Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
J.J super, cudowna wiadomość. Jestem bardzo podekscytowana. Czekalam na Twoja ciaze 🥰
Staraj sie uspokoic. Niebawem 2 trymestr i bedzie mysle latwiej.
Kiedy nastepna wizyta?JJ. lubi tę wiadomość
Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Wizyta 29 listopada 😌 staram się być spokojną i opanowaną jednak kiedy nie mam objawów psychika robi swoje eh...tak bardzo się cieszę , i tak samo boję.JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
U mnie póki co starania odłożone( w sensie dobrze się bawimy, ale nie biorę leków, więc i owulacji raczej nie mam 😜), bo w sumie teraz tego nie czuję i mam inne plany - lecę trochę tyłek wygrzać pod palmy, ale najpierw jedziemy na piwo i ser do Pragi
Również czekam na wizytę u docenta Paśnika, bo mam do omówienia kilka kwestii, robiłam masę badań ostatnio, sprawdzałam jak się ma moje hashimoto+PCOS+IO - PCOS udało się opanować, poziom testosteronu spadł, androstendion wysoki, brak torbieli na jajnikach, ale cukier + tarczyca szaleją na maksa, wiec chcę to uporządkować nim pewnie na wiosnę wrócimy do starań.
Ale ogólnie u mnie jest bardzo dobrze chyba, w sensie znowu odzyskałam jakąś radość i równowagę, pomino tych wszystkich trudnych sytuacji w ostatnim czasie.
-
Joanien
Udanego wyjazdu 😄🌴
Oj jak mi się marzy 30°C 😆albo chociaż 20°C 😉
Wczoraj odebrałam wyniki badań i kwas foliowy, homocysteina, B12 itd wszystko pięknie ale niestety bardzo zaskoczyła mnie :
Glukoza 100
Insulina 16.92😳było 7 parę miesięcy temu
Wskaźnik homa 4.14 😬
Czy ja mam IO 🤦♀️?joanien1104 lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Jestem po wizycie....11+4 (rozumiem, że to 12 tydzień).
Na chwilę obecną wszystko wygląda dobrze. Za tydzień 06.12. - badania prenatalne.... jeszcze większy zapewne stres.
Jakie polecacie kwasy omega 3 dla kobiet w ciąży? i kwas foliowy w drugim trymestrze?joanien1104, baljov., Bella01, Zula37, baksia, Lady_Dior, Malina, Foto80, trodde lubią tę wiadomość
JJ.
- Endometrioza 1 stopnia
- Hashimoto
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
JJ. wrote:Jestem po wizycie....11+4 (rozumiem, że to 12 tydzień).
Na chwilę obecną wszystko wygląda dobrze. Za tydzień 06.12. - badania prenatalne.... jeszcze większy zapewne stres.
Jakie polecacie kwasy omega 3 dla kobiet w ciąży? i kwas foliowy w drugim trymestrze?
Ja miałam zalecony pregna plus i pregna dha, chociaż piłam omega3 w takim syropku bo mam problem z polykaniem kapsułek i do tego jadłam femibion 2 same twarde kapsułki gryzac ale ja dziwak jestem pod tym względem 😁
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Zula37 wrote:J.J ale się Cieszę razem z Tobą.🤗🤗🤗😘 Gdzie idziesz na prenatalne?
ProFamilia dr Pruchnik. Mój lekarz mnie do niego skierował.JJ.
- Endometrioza 1 stopnia
- Hashimoto
JJ. wrote:Jestem po wizycie....11+4 (rozumiem, że to 12 tydzień).
Jakie polecacie kwasy omega 3 dla kobiet w ciąży? i kwas foliowy w drugim trymestrze?
JJ
Kochana, jak badania prenatalne🤔 trzymam kciuki i wierze, ze wszystko jest dobrze🥰
Ja bałam, zreszta dalej biorę Pregna DHA. Polecam☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2021, 13:59
-
Ewelina26 wrote:Hej Malina 😄
U mnie nic nowego się nie dzieje .
Właśnie mam owulkę ale ten miesiąc odpuszczam ,może kolejny .
