Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Te wyniki homocysteiny z labo sa w normie jesli nie staramy sie o dziecko.
Jesli sie staramy to homocysteina powinna byc ponizej 9. A niektórzy twierdza ze nawet ponizej 8.
Wasi lekarze tez tak mowia? -
Ja miesiac po terminacji ciazy mialam homocysteine okolo 12.4
Stosowalam suplementacje ze wzg na mthfr miesiac temu mierzylam homocysteine I mam 7.30
Niestety u mnie mthfr mimo heterozygoty daje o sobie znac. Mam 10 letnia corke po powaznej operacji serca i synka aniołka wady cewy nerwowej.
Moze zbyt wysoka homocysteina spowodowala te wady ? Ale tego nie wiem.
Właśnie rozpoczelam 14lipca 1 cykl staran. -
Witajcie
Nie było mnie bo synek rozchorował się na anginę i musiałam poświęcić mu dużo czasu. już jest bardzo dobrze więc dziś mąż zabrał mnie na wycieczkę swoim motorem spędziliśmy cały dzień sami tuliłam go mocno
Okres się kończy czas zacząć działać oby to już był ten cyklMagdzia88 lubi tę wiadomość
23.03.2010 Synuś Mój Skarb
31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
-
nick nieaktualnyHaana wrote:Fajnie, że poruszyliście temat homocysteiny. Sama niedawno ją badałam, czekam też na resztę wyników (białko c i s, antytrombina). Homocysteina mi wyszła 10,88 przy normie 4,44-13,56).
Niby w normie, ale w internecie można spotkać inne opinie. http://www.rentgen.pl/oglosz/oglosz/homocyst/hcyst001.htm
Może tutaj coś się u mnie dzieje i dlatego niepowodzenia. -
nick nieaktualnyDzień dobry ☺Test dzisiejszy z rana: cień cienia. No nie rozumiem. .. co prawda inny test dzisiaj wykorzystałam ( Bobo test, tamten co pokazał cień cienia był Pink Super Czuły).Ja sobie jeszcze tak pomyślałam że może to wczorajsze plamienie było plamieniem implantacyjnym? ? Wieczorem było juź czysto, wzięłam dupka. Dzisiaj czysto - nie wiem o co kaman...
W każdym razie na miesiączkę żadnych objawów, bóli..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 07:54
-
Dzień dobry. Melduje sie z @. Ciągle pobolewa mnie podbrzusze, ale@ jest i moge od tego miesiąca zacząć starania.
Alisa trzymam mocno kciuki, oby sie udało.
Witaj Magda.
Zmykam do pracyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 07:53
31.05.24- II 1-2 tc
07.06.23- II 2-3 tc
👩⚕️18.06.24 ❤️ 6+0 0,34cm 🍀
👩⚕️02.07.24 8+3 1,83 cm 🍀
🧬 I - 02.08.24 12+6 7,41 cm 🍀
🧬II - 04.10.24- 21+6 500g zdrowego synusia
20.11.24 28+ 4 - 40cm 1200g 🧸
04.12.24 30+4 - 42cm 1720g 🧸
18.12.24 32+4 - 1950g 🧸
08.01.25. 35+4 - 47cm 2700 g 🧸
23.01.25. 37+5 - 49cm 2800g 🧸
06.02.25. 39+ 5 - 56cm 3500g 🧸
TP 08.02.25 💙
SN 11.02.25 40+3, 00:55 55cm 3990g🧸
-
Alisa zrób rano bete i idź wieczorem do lekarza potem cały urlop się Będziesz zastanawiać co i jak a tak moze coś więcej się dowiesz i wypoczniesz jak należy. A jakby się okazało że jest jednak coraz Mocniejszy cień to ja chętnie przyjmę @
-
Magdzi rada: kupujcie namioty, moja rada: niech w Was mewa celuje kupa:)
a tak na powaznie... to nawet nie wiem, czy cokolwiek ujrzycie. Na zywo kreska jest widoczna, ALE nie moze byc rozowo. Plamienia, brak typowych objawow ciazowych itd. Nie pojade na IP, nie zrobie badania bety... jak nie zaczne krwawic mocno, to pojde za ok 1,5 tyg na badanie krwi w Pl.
