Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko - ja wierzę, że na najbliższym usg serduszko będzie pięknie pikało :) <3

Mam nadzieję, że mojego maleństwa również.

I w styczniu obydwie będziemy się toczyć ;)

Jak czekałam na drugi zabieg, leżała ze mną na sali dziewczyna po podaniu tabletek, ciąża u niej zatrzymała się ma 6 tygodniu. Miałam wrażenie, że jest taka spokojna, a ja miałam czerwone oczy :/ To byś jej pierwsza ciąża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 20:20

M@linka lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaq oby było tak jak piszesz.

No właśnie zaczęłam się zastanawiać czy za pierwszym i drugim i 3 razem za bardzo "niehisteryzowałam", ona jest młodsza - wygląda na 20pare lat i tak se mysle ze juz pokorna a ja dopiero pokorę uzyskalam wzgledna po czwartym razie.

Od dwóch dni Milenka domagała sie śledzików w śmietance i w końcu tatuś przywiózł ;)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Jaq oby było tak jak piszesz.

No właśnie zaczęłam się zastanawiać czy za pierwszym i drugim i 3 razem za bardzo "niehisteryzowałam", ona jest młodsza - wygląda na 20pare lat i tak se mysle ze juz pokorna a ja dopiero pokorę uzyskalam wzgledna po czwartym razie.

Od dwóch dni Milenka domagała sie śledzików w śmietance i w końcu tatuś przywiózł ;)
    Sledziory to chyba na chlopca :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko - mój kropek niemiłosiernie domaga się kebabów - w ciągu półtora tygodnia zjadłam 3, z czego 2 w szpitalu :P Oglądam w tej chwili ,,Powiedz tak,, i obżeram się czereśniami :D Miałam fazę na śledzie też, ale to do 7 tygodnia, przeszło mi ;)

Jutro dla mnie chwila prawdy - wczoraj mówili, że mają zrobić w poniedziałek usg i podjąć decyzję co dalej z leżeniem, ale sądzę, że prędzej mnie wygonią skoro nie plamię. No cóż, okaże się jutro po usg ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 20:39

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ladne piszesz M@linko: Milenka...trzymam kciuki, zeby wszystko toczylo sie szczesliwie!

ciekawa jestem w jakim jestes szpitalu. Ja niestety mialam przyjemnosc lezec na Kam. (domyslasz sie pewnie, ktory to szpital..nie chce pisac pelnej nazwy) bo bylo podejrzenie ciazy pozamacicznej. Lezalam w sumie tydzien i moglabym ksiazke o tym napisac. Chyba najsmutniejsze bylo to, ze pomagalam paniom na sali (ja czulam sie swietnie i ciagle sie pytalam czemu musze lezec:P), bo niestety byly skazane tylko na siebie, Oczywiscie byly odwiedzane przez rodzine, ale jedna pani np. nie mogla wstac odebrac jedzenia, czy odniesc talerza...wiec ja pomgalam. Najbardziej bylo mi glupio jak sie pielegniarki (albo polozne...nie pamietam kto to byl) dowiedzialy skad jestem to przychodzily sie mnie pytac o prace i opowiadaly jak bardzo chcialyby wyjechac. Jedna nawet pozwolila sobie obgadywac ordynatora...szok:P smutne jak ta starsza pani obok mnie tego sluchala...

mam nadzieje M@linko, ze u Ciebie jest ok! moze jak masz znajomego lekarza to traktuja Cie inaczej. Ja chyba nie bylam lubianym pacjentem, bo wymagalam rownego traktowania, ale jak widac w Pl trzeba czasem klaniac sie przed lekarzem jak przed panem i wladca...

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • annak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Zastanawiam się czy serduszko naszej Milenki nadal bije.

M@linka,
    Ja myślę, że to serce wali w tej chwili bardzo, bardzo szybko, jeśli Milenka jednak jest Milenkiem i właśnie sobie myśli, jakiego psikusa wywinie rodzicom za kilka tygodni, kiedy ujawni swoją prawdziwą tożsamość ;-)

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa,
    Ty nie na koncercie? ;-)

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak...szalalam od czwartku do niedzieli 3 rano:D tance, hulance, spiewy, luz, blues, peace and love:D bylo cudnie! i wiadomo... bylo pare niedociagniec, ale...who cares:) widzialam rodzicow z dzieciakami...i rozmarzylam sie, ze ja tez kiedys pojade z moimi dzieciakami na festiwal muzyczny:). Widok taty z synem (na oko ok. 8 lat) skaczacym do red hotow bezcenny <3

annak, M@linka, Magdzia88 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • annak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa
    Wspaniale! :-)
    Jeszcze się najeździsz na festiwale z maluchem(-ami)! A teraz korzystaj z wolności, póki można ;-)

Niebieskaa, M@linka lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• M@linka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Milenka to wersja "robocza" ze snu męża. Na Milenka też się nie obrazimy. A w maju pożegnaliśmy kropusia o roboczej nazwie Dominiś.

Jaq to jak Tobie poprawilo sie z plamieniami to znaczy ze byc może w domu bylo jednak za dużo aktywności.

