Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdiMagda wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Jestem tu nowa, w marcu w 6tc okazało się że moja ciąża obumarła, niestety powód nie jest znany chociaż ja mam swoje podejrzenia. W związku z przebytą zatorowością płucną lekarz zalecił badania w kierunku Trombofili ale nic nie wyszło, okazało się za to że jest mutacja W genie MTHFR natomiast genetyk stwierdził, że nie ma to żadnego wpływu na ciążę. Do Ginekologa idę dopiero początkiem sierpnia. Mam przepisany ACARD oraz Kwas Foliowy i wit B Compositum. Miałam już dwie @ i znowu zaczynamy starania. Mam nadzieję że tym razem wszystko będzie ok.

Witaj, MagdiMagda! Znajdziesz tu wsparcie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Witajcie Dziewczynki,
    23 dc - cień cienia (PinkTest Superczuły - jak mój mąż zobaczył II krechę to już coś:-))
    Miesiączka ma być 26.

Miesiączki ma nie być! Przez najbliższe 9 miesięcy ma nie lecieć żadna krew.
    Trzymam kciuki!

• Bianka4 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Bianka, chciał chciał włączyć po pozytywnym teście. 3 dni w tą czy w tą chyba nie robią różnicy co nie? może po prostu zaczekam do tego wtorku, zobaczę betę i wtedy włączę.
    Dobra decyzja nam włączyli chyba w 6-7 tyg .
    Daj znać po bhcg a My trzymamy kciuki ❤️

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Miesiączki ma nie być! Przez najbliższe 9 miesięcy ma nie lecieć żadna krew.
    Trzymam kciuki!
    Kochana Jesteś☺☺☺

Bianka4, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa cieszę się :) niech kreseczka nabiera kolorku!

U mnie nic nowego, śpię, jem i śpię. Zero energii i źle się czuję ale cieszę się zwłaszcza ze narazie brudzenia sie uspokoiły.

Mamy teraz do poniedziałku gości z Hiszpanii w ramach Śdm. Na szczęście specjalnie sie nie narobię bo maja bardzo napięty grafik i caly dzień sa poza domem.

Wielkimi krokami zbliża sie termin odstawienia mety wg zaleceń mego Endo ale ja mam obawy żeby to zrobić. Będę rozmawiala jeszcze z trzema ginami i być może diabetologiem na ten temat.

Ściskam Was wszystkie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 13:21

Magdzia88, nick nieaktualny, Ikarzyca lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja w drodze na urlopik. Będę Was podczytywac w miarę możliwości. Czekam na same dobre newsy! U mnie jest nadzieja ze owu była choc ze cos wyjdzie sie nie nastawiam- teraz tylko luz i odpoczynek. Buziaki

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• pati87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdiMagda wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Jestem tu nowa, w marcu w 6tc okazało się że moja ciąża obumarła, niestety powód nie jest znany chociaż ja mam swoje podejrzenia. W związku z przebytą zatorowością płucną lekarz zalecił badania w kierunku Trombofili ale nic nie wyszło, okazało się za to że jest mutacja W genie MTHFR natomiast genetyk stwierdził, że nie ma to żadnego wpływu na ciążę. Do Ginekologa idę dopiero początkiem sierpnia. Mam przepisany ACARD oraz Kwas Foliowy i wit B Compositum. Miałam już dwie @ i znowu zaczynamy starania. Mam nadzieję że tym razem wszystko będzie ok.
    A robilas sobie homocysteine?JJesli tak Jaka mialas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 22:07

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• roma Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj MagdiMagda. Dziwi mnie, że Twój lekarz nie łączy poronienia z mutacją MTHFR. Ja od immunologa dostałam taki oto opis: U pacjentki stwierdzono mutację genu MTHFR A1298C, którego defekt może upośledzać przemiany kwasu foliowego, z kolei którego metabolity są niezbędne na początkowych etapach ciąży dla prawidłowych podziałów komórkowych.
    Dwóch genetyków z którymi rozmawiałam również nie zbagatelizowało problemu mimo że mam tą łagodniejszą wersję. Kwas foliowy i b12 bierzesz w wersjach metylowych? Jaką dokładnie mutację masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 10:35

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Magdi,ja tez mam mutacje i immunolog potwierdził ze winna poronienia jest mutacja.
    Mam nadzieje ze znajdziesz tutaj wsparcie i odpowiedzi na wiele pytan na które ciezko otrzymac odpowiedz w gabinecie

