka różnica między mną a dzieckiem nie będzie stanowiła zbyt dużej różnicy w mentalności, czy nie przełożą się na to problemy z komunikacją. Rozmowa dużo mi pomogła, dzięki niej podjęłam świadomą decyzję i poszłam do in vitro z kd pewniejsza siebie -
Dziękuję, dziękuję, dziękuję Wam za dobre słowa ! Będę powoli ogarniać sprawy związane z pracą. Jest tutaj może osoba, która pracuje w szkolnictwie i ogarnia prawne akty związane z awansami ? Właśnie tutaj u mnie jest problem....JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
JJ moja mama jest dyrektorem w szkole, a mój mąż działa na uniwersytecie. Jak coś to śmiało pisz - będę podpytywać
Ewelina, my rezygnujemy ze szczepień w trakcie starań - podchodzimy tylko na lekach niezbędnych, później jak już się uda to się doszczepiam i tyle.
Docent mówił, że jest grupa kobiet, u których szczepienia mogą blokować zajście w ciążę i nie dawać skutku jakiego oczekujemy. Widać ja do tej grupy wpadłam.
W zeszłym miesiącu straciłam też kolejną ciążę, już było trochę wyżej i zwyczajnie teraz mam małą niechęć do starań, a raczej do tych wszystkich leków, monitoringów, kontroli itp.
-
joanien1104 wrote:W zeszłym miesiącu straciłam też kolejną ciążę, już było trochę wyżej i zwyczajnie teraz mam małą niechęć do starań, a raczej do tych wszystkich leków, monitoringów, kontroli itp.
Joanien,
Tak bardzo mi przykro😢 trzymam mocno za Was kciuki i wierzę, ze się uda i za jakiś czas będziesz trzymać w ramionach swoje Szczęście😘 -
joanien
Bardzo mi przykro że znowu Cię to spotkało 😥
Ja też mam na razie niechęć do tego wszystkiego 😐listopad też odpuszczam, może zaczniemy starania w grudniu.
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
JJ ale super! 🥰 Teraz odpoczywaj ile możesz i spokojnej ciąży Ci życzę 💞
Joanien, bardzo mi przykro 😪 okropne to jest.. Trzymam mocno kciuki za Was. ❤️
Ewelina, kurcze jest to ciężka decyzja jeśli chodzi o szczepienia. Ale faktycznie tak jak Joanien napisała zdarza się tak, że szczepienia wcale nie pomagają, a jeszcze robią więcej szkody.. Nie jest to wszystko takie łatwe, bardzo Wam współczuję 😪 Mam nadzieję, że już niedługo uśmiechnie się do Was los, trzymam mocno za to kciuki ❤️Ewelina26 lubi tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
joanien1104 wrote:JJ moja mama jest dyrektorem w szkole, a mój mąż działa na uniwersytecie. Jak coś to śmiało pisz - będę podpytywać
Mogę na priv do Ciebie napisać ? Nie chcę zaśmiecac wątku tematem nie związanym z nazwą 🙂
Dziewczyny wierzę w Was, na pewno przyjdzie dzień, w którym spełni się marzenie. Do mnie jeszcze to nie dociera, to dopiero początek ale dla mnie duży sukces. Po tylu latach starań, lekarzy, badań i leków ot tak.... zaszłam w ciążę.
Bella01 lubi tę wiadomość
JJ.
- Endometrioza 1 stopnia
- Hashimoto
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
JJ jasne, śmiało pisz na priv
Ewelina, ja niezmiennie trzymam za Ciebie kciuki - obie jesteśmy w podobnej sytuacji, ale damy radę
Dzisiaj na pogrzebie mojego dziadka gadałam z wujkiem, który był z córką, która ma już 26 lat. Nim się urodziła ( efekt leczenia u Maliny), to mieli wiele poronień i 2 martwe urodzenia. Wujek mi tylko powiedział by się nie poddawać, bo łatwo nie jest, ale trzeba się uprzeć i walczyć. Bardzo mnie to buduje. -
joanien1104 wrote:JJ jasne, śmiało pisz na priv
Ewelina, ja niezmiennie trzymam za Ciebie kciuki - obie jesteśmy w podobnej sytuacji, ale damy radę
Dzisiaj na pogrzebie mojego dziadka gadałam z wujkiem, który był z córką, która ma już 26 lat. Nim się urodziła ( efekt leczenia u Maliny), to mieli wiele poronień i 2 martwe urodzenia. Wujek mi tylko powiedział by się nie poddawać, bo łatwo nie jest, ale trzeba się uprzeć i walczyć. Bardzo mnie to buduje.
Ja też trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję że następny rok będzie dla nas szczęśliwy ✊.
Podziwiam Twojego wujka i jego żonę że tyle przeszli i byli wstanie podnieść się i walczyć dalej .
Oby i dla nas kiedyś wszystko skończyło się szczęśliwie.
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Dziewczyny, przychodzę znowu do Was z pytaniem...wg zaleceń immunologa miałam brać accofil 1/2 strzykawki co 72h od pozytywnego testu (5ampulko-strzykawek). Mój ginekolog uważa, że może warto więcej tego accofilu przyjść i zlecił konsultacje z immunologiem. Problem polega na tym, że za nic w świecie nie mogę się skontaktować z dr Sydorem. Brak odezwu.... Może któraś z Was brała ten specyfik i może mi powiedzieć ile ampułko - strzykawek miała zlecone. Dziękuję za każdą odpowiedź 😊JJ.
- Endometrioza 1 stopnia
- Hashimoto
JJ. Ja brałam accofil. Zaczynałam 7dpo po 1/3 ampułki codziennie, a w ciąży miałam zwiększoną dawkę do 1/2 ampułki ☺️
Pomorskie -
baksia wrote:JJ. Ja brałam accofil. Zaczynałam 7dpo po 1/3 ampułki codziennie, a w ciąży miałam zwiększoną dawkę do 1/2 ampułki ☺️
Ile ampułko - strzykawek wzięłaś ? Do którego tygodnia ciąży ?JJ.
- Endometrioza 1 stopnia
- Hashimoto
JJ. wrote:Ile ampułko - strzykawek wzięłaś ? Do którego tygodnia ciąży ?
Pomorskie