X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 kreska teraz robiłam test ; ( mi się wcale juz nie uda głupia ja... A @ brak

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • osa Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq, nie przyjmuję do wiadomości tego co się działo u Ciebie i czekam na Twoją wizytę.

Malinko, masz zupełną rację co do tego, że wcale nie trzeba być pozytywnie nastawionym, często tak jest, że dobre słowa nie pomagają, bo to nie dociera do naszej głowy. Na każdego działa coś innego, u mnie to chyba najlepiej działało odciągnięcie myśli od powodu smutku/żalu czy jakiejkolwiek innej sytuacji i skupienie się na czymś innym.

Coco, odliczamy kolejne dni, wiem jakie to trudne, ale i tak jesteś dzielna, że jeszcze nie byłaś u gina.

Blondyna, będziemy się Tobą na zmianę opiekować, przekaż teściowej, że będziesz miała kilkunastu gości :D :D :D

Aga, zatestuj i daj znać.

Kkkaaarrr, witaj po urlopie, mam nadzieję, że trochę wypoczęłaś mimo tego przeforsowania, dbaj o siebie.

Magdzia, na tym etapie to maleństwo jest chronione przed takimi czynnikami jak alkohol, ale dbaj o siebie, no i czekamy na wyniki tego cyklu :)

Syla, oby wiruski przeszły na Ciebie.

Reszta dziewczyn - jak minął weekend? Jak tam nasze mamusie? Jak staraczki?

blondyna5555 lubi tę wiadomość

3jvzi09k998ztm99.png
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy nie robi się testu wieczorem ? Robiłam ten doz

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorny test może wyjść ale nie musi, a poranny po terminie @ powinien dać choć jakiegoś bladziocha jeśli jest ciąża-choć z tym też różnie bywa. Jak @ nie przyjdzie to zatestuj któregoś ranka ponownie.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Czy nie robi się testu wieczorem ? Robiłam ten doz

Jak masz w domku jeszcze jakis to moze zrob tez jutro rano dla pewności no chyba ze czujesz ze nadchodzi @. Ja osobiscie przez ostatnie 2 miesiace robilam testy tylko po to zeby dostac @ bo w ciazy byc raczej nie moglam ale jak sie spozniala to sobie wkrecalam scenariusze wiec dla psychiki robilam test i jak widzialam jedna kreske to @ przychodzila rsaz dwa

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Ja dziś zatestowałam, bo wredna @ powinna była przyjść wczoraj, ale nawet cienia nie było :/ Powtórzę jeszcze jutro rano, ale jakoś nie nastawiam się zbytnio...

Magdzia, oby Twój cykl był szczęśliwy :) Mam nadzieję, że za kilka dni będziesz się tu chwalić dwiema tłuściutkimi krechami :)

Blondyna, brzydko się wyrażę, ale "olej" teściową ;) Teraz Ty i Maleństwo jesteście najważniejsze.

Coco, zaciskam mocno kciuki, abyś na wizycie usłyszała same dobre informacje.

Miłego wieczoru :)

blondyna5555 lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• Arleta Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dla odmiany czekam na okres niecierpliwie i jak na zlość narazie się chyba nie zapowiada ..a dziś 30 dzień od zabiegu,wiem,że może się opóznić ale chcę iść jak najszybciej do Ludwina na tego Sisa i obawiam się ,tak jak powiedział że coś tam pozostało po niedokładnym zabiegu..powiedział wtedy że jak do 2tyg nie dostane to mam i tak przyjść ..tylko co mnie jeszcze czeka..

jutro wizytka w Łodzi..ciekawa jestem bardzo

Trzymam kciuki za nieprzychodzące okresy!!! (oprócz mojego ;) (narazie!)

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Aga22 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sensu rb nowego na moje ta 1 kreska wszystko oznacza; (

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • annak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Coconue tulę mocno <3 Kochana robisz wszystko co w Twojej mocy aby było dobrze. Nie mam rady na ten strach - to koszty bolesnych doświadczeń. Każda kobieta po poronieniach z chwilą gdy widzi dwie kreseczki to się z nim mierzy...czasem do końca ciąży. Piszesz, ze nie potrafisz myśleć pozytywnie? A kto do kurW* nędzy, każe myśleć pozytywnie? Myślisz negatywnie? no i co z tego? Daj sobie prawo do tego. Wkurzają mnie rady typu "myśl pozytywnie", które dodatkowo wpędzają w poczucie winy, że się nie potrafi tego zrobić Grrrr...A własnie że nie! Myśl negatywnie! to też jest okej

Kobieto straciłaś dwie oczekiwane ciąże. Trudno sie dziwić, że się boisz. Czy kogoś na tym forum to dziwi? Myślę, że nie!

