X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdiMagda wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Jestem tu nowa, w marcu w 6tc okazało się że moja ciąża obumarła, niestety powód nie jest znany chociaż ja mam swoje podejrzenia. W związku z przebytą zatorowością płucną lekarz zalecił badania w kierunku Trombofili ale nic nie wyszło, okazało się za to że jest mutacja W genie MTHFR natomiast genetyk stwierdził, że nie ma to żadnego wpływu na ciążę. Do Ginekologa idę dopiero początkiem sierpnia. Mam przepisany ACARD oraz Kwas Foliowy i wit B Compositum. Miałam już dwie @ i znowu zaczynamy starania. Mam nadzieję że tym razem wszystko będzie ok.

Witaj, MagdiMagda! Znajdziesz tu wsparcie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Witajcie Dziewczynki,
    23 dc - cień cienia (PinkTest Superczuły - jak mój mąż zobaczył II krechę to już coś:-))
    Miesiączka ma być 26.

Miesiączki ma nie być! Przez najbliższe 9 miesięcy ma nie lecieć żadna krew.
    Trzymam kciuki!

• Bianka4 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Bianka, chciał chciał włączyć po pozytywnym teście. 3 dni w tą czy w tą chyba nie robią różnicy co nie? może po prostu zaczekam do tego wtorku, zobaczę betę i wtedy włączę.
    Dobra decyzja nam włączyli chyba w 6-7 tyg .
    Daj znać po bhcg a My trzymamy kciuki ❤️

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Miesiączki ma nie być! Przez najbliższe 9 miesięcy ma nie lecieć żadna krew.
    Trzymam kciuki!
    Kochana Jesteś☺☺☺

Bianka4, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa cieszę się :) niech kreseczka nabiera kolorku!

U mnie nic nowego, śpię, jem i śpię. Zero energii i źle się czuję ale cieszę się zwłaszcza ze narazie brudzenia sie uspokoiły.

Mamy teraz do poniedziałku gości z Hiszpanii w ramach Śdm. Na szczęście specjalnie sie nie narobię bo maja bardzo napięty grafik i caly dzień sa poza domem.

Wielkimi krokami zbliża sie termin odstawienia mety wg zaleceń mego Endo ale ja mam obawy żeby to zrobić. Będę rozmawiala jeszcze z trzema ginami i być może diabetologiem na ten temat.

Ściskam Was wszystkie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 13:21

Magdzia88, Szczęśliwa Mamusia, Ikarzyca lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja w drodze na urlopik. Będę Was podczytywac w miarę możliwości. Czekam na same dobre newsy! U mnie jest nadzieja ze owu była choc ze cos wyjdzie sie nie nastawiam- teraz tylko luz i odpoczynek. Buziaki

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• pati87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdiMagda wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Jestem tu nowa, w marcu w 6tc okazało się że moja ciąża obumarła, niestety powód nie jest znany chociaż ja mam swoje podejrzenia. W związku z przebytą zatorowością płucną lekarz zalecił badania w kierunku Trombofili ale nic nie wyszło, okazało się za to że jest mutacja W genie MTHFR natomiast genetyk stwierdził, że nie ma to żadnego wpływu na ciążę. Do Ginekologa idę dopiero początkiem sierpnia. Mam przepisany ACARD oraz Kwas Foliowy i wit B Compositum. Miałam już dwie @ i znowu zaczynamy starania. Mam nadzieję że tym razem wszystko będzie ok.
    A robilas sobie homocysteine?JJesli tak Jaka mialas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 22:07

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• roma Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj MagdiMagda. Dziwi mnie, że Twój lekarz nie łączy poronienia z mutacją MTHFR. Ja od immunologa dostałam taki oto opis: U pacjentki stwierdzono mutację genu MTHFR A1298C, którego defekt może upośledzać przemiany kwasu foliowego, z kolei którego metabolity są niezbędne na początkowych etapach ciąży dla prawidłowych podziałów komórkowych.
    Dwóch genetyków z którymi rozmawiałam również nie zbagatelizowało problemu mimo że mam tą łagodniejszą wersję. Kwas foliowy i b12 bierzesz w wersjach metylowych? Jaką dokładnie mutację masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 10:35

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Magdi,ja tez mam mutacje i immunolog potwierdził ze winna poronienia jest mutacja.
    Mam nadzieje ze znajdziesz tutaj wsparcie i odpowiedzi na wiele pytan na które ciezko otrzymac odpowiedz w gabinecie

