Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitajcie moje drogie
.
Dawno u was nie byłam, postaram się być na bierząco.A co u mnie, a u mnie zbliża się koniec @ jeszcze , dwa cykle i do roboty , wizytę mam 19 lipca nawet jeśli , by mi gin pozwoliła to jednak ja sama , wolę poczekać ostrożności nigdy za wiele więc październik / listopad kierunek sypialnia , oczywiście będę was informować jakby co
.
-
nick nieaktualnylaila_25 wrote:Dziewczyny jakie testy wam najwczesniej pokazywaly ciaze? Kiedy testowalyscie najwczesniejz wynikiem +? Slyszalam ze czasem 10tki nie pokazuja a 25 tak.. ktos moze sie do tego odniesc?
laila_25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylaila_25 Ja kupiłam taki przed test nie pamiętam jakiej firmy i nazwy był , ale w każdej aptece powinnaś dostać , na tym przed teście były dwie krechy jedna wyraźna druga ledwo widoczna była , po paru minutach było widać już cienki różowy kolor, jak potem kupilam sobie normalny test ciążowy o od razu wyszły dwie grube kreski a to było marzec /kwiecień zawsze możesz się zapytać danej aptece jakie poleca itp
.
laila_25 lubi tę wiadomość
-
Laila - mi w ciąży w styczniu wyszły dwie kreseczki jaśniuteńkie w 23dc na testach Quixx i Greenmed, obydwa są to 25-tki, beta następnego dnia była 46,6. Testy sikane to było gdzieś 10 dpo. W obecnej ciąży na testach PINK i Quixx w 25dc takie widmo kreseczki były, również podejrzewam, że to było 10 dpo.
laila_25, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Arleta wrote:M@linka to może ja po takich końskich dawkach progesteronu w ciąży dopiero teraz wracam do równowagi hormonalnej i dopiero teraz będę mieć owulkę? a po owulce za 2 tyg. okresik mnie zaszczyci?
szkoda że niewiem czy na tych wcześniejszych usg miałam jakieś pęcherzyki,ale chyba nie,bo musi byc jakaś owulka żeby krwawienie przyszło i progerteron spadł w II fazie,nie?
Myślę ze to bardzo prawdopodobne...
-
Szczęśliwa Mamusia wrote:laila_25 Ja kupiłam taki przed test nie pamiętam jakiej firmy i nazwy był , ale w każdej aptece powinnaś dostać , na tym przed teście były dwie krechy jedna wyraźna druga ledwo widoczna była , po paru minutach było widać już cienki różowy kolor, jak potem kupilam sobie normalny test ciążowy o od razu wyszły dwie grube kreski a to było marzec /kwiecień zawsze możesz się zapytać danej aptece jakie poleca itp
.
Jak one robia wielkie oczy jak spytam o testy o czulosci 10. Na inne proste rzeczy tez robia oczy
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
aniołek 01.02.2016r -
laila_25 wrote:Dziewczyny jakie testy wam najwczesniej pokazywaly ciaze? Kiedy testowalyscie najwczesniejz wynikiem +? Slyszalam ze czasem 10tki nie pokazuja a 25 tak.. ktos moze sie do tego odniesc?
Laila,
U mnie pozytywy wychodziły zawsze ok. 12-13dpo. W każdej ciąży zawsze najpierw zaliczałam negatyw, jak robiłam około 10dpo. Zdarzyło mi się korzystać z testów o czułości 10, ale stwierdzam, że lepsze są te 25, bo zawsze to już ciąża trochę starsza i bardziej pewna.
Zagryź zęby i poczekaj jeszcze troszkę, chociaż wiem, że człowiek jajko znosi w tym oczekiwaniuNadzieja1988!, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Arleta wrote:A propo czekania bez sensu...ja to się chyba nie doczekam na tą miesiączkę...szlak mnie trafia już!
wczoraj miałam jeszcze jedną wizytę na nfz,dawno się już zapisywałam..wszystko niby dobrze na usg,pęcherzyk 15mm-czy jest możliwe że owulka dopiero nadchodzi..? i dopiero za ok.2 tyg dostanę okres? albo czy są możliwe 2 owulki bez okresu? bo w tamtym miesiącu miałam taki rozciągliwy sluz,masakra normalnie 2 miesiące bez okresu i strata czasu
M@linka,Jacg jestem z Wami ciągle myslami i na forum ale nic narazie nie piszę bo u mnie nic się ciekawego nie dzieje..w sensie upragnionych starań..
ale w poniedziałek już 3-ie szczepionko + wizyta,więc dowiem się co w końcu we mnie siedzi niepożądanego!
Teraz kiedy mialam te cyste i pusty cykl i bralam przez 20dni po 3 tabletki orgametrilu to @ mialam po 12 dniach dopiero i taką skąpą z samych plamien ze wcale nie uznalabym to za @,lekarz ns monitoringu tylko stwierdził ze jest ok,ze to @ i czasem ona tak wygląda bez wyglądu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 16:26
Antoś IVF,Julisia natural
-
laila_25 wrote:Dziewczyny jakie testy wam najwczesniej pokazywaly ciaze? Kiedy testowalyscie najwczesniejz wynikiem +? Slyszalam ze czasem 10tki nie pokazuja a 25 tak.. ktos moze sie do tego odniesc?
Nadzieja1988!, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kiedys juz wam pisalam,że srednio mam jak isc na bete. Male miasteczko pobieraja do 10 tylko.Masa ludzi w kolejce. Pracuje sie od 8
Dlatego wole test. Robie w domu i juz.
Ile placicie za bete?
U nas po 40 zlWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 17:13
aniołek 01.02.2016r -
laila_25 wrote:Kiedys juz wam pisalam,że srednio mam jak isc na bete. Male miasteczko pobieraja do 10 tylko.Masa ludzi w kolejce. Pracuje sie od 8
Dlatego wole test. Robie w domu i juz.
Ile placicie za bete?
U nas po 40 zlWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 17:23
-
Zgadzam się z tym, że beta to konkret, ale powiem Wam, że ja to lubię sobie test w domu zrobić. Nie umiem tego wyjaśnić, ale w tych pojawiających się dwóch kreskach... jest coś magicznego. Może dlatego, że na zawsze już ten widok będzie kojarzył mi się z tamtym dniem, kiedy zobaczyłam je po raz pierwszy. A były to czasy gdy nawet nie wiedziałam, czy jestem zdolna zajść w ciążę.
Nigdy tego dnia nie zapomnę. I tego uczucia, gdy ujawnił się widoczny pod światło cień cienia. Do dzisiaj mam ten test.M@linka, Jacqueline, Nadzieja1988!, Bianka4, Elmo13 lubią tę wiadomość
-
Annak mam to samo - w widoku tych dwóch kresek jest coś fantastycznego. Jedtem wdzięczna dlatego za każdy taki obrazek, te uczucia jakie wtedy wypełniają-coś wspaniałego pomimo tego, że sa słodko gorzkie to jednak takie ekscytujące! Życzę Wam jak najwięcej takich ekscytacji Kochane!
annak, Jacqueline, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
Miałam to usg teraz.
I jest moje maleństwo z pięknie bijącym serduchem, Kropuś już nie taki malutki, ma całe 1,95cmNie przyglądaliśmy czy się rusza, wystarczył mi widok mrugającego
I ciąża idealnie zgadza się z OM
Aż mi się łezka zakręciłaNadzieja1988!, Arleta, Elaria, M@linka, Bianka4, Niebieskaa, Evita, Ikarzyca, Elmo13, Magdzia88, Kaczuszka86, sy__la, sylvuś lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny