Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc. Do jutra

Magdzia88 lubi tę wiadomość

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejo co do twoich wątpliwości do wyjazdu to myślę podobnie jak Jagna jeśli chodzi o rezerwację. Nie ma co ryzykować ale jak.czukesz się na siłach to jedzie i znajdziecie coś na miejscu.

Jaq malinka odpoczyeajcie w szpitalu bo w domu to już się za bardzo nie da a mam.nadzieje ze dobrze się wszystko u was skończy :)
    Magdzia88 miłego wypoczynku juz kiedyś poruszalysmy ten temat właśnie ze nie da się żyć normalnie i ciągle sobie wszystkiego.odmawiac bo może w ciążę znajdę... Wiec hulaj ile się da :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 22:58

M@linka lubi tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo ale schiza pozostaje ;\ ale dziekiiii poprosze o pogode i wszystkim wam zycze urlopow owocnych i cieplych ;*

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko ja w ciąży miałam progesteron 10 albo 11 brałam oczywiście dupka i luteine a ciąża prawidłowo się rozwijała. Potem nie badałam skoro wszystko szło do przodu. Trzymam mocno kciuki teraz musisz dużo leżeć i odpoczywać.

M@linka, Ikarzyca lubią tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejko trudna decyzja z tym urlopem - to co zdecydujecie bedzie najlepiej. A nie ma kolo Was jakiegoś jeziorka? Agroturystyki czy coś? A może tak jak pisze Julci mama - poprostu żyjcie swoim życiem bo babci i tak nie pomoże to czy zostaniecie, czy wyjedziecie...

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka dziękuję za światełko <3

Kurde obudził mnie deszcz i nie mogę spać :/

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

U nas była mała burza, miałam całkiem otwarte okna to wstałam zamknąć, ale błysnęło pare razy i tyle, troche popadało, fajnie się ochłodziło :)

Z plamieniem jakby lepiej, bo wczoraj jakaś odrobinka rano a dziś rano na razie takie tyci coś w porównaniu, ale nabawiłam się infekcji :/ wczoraj takie lekko żółte upławy, a dziś sporo w porównaniu z wczoraj i takie ciemniejszo żółte i troche beżowe, a przy podcieraniu lekko boli :/

Mam nadzieję, że jeszcze dziś coś mi na to dadzą.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. A ja sie dzisiaj koncertuje we Wroclawiu..weekend z przyjaciolmi i jakos tak bez czasu na forum.

Magdzia88, Ikarzyca lubią tę wiadomość

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Jaq daj znac co powiedzieli na te infekcje.

Coco z daleka jesteś? Na jaki koncert przyjechalas?

Mam nadzieję, że zaraz śniadanie bo na 9 idę na mszę do kaplicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 07:58

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco - relaksuj się ile możesz :)

Był obchód, jakieś globulki mają mi dać, jak się dowiem co to dam znać ;)

• M@linka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaq ile Twoja fasolka ostatnio mierzyla? I ruszała sie juz na usg? Czy to za wcześnie? Marzę o takim widoku fikającego maleństwa...

Idę wziąć prysznic, miało być dziś ochłodzenie ale tu w szpitalu tego nie czuć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 10:02

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Dzien dobry. A ja sie dzisiaj koncertuje we Wroclawiu..weekend z przyjaciolmi i jakos tak bez czasu na forum.
    Udanego weekendu,pozdrów Wrocek ode mnie :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Gabrysi lepiej :) dostaje mój pokarm, apetyt ma ogromny, sondę już jej wyjęli. Dostaje antybiotyk na zakażenie wewnatrzowodniowe i leki na małopłytkowość. Płytki trochę wzrosły ale i tak są 3 razy poniżej normy.. Oczko jej zaropiało, ale to naprawdę jest bzdura. Żółtaczka schodzi. Może jutro będzie miała USG głowy i brzucha. Generalnie jest bardzo aktywna i szarpie za wszystkie rurki i kable :P czego się można było spodziewać na podstawie tego co odstawiała w brzuchu ;)
    Ja niestety ciężko dochodzę do siebie po tym cc.. Może w środę będę miała tyle sił żeby jechać 80km do Zabrza i pokonać sporo schodów na oddział, bo windy tam nie ma :/ generalnie personel odradza mi taką podróż dopóki naprawdę nie nabiorę sił, bo jeśli sie uszkodzę w podróży lub na tych schodach to będzie znacznie gorzej dla Gabrysi - moim głównym zadaniem jest produkcja mleka, to jest teraz dla niej najważniejsze.
    Choć nie macie pojęcia co przezywam będąc daleko od niej, nawet nie miałam jej na rękach.. Staram się nie załamywać i nie płakać tylko myśleć pozytywnie

