Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Dzien dobry. A ja sie dzisiaj koncertuje we Wroclawiu..weekend z przyjaciolmi i jakos tak bez czasu na forum.
    Udanej zabawy :-*

• M@linka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaq a u nas pelny oddział. W sali bez tv leze z dwoma dziewczynami a ze wszystkie trzy wylewne nie jestesmy to kazda siedzi od rana do wieczora z nosem w komórce. Juz mi sie nudno robi :-/ eh eh eh kurde szukalam jakiegoś eboka próbowałam oglądać filmy z kom ale jakos nic mnie nie wkręca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 16:33

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypisała mi receptę na Pimafucin z wielkim marudzeniem, że to tak na pewno nie pomoże jak Gynalgin, a te informacje, że Gynslginu niby nie powinno się stosować w I trymestrze to nieprawda, że ta ilość metranidazolu jest niewielka i nie szkodzi. Już zgłupiałam co robić :/

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem :-)
    Dzisiaj spacerowaliśmy z mężem i później przez to był obiad bo ja się powoli wlokę :-)
    Czuję się dobrze :-) z plamienia tylko żółtawy śluz. Oby tak dalej.
    W tygodniu muszę ponownie zrobić badanie moczu bo ostatnio te bakterie mi wyszły a muszę mieć na wizytę, którą będę miała na koniec przyszłego tygodnia.

M@linka lubi tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj może pimagicin przez parę dni a jak nie będzie lepiej to gynalgin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 16:45

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już sama nie wiem co robić - na Gynalgin nie mam.recepty, dają po 1 tabletce dopóki jestem na oddziale, więc jeśli jutro wyjdę, to nie będę tamtego miała.

A czy ten Pimafucin jest taki do końca bezpieczny?

Może ten Gynalgin nie jest taki zły, doktor mówi, że tak ganią bo wprowadzane są nowe produkty i to celowe działanie firm farmaceutycznych

• M@linka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaq nie znam się :-\ nie pomogę

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mądrych internetach piszą wszędzie, że Gynalgin co najwyżej od II trymestru, a Pimafucin bezpieczniejszy.

Mama musiała do szpitala przyjechać znowu (z tatą) to pojedzie mi wykupić ten cały Pimafucin.

• M@linka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na gynalgin ewentualnie poproś o receptę przycwypisie

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelku,trzymaj sie kochana,tyle wyczekałas to i pare dni jeszcze wytrzymaj bys nabrała sił i rany troche sie zagoiły,najwazniejsze ze Gabrysia wraca do zdrowia,ciesze sie ze pokarm jest.Jesli mówią ze takie chodzenie po schodach moze zle sie skonczyc to lepiej narac cierpliwosci i poczekac niz jeszcze wiecej problemów sobie narobic.Juz niewiele dzieli cie by byc ze swoją córeczką.Wiem ze ciezka taka rozłąka tym bardziej ze nie zdązyłas sie nią nacieszyc,ale przed wami sporo lat,nadgonisz,teraz wazne byscie obie nabrały sił a ty mogła cieszyc sie macierzynstwem.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

16028.jpg

Nadzieja1988!, M@linka, Jacqueline, sy__la, Elmo13 lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie weekendowo, Dziewczyny.

Bomblica,
    Cieszę się, że sprawy zmierzają ku lepszemu i że Gabrysia ma się już lepiej. Wyobrażam sobie, jak bardzo ciężka to musi być dla Ciebie sytuacja. Niestety nie da się zrobić nic więcej poza uzbrojeniem się w cierpliwość. Gabi potrzebuje mamy w dobrej formie, więc musisz o tę formę dbać za wszelką cenę, nawet kosztem Waszego wspólnego czasu.
    Ale potem tego czasu będzie mnóstwo. Miesiące, lata, dziesiątki lat!
    I po takich przeżyciach już nic nie będzie Ci straszne. To będzie hart na całe macierzyństwo.
    Wszystkiego dobrego, Bombelku. Dla Ciebie, Gabrysi i jej Taty.