Rycz i płacz ile wlezie. Zalewaj się łzami jeśli czujesz, że tego potrzebujesz. Podążaj za swoimi uczuciami, zaakceptuj je i daj sobie prawo do ich przeżywania.

Podziwiam Cię, że tak ładnie wytrzymałaś bez dodatkowej wizyty. Niech ta cierpliwość zostanie wynagrodzona :*

Ja też bym na Twoim miejscu nie potrafiła myśleć pozytywnie , no sory. Nigdy nie bede myśleć pozytywnie gdy będę w ciąży - wręcz przeciwnie będe sie mocno bała i schizowała i daję sobie do tego prawo. Nie zamierzam się na siłę oszukiwać. I nie chce dobrych rad typu " musisz mysleć pozytywnie" a kto powiedział, że muszę? NIC NIE MUSZE. Czuję to co czuję i to jest w porządku, niezależnie od tego czy jest to pozytywne myślenie czy "schizowanie".

M@linka,
    Dziękuję Ci za ten post, w którym wyraziłaś wszystko to co myślę, tak bardzo właściwymi słowami.
    Ja też nigdy nie pozbędę się tego lęku, bez względu na to, ile osób powie mi, że mam myśleć pozytywnie. Wiem, że mówią to w dobrej wierze i wiem, że tak jest lepiej, ale... z pewnym bagażem doświadczeń, trudno być optymistką. Cieszę się, że więcej osób tutaj to rozumie.

Coco,
    Wiem i rozumiem, co czujesz. Ale jest już blisko, bliziutko... Jeszcze tylko kilka dni do wizyty.
    Pisz do nas cały czas, jak tylko coś będzie Cię dręczyć, jeśli będziesz się bać. Wiesz, że tutaj zawsze znajdziesz zrozumienie.
    Ściskam Cię mocno i życzę, żeby - mimo tych stresów - udało Ci się znaleźć jak najwięcej spokoju...

Do wszystkich Dziewczyn - moje wielkie wsparcie i życzenia powodzenia bez względu na etapy, na jakich jesteśmy. U mnie 4dc i wszystko zaczyna się od nowa...

M@linka lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do wszystkich Dziewczyn - moje wielkie wsparcie i życzenia powodzenia bez względu na etapy, na jakich jesteśmy. U mnie 4dc i wszystko zaczyna się od nowa...[/QUOTE]

Annak czyli nasz pakt sie nie udal :/ No coz. W takim razie teraz ruszamy w podobnym czasie u mnie dzis 9 dc. Nowa umowa?

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej u mnie wąłśnei skończyła się 1 @ po zabiegu 21 czerwca wizyta u gin i zbaczymy co mi powie ale nie nastawiam się juz na nc co ma byc to bedzie i szczerze boje się kolejnej cąży :( jak cholera ale i chciaąłbym jeszcze raz zobaczyć 2 kreseczki na teście i poczuc kopniaki

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Do wszystkich Dziewczyn - moje wielkie wsparcie i życzenia powodzenia bez względu na etapy, na jakich jesteśmy. U mnie 4dc i wszystko zaczyna się od nowa...

Annak czyli nasz pakt sie nie udal :/ No coz. W takim razie teraz ruszamy w podobnym czasie u mnie dzis 9 dc. Nowa umowa?[/QUOTE]

Tak jest, Kochana!
    Ruszamy i teraz nic nas nie zatrzyma! ;-)
    Ty się tam wyszalej na urlopie i może wrócisz już... w innym stanie :-D

Karola,
    Jeszcze wszystko przed Tobą. Może razem uda nam się, w jednym czasie stworzyć tutaj "fioletową" grupę.
    Bardzo Ci tego życzę i bardzo trzymam za Ciebie, tak jak za inne dziewczyny. Wizyta już niedługo i może dowiesz się więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 22:36

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny z jakiś zabiegany dzień dziś miałam i teraz czytam co się dzieje. Coco nie martw się na zapas chociaż twój niepokój jest bardzo normalny juz tylko 5 dni chociaż dla ciebie to pewnie aż 5 dni najdłuższe i stresujące. Trzymamy wszystkie kciuki :)

A u mnie nadal nic @ się obraziła a też bym już chciał bo raczej po tem nie wskazuje że owu była chyba że cud wiec i testu nie robiłam. Ale czekam na nowy cykl.
    Aga czasem może jeszcze dziś poczekaj mi testy zawsze dość późno wychodziły pozytywne wiec może może.

