Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
skrzat1988 wrote:Dzień dobry
Melduję się, że rozpoczynam niedługo dni płodne i trochę uciekam z forum. To będzie cię ciężki odwyk, ale chyba potrzebny. Muszę wrzucić na luz i pocieszyć się trochę swoim mężem;) W każdym razie na pewno wrócę na testowanie, bo z Wami mi raźniej:)
Skrzaciku, w takim razie miłego odpoczynku od ovu, naciesz się mężemOby ten cykl okazał się dla Was szczęśliwy
-
Magdzia88 wrote:ja okres niby 9-10 czerwca... moze sie udalo...nie wiem..narazie mysle ze mialam cykl bez owulacyjny... a moze byla ... hehehe juz nie mam sil na rozkmine...
Magdzia, oby wredna @ do Ciebie nie przyszłaMagdzia88, Arleta lubią tę wiadomość
-
agnieszka1290 wrote:Niestety dzisiaj do mnie przyszłą @@
jakoś tak mi nie w smak ♥
Wczoraj w nocy dowiedziałam się , że moja szwagierka urodziła Franka :-)Nie wiem co się stało ale nie umiałam jej pogratulować . Cieszę się , że im się udało za pierwszym razem, bez żadnych problemów ale zaszłyśmy w ciążę w podobnym czasie ja też już bym miała dzieciątko ♥♥♥
No ale coż zaczynam Nowy cykl i nowe możliwości
Agnieszka,
No to startujemy razem.
U mnie wczoraj małpicho przylazło. Może więc jakoś razem zaskoczymy
Arletka,
Już Cię miałam dziś wywoływać, bo mi się wydawało, że się długo nie odzywasz.
Ale Ty przesz do przodu jak strzała z tymi badaniami i wszelkim działaniem. Imponuje mi to.
Trzymam bardzo kciuki za Ciebie.
Trzymam za nas wszystkie, Dziewczyny.Arleta lubi tę wiadomość
-
Pickia !!!
kuwa nie chce jej!!!!!!
tak samo jak WY
Odebralam wyniki... i bylam u ginekologa- tez zerknol i powiedzial ze hashimoto.... pytal czy cos biiore ... ale nic nie mowil ze nie mam lekow przepisanych:
Wapn 9,1 Norma 8.5-10,5
Witamina D3 metabolit 25(OH) wynik 27,30 ng/ml
Wapn zjonizowany 1,08 norma 0.98-1.13
Witamina B12 286,80 norma 197,00-771,00
Anty Tpo 192 norma 0-34 2 tygodnie temu 163 mialam... rosnie ;/ ?
Anty Tg 17,97 norma 0,00-115,00
FT3 3.2 norma 2,0-4,4
FT4 1.2 norma 0,77-1,61
Wotamina D chyba cos za mala?? Tu napisane jest ze dla doroslych 30-80 ale ze niedobor < 10
dzis chce kupic witamine D Vitrum bo to z olejem lnianym niby lepiej sie wchlania...nie znam sie na tym ;/
omega 3 chce kupic....
i selen...
bo niby przy Hashi to pomaga....
biore femibion natal 1 ..
chyba mi nie zaszkodzi co?
wspomnial ze jak zajde mam isc do endo pewnie po leki...i jod wiekszy bede musiala lykac...
tyle,Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 14:19
-
"Arletka,
Ale Ty przesz do przodu jak strzała z tymi badaniami i wszelkim działaniem. Imponuje mi to.
Trzymam bardzo kciuki za Ciebie."
Dzięki kochana
Ja tą immunologiczną drogę też muszę przebyć,bo jednak brak hamowania nie jest napewno dobrym sprzymierzeńcem..
A Wy przynajmniej będziecie miały relację z wizyty u "znawcy" z pierwszej ręki:)
Co do szczepień to nie jestem na nie,zobaczę jak ta wizyta przebiegnie i podejmę decyzję..
Dla porównania w piątek zapisana jestem do Sachy,do niego mam bliżej,ale lekarka mi mówiła,że w Łodzi jest skuteczniejszy,bo bierze właśnie też te ginekologiczne aspekty pod uwagę z racji tego,że jest też ginekologiem (przeprowadza dużo skomplikowanych w większości operacji)
Z
Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
"Arletka,
Trzymam bardzo kciuki za Ciebie."
Dzięki kochana
Ja tą immunologiczną drogę też muszę przebyć,bo jednak brak hamowania nie jest napewno dobrym sprzymierzeńcem..
