Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny...zrobie tak, ze zapisze sobie w pliku Wasze notki o lekach, przyczynach itd (wg wzoru na 1 stronie watku) i bede wysylac to blondynie. Mam nadzieje, ze mi nic nie umknie.
Blondyna!dodalam Cie do przyjaciolek i wysle te dane, gdybys nie miala czasu obserwowac tych postow.
blondyna5555 lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Już jestem, staram się Was codziennie czytać i sprawdzać co nowego i czy coś dopisać do listy, już dopisuje
Wykańcza mnie teraz remont mieszkania, sporo pracy a brak siły, do tego problemy z oddychaniem i duszności, ale jakoś trzeba wytrzymać, plus minus jeszcze dwa miesiąceNiebieskaa, madziara0080, Magdzia88 lubią tę wiadomość
-
aaaa czyli brzuszek nie pochlonal Cie calkowicie:) w razie czego bede trzymac reke na pulsie hehe
BTW piekne, ze zalozycielka tego waznego dla wielu dziewczyn watku sama jest w tak zaawansowanej ciazy:D to dobry znak dla nas:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 12:16
blondyna5555 lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Spokojnie dla Was zawsze staram się mieć czas i tyle ile mogę czytam co u Was, choć wiadomo już tak się nie udzielam, ale jestem z Wami
Razem we dwie raźniej w razie jakbym kogoś pominęła bo faktycznie czasem cofam się o kilka stron by zobaczyć czy ktoś coś nowego dodał do listy
Trzymam kciuki za wszystkie i póki jest nadzieja Wam się uda, nie można się poddawać
Ja się nie poddałam i już niedługo przywitam kruszynkę na tym świecie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 12:20
Niebieskaa, madziara0080, M@linka, Nadzieja1988!, Evita lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Więc byłam dziś u lekarza sprawdzić czy tam wszystko dobrze jest. Zrobił usg, dał mi skierowanie do poradni ginekologicznej. Mówię mu, że jesteśmy z mężem zapisani w Łodzi, a on, że to nie to samo, że najpierw musze sama iść (bo pytałam się czy dla męża też skierowanie brać), na Karową kazał.
Na usg wyszło endo 8,34mm i na lewym jajniku pęcherzyk 21,6mm (a byłam przekonana, że prędzej na prawym będzie bo coś mnie podbrzusze jakby z prawej strony trochę kłuło wczoraj i dziś). Wczoraj śluz był jakby rozciągliwy a dziś wydawało mi się, że kremowy i myślałam, że po owu.
Aż żal nie skorzystać...M@linka, maggda lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
M@limka a o jak długo brałaś eutyrox żeby zobaczyć poprawę w wynikach ja zawsze miałam ok1,5 a w zeszłym roku 2,7 a w zeszłym miesiącu 2,36 i tez dostałam eutyrox 25 lekarz mi powiedział ze taka dawka nie zaszkodzi ewentualnie wspomoże tylko nie wiem po jakim czasie można już zauważyć poprawę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 12:58
Aniołek (8t) marzec 2016
-
Elmo13 wrote:M@limka a o jak długo brałaś eutyrox żeby zobaczyć poprawę w wynikach ja zawsze miałam ok1,5 a w zeszłym roku 2,7 a w zeszłym miesiącu 2,36 i tez dostałam eutyrox 25 lekarz mi powiedział ze taka dawka nie zaszkodzi ewentualnie wspomoże tylko nie wiem po jakim czasie można już zauważyć poprawę?
Ja zrobiłam wyniki po ok. 3-4 tyg. stosowania i z 2,7 spadło w tym czasie do 1,16.
-
Ja także się dopisuje
Agnieszka- 25 lat, 3 lata po ślubie i nieudanych prób. Aniołek w niebie
( ciąża obumarła)i po zabiegu łyżeczkownia!.
Leki : Clo, kwas foliowy, dhupaston, luteina,
Stwierdzono ZespÓł PCO ( przez obraz Usg i wyniki hormonów) prawdopodobnie był to spadek organizmu bo od tamtej pory czysta macica , ładne owulacje i wyniki hormonów dobre.
