X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Martynko Biedna Ty :( dlaczego życie tak nas traktuje? Nie dość, że tyle smutków związanych ze stratami to jeszcze w ciąży ogrom trosk :/ a u mnie w mieście dziewczyna której byłam kuratorem już urodziła drugie dziecko jarając w ciąży fajki na luzie i podejrzewam,że alko też mógł być! Co się na tym świecie wyprawia...Boże widzisz i nie grzmisz i nie masz dla nas litości za grosz :/

Ps. wiecie, że jesteśmy wg statystyk 1% kobiet którym przytrafiły się poronienia nawracające? Czuję się mega "wyróżniona" w tym temacie, szkoda, że akurat w tym :/

A mój ginekolog nadal nie odbiera ode mnie telefonu i nie dzwoni. Co za cwel (że się tak brzydko wyrażę). Rozumiecie coś z tego?

Przed chwilą napisałam do niego smsa - zobaczymy czy odpisze a może w końcu łaskawie zadzwoni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 15:24

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka a może spróbuj może jakaś nospe wziąść na brzuszek może coś rozkurczajacego jak.ci się za bardzo napina a kręgosłup no niestety robi się coraz bardziej obciążony brzuszkiem.i juz powoli.pewnie się mięśnie rozluźniaja tak.przygotowawczo do porody znam.te bóle niestety... A może spróbuj sobie delikatnie rozładować okolice krzyża albo połóż się wygodnie na kanapie z mnóstwem smakołyków i obejrzyj jakiś lekki.film odprężenia się totalnie :) może to pomoże troszkę się rozluźnić. A pewnie stres jaki.przerzywasz w związku z jutrzejszy wizyta tez nie pozostaje bez echa na Twoje samopoczucie ale powiedz sobie ze tyle już pokonałas przeciwności z teraz już musi być dobrze (#)

Nadzieja ciąża to est ten szczególny czas ze bez wyrzutów sumienia możemy pozwolić sobie na wszystkie smakołyki na jakie mamy ochotę :) życzę smacznego :-)
    Magdzia to może razem z tobą się załapie na @ jak wkoncu zawita dziś mam takie nabiegniete stopy i nogi ze może to znak ostatnio właśnie tak miałam w dzień nogi nabrzmiale a wieczorkiem.zaczelo się @
    Czekam na nią jak nigdy:)
    M@linka tak to właśnie jest przekornir ze kobiety które o siebie dbają mają problem z ciążą a te co nie jakoś im się udaje ej a może właśnie tak.powinnysmy zacząć żyć na marginesie społecznym od imprezy do imprezy wieczny luz :)B-)
    To tak na rozładowanie \m/

Nadzieja1988!, M@linka lubią tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • osa Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq, no ciemnieją te Twoje kreseczki :) Bardzo dobrze.

Martynko, trzymaj się kochana, Tymuś rośnie, już niedługo będzie z Tobą, a tych innych ludzi olej - ciesz się swoim szczęściem.

Malinko, no rzeczywiście "wyróżnienie", dla mnie to takie nieuczciwe, że takie osoby jak dziewczyna, o której piszesz nie mają takich problemów jak dziewczyny tutaj, a dobrzy ludzie, którzy by zrobili wszystko, żeby mieć maluszka, nie mogą go mieć albo mają problemy. Ale szkoda gadać o tym, nie zmienimy tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 16:12

3jvzi09k998ztm99.png
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zrozumiem tych kobiet co pala pija i maja zdrowe dzieci a my nie pijemy nie palimy i mamy tak jak mamy :-(

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka czym się liczyłas życzę Ci szczęśliwego rozwiązania ważne ze z dzieckiem wszystko ok i tak musi zostać dokonca ! 3mam kciuki !

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    niebieskaa a jaka dieta? ja ostatnio mam taki apetyt że masakra

ehh ta lekarka z Indii, z ktora gadalam kazala mi wykluczyc cukier, mleko, pszenice...wlasciwie malo nabialu generalnie, do tego ograniczyc do minimum mieso... jesc duzo warzyw... jesc przede wszystkim cieple posilki

Co do mleka to juz mi raz dermatolog kazal wykluczyc...wreszcie sie zmobilizowalam:)

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Oj Martynko Biedna Ty :( dlaczego życie tak nas traktuje? Nie dość, że tyle smutków związanych ze stratami to jeszcze w ciąży ogrom trosk :/ a u mnie w mieście dziewczyna której byłam kuratorem już urodziła drugie dziecko jarając w ciąży fajki na luzie i podejrzewam,że alko też mógł być! Co się na tym świecie wyprawia...Boże widzisz i nie grzmisz i nie masz dla nas litości za grosz :/

Ps. wiecie, że jesteśmy wg statystyk 1% kobiet którym przytrafiły się poronienia nawracające? Czuję się mega "wyróżniona" w tym temacie, szkoda, że akurat w tym :/

A mój ginekolog nadal nie odbiera ode mnie telefonu i nie dzwoni. Co za cwel (że się tak brzydko wyrażę). Rozumiecie coś z tego?

