Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny
Dzisiaj zaczynam 32 tc (31+0)
U nas z fioletowej strony juz jedna sierpniówka się rozpakowała
Urodziła 2 czerwca o 21.13 Chłopiec przyszedł na świat w 27 tc ważąc 1450 i mierząc 47 cm. Poród odbył się przez cc.
Ja przy moich dolegliwościach zaczynam pomału pakować torbę do szpitala, mam dziwne przeczucia ze urodze wcześniej
Mała tak wypycha główkę w dół, ze wczoraj z bólu płakałam, dosłownie wszystko mnie bolało. A najgorsze ze szyjka mi się skraca.
Niech malutka wytrzyma jeszcze te 6 tygodni...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 08:19
-
Jacq nie miej czarnych myśli. Ja w 3 ciąży miałam plamienia a nawet żywą krew. Okazało się że to torbiel lutealna. Leciałam zapłacona wtedy na dyżur a tam okazało się że wszystko ok tylko jakieś naczynko pękło.torbiel zniknęła bez śladu w 9 tyg. I po plamieniach nie było śladu. Luteina i leżenie. Trzymam mocno piąstki za ciebie.
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
M@linko łatwo powiedzieć leż plackiem, niestety się nie da, muszę coś jeść i pić a jestem sama, mąż pracuje po 12 godzin a teściowa ma mnie gdzieś, prędzej umarłabym z głodu jakbym miała na nią liczyć. Do tego trzeba skończyć pokój, kupić łóżeczko i komodę, poprac ciuszki dla małej i pochować. Mąż mówił ze będzie mi pomagał, ale wiadomo ze większość czasu teraz jest w pracy.
Do tego ginekolog mnie wystraszył twierdzeniem oby do 35 tygodnia wytrzymać
No zobaczymy co będzie, za dużo też nie mogę myśleć. A co będzie to będzie nic nie poradzę na to. Ale malutka ma już przezwisko " paskuda" tak męczy mamę. Juz jej powiedzieliśmy ze jak będzie próbowała wyjść wcześniej, przed 37 tc to pierwsze to co dostanie to lanieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 11:32
-
blondyna5555 wrote:dużo też nie mogę myśleć. A co będzie to będzie nic nie poradzę na to. Ale malutka ma już przezwisko " paskuda" tak męczy mamę. Juz jej powiedzieliśmy ze jak będzie próbowała wyjść wcześniej, przed 37 tc to pierwsze to co dostanie to lanie
Blondyna święta racja...jestem przekonana, że robisz wszytsko co w Twojej mocy by było dobrze a to na co wpływu nie ma to no cóż trzeba jakoś przeżyć. Miejmy nadzieję, że na Paskudępodziałają wasze groźby
i poczeka tyle ile trzeba
Jaq jak sytuacja na froncie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 08:54
blondyna5555 lubi tę wiadomość
-
Blondi no to masz sroga tesciowa, ja ci przyjade jesc podawac ;*;*;*;*;* jak meza nie bedzie
)))hehehe niech malutka jeszcze troszke posiedzi, to kolezance faktycznie wczesniej sie wyklulo...i wszystko u nich ok???
A ja wstalam i zrobilam test glupia JA hahajahahah a @ Mam dostac 9-10 jak dobrze pojdzie...chyba ze i tak cykl stracony...po co go robilam!!!?????!!!!????!!!!????? Malo prawdopodobne zeby bylo juz cos widac jesli cos jest ???? Ale ja glupia sama siebie katuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 09:49
blondyna5555 lubi tę wiadomość
-
M@linko - no przy aplikacji Luteiny śluz był zabarwiony na czerwono też, ale bardziej brązowo. Teraz na razie czysto
Kaczuszko - dziękujęnie dam rady leżeć, rwę truskawki, przeważnie w kucki bądź na jednym kolanie, ale nie dźwigam pełnych.
Wczoraj/dziś mam termin @ wg normalnych cykli, niby zdarzają się plamienia w tym czasie, ale u mnie nigdy nie oznaczało to nic dobrego
Cóż, pożyjemy zobaczymy...
Dzięki dziewczyny :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 09:34
k84 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline wrote:s1985 - gdyby to było takie proste, że poczekać kilka miesięcy i już...
Ale teraz to już na pewno poczekam i jeśli będę Wam coś napominać może o tym żeby może spróbować przed wizytą w poradni genetycznej - macie mi to kategorycznie wybić z głowy.
Nie stać mnie na nie wiadomo co żeby lecieć szukać specjalistów zaraz prywatnie, bo jednak każda z Was wie, że jak za coś się zabierzemy to kupa kasyCoś tam bym zrobiła do wizyty w poradni, ale po co powtarzać te same badania (chodzi mi np. o V-leiden i MTHFR).
Wizyta w tej poradni genetycznej już niedługo, jeszcze tylko 2 miesiąceMam nadzieję, że tak jak dostałam cynk od koleżanki tu z forum, że zrobią mi coś więcej poza kariotypami tak jak u niej.
Mimo, że mieszkamy z rodzicami to udało mi się ukryć informację o "ciąży" przed sokolim wzrokiem mamy, częstowała mnie pare razy takim słabym piwkiem, ale udawało mi się wykręcić jakoś, chyba niczego nie zwęszyła. Już mi nie trzeba jej gadania, że po co tak szybko i tłumaczenia się...2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Melduję się po urlopie. Było ekstra i oczywiście za krótko.. niestety chyba troszkę się przeforsowałam i wczoraj dostałam zalecenie polezenia pare dni bo mialam takie dziwne uczucie napierania na pochwe od środka. Szyjka niby wyglada w porządku, 38mm, tylko Borys sie w nią pcha za bardzo i zrobił się malutki lejeczek dlatego mam poleżeć, we wtorek kontrola, mam nadzieję że się poprawi! Trzymajcie kciuki!!
Mam nadzieję że wszystkie brzuszki mają sie wyśmienicie, a staraczki są na ostatniej prostej do 2 kresek
Spróbuję trochę nadrobić, zobaczymy ile mi się uda
-
Magdzia88 kochana jesteś
Co do tej dziewczyny to mały jest w inkubatorze, pewnie polezy ze dwa miesiące, niewiem jak sytuacja bo cały czas jesteśmy z nią na bieżąco, ale jej też niewiele mówią, modlimy się za maleństwo i trzymamy kciuki za nich. -
sy_la - nie badałam progesteronu. W ciąży w tym roku co się serduszko zatrzymało to badałam, było jakieś 10/11 dpo i był 39ng, w terminie @ dostałam krwawienia, żywa krew tak na 2 wkładki na dzień gdzieś, od 2 dnia krwawienia brałam Luteinę, było 8 dni, ostatniego już mało, a potem 10 dni nic a nic nawet kropelki, więc to chyba nie od Luteiny.
s1985 - mam nadzieję, że uda nam się wytrwać bez tabletek, nie chcę pchać w siebie niepotrzebnie hormonów.
Truskawki zerwane, teraz będziemy skubać12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Arleta wrote:kurde jeszcze 2 razy wysłało
Jeśli u mnie szczepienia wejdą w grę,to będę dla Was małym króliczkiem doświadczalnym,ale przynajmniej wszystkie się dowiemy,czy to rzeczywiście działa...
Do Malinowskiego czy Wilczyńskiego?W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Wlasnie jestesmy na dzialce czekamy na znajomych...zaraz kielbaska pojdzie w ruch i wodeczka...a co...tz ja drina soboe posacze wtedy to zawsze mniej sie wypije...a po drugie moze za 6 dni @ sie nie zjawi wiec nie ma co szalec
pozdrawiam serdecznie....poyrzebuje sie odstresowac...chyba sobie nie zaszkodze co... dzis robilam test...ale wiem ze o wiele za wczesnie i musze brac poprawke...
-
No cóż, cały dzień było czyściutko i wieczorem jak miałam brac Luteinę to śluz na trochę różowo zabarwiony.
Miałam zadzwonić do M żeby kupił test i chciałam zrobić jutro, kreseczka powinna być znów trochę ciemniejsza niż ostatnio, ale patrzę, a on zajeżdża już pod bramę no i kiszka, kupię dopiero w poniedziałek.
Ehh już byłam pewna po wczoraj, że dziś to będzie wiecie co, a dalej jestem w niepewności...
Boję się - czy ta ciąża w ogóle jest, czy może wstrzymuje sobie krwawienie Luteiną...
Mam totalny mętlik w głowie12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Aga poczekaj albo zrób test.to się okaże czy się spodnie czy może na dłużej nie będzie:) ja też jestem juz po terminie i tez nic nie czuje żeby miało być
Blondyna odpoczywaj ile się da to teraz jedyne co możesz zrobić każdy dzień się teraz liczy
Jacq widzisz może akurat będzie ok postaraj się trochę odstraszać bo na tym etapie i tak niewiele możesz zrobićwierze ze będzie dobrze
Aniołek (8t) marzec 2016