A Wy przynajmniej będziecie miały relację z wizyty u "znawcy" z pierwszej ręki:)
Co do szczepień to nie jestem na nie,zobaczę jak ta wizyta przebiegnie i podejmę decyzję..
Dla porównania w piątek zapisana jestem do Sachy,do niego mam bliżej,ale lekarka mi mówiła,że w Łodzi jest skuteczniejszy,bo bierze właśnie też te ginekologiczne aspekty pod uwagę z racji tego,że jest też ginekologiem (przeprowadza dużo skomplikowanych w większości operacji)
Z
-
kurde jeszcze 2 razy wysłało
Jeśli u mnie szczepienia wejdą w grę,to będę dla Was małym króliczkiem doświadczalnym,ale przynajmniej wszystkie się dowiemy,czy to rzeczywiście działa... -
Magdzia,
Tak, ja przy Hashi biorę selen. Już nie wiem nawet czy z tego powodu, czy z innego, ale biorę
Natomiast jeśli chodzi o jod, to endokrynolog właśnie mi powiedziała, że mam go nie brać przy Hashimoto. Dlatego nie wolno mi brać Femibionu, bo tam jod jest.
Zaskoczyło mnie to, bo zawsze myślałam, że dla tarczycy jod przy wszystkich chorobach jest wskazany. Ale gdzieś się doczytałam, że według jakiejś nowej szkoły i nowych badań wychodzi, że właśnie nie jest.
Nie wiem jednak jakie jest właściwe postępowanie tutaj...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 14:28
-
Annak zaskoczyła mnie z tym jodem tez myślałam że przy tarczycy to on jest wskazany ja niby nie mam zdiagnozowano żadnej choroby ale badań w tym kierunku tez jeszcze dokładnie mię robiłam ale też biorę vitaminer prenatalne właśnie z jadem specjalnie je wybierałem na jod. A tu się może okazać że to.zle
A ja nadal czekam na @ ale chyba niebawem przyjdzie bo nie liczę na nic innego oby tylko nie kazała na siebie za długo czekaćWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 15:02
Aniołek (8t) marzec 2016
-
Coco,
To ja namieszałam w tym poście powyżej.
[Magdzia,
Nie umiem odpowiedzieć na Twoje pytanie.
Jestem zdezorientowana tym, że każdy lekarz mówi co innego. Chciałam tylko zrelacjonować zalecenie mojej endo, ale szczerze to nie wiem, jakie podejście jest dobre (czy jod jest na tak, czy na nie...).
-
Dziewczyny jak wyglądały wasze cykle z clo? Tzn czy owu była normalnie w terminie czy może szybciej czy cykl był.normalnej długości bo zamierzam zacząć brać w tym cyklu ale mam dość długie i nie wiem jak to będzie czy clo.przyspiesza owu? Czy nie.jak to.u was było?Aniołek (8t) marzec 2016
-
Dziewczyny,
Nie chciałam namieszać z tym jodem.
Chciałam się tym z Wami podzielić, bo zawsze tu na forum dzielimy się zaleceniami i wątpliwościami wobec zaleceń lekarzy.
Dodam jeszcze, że słynna pani profesor, której nazwisko się tu już nieraz przewijało, również powiedziała mi (podczas pierwszej wizyty, przed wizytą u endo), że decyzję o tym, czy mam brać Femibion czy Folian (wówczas tylko dwa były na rynku) ma podjąć właśnie endokrynolog. Chodziło o kwestię tego jodu. W Folianie go nie ma.
Sprawa mnie zaskoczyła. Zgłębiłam temat w necie. Podejścia były różne. Natomiast znalazłam jakieś opracowania (chyba z USA), mówiące o tym, że faktyczne jod przy Hashimoto nie powinien być suplementowany.
I to wszystko co wiem... -
Coconue wrote:A czemu masz odstawic femibion 1?
ale narazie nic nie kombinuje...
bo juz mam kupe w glowieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 15:05
-
annak
dokupie selen, witamine D, i omega 3...
raczej to przy staraniach nie zaszkodzi prawda??
musze sobie jakos radzic...bo leczenia u mnie zadznego nie ma..
a juz padam na pysk..
przemeczona jestem...bola mnie gnaty....kark....zero sil energii..
spie...dlugo wstaje zje****a tak jakbym nie wiem co dosypiala....
bole glowy...itd itd....
bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
+ depresja...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 15:13