Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam siè kochane..po urlopie trudno ogarnąc się.Dzis juz musze pedzic do pracy
a jeszcze ogarnąc dom i poskladac tone prania.
Wczoraj przeczytalam zalegle posty z calego tygodnia,oj bylo tego sporo.Trudno teraz odpisac ale ciesze sie ze juz bede z wami na bierząco.
Radosc moja z powodu serduszka Coco,Jaq trzymam kciuki &&
Cięzaróweczki radujà mnie ze juz tuz tuz ostatnie kroki do rozwiazania,choc rozumiem wasze obawy,stresik.
Cieszą mnie równiez wasze wizyty u lekarzy,ze szczepienia to jednak jakies swiatełko w tunelu,ze jest szansa,ze lekarze dajà nadzieje.Z pewnoscià to juz nie bajki które mozna nam wcisnàc jak jakims nowicjuszkom.Jesli jest jakis sens to warto spróbowac wszystkiego,to nie czas by siedziec z zalozonymi rękoma i czekac na cud.Moze nie wszystkim sie udaje po takich szczepieniach,ale czemu wam mialoby sie nie udac po nich?Fajnie ze udaly wam sie tak szybko te terminy wizyt,to chyba dobry znak ze cos sie wczesniej zwolniłooby teraz do przodu..
Aga,nowy cykl nowe nadziejemnie równiez przepadają cykle,ten np. mam bez staran z powodu cysty i nie wiem czy w kolejnym bede mogla znów sie starac,wszystko zalezy czy zniknèla ale tego dowiem sie w 3dc wiec czekam na @.Czasem lepiej poczekac i pogodzic sie ze w tym cyklu czy kolejnym znowu nic,na dobrà zdrową ciąze warto poczekac a to musi byc tez i dobry cykl.Nie smutaj sie ze @,przyjdzie i na ciebie czas pewnie wtedy kiedy nie bedziesz sie tego spodziewac,kiedy przestaniesz twardo trzymac sie tego ze to musi byc w tym cyklu.Czasem warto wyluzowac,zwlaszcza teraz kiedy lato i slonce potrafią troche odciàgnàc od ciàglego myslenia o jednym.
Dziękuje dziewczyny za pamièc,ze pytalyscie o mnie.Na wczasach bylo tak super ze juz nie mialam sily wieczorem wchodzic na neta.Pogoda,plaze i inne atrakcje jak Aqua park czy egzotyczne zoo ze zwierzetami których u nas w Polsce sie nie spotka,foki,delfiny,orki,pingwiny z arktyki...jednym slowem bawilismy sie wszedzie jak dzieci,ale po to takie wyjazdy by oderwac sie od codziennosci
Zycze i wam dziewczyny udanych urlopów i wakacji,gdziekolwiek bedziecie korzystajcie i szalejcie,dobrze wrzucic na taki luz,beztroski czasCoconue, Magdzia88, pati87, inessa lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Aaaaaaaaaa.... Mam wynik bety !!!
I jest:
2011,9 mIU/ml
W tym samym dniu cyklu w ciąży z córką miałam coś ponad 1200 a w zeszłym roku w tej straconej dzień później 1500Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 12:11
maggda, Nadzieja1988!, kkkaaarrr, blondyna5555, pati87, osa, s1985, Elmo13, inessa, M@linka lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Dobry dobry
jacq ok ale te krwawienia to nie przelewki. Co ma być to będzie ale powinnyśmy robić co w naszej mocy. U mnie w 1 był duży krwiak a w 3 tylko torbiel. Powinnaś choć na kilka dni odpuścić te truskawki... Może to zbyt duży wysiłek fizyczny a naczynka pękają bo są mocniej ukrwione. Bierzesz coś na rozrzedzenie krwi? Być może to trochę potęguje plamienia. Zrobisz jak zechcesz ale bez lekarza się nie obędzie.
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
nick nieaktualnyJacqueline wrote:Aaaaaaaaaa.... Mam wynik bety !!!
I jest:
2011,9 mIU/ml
W tym samym dniu cyklu w ciąży z córką miałam coś ponad 1200 a w zeszłym roku w tej straconej dzień później 1500
Ale fajnie no!
Powtarzasz betę? Dzwoniłaś do ginekologa? -
Jacquline super
strasznie się cieszę
A teraz maszeruj na IP, żebyś sie nie denerwowała i żebyś nie miała sobie nic do zarzucenia
I odpoczywaj! Buziaki Kochana :*
Nadzieja1988!, Kaczuszka86 lubią tę wiadomość
-
Coconue wrote:Karo85 a kiedy powinny byc te wlewy Intralipidu? Ja juz jestem w 8 tygodniu.
Przy in vitro robi się przed transferem, po i potem w ciąży tak ok 8-10 tc i chyba później jeszcze też. Nie jestem w tym ekspertem bo bazuje na wiedzy koleżanek z forum bo ja nie miałam jeszcze tego. Dopiero wzięłam się za immuno.06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.-3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
Jacq, trzymam kciuki za Maluszka!! Wypoczywaj więcej, to na pewno nie zaszkodzi!
