X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue! No to kciukasy zaciśnięte, niech krecha ciemnieje i wszystko dobrze się ułoży.

Coconue lubi tę wiadomość

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Skrzaciku, ja miałam podobnie przed ślubem 2,5 roku temu, cały czas byłam zmęczona, ospala nawet rano jak się budzilam to już byłam zmęczona. Zrobiłam badania metodą Volla i mi wyszła Candida i glista na 100%. Poza zmęczeniem to miałam niewyjasnionego pochodzenia plamy czerwone na skórze zwłaszcza pod nosem i okolice brody... Narastające stany zapalne pochwy... Dopiero jak postawiono mi diagnozę tym badaniem Volla (badanie wykrywa wirusy, bakterie, grzyby, niedobór witamin i jest bardZiej czule od krwi czy kalu, bo wynik badania kalu uzależniony jest od laboranta który w probce albo znajdzie jaja pasozytow albo nie a pasożyty mogą być obecne)
    Dopiero jak wzięłam konska dawkę czystej chemi przez 5 dni i kurację po tyg powtórzyłam to się tego cholerstwa pozbyłam, nie mniej jednak z grzybica jelit walczę cały czas, bo nie ma jeszcze równowagi... Biorę olejek oregano, kwas kaprylowy, rano na czcze woda z octem jabłkowy, pau d'arco... Na przemian, eh... Sorry że się rozpisałam, ale to jest temat rzeka, jakbyś chciała więcej wiedzieć to na priv ;)
    A SŁODKIE Candida uwielbia... Radzę zrobić takie badania jak pisałam, poczytaj sobie o nich ;)

Pozdrawiam i życzę dużo wytrwałości

syla z nieba mi spadłaś z tą wiadomością! Powiedz gdzie można zrobić takie badanie? Ile ono mniej więcej koszuje?
    Ja właśnie się obawiam, że to Candida...i Bóg raczy wiedzieć co jeszcze we mnie zamieszkało;/
    Jak jem probiotyki doustne i stosuję dopochwowe i codziennie profilaktycznie clotrimazol w kremie, do tego dużo wody z cytryną i sok z kapusty to jest OK. To chyba o czymś świadczy, a konkretniej o grzybice. A ta jaśnie oświecona internistka oczywiście mi wmawia, że wystarczy się zdrzemnąć w ciągu dnia i wszystko przejdzie jak ręką odjął. Nie skomentuję tego nawet...

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    A ja melduję się z dwoma krechami na tescie.
    Bladzioch bo bladzioch ale sa dwie.
    We czwartek smigam do lekarza.
    Dostane encorton, im szybciej tym lepiej, boje sie ze bedzie za pozno.

Super wiadomości gratuluję i mocno trzymam kciuki :)

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:

Super gratuluję i czekam na dalesze wieści :*:*:*

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie przepotwornie boje!!! Serio.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:

Wierzę Ci, trzeba się oswoić z tym strachem, po tym co przeszłyśmy nadzieja i oczekiwanie zawsze będzie się z nim mieszać niestety. Masz prawo się bać. Nie da się być wyłącznie dobrej myśli - ważne tylko by znaleść gdzieś między tymi skrajnymi emocjami balans..życzę Ci siły i cierpliwości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 20:44

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue trzymam kciuki, będzie dobrze! Trzeba jakoś ten strach odgonic, bo stres nie sprzyja!

A ja zrobiłam hormony i progesteron do banki, tylko 3,11 w 6 dpo. Może jeszcze po cp się nie uregulował? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 20:46

• maggda Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny troche mnie nie bylo ale musialam odpoczac od forum i tych zlych wiadomosci :(

A zagladam dzisiaj i czytam wstecz i bardzo sie ciesze ;)
    Roxa i Coconue moje gratulacje tak sie ciesze i rozumiem strach. Sama do tej pory sie boje i sprawdzam galoty czy wszystko ok :P

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Trzymam kciuki! I wcale sie nie dziwie ze sie boisz... tez sie boje tej chwili ale czekam na nia nieublaganie......

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue super,trzymam kciuki :)

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• anjaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:

Trzymam kciuki :*

Kropeczka * 4 listopada 2014 <3
    Ktosiek * 8 maja 2015 <3
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue - trzymam mocno kciuki <3 :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue,radosc radosc we mnie,ciesze sie bardzo,zycze zdrowej ciàzy a strach to normalne,wpisany w scenariusz lecz tym razem film skonczy sie happy end-em❤

Magdzia88, anjaaa, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam Dziewczyny. Czuję od Was taką siłę.
    Na razie na spokojnie trzeba jakoś działać, choć strach jest nie miłosierny,
    Postanowiłam, że nawet na betę nie idę. Szkoda 30 zł x 2. Nic mi to nie da. Przyrostów nie sprawdzam, bo w moim przypadku to pic na wodę.