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa trzymam kciuki i ciche gratki &&

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Dziewczynki ja w drodze na urlopik. Będę Was podczytywac w miarę możliwości. Czekam na same dobre newsy! U mnie jest nadzieja ze owu była choc ze cos wyjdzie sie nie nastawiam- teraz tylko luz i odpoczynek. Buziaki
    Udanego urlopu,przywiez sie w dwupaku :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny martwię się... dzisiaj 24dc, testu nie powtarzałam. Ale mam brązowe plamienie, przy podcieraniu, na bieliźnie czysto. Do terminu miesiączki 2 dni. W poprzednich ciążach żadnych plamień. Co robić??? Co oznacza takie plamienie - zakładając ciążę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 15:09

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie plamienie w ciąży może oznaczać absolutnie wszystko. Może być dobrze i plamienie nic nie znaczy, mogą być nadzerki,polipy lub inne cuda, może być niedobór progesteronu, krwiak.
    Najlepiej będzie jak wybierzesz się do lekarza i sprawdzisz co się dzieje.

M@linka, Bianka4 lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa takie plamienie może oznaczać, ze zbliża sie @ lub nic może nie oznaczać bo na poczatku zdarzają sie plemienia, może tez oznaczać niedomogę lutealna lub ciążę biochemiczna lub w zwiastować poronienie - opcji jest kilka. Ja bym na Twoim miejscu brala dupka lub lutke bo na tym etapie nie mamy wpływu na zbyt wiele.

Bianka4 lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak M@linka ma racje,moze to byc wszystko,aplikuj dupka albo lutke tyle mozna zrobic.Wizyta u lekarza moze troszku by wyjasnila co nieco i beta.Trzymam kciuki oby nic groznego &&

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Haana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że poruszyliście temat homocysteiny. Sama niedawno ją badałam, czekam też na resztę wyników (białko c i s, antytrombina). Homocysteina mi wyszła 10,88 przy normie 4,44-13,56).

Niby w normie, ale w internecie można spotkać inne opinie. http://www.rentgen.pl/oglosz/oglosz/homocyst/hcyst001.htm

Może tutaj coś się u mnie dzieje i dlatego niepowodzenia.

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze niepokój.... no cóż, nie powinnam być zaskoczona... rano powtórzę test i włączę dupka. Dziękuję Dziewczyny

• Bianka4 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Zawsze niepokój.... no cóż, nie powinnam być zaskoczona... rano powtórzę test i włączę dupka. Dziękuję Dziewczyny
    Alisa tak jak piszą dziewczyny dużo leż i włącz luteinę lub dupka nic innego na tą chwilę . Na początku to się zdarza często jedyny plus że jak piszesz to brudy a nie świerza krew - będzie dobrze

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Fajnie, że poruszyliście temat homocysteiny. Sama niedawno ją badałam, czekam też na resztę wyników (białko c i s, antytrombina). Homocysteina mi wyszła 10,88 przy normie 4,44-13,56).

Niby w normie, ale w internecie można spotkać inne opinie. http://www.rentgen.pl/oglosz/oglosz/homocyst/hcyst001.htm

Może tutaj coś się u mnie dzieje i dlatego niepowodzenia.

Hanna,
    U mnie wyszło 9,37 przy normie do 12 i moja profesor uznała to za wynik na granicy, wysoki i zwróciła na to uwagę jako na coś niepokojącego. To samo powiedział jeszcze potem inny lekarz, więc kto wie...
    U mnie sprawa jest dość jasna, bo mam 2 mutacje MTHFR, ale generalnie może być tak jak z TSH. Że są ogólne normy i normy ciążowe / dla starających się. Na pewno warto się temu przyglądać.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Agxi Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa trzymam mocne kciuki za pozytywnie ka. W razie czego od razu wlaczylahym duphaston. Możesz mieć te plamienia z uwagi na przypadający termin okresu.
    Hana mi homocysteina wyszła na poziomie 1o i to mi dało do myślenia żeby zrobić badania na mutacje mthfr. No i wyszło. Do tego jeszcze mutacja w genie protrombiny.
    Anna a jakie masz te mutacje? I czy jesteś pod opieką prof Jerzak? Wybieram się do niej w pt pierwszy raz.

‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