I tak zdazylam kilka razy plakac, wiec naprawde sama juz nie wiem, ktory stan bycia wole: z testem pozytywnym czy negatywnym...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 08:16
Szczęśliwa Mamusia, Bianka4, Maredd, M@linka, Coconue, Elmo13, Evita, Nadzieja1988!, sylvuś lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
nick nieaktualnyNiebieskaa wrote:Magdzi rada: kupujcie namioty, moja rada: niech w Was mewa celuje kupa:)
a tak na powaznie... to nawet nie wiem, czy cokolwiek ujrzycie. Na zywo kreska jest widoczna, ALE nie moze byc rozowo. Plamienia, brak typowych objawow ciazowych itd. Nie pojade na IP, nie zrobie badania bety... jak nie zaczne krwawic mocno, to pojde za ok 1,5 tyg na badanie krwi w Pl.
I tak zdazylam kilka razy plakac, wiec naprawde sama juz nie wiem, ktory stan bycia wole: z testem pozytywnym czy negatywnym...Ikarzyca, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIkarzyca wrote:Alisa zrób rano bete i idź wieczorem do lekarza potem cały urlop się Będziesz zastanawiać co i jak a tak moze coś więcej się dowiesz i wypoczniesz jak należy. A jakby się okazało że jest jednak coraz Mocniejszy cień to ja chętnie przyjmę @
-
Alisa wrote:Dzień dobry ☺Test dzisiejszy z rana: cień cienia. No nie rozumiem. .. co prawda inny test dzisiaj wykorzystałam ( Bobo test, tamten co pokazał cień cienia był Pink Super Czuły).Ja sobie jeszcze tak pomyślałam że może to wczorajsze plamienie było plamieniem implantacyjnym? ? Wieczorem było juź czysto, wzięłam dupka. Dzisiaj czysto - nie wiem o co kaman...
W każdym razie na miesiączkę żadnych objawów, bóli..Antoś IVF,Julisia natural
-
Alisa wrote:Dzień dobry ☺Test dzisiejszy z rana: cień cienia. No nie rozumiem. .. co prawda inny test dzisiaj wykorzystałam ( Bobo test, tamten co pokazał cień cienia był Pink Super Czuły).Ja sobie jeszcze tak pomyślałam że może to wczorajsze plamienie było plamieniem implantacyjnym? ? Wieczorem było juź czysto, wzięłam dupka. Dzisiaj czysto - nie wiem o co kaman...
W każdym razie na miesiączkę żadnych objawów, bóli..
Alisa,
Ja dokładnie o tym pomyślałam (że to implantacyjne), jak napisałaś o plamieniu.
Trzymam kciuki, żeby to było to i żeby w ogóle było dobrze. -
Niebieskaa wrote:Magdzi rada: kupujcie namioty, moja rada: niech w Was mewa celuje kupa:)
Niebieskaa,
O rany...
Oczywiście, że widzę drugą kreskę!
Rozumiem Twoje uczucia. Naprawdę. Więc wywalaj tu na forum wszystkie obawy, jakie masz. Ale nie można też zapominać... że jednak jest to pozytywny test ciążowyNiebieskaa, Ikarzyca, M@linka lubią tę wiadomość
-
tak, to jest jasna kreska, ale radosci nie mam zadnej.
Mialam zrobic jak najszybciej badanie progesteronu, bete i wit. D, ale nie bedzie to mozliwe w tym chorym kraju, w ktorym mieszkam. Musze czekac na podroz do Polski.
Dr Jerzak chciala ode mnie wartosc progesteronu, zeby ustalic ewentualnie dawke lekow... i teraz moje pytanie dziewczyny: czy moge brac duphaston 2 razy po 1 nie robiac tego badania??? boje sie,ze dr Jerzak bedzie zla, ze tak zrobilam. Czy mi to nie zaszkodzi? jak myslicie?
