Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, od 2 tygodni mam przyrosty bHCG po około 10% na 48h, strasznie długo to trwa. Słyszałyscie, zeby ktoś miał tak jak ja? <Robię tę betę w nadziei, ze juz zacznie spadać, a ona znowu o 13% do góry...
Jutro ide do lekarza, zrobimy usg i zobaczymy co z tym robić, niestety wiem, ze nic z tego nie będzie, ale boję się, ze te wzrosty tylko przybliżają decyzję o zabiegu w szpitalu i mogę pomarzyć o tym, ze sama się oczyszczę
ostatnie wyniki bHCG
środa 548
piątek 722
niedziela 745
środa 838
i dzisiaj piątek 953
ed, ja zakupiłam pregnę plus, i tez mam zamiar suplementować selen, bo mam hashi, a w pregnie plus jest jod. Z tego co ja wyczytałam, jod dla ciaży też jest niezbedny, selen ma go równoważyć w odniesieniu do tarczycy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 15:23
-
Hej Dziewczyny - znowu dzwonił mój gin i znów nie miałam jak odebrać a teraz cisza. Pewnie dzwonił z wynikami z badania materiału więc nie mogę się doczekać co powie. jak się w końcu skontaktujemy.
Od kilku dni jestem w drugiej fazie cyklu i męczy mnie mega obżarstwo - mam ochotę jeść, jeść i jeść i to wszystko czego nie powinnam - owoce, orzechy nie zaspokają mego apetytu na słodkie i metformax nie pomaga (zawsze na początku mocno obniżał mi apetyt). Ostatnio ładnie schudłam i martwię się, że przez te kilka dni znów przybiorę na wadzeNo a jak jem w nadmiarze to czuje się potem mega senna i jak ja to mawiam zapadam w śpiączki poobżarstwowe - potrafię przespać ciurkiem 3 godziny. Chyba zaraz pójdę pierwszy raz od miesiąca kupić sobie coś słodkiego ze sklepu, nie wiem jak wytrzymam...dotychczas wystarczały mi słodkie owoce lub inne zdrowe przekąski
ojejku nie wiem co Ci napisać - wiesz jak wygląda Twoja sytuacja, nic więcej nie da się tu dodać. Jeśli plamienie się rozkręca to szansa na oczyszczenie jest, a jeśli plamienia nie ma to być może trzeba będzie indukować lub zrobić zabieg...no chyba że zdarzy się cud i przy tych wzrostach bety się uda, lecz ja w takie cuda osobiście nie wierzęTrzymaj się!
-
Magda a może spróbuj ten vitaminer co j pisałam poruwnalam skldy i jest tam jod selen i wiele więcej składników niż w femibion i jest już Vit D i kwas foliowy i jest znacznie tańszy ok 20 zł za 60 tabletek.
Ja go brałam.przy poprzedniej ciąży tylko.wtedy juz ten z dha a teraz na razie zwykły i dzieciątko.jak marzenie duże i zdrowe
Poczytaj sobie o składachWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 16:37
Magdzia88 lubi tę wiadomość
Aniołek (8t) marzec 2016
-
Arleta wrote:M@linka ciekawi mnie co ten Twój ginek Ci powie
i oczywiście jaki będzie miał dalszy pomysł na Ciebie;)
Arletka mnie też kurde ciekawi a mijamy się telefonicznie - dzwoniłam do niego dwa razy w różnych odstępach czasu ale nie oddzwonił ponownie więc pewnie znów zajęty. Jak tylko się dowiem to Wam napiszę.
-
Magdzia88 wrote:Annak
tak jak mowisz czytalam ze przy Hasi jod nie wskazany...ale on dzis do mnie ze jak zajde to bede musiala wiecej go brac, i wie ze teraz lykam femibion natal, tez juz glupieje ;(
Magdzia, ja leczę się na tarczycę i przyjmuję Euthyrox. Na ostatniej wizycie pytałam się mojego endo, jakie witaminy powinnam przyjmować, jak już zajdę w ciążę. No i mi powiedział, że takie, które NIE ZAWIERAJĄ JODU. I raczej tego się będę trzymać. W pierwszej (donoszonej ciąży) brałam Elevit - też bez jodu. -
I kurcze zabilas mnie teraz... bylam u tego gin.wie o hasi bo zerknol na wyniki i nawet nie wspominajac mu ze mam ta chorobe stwierdzil to raz dwa... i mowi ze jak zajde to przepisze mi wieksza dawke jodu hahahHaaa ale jaja nie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 19:56
-
Osa - chciałabym iść w najbliższy czwartek na NFZ do mojego gina żeby wypisał mi receptę na Luteinę, ale dziś nie mogłam się dodzwonić i musze w poniedziałek dzwonić, powinien być w czwartek jeśli nie bral urlopu bo to jego dzień w poradni
I tak ogólnie to chciałabym żeby on mi prowadził ciążę jak coś, prowadził mi ciążę z córką, ale prywatnie chodziłam. Zapisy do niego są teraz na nie wiem kiedy, w połowie kwietnia zapisywali na koniec czerwcaNo cóż, mam nadzieję, że gdzieś mnie wciśnie, bo jednak to spore koszty wszystkiego prywatnie.