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

• Arleta Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue a wiesz może jaką dawkę będziesz miała tego Encortonu? mi się wydaje,że na takim zestawie to już nie ma co się bać :) musi być dobrze tym razem,nie ma innej opcji!

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• sy__la Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    syla z nieba mi spadłaś z tą wiadomością! Powiedz gdzie można zrobić takie badanie? Ile ono mniej więcej koszuje?
    Ja właśnie się obawiam, że to Candida...i Bóg raczy wiedzieć co jeszcze we mnie zamieszkało;/
    Jak jem probiotyki doustne i stosuję dopochwowe i codziennie profilaktycznie clotrimazol w kremie, do tego dużo wody z cytryną i sok z kapusty to jest OK. To chyba o czymś świadczy, a konkretniej o grzybice. A ta jaśnie oświecona internistka oczywiście mi wmawia, że wystarczy się zdrzemnąć w ciągu dnia i wszystko przejdzie jak ręką odjął. Nie skomentuję tego nawet...

Skrzacik, no ja akurat jestem z Łodzi, to mogłabym podać Ci namiary na badanie w Łodzi (ogólnie to badanie to koszt 180 zł - mówisz co Ci dolega i on sprawdza pod kątem Twoich objawów - trafnie). Podejrzewam, że jak wpisałabyś w internet hasło 'badania metodą Volla' + dodatkowo jakieś opinie to powinny się wyświetlić odpowiednie miejsca, gdzie takowe badania robią... no te w Łodzi to mam zaufanego lekarza, on ogólnie jest też moim ginekologiem -położnikiem, jest to lekarz wojskowy, a specjalizuje się dodatkowo w tych badaniach, bardzo mądry facet, nie leczy jednostkowo, tylko ma podejście jako do całego organizmu..
    Ehh szkoda słów na takich konowałów u których byłaś..!! że w ogóle tacy istnieją :-/

Ogólnie to powinnaś jeść PREbiotyki, a nie probiotyki, różnica jest taka, że prebiotyki to pożywka dla dobrych bakterii Bifido, które powinny być w przewadze w jelitach nad tymi złymi, a probiotyki to gotowe kultury bakterii, które nie zawsze się przyswoją. Kapusta ok, woda z cytryną też, wszystko co kwaśne :)
    A jakiego koloru masz język??

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:

Oby wszystko się udało, będę gratulować za 2 miesiące :) Dbaj o siebie!

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak szczerze przyznam, że Wam zazdaraszczam, II a nawet po prostu możliwości starań ;)

Tak bardzo chciałabym już teraz móc zacząć, a nie czekać nie wiadomo do kiedy...

Mam nadzieję, że się nie obrazicie ;)

Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że w pewnym stopniu mój umysł próbuje wymazać z pamięci tą ostatnią ciążę... Bo w poprzednich straconych były nieprzewidziane plamienia, ale było i serduszko, a tu po prostu tak jakby okres się spóźnił o tydzień i gdyby nie test przed wyjazdem to pewnie bym nie wiedziała nawet o ciąży...

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mnie przeraza, ze caly czas bola mnie jajniki i pochwa. Od tygodnia mam mało takich godzin gdzie mnie nic nie boli. Zaczynam swirowac, ze pewnie wszystkie przeciwciala teraz w moim organizmie probuja zwalczyc Groszka.

Świruję i tak pewnie będzie do końca...

• bergamotka Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zobaczyłam dziś dwie kreski :) I to ta druga taka konkretna, chociaż dopiero 11 dzień po owulacji, a temperatura marniutka.
    Coconue byłyśmy razem na sierpniówkach, pamiętam Cię. Powodzenia, trzymam kciuki za Ciebie (za was). Ja miałam zabieg 30 grudnia w 10 tygodniu- ciąża obumarła 6t4d.
    Nikt jeszcze nie wie, oprócz Was. Siedzę w pracy, test leży na biurku i ciągle nie wierzę.

Coconue, M@linka, sy__la, Magdzia88, Nadzieja1988!, Katarzyna.G, Evita, Ainade lubią tę wiadomość

iv092n0akv1jf8zt.png

dqprru1dqew2759v.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