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Niebieskaa,
Nie mam pojęcia, co Ci doradzić. Wiele razy dziewczyny na forum pisały, że nie ma sensu brać Duphastonu bez znajomości swojego poziomu progesteronu. Z drugiej strony, mi zawsze lekarze przepisywali Dupka tak na wszelki wypadek, od samego początku... Hmm...
A może mogłabyś skonsultować to z profesor przez telefon?
Wiem, jaka ona jest. Wiem, czym może skutkować to pytanie. Ale może jak jej "wypłaczesz" problem przez telefon, to jednak zaproponuje coś zastępczego na tę sytuację. -
Agxi wrote:Anna a jakie masz te mutacje? I czy jesteś pod opieką prof Jerzak? Wybieram się do niej w pt pierwszy raz.
Agxi
Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, bo przypominam sobie, że już kiedyś wcześniej o to pytałaś.
U mnie wszystko jest tak, jak opisane na pierwszej stronie, w otwierającym wątku Blondyny.
Mam: mutację MTHFR C677T homozygota TT i mutację MTHFR A1298C homozygota AA.
Jestem pod opieką pani profesor. To znaczy byłam u niej dwa razy, bo następnym razem mam się już zgłosić w ciąży. Ale oprócz tego mam właściwie jeszcze jednego lekarza, któremu ufam najbardziej i który pomagał mi w okresie leczenia niepłodności. Z nim jeszcze "weryfikuję" zalecenia prof. J. Na razie z wszystkim się zgodziłWięc chyba ta ścieżka postępowania jest ok.
Nie wiem ile badań już masz zrobiony, ale na pewno profesor zleci Ci do zrobienia wszystko to, co i my przeszłyśmy. -
Elaria wrote:A czy przy badaniu homocysteiny badałaś też cholesterol i trójglicerydy?
Homocysteina wchodzi w pakiet badań na trombofilię, dlatego ją zbadałam.
Póki co czekam na wyniki badań, muszę mieć wszystkie i w końcu wybrać się do jakiegoś dobrego ginekologa. -
Cześć Kochane:)
Witam się po urlopie:) Wypoczęłam 2 tygodnie w górach, zlazłam z mężem ze 100km po szlakach i naprawdę wypoczęłam i psychicznie i fizycznie. Niestety końcówka była nieco smutniejsza. Bo miałam dostać okres 2 dni przed końcem wyjazdu. Przez cały tydzień nie miałam żadnych tradycyjnych u mnie od poronienia plamień i pojawił się w dniu spodziewanej@ brązowa wydzielina o konsystencji budyniu, nie miałam żadnych bóli na @, no nic kompletnie. Mówię sobie - ciąża! Przy poprzedniej było identycznie. Na drugi dzień okres też się nie pojawił, więc w dniu wyjazdu zrobiłam test, no i się bardzo rozczarowaliśmy 1 kreska i koniec marzeń. A już głupia w nocy snułam plany, co komu powiem, kiedy do lekarza itd...człowiek to jednak ma w tej głowie niepoukładane;/ Narobi sobie nadziei, a potem cierpi. Jak tylko wróciliśmy do domu to bach, okres. Tak, więc witam się z Wami już na końcówce okresu;)
Niebieska o maaatko, ja też widzę drugą kreskę! jak fantastycznie, że ktoś wreszcie przerwał tę passę niezachodzenia:) Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze. Z dupkiem nie doradzę, bo nie mam żadnego doświadczenia.
annak a jak u Ciebie? co słychać?
W ogóle czy w czasie mojej nieobecności, któraś zobaczyła 2 kreski?Chyba nie zdołam nadrobić 2tygodniowych zaległości:)
Trochę mnie przeraziłyście tą homocysteiną, ja też ostatnio ją robiłam i wyszło mi 12,4 , a norma jest 4- 14 i myślałam, że wszystko u mnie ok, a tu mówicie, że powinno być poniżej 8.Niebieskaa lubi tę wiadomość