Dziś mam marny humor, jakoś nie czuje się ciążowo, spać dziś mi się za bardzo nie chciało jak ostatnio, pare dni ostatnio tak mnie ćmiło okresowo, a dziś to nie czuję w sumie nic, no boli mnie krzyż, ale to bardziej od "wczasów w truskawkach" pewnie
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jaq i Coconue - jedno wiem na pewno - dobrze, ze nie chodzicie na tę zakichaną betę - jestem z Was dumna!
Jaq pójdź do jakiejś apteki zaprzyjaźnionej i poproś o opakowanie lutki i powiedz, że receptę doniesiesz - ja tak sobie to załatwiałam jak w potrzebie byłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 20:18
Jacqueline lubi tę wiadomość
-
M@linko - Luteiny to mam tak ogólnie na 3 tygodnie przy stosowaniu 2x1, także na lodzie nie jestem
A wiesz, meeeega mnie korciło żeby pojechać jak zobaczyłam ten widmo cień najpierw, już wsiadłam do samochodu, ale w pore się opamiętałam
Jakbym zrobiła to pewnie potem korciłoby mnie żeby przyrost badać, choć ostatnio wytrzymałabym bez tego, ale gin mi kazał zrobić (no i dobrze w sumie, że kazał).
Mam nadzieję, że teraz nie będzie kazał lecieć na betę, skłamię, że Luteiny mam tylko na kilka dni, to może wypisze receptęTakie kłamstwo w dobrej wierze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 20:26
M@linka lubi tę wiadomość
-
Byłam przed chwilą siku i przy podcieraniu śluz zabarwiony na pomarańczowo/jasno czerwono, a w środku tak dość mocno czerwono...
Maskara... Pewnie kolejna biochemiczna...
Nosz k*rwa czemu mnie to spotyka...
Nienawidzę swojego organizmu...
Po co pozwala mi zachodzić w ciążę jak nie mogę jej utrzymać...
Ja już nie wierzę, że tym razem będzie dobrze...
Same wiecie, że plamienia na tak wczesnym etapie nigdy nie wróżyły u mnie dobrze...
Nie zwalam tego na pracę, choć ostatnio fizycznie mi ciężko było trochę, ale nie dźwigałam dużo czy coś, nie szarpałam się...
Zdrowa ciąża się utrzyma, a tak to duuuuupa...
Już pewnie nie urodze dziecka...
Lepiej skupię się na tym jednym co mam, całe szczęście zdrowym.12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Jacq nie myśl tak może to jeszcze nie jest Przesadzone może szyjka krwawi czasem tak jest nie trać na razie nadzieji chociaż wiem ze to trudne
u mnie też tak się zaczynało niestety ale moja koleżanka niedawno tez po poronieniu jak.zaszla w kolejną ciążę to tez tak miała kilka dni.lekkie plamienie a okazało.sie ze jest ok jest już dość daleko.w ciąży i wszystko.bez problemów...
Aniołek (8t) marzec 2016
-
oj kurde
Jacgualine
i tak Ci powiem,że poddawać się nigdy nie można,sama widzisz po mnie
ale narazie jeszcze nic nie wiadomo..
M@linka nienawidzę takich sytuacji,że mogłabym coś wiedzieć a niewiem!
strasznie niecierpliwe jesteśmy -
Jacqueline wrote:Byłam przed chwilą siku i przy podcieraniu śluz zabarwiony na pomarańczowo/jasno czerwono, a w środku tak dość mocno czerwono...
Maskara... Pewnie kolejna biochemiczna...
Nosz k*rwa czemu mnie to spotyka...
Nienawidzę swojego organizmu...
Po co pozwala mi zachodzić w ciążę jak nie mogę jej utrzymać...
Ja już nie wierzę, że tym razem będzie dobrze...
Same wiecie, że plamienia na tak wczesnym etapie nigdy nie wróżyły u mnie dobrze...
Nie zwalam tego na pracę, choć ostatnio fizycznie mi ciężko było trochę, ale nie dźwigałam dużo czy coś, nie szarpałam się...
Zdrowa ciąża się utrzyma, a tak to duuuuupa...
Już pewnie nie urodze dziecka...
Lepiej skupię się na tym jednym co mam, całe szczęście zdrowym.2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
s1985 - gdyby to było takie proste, że poczekać kilka miesięcy i już...
Ale teraz to już na pewno poczekam i jeśli będę Wam coś napominać może o tym żeby może spróbować przed wizytą w poradni genetycznej - macie mi to kategorycznie wybić z głowy.
Nie stać mnie na nie wiadomo co żeby lecieć szukać specjalistów zaraz prywatnie, bo jednak każda z Was wie, że jak za coś się zabierzemy to kupa kasyCoś tam bym zrobiła do wizyty w poradni, ale po co powtarzać te same badania (chodzi mi np. o V-leiden i MTHFR).
Wizyta w tej poradni genetycznej już niedługo, jeszcze tylko 2 miesiąceMam nadzieję, że tak jak dostałam cynk od koleżanki tu z forum, że zrobią mi coś więcej poza kariotypami tak jak u niej.
Mimo, że mieszkamy z rodzicami to udało mi się ukryć informację o "ciąży" przed sokolim wzrokiem mamy, częstowała mnie pare razy takim słabym piwkiem, ale udawało mi się wykręcić jakoś, chyba niczego nie zwęszyła. Już mi nie trzeba jej gadania, że po co tak szybko i tłumaczenia się...