Nadzieja,
    Myślę, że dobrze zrobiliście z tym wyjazdem.
    Nie da się zawiesić życia w takiej sytuacji. Albo inaczej: zawiesić się da, ale nie powinno się tego robić. Bo tak naprawdę nie wiadomo, ile babcia ma czasu. I z takiego zawieszenia robi się potem... oczekiwanie na odejście tej osoby. A to nie jest dla nikogo dobre. Znaleźliście chyba najbardziej optymalne rozwiązanie. Ale może (oby!) los tak to wszystko ułoży, że nic nie będziecie musieli zmieniać w swoim planie. Tego Wam życzę.
    A Ty musisz wreszcie odpocząć. Bo też po tym wszystkim zasłużyłaś!

M@linka, Jacq,
    Cieszę się, że u Was zdrowotnie spokojnie i w szpitalach ok. Oby tak dalej.

Paola,
    Radość z powodu Twojej pozytywnej wizyty!

A u mnie...
    No niestety raczej weekend w smutnawym klimacie. Umowy z Elmo nie udało się zrealizować. Z dwudniowym opóźnieniem (niepotrzebnie dającym nadzieję) właśnie zawitała do mnie @. To znaczy na razie jest to tylko lekkie plamienie, ale od kilku miesięcy takie plamienia zwiastują u mnie właśnie okres. Przykro mi, bo - mimo tych malutkich szans - nadzieję oczywiście sobie robiłam. Niestety nie wyszło. Jeszcze nie teraz. Moje dziecko wybrało sobie inny termin na przyjście. Oby tylko nie było leniuchem jak matka i nie opóźniało takich ważnych wydarzeń w nieskończoność...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 19:24

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak,moze to termin lipiec 2016,moze to juz ostatnia @...trzymam kciuki za nowy cykl,zawsze to blizej niz dalej,powodzenia.

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak dziękuję za wsparcie. Z resztą reszcie dziewczyn również. Wszystkie rady się przydały by podjąć decyzję.
    Prawda jest taka, że babcia choruje od 3 lat i od roku choroba jej nie oszczędza jednak moja mama przynajmniej raz w tygodniu dzwoni do mojego męża i mówi żeby w pracy uprzedził że będzie potrzebował wolne na pogrzeb bo w ciągu tygodnia babcia odejdzie... I tak od pół roku... Wciąż w napięciu :-(
    Od dwóch lat nie mieliśmy wakacji bo akurat we wakacje zwykle byłam albo w ciąży która się nie utrzymywała albo czekałam na samoistne poronienie i nie miałam głowy do tego żeby gdzieś jechać bo bałam się że coś się stanie jak to poronienie martwej ciąży się rozpocznie podczas wakacji. Mam nadzieję, że rozumiecie o czym piszę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Annak,moze to termin lipiec 2016,moze to juz ostatnia @...trzymam kciuki za nowy cykl,zawsze to blizej niz dalej,powodzenia.
    Lubię to! Annak powodzenia! Trzymam kciuki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh kto by pomyślał, że ja za 3 dni skończę pierwszy trymestr.

M@linka, Niebieskaa, Caro, Jacqueline lubią tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Eh kto by pomyślał, że ja za 3 dni skończę pierwszy trymestr.

Wow niby to tak leci u Was a mi sie ciągnie jak flaki z olejem. Czy mi uda się tym razem osiągnąć ten kamień milowy? Czekam... Bardzo bym chciała.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Wow niby to tak leci u Was a mi sie ciągnie jak flaki z olejem. Czy mi uda się tym razem osiągnąć ten kamień milowy? Czekam... Bardzo bym chciała.
    Czesto slysze ze jak czegos sie baaaaaardzo mocno pragnie to to sie spelnia,mam nadzieje ze tobie wlasnie teraz

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja,toz to krok milowy,najgorsze za tobą,teraz tylko brzuch do przodu i nim sie obejrzysz bedziesz tulic rózowego bobaska przy piersi

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna daj Boże

Dziś do nas na salę dołączyła dziewczyna, ktora dostala tabletkę i czeka na poronienie :( to jej pierwsza ciąża ale z tego co widzę dzielna jest no chyba, ze juz przepłakała to wszystko wczesniej...jest z nią mąż i troszczy sie o nią. Myślę sobie - dzielni ludzie. Zastanawiam się czy serduszko naszej Milenki nadal bije.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 20:06

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