Przed chwilą napisałam do niego smsa - zobaczymy czy odpisze a może w końcu łaskawie zadzwoni.

Bardzo jestem tez ciekawa jaka informacje ma dla Ciebie ginekolog! oby cos konstruktywnego:)

No wlasnie...tez myslalam kiedys o tym, ze jestesmy "wyroznione"...tylko wiesz co [email protected] wrazenie, ze oprocz Was to nikt kogo znam nie ma tego problemu!!! wszyscy tylko rodza dzieci i przy tym dosc szybko zachodza w ciaze! zero problemow... az sie zastanawialam raz, czy Wy jestescie prawdziwe:D kto wie...kto tam siedzi po drugiej stronie komputera:))

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Aniu a może Ci ucho przewiało? a spróbuj posmarować za uchem olejkiem kamforowym...albo zwinąć w kulkę wacik nasączyć i włożyć płytko...

ja uwielbiam masc tygrysia na przewiane ucho:) czesto mam takie przypadlosci, smaruje wtedy mascia przy skroni i zakladam np. opaske...przyjemnie rozgrzewa i leczy:) wlasnie olejek kamforowy dziala podobnie

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuwaaaaaa Osa mnie upierdo***a

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko - spokojnie, lez i odpoczywaj. Ja sie na bolach ciazowych nie znam - sama swiruje. Ale moze powinnas mniej myslec, takich nowy serial...ja widze u siebie ze im eiecej stresu tym wiekszy bol. Taka zaleznosc.
    Ja tez na fioleyowej jie potrafie sie ofnalezc. Nikt mnievtak nie wspiera jak Wy. A ja serio schizuje... a na fioleyowej zlewka. Tam sa wazne blahe tematy.

Jacqu - ciemnieje ciemnieje :)))))
    Niebieska - ja tez ograniczam mleko, gluten i mieso. O cukrze juz nie wspomne. Duzo warzyw :))) taka dieta jest mega zdrowa.
    Aga - ja pierwsze testy tez mialam negatywne, ho zrobione za wczesnie.

P.s. moj dobry kekarz rodzinny wystawil mi recepte na 6 clexanow :)))) zamiast 750 zl zaplacilam 75 zl. Nice.

M@linka, sy__la lubią tę wiadomość

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Kuwaaaaaa Osa mnie upierdo***a

napisałaś osa wielką literą czyżbyś miała na myśli naszą forumową? ;) nieee chyba niee ona taka sympatyczna dziewczyna przecież ;)

osa lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa osa na dzialce frania zbolala i to w stope !!!!

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Osa osa na dzialce frania zbolala i to w stope !!!!

ojojoj... to musiało boleć :/

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia - @ spóźnia mi się 2-3 dni.

Ehh już miałam lepszy humor po południu a znowu do kitu :/ Cały dzień czysta wkładka a jak brałam teraz Luteinę to klapa, zabarwiony na różowo :/

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Ehh już miałam lepszy humor po południu a znowu do kitu :/ Cały dzień czysta wkładka a jak brałam teraz Luteinę to klapa, zabarwiony na różowo :/

Nosz kurde :/ a kiedy idziesz na pierwszą wizytkę?

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• annak Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Jacqueline,
    Może po prostu ta luteina dopochwowa nie jest dobra dla Ciebie?
    Może powinnaś się przestawić na doustną, albo na Duphaston?

M@linka lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu - to chyba nie od samej Luteiny bo poza rankiem gdzie było beżowo to całkiem czysto potem

Choć już sama niewiem, ale w ciąży która w tym roku zakończyła się zabiegiem też tą Luteinę brałam i jak skończyły się plemienia w czasie @ to potem 10 dni było czyściutko, a brałam cały czas.
    No i w tej biochemicznej też nie miałam plamień.

M@linko - niestety nie odbierali w przychodni i jutro będę dzwonić, ale spróbuję dziś do gina się dodzwonić. Planuję w czwartek do przychodni do mojego giną gdzie na NFZ przyjmuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 18:03

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Dzis kolejna noc sie nie wyspalam...snia mi sie straszne głupoty. Wczoraj ratowalam prostytutki w lesie przed alfonsami LOOL, a dzis przeżywałam średniowieczna wojne z rycerzami na koniach w.... hotelu..... i tak mi na mysl przyszlo pytanie czy mialyscie jakies dziwne/smieszne sny na poczatku swoich ciaz?

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Ja tylko w ciąży miewałam dziwne sny lub w drugiej fazie cyklu.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi juz dawno nie snily sie az takie pierdoly wcale nie odpoczywam w nocy wstaje zmeczona cala noc gdzies biegam cos ratuje walcze ;/;/

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