X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq...
    Ale fajnie...
    Ile ci sie spozniaj juz?????

aaa i kupilam selen + e firmy Naturell
    i omega 3 Blu Forte 1000mg firmy Avec Pharma

myslicie ze to doby wybor?
    chcilam omega 3 z olimpu...ale pani pokazala tansze i twierdzi ze dobre.. teraz nie wiem czy zalowac ze sie skusilam..na tansze...

postanowilam dodatkowo lykac..do femibion natal 1...bo moja dieta jest uboga w omega 3...
    doszlo to hashi...nie mam leczenia..pod tym kierunkiem...
    wiec staram sie jak moge sama sobie poradzic..ale tez nie chce zaszkodzic...czuje sie zle fizycznie i psychicznie....
    mam duzo duzoooooooo stresu...itd...czuje sie koszmarnie... + starania..

ps.boli mnie dzis podbrzusze...pewnie @ sie zbliza.... ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 13:30

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta powodzenie na wizycie i dołączam do ciebie ja równie czekam na @ i nie wiem kiedy będzie dziś ma 39 dc.... Masakra :(

Martynka takie bóle są raczej normalne na późniejszym etapie ciąży wkoncu maluszek rośnie i coraz ciasnej się robi ale staraj się mimo.wszystko jak najwięcej odpoczywać może pogoda tez trochę ci nieprzyja
    Magdzia ja raczej na Wiek marcowy się nie załamię bo moja @ się zapomniała i nie mam jak zacząć a zamierzam w nowym cyklu wspomoże się clo wiec może wtedy się uda. Czekam niecierpliwie)
    Dziewczyny a testu owu podobno czasem się nie sprawdzają wiec ja bym bardziej wierzyła objawom i śluzowi, temperaturze jak mierzycie bo z testami różnie bywa.

A tak.wam powiem ze im więcej mamy narzędzi do obserwacji cyklu to bardziej stresujący się on robi bo na każdą zmianę szukamy odpowiedzi dlaczego tak a mię inaczej. A przecież nasz organizm to mię robót i nie zawsze działa tak samo. Jak.zachodzlam w poprzednia ciążę z synkiem to tylko na śluz patrzyłam i jakoś się udało może właśnie mniej stresu bo mniej wiedziałam.... Och tak źle i tak niedobrze.
    Ale się rozpisałam przepraszam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 13:33

Magdzia88 lubi tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym mieć taki test ; (

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze faktycznie franca moglaby juz przyjsc..im pozniej tym gorzej, bo w czasie sie odwleka ... cholera.... ale jestem zla na ta Twoja !!!!!!!!!! ja wstepnie 9-10-11 jakos tak mam miec @

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaq super! heh napatrzyłam się na te Twoje piękne kreseczki i kurde już stęskiniłam się za takimi samymi u siebie...oj coś czuję, że od następnego cyklu weźmę męża jednak ostro w obroty ;) narobiłaś mi tymi fotami ochoty Jaq ;)

Arleta a teraz po zabiegu miałaś już owu?

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Taki był test w dzień dziecka

1ccec44ddbd70f1dgen.jpg

A taki dziś

bba647b88cb00431gen.jpg

Oczywiście telefon zjada kolory i kreski wychodzą sine zamiast różowych i na żywo wyraźniej. Z tą różnicą, że ten pierwszy z porannego moczu był, a ten dziś już nie, tylko z 3, kawke już piłam ;)

Myślicie, że mogę się trochę uspokoić? ;)
    Gratulacje!!!! <3

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988 jak sie czujesz? kiedy wizyta?

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam ze sklepu.
    Kupiłam 7daysa, nugata, banana, bułkę cebulową, sok jabłkowy naturalny z miąższem i mleczko czekoladowe do picia a teraz to wszystko wciągnę na leżąco :-)

M@linka, Magdzia88, Elmo13, Coconue lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Nadzieja1988 jak sie czujesz? kiedy wizyta?
    Czuję się dobrze. Co trzy dni systematycznie i punktualnie około 11 wymiotuję. To dla mnie nowość bo to 5 ciąża a nigdy nie miałam nawet mdłości.
    Jestem już po kilku usg. Plamienia ustąpiły jakieś dwa tygodnie temu. No i poza tym wsztstko ok. Kończę 9 tydzień a brzuszek już widać :-)

Magdzia88, M@linka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna wizyta 15 czerwca o 16:00 czyli za 9 dni.

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Czuję się dobrze. Co trzy dni systematycznie i punktualnie około 11 wymiotuję. To dla mnie nowość bo to 5 ciąża a nigdy nie miałam nawet mdłości.
    Jestem już po kilku usg. Plamienia ustąpiły jakieś dwa tygodnie temu. No i poza tym wsztstko ok. Kończę 9 tydzień a brzuszek już widać :-)

kochana !!! bardzo bardzo sie ciesze tymi wiadomosciami !

o kuwaaaaa !! jaki zestaw :) ja o takim moge pomarzyć :) bo 100 kg do przodu byloby ...ale obiecuje sobie chociaz ze dwa razy na takie szalenstwa w ciazy :):):)

odpoczywaj :*
    p.s jak nie chcesz wczesniej to daj znac po wizycie !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 14:44

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:

o kuwaaaaa !! jaki zestaw :) ja o tami moge pomarzyć :) bo 100 kg do przodu byloby ...ale obiecuje sobie chociaz ze dwa razy na takie szalenstwa w ciazy :):):)

Dziękuję ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie gniewajcie się ale nie będę Was nadrabiała bo za dużo i nie wiem nawet od której strony bym musiała czytać

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:

o kuwaaaaa !! jaki zestaw :) ja o takim moge pomarzyć :) bo 100 kg do przodu byloby ...ale obiecuje sobie chociaz ze dwa razy na takie szalenstwa w ciazy :):):)

hahaha Magdzia...jest na co czekac, co?:D mi lekarka kazala zmienic diete, ale jak bede w ciazy to na pewno zaszaleje jak Nadzieja:D i beda na pewno zelki, lody, bulki z budyniem...no chyba ze bede wymiotowac na sam pomysl zjedzenia tego:)

Magdzia88, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niebieskaa a jaka dieta? ja ostatnio mam taki apetyt że masakra

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, Elmo <3 dziękuję za wsparcie...

Może i tak, że dziecko rośnie, ale miejscami mnie mocno boli, pojawił się także ból w podwoziu :/
    Kiepsko znoszę to wszystko po 3 stratach :( dziś mam płaczliwy dzień, jutro wizyta i wychodzą ze mnie najgorsze obawy i strachy :(
    Na dodatek Malutki dziś taki cichy, sprawdzałam detektorem tętno jest.
    Boli krzyż, brzuch na dole a to mi się nigdy dobrze nie kojarzyło...
    W domu jestem sama do 16, najgorzej, że jak się jest samym :"(
    Tylko Wy mnie rozumiecie, na fioletową stronę nie zaglądam, od tamtego czasu...
    Ciążą moją nikt się nie interesuje tylko moi rodzice, nikt inny nie zadzwoni, jak się czuję, co u mnie, czy pomóc...

Źle to wszystko znoszę psychicznie... mąż stara się mnie zrozumieć, ale wiecie jak to chłop :(

Dobrze, że mamy już wszystko, bo na wypadek godziny W... ale nie chcę o tym myśleć...

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja wcale sie nie pogniewamy- dlatego jak dopisalam do posta, daj znac chociaz po wizycie ;*

trzymaj sie cieplo;)

Martynka ! masz przeciez nas...ale doskonale cie rozumiem, u nas np. brat męża tak samo zero pytan jak sie czujemy nawet po przykrych chwilach....tylko temat budowy jego budowy-kafli za 200 zl z m2.... bo takie z leroy to tandeta...no nic my mamy ta tandete...

wiec sie nie martw ale wiem ze jest przykro :/

buziaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 14:51

Nadzieja1988!, Martynka30 lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a może Ci ucho przewiało? a spróbuj posmarować za uchem olejkiem kamforowym...albo zwinąć w kulkę wacik nasączyć i włożyć płytko...

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Nadzieja wcale sie nie pogniewamy- dlatego jak dopisalam do posta, daj znac chociaz po wizycie ;*

trzymaj sie cieplo;)

Martynka ! masz przeciez nas...ale doskonale cie rozumiem, u nas np. brat męża tak samo zero pytan jak sie czujemy nawet po przykrych chwilach....tylko temat budowy jego budowy-kafli za 200 zl z m2.... bo takie z leroy to tandeta...no nic my mamy ta tandete...

wiec sie nie martw ale wiem ze jest przykro :/

buziaki
    Teraz będę miała dużo czasu na zwolnieniu lekarskim to będę tu spędzała całe dnie :-)

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że mam Was <3 dlatego napisałam, że tylko Wy mnie tak naprawdę rozumiecie <3 dziękuję Wam

Nadzieja1988!, Magdzia88, sy__la lubią tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