Wznawiamy starania Maj 2016r. Bardzo się boimy ale kiedyś musi się udaćblondyna5555, maggda lubią tę wiadomość
-
Mam koleżankę, która mi od kilku dni piszę że okres jej się spóźnia, wiadomo kazałam zrobić test, jeden drugi piękne dwie kreseczki wyszły, wysyłam ją na betę, w między czasie piszę że chyba dostała okres, leci jej krew i boli brzuch, w pierwszej myśli kurde poroniła, jak jej powiedzieć, mówię nie, idź na betę będziesz wiedziała jak wygląda, przed chwilą dzwoni do mnie beta ponad 1300, według mnie wychodzi na 5 tydzień, mówię nie czekaj umów się do ginekologa od razu, jutro idzie na 8 rano do ginekologa, ona bardzo się cieszy, a mnie przykro i smutno, bo jak okażę się że poroniła nie będę potrafiła jej powiedzieć, ja to przeżyłam dwa razy i już na samą myśl łzy napływają mi do oczu. Tym bardziej, że miesiąc temu zmarła jej mama na raka, miała 53 lata, koleżanka nie ma nikogo poza ojcem i bratem, nie może nikogo się w tych sprawach poradzić, dlatego ile mogę jej pomagam, ona ma 28 lat ale rozum 15-stki dosłownie
Przeżywa trudny okres, mówię jej że rozumiem że jest jej ciężko po stracie mamy, ale teraz musi myśleć o sobie, nie może się stresować...
Trzymam mocno kciuki za nią, mam nadzieję że krwawienie jest normalne w ciąży i wszystko będzie dobrze z maleństwem, chociaż same wiecie co oznacza krew na początku ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 13:13
-
Elmo - właśnie lekarz za bardzo nic nie mówił, że nie można, powiedział, że z ginekologicznego punktu widzenia wszystko dobrze wygląda, wg niego genetyka raczej nie jest problemem, ale jak wiadomo, różne przypadki się zdarzają, że coś może być nie tak w genach i można mieć zdrowe dziecko też.
M@linko - uch ja to bym nie czekała na nic, tylko czy M na to pójdzie...
Biorę cały ten Actifolin, Magnez, no i wit.D jeszcze opakowanie wykończę. Zastanawiam się czy zacząć brać Acard czy dać sobie spokój, ostatnio brałam i ciąża zakończyła się zanim na dobre zaczęłam się nią cieszyć...
No i patrząc na rozmiar pęcherzyka (21,6mm) to owu może być prawdopodobnie jutro, co nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 14:04
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
katek88
prawie 28 lat,Poznań
8 miesięcy po ślubie,
poronienie 7/8tydzień-luty 2016
aktualnie 12t2dzień i oczekiwania na badania prenatalne 19.05.
biorę, ale powoli odstawiamy duphaston,femibion, wit. D sporadycznieMagdzia88, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny !
witam sie rownież z NÓWKAMI
Własnie upiekło mi sie ciasto bananowe z przepisu kolezanki:)
ładnie pachnie, wyglada jak smakowity "chlebek", musze poczekac jak ostygnie a wtedy bedziemy smakowac;)
blondyna
noo...historia ciezka...ale oby nabrała kolorow !
a ja tak szperalam w papierach i znalazlam wynik
TSH 3-cia generacja
z kwietnia 2016 to 2,52-obok jakby wartosci -normy- 0,34-4,82 ulU/ml
TSH z 19 stycznia 2016 2,41 (wtedy jakoś ciąża obumarła)
TSH z czerwca 2015 to 2,11
TSH z maja 2015 1,5
TSH W 2014 na poziomie 2,15
jesli teraz mam wizyte u gina 25 maja to myslicie zeby zrobic świeże TSH?
wynik niby w normie... ale gdzies mi sie na watku przewinelo przez oczy chyba ze jak juz ponad 2 bylo to dziewczyny pisaly ze duzo???
nigdy zaden lekarz nic mi nie mowil...
pytam z ciekawosci bo mnie jakos olsnilo.... ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 14:16
Coconue lubi tę wiadomość