Maggi, twoj paseczk spowodowal u mnie banana na twarzy!! 37+2kiedy ten czas minął?!
A u nas? Borys po polowkowych zdrów jak ryba. Jest bardzo wyrosnietym chlopcem i ma juz blisko 500g. Z gorszych informacji to doktorkowi nie podoba sie moja szyjka. Niby fluga i zamknieya ale z lejeczkuem od srodka i kazal tydzien polezec. We wt/sr kontrola i zobaczymy co dalej. No wiec, wegetuje i teskno wzdycham do lata za oknem. No ale jak trzeba to trzeba, dla Boryska dam radeMaggi-P lubi tę wiadomość
-
Wiecie co dziewczyny... Chciałam zeby lekarz mi zrobił wymaz na ureaplasme, mycoplasme i chlamydie ale powiedzial, ze to nie mogło być przyczyna poronienia i ze nie ma sensu robić to badanie, hmm... Znacie jakaś historie ze dziewczyna poroniła przez te bakterie? Moj maz nie miał bakterii w posiewie...
No nic to przyjmuje dalej to co mam zlecone: acard, witaminki, euthyrox...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 14:13
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
U mnie już po wszystkim, dzisiaj dostałam okres, bardzo bolesny...
Muszę trochę odpocząć i od myślenia o jednym i od forum.. pozdrawiam Was i trzymam za Wszystkie kciuki
12.2015 9 tc
05.2016 5 tc cb
Hashimoto, ANA1 1:160, MTHFR C677 t heterozygota -
maggda wrote:Jacq super
pisalam ze twoj babel ma byc silny na heros
Ale nastepnym razem jak zobaczysz krwawienie plaminie (oby nie pfu pfu)lecisz na ip od razu zrozumiano??!!
Maggda,
Wyjęłaś mi to z ust!
Jacqueline,
Wiadomość super! Bardzo się cieszę!!
Ale musisz nam coś obiecać - że nie będziesz lekceważyć! że nie będzie mówienia, że "nie mam z kim zostawić dziecka"! że nie będzie odwlekania IP i wizyty u lekarza!
Hmm?
Mu tu przeżywamy każdą Twoją kropelkę plamienia. Musisz (!) sprawdzać takie rzeczy. Nie można zdawać się na los. I musisz porozmawiać wreszcie na wizycie z lekarzem o tych plamieniach. Może ta Luteina dopochwowa nie jest dla Ciebie dobrym rozwiązaniem. I musisz (!) dbać o siebie! Zostaw te nieszczęsne truskawki!
Czekam na potwierdzenie przyjęcia do wiadomościJacqueline lubi tę wiadomość
-
Maggda,
A jak dziadek? Wiadomo coś?
KaasiuK,
Trudny moment, wiem...
Ale trzeba pamiętać, że ta chwila, która jest końcem, może być także początkiem.
Tego Ci życzę. Odpocznij jeśli potrzebujesz, ale nie porzucaj nas całkiem. Wróć
Kkkaaarrr,
Cudownie!!
Właśnie wczoraj myślałam o Tobie!
Leż grzecznie i nic się nie martw. Lato wraca co rok. Nie to, to będzie następne
Blondyna,
Jaki wieloryb?!
Super masz figurę! Świetnie wyglądasz! Tak bym chciała wyglądać w ciąży
Skrzatku,
A dla Ciebie ode mnie specjalne podziękowaniaza te wczorajsze (przedwczorajsze? ...już się gubię) słowa wsparcia i zrozumienia dla mojego dołka. I za wszystko, co napisałaś. Bo bardzo mocno to do mnie przemówiło i postawiło mnie na nogi. Dziękuję z całego serca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 14:32
kkkaaarrr, blondyna5555 lubią tę wiadomość
-
Kkkaaarrr Leż Kochana jak dr kazał, leżenie czyni cuda
wiem coś o tym, bo leżałam bite równiutkie 5 tygodni, w sumie to więcej chodzę od czwartku (37+0), bo Franiu donoszony
Ty dla Boryska też dasz radę
Wytrwałości życzę
Maggda Mam nadzieję, że z dziadkiem będzie wszystko dobrze
Annak Badzo często o Tobie myślę i niezmiennie trzymam kciuki i kibicujękkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
Arleta wrote:Aga to może to nie to...za dwie osoby kosztuje u nas 300zł,a w Łodzi u profesora koło 500 za dwie osoby,także moim zdaniem to raczej niemożliwe..
W małopolsce to badanie robi tylko Prokocim,także nie jest wiele miejsc gdzie można to zrobić,poszukaj ewentualnie gdzie indziej,podpytaj,przynajmniej wiedziałabys czy masz hamowanie a to podstawa w leczeniu immunologicznym..Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp