Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Implatacyjne? Hmmm to brzmi nieźle ;) ale czy to aby nie za wcześnie ? Stosunek był w czwartek i piątek . Teoretycznie pasuje ale żadnych oznak ovu nie było

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline, Nadzieja,
    Dziękuję.

Wiecie, ta @ to jest tak straszny zawód... ale i ulga jednocześnie. Wreszcie, przynajmniej na kilka tygodni, koniec tego napięcia, oczekiwania, testowania, odganiania okresu, zaklinania rzeczywistości. Psychicznie dla mnie zawsze to jest koszmarny czas. A teraz przynajmniej wiem na czym stoję. Zawsze coś.

Nadzieja1988!, M@linka, Jacqueline lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Był obchód. Na szczęście mnie nie wypisują jeszcze. Ordynator powiedział - czekamy. Mecze sie straszliwie tym leżeniem ale tu w szpitalu czuje sie bezpieczniej - w domu to dopiero bym świrowała.
    Zrobiłam sie przesadna, juz o plamieniu nic nie będę pisac, bo rano zapeszyłam (wiem to głupie;) i kurde dzis gorzej niż wczoraj :-/ a do tego brzuch pobolewa wiec dostałam stresa czyt. "świra"
    Spokojnie. "Jestem pod dobrą opieką" - tak musisz myśleć :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    No to wróć "witam w skończonym 7 tyg;-)" tak brzmi dla mnie logiczniej.Jak przeżyjmy ten 7 pechowy tydzień to będzie maleńki krok na przód. Teraz szczególnie wsłuchuje sie w znaki ciała bo w połowie tego tygodnia serduszko kropusia majowego zatrzymało sie. (wybaczcie powtarzam sie, lecz bardzo się denerwuje. W glowie walczę z myślami typu "bije?niebije? A może właśnie przestało"...walczę by noe oszaleć. Z rana zmowilam juz nowennę, chyba zacznę druga...moje maleństwo w rękach Boga i jego woli
    Też tak miałam. Nadal strach mnie nie opuszcza ale już trochę mniej jak Ty to mówisz "świruję" :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z Biedronki i kupiłam torbę na kółkach na wyjazd. Bo mamy jedną duża a drugą małą a jeszcze w razie "W" zawsze rzeczy do szpitala na wyjazdach mam mieć ze sobą. Więc w małą spakuję do szpitala a w dużą nas bym na 7 dni nie zmieściła i jeszcze jednej brakowało jednej. Walizki mają pourywane kółka... No i na szczęście znalazłam w Biedronce ostatnią nie jest jakaś wielka ale za 65 zł może być ;-)
    Czaiłam się jeszcze na zestaw 3 częściowy - 2 walizek z torbą podręczną ale kosztował dobrze ponad 200 zł więc sobie dopuściłam bo fajne ale teraz kasy na to szkoda i nie potrzebuję w tej chwili tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 11:17

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak to zaczynamy ten cykl razem, @ przyszła i do mnie, wczoraj wieczorem plamienie, a w nocy już się rozkręciło, zaznaczam dziś 1dc. Oby dla nas obu był szczęśliwy! Ilu dniowe masz cykle? kiedy przewidujesz owu?

Malinka Jaq trzymajcię się dzielnie i czekamy na same dobre wieści.

M@linka, Jacqueline lubią tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• annak Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu,
    No to próbujemy razem. 4 lipca to data, którą lubię. Miałam kilka ważnych wydarzeń w swoim życiu w tym dniu. Więc może to właśnie będzie moja data ostatniej @ do powtarzania potem przez całą ciążę. Oby u nas obu tak było.
    Z tymi moimi cyklami to jest różnie, prawdę mówiąc. Przez ostatnie 3 miesiące miałam dokładnie po 29 dni. Ale w obecnym cyklu @ przyszła później. Cykl miał 32 dni. Co do owu to tym bardziej trudno mi przewidzieć, ale u mnie zwykle bywała późno (16-18dc), tylko że to stare dane, z czasów kiedy cykle miałam po 33-35dc. W tym miesiącu chyba podejdę na monitoring mniej więcej w połowie, żeby wiedzieć, na czym stoję.
    A jak u Ciebie?

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka u mnie dupa :( dzis @ ale może i dobrze bo juz nerwy miałam zaczynamy nowe staranka :)

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, Dziewczyny dzięki a my zafasolkowane czekamy na kolejne pozytywne testy. Pamiętam jak Jaq wkleila zdjęcie swoich eh ale taki widok radował ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 11:54

Jacqueline lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• annak Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - mama Julci i ... ? wrote:
    hejka u mnie dupa :( dzis @ ale może i dobrze bo juz nerwy miałam zaczynamy nowe staranka :)

Karola,
    No to jest nas już trójka, która dostała dzisiaj @.
    Wygląda na to, że będziemy w grupie obsadzać połowę lipca na ostre działania.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana wysłuchuję non stop ktg, chwile po 8-mej zaczęli, już mnie to zaczyna denerwować, nie wiem w końcu czy dziś będzie to usg, niby coś mówili, że tak, ale żaden lekarz nie przychodził od obchodu.