Wiem że każda z Was ma swoje zmartwienia i cierpienia.. Kiedyś też miałam podobne problemy, teraz mam inne. No takie jest życie niestety. Ale nie ma co siedzieć i gdybać dlaczego ja, bo niebiosa się nie otworzą i nie odpowiedzą, a nic dobrej z takich rozmyślań nie przychodzi, można się tylko wykończyć psychicznie

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica a w ktorym tyg urodziła sie córcia? Kto wozi mleczko dla Gabrysi? Mąż? Kochana tyle przeszliście przeszkód i z tymi dacie radę! Życzę szybkiego powrotu do pełni sił <3

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• sy__la Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica i tak jesteś bardzo dzielna! Najważniejsze że Gabrysia ma się lepiej z dnia na dzień. ;)
    Skup sie nad tym aby dla niej było najlepiej, aby dostawała ten Twój pokarm bo to pewnie przyspieszy proces jej zdrowienia, mleko Mamy nie zastąpi innego sztucznego ;) oszczędzaj się i dochodz do siebie jak najszybciej, na pewno już niedługo będziesz tulic Małą w ramionach, wierzę w to ze to już nastąpi naprawdę niedługo.. Lekarze na pewno wiedzą co robią i mówią ;)
    Trzeba się cieszyć z tego co się ma bo zawsze mogło być gorzej <3
    Życzę Wam wszystkiego dobrego!
    Dawaj znać co i jak.. Buziaki :-*

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica - dziewczyno i tak jesteś Supermamą! Każda minuta dbania o siebie teraz przybliża Cię do pięknych chwil z córeczką :) Trzymam kciuki za Ciebie i Malutką, żebyście szybko mogły wrócić do domku razem.

Coco - udanej zabawy,
    M@linka - już niedługo na pewno zobaczysz - w końcu marzenia się spełniają!
    Jaqu - oby infekcja szybko minęła - jak w ogóle warunki w szpitalu?
    Nadzieja - tak jak dziewczyny piszą - babci za bardzo nie pomożecie swoim nie-wyjeżdżaniem - a każdemu chwila wytchnienia się przydaje :) Jak nawet lekarz jest na tak - to chyba już niewiele stoi na przeszkodzie :)

Mi weekend mija pod znakiem zgłębiania tajemnic genetyki i różnych mutacji - ale z każdym dniem nabieram silniejszego przekonania, że musimy sobie strzelić jakiś chociaż tygodniowy urlop - taki totalny reset ;) A jak się uda załatwić urlop po szybkich wizytach i rozpoczętym wspomaganiu to może akurat wrócimy w trójkę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 15:07

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, Bomblica, coś mnie ominęło i nie wiem, dlaczego jesteś rozdzielona z córcią. Zyczę wam szybkiego zjednoczenia! Ja szybko doszłam do siebie po cc, po 12 godzinach wstałam i zaczęłam krzątać sie przy małej. O karmienie była walka ponad miesiąc, ale warto się było przemęczyć i karmiłam prawie 2 lata.

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelku - obyś jak najszybciej doszła do siebie, super, że z Gabrysią lepiej :)

M@linko - pokazywało im jakoś wiek ciąży, ale na obrazie co się zatrzymał nie widziałam pomiaru zarodka. W ogóle nie widziałam jak robili usg bo doktor miała przekręcony do siebie monitor i zobaczyłam tylko niewyraźny obraz taki jak już wstałam. Liczę, że jutro uda mi się podejrzeć, to będzie skończone 8 tygodni i 3 dni ;)

Przepisali mi Gynalgin na infekcję, a z tego co czytam rzadko dają to w I trymestrze, w większości napotykam informacje, że to powinno się dopiero od II trymestru. Ale jest tylko ten lekarz co mi to przepisał, a z lekarzem przecież nie będę dyskutować :/

Co do warunków - hulaj dusza piekła nie ma :P W tej chwili jestem jeden pacjentką na ginekologii (położnictwo jest osobno).

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-D zjem obiad i zaraz będę Was nadrabiała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Nadziejo co do twoich wątpliwości do wyjazdu to myślę podobnie jak Jagna jeśli chodzi o rezerwację. Nie ma co ryzykować ale jak.czukesz się na siłach to jedzie i znajdziecie coś na miejscu.

Jaq malinka odpoczyeajcie w szpitalu bo w domu to już się za bardzo nie da a mam.nadzieje ze dobrze się wszystko u was skończy :)
    Magdzia88 miłego wypoczynku juz kiedyś poruszalysmy ten temat właśnie ze nie da się żyć normalnie i ciągle sobie wszystkiego.odmawiac bo może w ciążę znajdę... Wiec hulaj ile się da :)
    Już zarezerwowaliśmy. Jak coś to to tylko 140 zł i albo gdyby twu twu to przerwiemy wakacje albo przyjedziemy dzień później. Rezerwacja nie duża bo tylko 140 zł trzeba zapłacić a do plaży 100 metrów więc super lokalizacja i można z psem.

‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