Niebieska ja leżę na Chał. opieka miła... i to widzę dla wszystkich bez wyjatku-bardzo sympatyczne i pomocne panie pielęgniarki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 21:20

Niebieskaa lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• annak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak, wiem, pamiętam sen.
    To taki mały żarcik z tym Milenkiem.
    Ktokolwiek tam w środku jest, niech ma serduszko bijące najmocniej jak można sobie wyobrazić.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    M@linka,
    Ja myślę, że to serce wali w tej chwili bardzo, bardzo szybko, jeśli Milenka jednak jest Milenkiem i właśnie sobie myśli, jakiego psikusa wywinie rodzicom za kilka tygodni, kiedy ujawni swoją prawdziwą tożsamość ;-)
    Ha ha,tez daje mi sie odczuc taki psikus...bedzie Milenka z ogonkiem :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna chciałam napisać, że może być nawet z dwoma ogonkami ale trochę sie zagalopowałam ;)

Rozmawialam z moim doktorem i we wtorek ma dyżur to powiedział, ze spróbujemy usg przez brzuch by tam nie gmerać. Doktor chce zobaczyć czy serduszko bije a ja się boje. Zawsze boje się usg lecz cóż trzeba stawić czoła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 22:11

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Jagna chciałam napisać, że może być nawet z dwoma ogonkami ale trochę sie zagalopowałam ;)

Rozmawialam z moim doktorem i we wtorek ma dyżur to powiedział, ze spróbujemy usg przez brzuch by tam nie gmerać. Doktor chce zobaczyć czy serduszko bije a ja się boje. Zawsze boje się usg lecz cóż trzeba stawić czoła.
    Niestety,zwlekanie to więcej myslenic i czlowiek swiruje,trzeba stawic czolo prawdzie,od tego sie nie da uciec.Jestem dobrej mysli

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka i Jaq myślę że jutro będziecie mieć dobre wieści na wizytach i po badaniach wasze małe serduszka będą pięknie bic :)
    Bomblica oszczędzaj się na razie wiem ze jest ci ciężki ale z każdym dniem juz bliżej do Gabrysi dużo już przeszlyscie ale wszystko zmierza ku lepszemu dobrze ze wyniki małej się polepszają
    Nadzieja a gdzie się wybieracie bi jie wiem czy pisałaś czy zapomniałam do jakiej miejscowości? Ja też sobie zarezerwowana kilka dni z rodzinka nad morzem ale dopiero za 2 tygodnie.
    Ja jestem dziś 3 d na clo i musze stwierdzić że czuje się całkiem dobrze nie odczuwam żadnych skutków ubocznych mam nadzieje ze tak już zostanie wczoraj bolała mnie głowa ale może to przez pogodę i prace... Dziś jest ok :) mam nadzieje ze równie dobrze zadziała znaczy skutecznie
    Jagna a ty chyba już działasz jak dobrze pamiętam to jajeczka juz pewnie pękło i miejmy nadzieję że spotkały się z żołnierzykami męża;)...

Nadzieja1988!, M@linka lubią tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Wow niby to tak leci u Was a mi sie ciągnie jak flaki z olejem. Czy mi uda się tym razem osiągnąć ten kamień milowy? Czekam... Bardzo bym chciała.
    Ja do dziś nie wierzę co się dzieje. Mam nadzieję że wszystkim nam się to uda :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Nadzieja,toz to krok milowy,najgorsze za tobą,teraz tylko brzuch do przodu i nim sie obejrzysz bedziesz tulic rózowego bobaska przy piersi
    Niczego tak nie pragnę <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Jagna daj Boże

Dziś do nas na salę dołączyła dziewczyna, ktora dostala tabletkę i czeka na poronienie :( to jej pierwsza ciąża ale z tego co widzę dzielna jest no chyba, ze juz przepłakała to wszystko wczesniej...jest z nią mąż i troszczy sie o nią. Myślę sobie - dzielni ludzie. Zastanawiam się czy serduszko naszej Milenki nadal bije.
    Bije bije :-*
    Jak ja byłam w szpitalu ostatni dzień to w nocy na moją salę też przywieźli dziewczynę ale roniącą już 3 dzień i miała od razu z rana zabieg :-(
    Aż mnie za serce ścisnęło :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 23:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Malinka i Jaq myślę że jutro będziecie mieć dobre wieści na wizytach i po badaniach wasze małe serduszka będą pięknie bic :)
    Bomblica oszczędzaj się na razie wiem ze jest ci ciężki ale z każdym dniem juz bliżej do Gabrysi dużo już przeszlyscie ale wszystko zmierza ku lepszemu dobrze ze wyniki małej się polepszają
    Nadzieja a gdzie się wybieracie bi jie wiem czy pisałaś czy zapomniałam do jakiej miejscowości? Ja też sobie zarezerwowana kilka dni z rodzinka nad morzem ale dopiero za 2 tygodnie.
    Ja jestem dziś 3 d na clo i musze stwierdzić że czuje się całkiem dobrze nie odczuwam żadnych skutków ubocznych mam nadzieje ze tak już zostanie wczoraj bolała mnie głowa ale może to przez pogodę i prace... Dziś jest ok :) mam nadzieje ze równie dobrze zadziała znaczy skutecznie
    Jagna a ty chyba już działasz jak dobrze pamiętam to jajeczka juz pewnie pękło i miejmy nadzieję że spotkały się z żołnierzykami męża;)...
    My jedziemy 16 lipca do Władysławowa :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra nie ma co. Uciekam spać bo padam na twarz :-)

‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