O ucichło, z przychodni chyba odsyłali tutaj, a już skończyli dziś przyjmować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 12:07

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem, jak was czytam, to się zastanawiam, czy lepiej się stresować, że się nie może zajść w ciążę, czy tym, że jest się w ciąży i martwić się, czy się utrzyma.

Córka mnie co i rusz molestuje o braciszka lub siostrzyczkę. W ogóle od kiedy dowiedziała się o ciąży (w lutym) to nagle zaczęła bawić się lalkami, kiedy zawsze lalki szły w kąt po jednym dniu, a wózek zarastał kurzem. Od pół roku ciągle niańczy lalki. I nawet mi wczoraj powiedziała, że lubi lalki, odkąd dowiedziała się, że będzie siostrą. Ona ma prawie 8 lat. Mówię, że też byśmy z tatą chcieli mieć jeszcze jednego maluszka, ale to nie tylko od nas zależy.

Kurczę, ja bym chciała wiedzieć, wóz albo przewóz. Będzie dziecko, albo nie będzie. Jakbym wiedziała, że nie będzie, to bym przeżyła, bo w sumie nie staraliśmy się o drugie. Ale ta niepewność, obawa, że już za stara jestem, że więcej się nie uda, a ja będę bezsensownie tracić nerwy, czas i pieniądze... naprawdę chcę mieć pewność, że to mam sens, albo że nie ma i żyć zupełnie innymi planami i priorytetami. Nawet w pracy nie mogę wytrzymać (akurat mam urlop), bo jest coraz gorsza atmosfera, a ja się łudzę, że może od następnego miesiąca będzie ciąża i L4. Choć sama wiem, że tak nie można! Sama sobie robię krzywdę takim myśleniem. Więc jak będzie? Wóz, czy przewóz!?

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria nie pisz ze jesteś za stara na ciążę! Moja teściowa jednego z synów rodziła mając 41 lat i w życiu nie myślała że to późno albo że nie da sobie rady.
    Co do pracy to mam podobnie, gęsta atmosfera raz lepiej raz gorzej.mam dosyć tego stresu i huśtawki emocjonalnej.jak bym zaskoczyła to może udałoby się zresetować na jakiś czas.

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • annak Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria,
    Doskonale Cię rozumiem.
    Również uważam, że nie ma nic gorszego niż stan zawieszenia i niepewności.
    Zresztą do tego nawiązywałam dziś rano, pisząc o tej uldze, która (mimo rozczarowania) ogarnęła mnie po przyjściu okresu. Oczywiście to jest przykład w mniejszej, tylko jednomiesięcznej skali. Ale jednak.
    Najgorsze jest to, że się ciągle nie wie. Że część życia jakoś zawsze jest zawieszona. Że nie wiadomo, w którą stronę ze sobą iść. Nie znoszę tego stanu.

Oczywiście można samej podjąć decyzję, że koniec tej niepewności i rezygnuję z marzeń. Wtedy skończy się zawieszenie. Ale czy człowiek nie będzie żałował...? Zwłaszcza jeśli, tak jak mnie, udało się dojść już tak daleko w tych poszukiwaniach odpowiedzi i diagnostyce.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane,

Malina dobrze, że zostaniesz jeszcze trochę w szpitalu, też na Twoim miejscu byłabym spokojniejsza, że opieka jest tuż obok. Dużo pozytywnego myślenia przesyłam do Ciebie:)

annak ja po wizycie u doktora :) jest ok, ale szczerze mówiąc jestem trochę....przestraszona czekającą mnie walką. Do tej pory to było takie ocieranie się o temat leczenia niepłodności, teraz otwarcie muszę przyznać, że coś jest ze mną faktycznie nie tak (to jest najtrudniejsze), skończyło się bagatelizowanie problemu przez tych wszystkich całych specjalistów (nie znosiłam tego, ale z drugiej strony w tle dawało mi to spokój: uff wszystko ze mną ok - po prostu nie wychodzi - taki przypadek, los) i teraz na poważnie muszę się zdiagnozować. Jestem trochę przygnieciona i psychicznie i finansowo ;) Chociaż wiem, że to nie wina lekarza, tylko tych popierdół sejmowych, które uważają, że niepłodność to przecież żadna choroba, więc po co refundować leczenie...PACANY. Amen.