W planach mam wizytę u doc.Paśnika ale zobaczymy czy uda się dostać wizytę bo jest problem z terminami 🤦♀️.
Czekam na wynik z alabu bo dziś zrobiłam duuużo badań.
A co u was słychać?
Ewelinka,
Czas nam ucieka jak szalony, dzieci tak szybko rosną🥺 mimo ze z Małym spędzam każda chwile praktycznie nie odstępując go na krok, to czasami i tak mam wrażenie, ze coś mi umyka. Alan jest bardzo grzeczny i ciagle się uśmiecha❤️ Co dziennie zaskakuje nas czymś nowym. Teraz jesteśmy na etapie łapania zabawek🤗😉
Mam nadzieję, ze badania wyszły dobrze i zdecydowałaś się powrócić do walki o maleństwo. Wiem, ze ta droga wcale nie jest łatwa, i obarczona jest cierpieniem, ale nie poddawaj się i walcz o marzenia, bo na końcu czeka Cię uśmiech Waszego szczęścia. Bardzo Wam kibicuje, i wierze, ze w końcu się uda😘 -
Ogolnie lekarz mówił, że jest w porządku. Przezierność karkowa - ok. Jednak dzidziuś się ułożył pupa do góry - leżał na brzuchu i nie udało się zmierzyć kości nosowej. Stresuje mnie teraz ta wiadomość....
Malina, baljov. lubią tę wiadomość
JJ.
- Endometrioza 1 stopnia
- Hashimoto
Myśle, ze niepotrzebnie się martwisz. Choć łatwo teraz mi się mówi, jednak rozumiem Twój niepokój i pewnie tez bym się tym przejmowała. Najważniejsza jest przeciętność karkowa wiec wierze ze jest wszystko dobrze☺️ A nie masz możliwości żeby jeszcze raz sprawdzić albo powtórzyć badanie🤔
-
Stwierdzam, że sama się chyba bardziej nakręcam, wyczytuje w necie bzdety, a lekarz wyraźnie powiedział, że dziecko jest ułożone pupą do góry i nic nie poradzimy bo zasłania twarz. Wierzę, że wszystko jest dobrze! Przezierność karkowa - w porządku i to się liczy. Nie będę się nakręcać dodatkowo, nie mam sił na kolejne badania...nic nie zmienię. Poczekam do wizyty u lekarza prowadzącego
Bella01, baljov. lubią tę wiadomość
JJ.
- Endometrioza 1 stopnia
- Hashimoto
JJ na pewno jest wszystko dobrze. Jak tylko jesteś w stanie poczekać do swojej wizyty to dobrze. I nie czytaj! Ja robię to samo zawsze, a to duuuzy błąd. Przezierność jest w normie, pozostałe parametry pewnie też. Dla mnie badania prenatalne to największy stres w całej ciąży. Pozniej już bardziej wrzucałam na luz, choć oczywiście do samego porodu jest zawsze lekki niepokój, zwłaszcza dla nas po przejściach. Ale wierzę, że wszystko jest dobrze 💚
Jakieś przeczucia co do płci?🙂JJ. lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Wizytę u lekarza prowadzącego mam 21.12. - chciałam przed samymi świętami aby się potem dodatkowo nie stresować. Muszę wytrzymałość 😶 a co do płci....na początku miałam mocne przekonanie, że chłopczyk, potem wszystko mi się poprzestawiało i miałam wrażenie, że dziewczynka (dodatkowo strasznie mnie wysypało na twarzy) co niby sugeruje na płeć żeńską he he .A teraz, po badaniach prenatalnych gdzie lekarz mówił ogólnie (płeć nie znana) i po przeanalizowaniu cyklu wrześniowego znowu stwierdzam, że chłopak 😊 badania miałam robione na NFZ ...i się teraz zastanawiam czy łącznie z wynikami pappa otrzymam opis badania USG. Lekarz wykonujący badanie wręczył mi tylko zdjęcia USG....JJ.
- Endometrioza 1 stopnia
- Hashimoto
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...