Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMagdiMagda wrote:Cześć dziewczyny.
Jestem tu nowa, w marcu w 6tc okazało się że moja ciąża obumarła, niestety powód nie jest znany chociaż ja mam swoje podejrzenia. W związku z przebytą zatorowością płucną lekarz zalecił badania w kierunku Trombofili ale nic nie wyszło, okazało się za to że jest mutacja W genie MTHFR natomiast genetyk stwierdził, że nie ma to żadnego wpływu na ciążę. Do Ginekologa idę dopiero początkiem sierpnia. Mam przepisany ACARD oraz Kwas Foliowy i wit B Compositum. Miałam już dwie @ i znowu zaczynamy starania. Mam nadzieję że tym razem wszystko będzie ok.
Witaj, MagdiMagda! Znajdziesz tu wsparcie. -
nick nieaktualny
-
Alisa wrote:Bianka, chciał chciał włączyć po pozytywnym teście. 3 dni w tą czy w tą chyba nie robią różnicy co nie? może po prostu zaczekam do tego wtorku, zobaczę betę i wtedy włączę.
Daj znać po bhcg a My trzymamy kciuki ❤️
2015 ( 12 tydz) ciąża martwa
2015 IVF
-
nick nieaktualny
-
Alisa cieszę się
niech kreseczka nabiera kolorku!
U mnie nic nowego, śpię, jem i śpię. Zero energii i źle się czuję ale cieszę się zwłaszcza ze narazie brudzenia sie uspokoiły.
Mamy teraz do poniedziałku gości z Hiszpanii w ramach Śdm. Na szczęście specjalnie sie nie narobię bo maja bardzo napięty grafik i caly dzień sa poza domem.
Wielkimi krokami zbliża sie termin odstawienia mety wg zaleceń mego Endo ale ja mam obawy żeby to zrobić. Będę rozmawiala jeszcze z trzema ginami i być może diabetologiem na ten temat.
Ściskam Was wszystkieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 13:21
Magdzia88, Szczęśliwa Mamusia, Ikarzyca lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki ja w drodze na urlopik. Będę Was podczytywac w miarę możliwości. Czekam na same dobre newsy! U mnie jest nadzieja ze owu była choc ze cos wyjdzie sie nie nastawiam- teraz tylko luz i odpoczynek. BuziakiSynuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
MagdiMagda wrote:Cześć dziewczyny.
Jestem tu nowa, w marcu w 6tc okazało się że moja ciąża obumarła, niestety powód nie jest znany chociaż ja mam swoje podejrzenia. W związku z przebytą zatorowością płucną lekarz zalecił badania w kierunku Trombofili ale nic nie wyszło, okazało się za to że jest mutacja W genie MTHFR natomiast genetyk stwierdził, że nie ma to żadnego wpływu na ciążę. Do Ginekologa idę dopiero początkiem sierpnia. Mam przepisany ACARD oraz Kwas Foliowy i wit B Compositum. Miałam już dwie @ i znowu zaczynamy starania. Mam nadzieję że tym razem wszystko będzie ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 22:07
-
Witaj MagdiMagda. Dziwi mnie, że Twój lekarz nie łączy poronienia z mutacją MTHFR. Ja od immunologa dostałam taki oto opis: U pacjentki stwierdzono mutację genu MTHFR A1298C, którego defekt może upośledzać przemiany kwasu foliowego, z kolei którego metabolity są niezbędne na początkowych etapach ciąży dla prawidłowych podziałów komórkowych.
Dwóch genetyków z którymi rozmawiałam również nie zbagatelizowało problemu mimo że mam tą łagodniejszą wersję. Kwas foliowy i b12 bierzesz w wersjach metylowych? Jaką dokładnie mutację masz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 10:35
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Asia87 wrote:Dziewczynki ja w drodze na urlopik. Będę Was podczytywac w miarę możliwości. Czekam na same dobre newsy! U mnie jest nadzieja ze owu była choc ze cos wyjdzie sie nie nastawiam- teraz tylko luz i odpoczynek. BuziakiAntoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualnyDziewczyny martwię się... dzisiaj 24dc, testu nie powtarzałam. Ale mam brązowe plamienie, przy podcieraniu, na bieliźnie czysto. Do terminu miesiączki 2 dni. W poprzednich ciążach żadnych plamień. Co robić??? Co oznacza takie plamienie - zakładając ciążę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 15:09
-
Takie plamienie w ciąży może oznaczać absolutnie wszystko. Może być dobrze i plamienie nic nie znaczy, mogą być nadzerki,polipy lub inne cuda, może być niedobór progesteronu, krwiak.
Najlepiej będzie jak wybierzesz się do lekarza i sprawdzisz co się dzieje.M@linka, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
Alisa takie plamienie może oznaczać, ze zbliża sie @ lub nic może nie oznaczać bo na poczatku zdarzają sie plemienia, może tez oznaczać niedomogę lutealna lub ciążę biochemiczna lub w zwiastować poronienie - opcji jest kilka. Ja bym na Twoim miejscu brala dupka lub lutke bo na tym etapie nie mamy wpływu na zbyt wiele.
Bianka4 lubi tę wiadomość
-
Fajnie, że poruszyliście temat homocysteiny. Sama niedawno ją badałam, czekam też na resztę wyników (białko c i s, antytrombina). Homocysteina mi wyszła 10,88 przy normie 4,44-13,56).
Niby w normie, ale w internecie można spotkać inne opinie. http://www.rentgen.pl/oglosz/oglosz/homocyst/hcyst001.htm
Może tutaj coś się u mnie dzieje i dlatego niepowodzenia.
-
nick nieaktualny
-
Alisa wrote:Zawsze niepokój.... no cóż, nie powinnam być zaskoczona... rano powtórzę test i włączę dupka. Dziękuję Dziewczyny
2015 ( 12 tydz) ciąża martwa
2015 IVF
-
Haana wrote:Fajnie, że poruszyliście temat homocysteiny. Sama niedawno ją badałam, czekam też na resztę wyników (białko c i s, antytrombina). Homocysteina mi wyszła 10,88 przy normie 4,44-13,56).
Niby w normie, ale w internecie można spotkać inne opinie. http://www.rentgen.pl/oglosz/oglosz/homocyst/hcyst001.htm
Może tutaj coś się u mnie dzieje i dlatego niepowodzenia.
Hanna,
U mnie wyszło 9,37 przy normie do 12 i moja profesor uznała to za wynik na granicy, wysoki i zwróciła na to uwagę jako na coś niepokojącego. To samo powiedział jeszcze potem inny lekarz, więc kto wie...
U mnie sprawa jest dość jasna, bo mam 2 mutacje MTHFR, ale generalnie może być tak jak z TSH. Że są ogólne normy i normy ciążowe / dla starających się. Na pewno warto się temu przyglądać. -
Alisa trzymam mocne kciuki za pozytywnie ka. W razie czego od razu wlaczylahym duphaston. Możesz mieć te plamienia z uwagi na przypadający termin okresu.
Hana mi homocysteina wyszła na poziomie 1o i to mi dało do myślenia żeby zrobić badania na mutacje mthfr. No i wyszło. Do tego jeszcze mutacja w genie protrombiny.
Anna a jakie masz te mutacje? I czy jesteś pod opieką prof Jerzak? Wybieram się do niej w pt pierwszy raz.