M@linka lubi tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam brokuł i chce zrobic salatke,macie jakàs sprawdzoną z brokulą w roli głownej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 13:05

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak i Elaria...podpisuje sie pod Waszymi slowami. Niepewnosc jest trudna. Dzisiaj jak wrocilam do pracy to tez pomyslalam sobie, ze moze bede niedlugo w ciazy, ktora sie utrzyma i bede mogla cieszyc sie tym czasem, nie myslac o trudach w pracy. Od razu jednak przyszla mysl, ze jak bede takie plany robic to nigdy w ciaze nie zajde.

Powiem Wam, ze te pare dni na festiwalu daly mi taka energie, ze az sama sie dziwie, co sie nagle ze mna stalo. Bronilam sie bardzo przed radoscia z muzyki i koncertow, bo wymyslilam sobie, ze wtedy bede w ciazy i skakac nie bede, wiec tak sama siebie karalam za ten brak ciazy. Pierwszego dnia nie moglam sie przelamac, wymieszalam alkohol,zeby pozbyc sie napiecia a potem tylko zgaga itd. Ale pozniej zupelnie spontanicznie (i bez alkoholu:P)pozwolilam sobie na ta radosc, energie od ludzi, usmiechy, rozmowy z obcymi osobami, do szpiku kosci doswiadczylam tego, ze jest tyle pieknych chwil, miejsc i ludzi w zyciu od ktorych moge wiele dostac! a pisze to, zeby Wam wyslac promyczek dobrej energii:) wiem, ze nastana znowu trudne chwile, ale to cudowne oderwac sie od tego tematu, poczuc przez chwile, ze tyle dobrego i magicznego mozemy przezyc:)

skrzat1988, Arleta, Evita, sylvuś lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • osa Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak, Karola, Asia, widzę, że tutaj za ok. 2 tygodnie będzie się działo :D Trzymam za Was kciuki, działajcie dzielnie :)

Malinko, Jacq, dobrze, że jesteście pod szpitalną opieką, niech Wam już zrobią te USG, ja i tak wierzę, że będzie dobrze.

Elaria, żaden z tych stresów, o których piszesz nie jest dobry, ale chyba każda z nas zna je oba i ciężko ich uniknąć. I nie jesteś za stara, przestań tak myśleć. :)

Nadziejko, wypocznij ile możesz, zbieraj siły na kolejne miesiące.

Bombelku, jesteśmy z Tobą, jeszcze trochę się podkuruj, a już niedługo zobaczysz Gabrysię, ona też potrzebuje silnej i zdrowej mamusi.

Malika, przepraszam, rzeczywiście teraz Ty jesteś pierwsza w kolejce do rozpakowania się :)

Pozdrawiam resztę dziewczyn :)

3jvzi09k998ztm99.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacie... a u jakiego lekarza bylas? jaki masz teraz plan? a nie robilas juz przypadkiem badan? bo piszesz ze czeka Was wyzwanie finansowe... rozumiem, ze masz na mysli zupelnie inna diagnostyke

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Mam brokuł i chce zrobic salatke,macie jakàs sprawdzoną z brokulą w roli głownej?

nie mam przy sobie dokladnego przepisu...ale cos podobnego znalazlam w internecie...pychaaa (ze strony: nakladajciesalate.blogspot.com):

"Sałatka z brokułami, fetą i prażonymi migdałami

brokuły (np. 2 sztuki lub spora paczka mrożonych)
    1 opakowanie sera typu feta,
    1 opakowanie płatków migdałowych ,
    2 -3 łyżki jogurtu naturalnego np. typu greckiego,
    2 łyżki majonezu,
    3 ząbki czosnku,
    sól, pieprz do smaku

Brokuły dzielimy na różyczki i wrzucamy do delikatnie posolonej wrzącej wody na około 6-8 minut- gotujemy na chrupko. Odcedzamy i przekładamy do miseczki czekając aż wystygną. W tym czasie przygotujemy sos mieszając jogurt z majonezem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Na rozgrzanej patelni (bez użycia oliwy) prażymy migdały do momentu uzyskania złotego odcienia. Ser feta delikatnie rozdrabiamy na kawałeczki lub kroimy w sporą kostkę. Kiedy brokuły wystygną dodajemy do nich fetę (trochę możemy zostawić na wierzch), delikatnie mieszamy dodając odrobinę migdałów i połowę sosu. Kiedy już wszystko ze sobą wymieszamy polewamy pozostałą częścią sosu i posypujemy pozostałą fetą i migdałami.
    Była pyszna nawet drugiego dnia. "

2fwaugpjrxudygqa.png
‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