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa trzymam kciuki i ciche gratki &&

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Dziewczynki ja w drodze na urlopik. Będę Was podczytywac w miarę możliwości. Czekam na same dobre newsy! U mnie jest nadzieja ze owu była choc ze cos wyjdzie sie nie nastawiam- teraz tylko luz i odpoczynek. Buziaki
    Udanego urlopu,przywiez sie w dwupaku :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny martwię się... dzisiaj 24dc, testu nie powtarzałam. Ale mam brązowe plamienie, przy podcieraniu, na bieliźnie czysto. Do terminu miesiączki 2 dni. W poprzednich ciążach żadnych plamień. Co robić??? Co oznacza takie plamienie - zakładając ciążę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 15:09

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie plamienie w ciąży może oznaczać absolutnie wszystko. Może być dobrze i plamienie nic nie znaczy, mogą być nadzerki,polipy lub inne cuda, może być niedobór progesteronu, krwiak.
    Najlepiej będzie jak wybierzesz się do lekarza i sprawdzisz co się dzieje.

M@linka, Bianka4 lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa takie plamienie może oznaczać, ze zbliża sie @ lub nic może nie oznaczać bo na poczatku zdarzają sie plemienia, może tez oznaczać niedomogę lutealna lub ciążę biochemiczna lub w zwiastować poronienie - opcji jest kilka. Ja bym na Twoim miejscu brala dupka lub lutke bo na tym etapie nie mamy wpływu na zbyt wiele.

Bianka4 lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak M@linka ma racje,moze to byc wszystko,aplikuj dupka albo lutke tyle mozna zrobic.Wizyta u lekarza moze troszku by wyjasnila co nieco i beta.Trzymam kciuki oby nic groznego &&

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Haana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że poruszyliście temat homocysteiny. Sama niedawno ją badałam, czekam też na resztę wyników (białko c i s, antytrombina). Homocysteina mi wyszła 10,88 przy normie 4,44-13,56).

Niby w normie, ale w internecie można spotkać inne opinie. http://www.rentgen.pl/oglosz/oglosz/homocyst/hcyst001.htm

Może tutaj coś się u mnie dzieje i dlatego niepowodzenia.

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze niepokój.... no cóż, nie powinnam być zaskoczona... rano powtórzę test i włączę dupka. Dziękuję Dziewczyny

• Bianka4 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Zawsze niepokój.... no cóż, nie powinnam być zaskoczona... rano powtórzę test i włączę dupka. Dziękuję Dziewczyny
    Alisa tak jak piszą dziewczyny dużo leż i włącz luteinę lub dupka nic innego na tą chwilę . Na początku to się zdarza często jedyny plus że jak piszesz to brudy a nie świerza krew - będzie dobrze

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Fajnie, że poruszyliście temat homocysteiny. Sama niedawno ją badałam, czekam też na resztę wyników (białko c i s, antytrombina). Homocysteina mi wyszła 10,88 przy normie 4,44-13,56).

Niby w normie, ale w internecie można spotkać inne opinie. http://www.rentgen.pl/oglosz/oglosz/homocyst/hcyst001.htm

Może tutaj coś się u mnie dzieje i dlatego niepowodzenia.

Hanna,
    U mnie wyszło 9,37 przy normie do 12 i moja profesor uznała to za wynik na granicy, wysoki i zwróciła na to uwagę jako na coś niepokojącego. To samo powiedział jeszcze potem inny lekarz, więc kto wie...
    U mnie sprawa jest dość jasna, bo mam 2 mutacje MTHFR, ale generalnie może być tak jak z TSH. Że są ogólne normy i normy ciążowe / dla starających się. Na pewno warto się temu przyglądać.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Agxi Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa trzymam mocne kciuki za pozytywnie ka. W razie czego od razu wlaczylahym duphaston. Możesz mieć te plamienia z uwagi na przypadający termin okresu.
    Hana mi homocysteina wyszła na poziomie 1o i to mi dało do myślenia żeby zrobić badania na mutacje mthfr. No i wyszło. Do tego jeszcze mutacja w genie protrombiny.
    Anna a jakie masz te mutacje? I czy jesteś pod opieką prof Jerzak? Wybieram się do niej w pt pierwszy raz.

‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