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Poczytałam was od piątku. Dziękuję za odpowiedzi na moje pytanie. Ja mam 28 dc i dalej testy owu blade a skoku tempki nie ma. W tym miesiącu mam badania (lipidy, insulina, glukoza -krzywa, tarczyca- usg i hormony, poziom wit. D). Może endo zapisze mi mete, bo borykam się z nadwagą. Mam straszne ciągoty na slodkie, to jest nie do opanowania. Wiem, że jak nie będzie wolno, to ochota mi przejdzie. I moze meta pomoże.

Trzymam kciuki za was wszystkie, za Coconue, za Jacq... Wam ciężko o optymizm w ciąży, a ja też zaczęłam sobie wkręcać, że może weszłam już okres menopauzy i kolejnej owulki już nie będzie.

A gdzie jest Jagna?

• Coconue Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mnie wczoraj strasznie bolal brzuch caly dzien. Tak ze nawet musialam go sobie podtrzymywac. Na IP nie pojechalam bo patrzyli by pewnie jak na rozhisteryzowana laske. Plamien nie mam. Leki wszystkie biore. A moj ginekolog mowi, ze taka moja uroda i ze boli mnie bardziej niz wszystkie inne laski.

Ja sie jednak boje ze cos sie zlego dzieje z Groszkiem...to znowu ten nieszczesny 7 tydzien a dokladnie 6t3d. Poprzednio wlashie wtedy zatrzymal sie rozwoj. Swiruje ze moj organizm zwalcza teraz Groszka, jakimis przeciwcialami, albo ich brakiem.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqu a jak tam u Ciebie? Dawno nic nie pisalas.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna się urlopuje :) jeszcze 3 tygodnie i ja się będę byczyć :D i to przez prawie dwa miesiące ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 06:28

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Aga22 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że nie jestem w ciąży jak test dzień po terminie @ pokazał 1 kreskę to napewno nie jestem...
    A tak mam pewnie jakieś zaburzenia hormonalne jutro wybieram się do ginekologa.

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue - mam nadzieję, że u Ciebie po prostu Groszek tak się rozpycha i faktycznie "taka Twoja uroda" <3

A u mnie, no cóż, wczoraj też plamiłam, rano tak very jasno różowo zabarwiony śluz, coś około południa był bardziej pomarańczowo w kierunku brązowego, a po południu jak kawa z mlekiem bardziej, na wieczór taki ciemno beżowy i dziś rano też ciemno beżowy jak na razie. Nie ma tego za dużo bo jak biorę Luteinę no i przy podcieraniu, ale też nie za każdym razem. Teoretycznie sytuacja poprawia się jeśli kolor zmienia się na brązowy, to znaczy, że nie ma świeżej krwi, tak?

Mam wrażenie, że senność mi odeszła trochę jakby, no i przestało mnie jakby ćmić tak okresowo, choć to też różnie, jakiś czas nie ma a potem trochę wraca. Piersi lekko bola przy dotyku no i to by było na tyle z moich objawów ciążowych, czyli praktycznie nic. Choć w ciąży z córką np. dopiero pod koniec 6tc zaczęło mnie lekko mdlić.

Tak jak niektóre z Was tu piszą - cholernie ciężko myśleć pozytywnie. Może byłoby mi lepiej gdyby nie te plamienia, a tak to same wiecie :/

Aniu, Paolina - może uda Wam się zagościć na jednym wątku, czyli marcówek 2017? :) Fajnie by było :)

Arletko - niech ta małpa szybciej przyłazi :) U mnie po pierwszym zabiegu była dokładnie 35 dni od dnia zabiegu, a po drugim książkowo, czyli 29 dni po.

Aga22 - a wiesz mniej więcej kiedy miałaś owulację, czułaś coś? Może się opóźniła i za wcześnie na test? Koleżanka z forum z którą troszkę pisałam robiła test chyba 3 dni po spodziewanej @ i dopiero po 10 minutach jaśniuteńka kreska zaczęła się pokazywać a kilka dni temu urodziła dzieciątko :) Nie chcę dawać złudnych nadziei, ale może faktycznie za wcześnie na test ;)

Karola - dokładnie tego samego pragnę i tak samo się czuję...

Będę powtarzać to do znudzenia - za wszystkie staraczki mocno trzymam kciuki i żebyście już niedługo cieszyły się swoimi upragnionymi II oraz jak najmniej zmartwień w ciąży :)

A nasze ciężarówki to co tak zamilkły ? Maggi, Bombelek, Malika, Gama, Paula(o ciebie to już wieki nei było), inesska, Kasia.G, Martynka?

Osa - trzymam kciuki za pomyślne wieści po najbliższej wizycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 06:37

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro z rana ostatni test zrobię więcej nie robie i idę do lekarza owulacje mialam
    20,21 maja tyle ze w dzień owulacji nie przytulalismy się tylko dzień po...

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