Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja juz jestem w 10 tyg a mój konował ani razu mi nie powiedział ile wynosi tętno. Tylko na moje pytanie czy serduszko dobrze bije - mówił,ze tak.
Teraz go przycisnę i zapytam o konkretną wartość bo jak widziałam te migoczaca plamke to mi zdawalo sie ze miga za wolno w porównaniu do majowej ciąży.
Nadzieja1988! lubi tę wiadomość
-
Magdzia, mam nadzieję że będzie dobrze. Rozsądek podpowiada, że trzeba czekać aż wszystko się wyjaśni, ale ja jak byłam w podobnej sytuacji i usłyszałam że tętno za niskie i nie równe to latałam jak poparzona po lekarzach żeby poznać opinię innych. Nie wyszło mi to na dobre, tylko jeszcze bardziej się męczyłam. Współczuję Ci kochana tej niepewności, ale musisz mocno wierzyć w swoje maleństwo, że jest silne i zostanie z Tobą. Trzymajcie się, mocno Wam kibicuję.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
M@linka - spokojnie, zapytaj ale nie szacuj od razu - każdy lekarz Ci powie że miał milion przypadków gdzie serduszko biło wolniej a teraz bije sobie szybko na widok czekolady siedząc obok mamy na krześle
Magdzia - może wolno ale wciąż bije.
To jest echo - szacunkowe wartości - czasem może zamylać albo akurat działać słabiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 21:06
M@linka lubi tę wiadomość
-
Niebieska gratuluję i trzymam.kciuki za powodzenie:) i czekamy na dalsze dobre wieści
Alisa tonie również gratuluję no i niech już jutro się wszystko ładnie potwierdzi
Szczęśliwa mamusia czekamy na wieści od ciebie jutro....
A ja dziś 29 dc i tak jakby owu właśnie miała być ale czy będzie zobaczymy trochę późno ale. Przy moich cyklach ostatnio to normalne zobaczymy co będzieNiebieskaa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
Aniołek (8t) marzec 2016
-
Magdzia na tym.etapie i tak niewiele da się zrobić ale musisz wierzyć że będzie dobrze wspieram.cie bardzo. A może poprostu inny sprzęt i jakoś tak.wyszlo nie martw się za bardzo choć wiem.ze to niemożliwe... Albo dla pewności jak możesz to idź jeszcze raz do.tego lekarza co poprzedni i skonsultuj to...Aniołek (8t) marzec 2016
-
Magdzia, wyszperałam coś takiego :
Serduszko dziecka rozpoczyna swoją pracę z częstotliwością podobną do tętna matki czyli ok. 80-85 uderzeń na minutę. Poczynając od 6 tygodnia ciąży tętno dziecka będzie się zwiększać średnio o 3,3 uderzenia dziennie przez kolejny miesiąc.
Poniżej prezentujemy przybliżone tętno w kolejnych tygodniach, zakładając tętno początkowe na poziomie 80 uderzeń na minutę:
- Tydzień 5 rozpoczyna się na poziomie 80 a kończy na 103
- Tydzień 6 rozpoczyna się na poziomie 103 a kończy na 126
- Tydzień 7 rozpoczyna się na poziomie 126 a kończy na 149
- Tydzień 8 rozpoczyna się na poziomie 149 a kończy na 172
W 9 tygodniu tętno przeciętnie oscyluje w granicach 155 do 195 uderzeń na minutę.
Tętno dziecka będzie się teraz stopniowo zmniejszać do osiągnięcia stabilnego poziomu pomiędzy 120 a 160 uderzeń na minutę w 12 tygodniu.
Pomiędzy jednym a drugim badaniem minęło 5 dni? Jeśli tak, to przez ten czas powinno wzrosnąć ok 3.3 x 5 czyli 16.5 a to oznacza że urosło książkowo. Co do granicznych wartości to zawsze trzeba brać poprawkę na błąd pomiarowy sprzętu, na błąd oceny wieku ciąży oraz moment w którym serduszko ruszyło. Wiadomo że nie jest tak że serduszko rusza u każdej kobiety dokładnie w tym samym dniu ciąży. U jednej ruszy wcześniej więc szybciej osiągnie większe wartości a drugiej później. Myślę że najważniejszy jest wzrost który wygląda na prawidłowy. Jeśli nie chcesz się zamartwiać to może podejdź za kilka dni na usg i sprawdź czy wzrasta prawidłowo?Magdzia88, M@linka, Elmo13, Bianka4, Evita lubią tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Kochana, oni nie wiedzą, że dla nas, kobiet które mają za sobą prawdziwe boje o dziecko, każde ich słowo jest na wagę złota. Chłoniemy jak gąbka to co mówią a potem analizujemy, roztrząsamy, interpretujemy na różne sposoby. Czasem jeden z drugim coś chlapnie i nie wie nawet jaką dawkę stresu nam funduje. Ciąża to nie matematyka, nie wszystko musi być jak w zegarku. Wszystkie wiemy w jak różnym czasie potrafi wykształcić się zarodek. Czasem już jest podejrzenie pustego jaka a tu tydzień później dzidzia się pokazuje. Jeśli kilka dni później ruszy serduszko to przecież nie będzie biło od razu ponad 100 tylko zacznie wolniej i będzie przyspieszać. Jestem dobrej myśli i Ty też zrób prezent swojemu maleństwo i nie funduj Mu niepotrzebnego stresu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 22:51
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Ja ostatnio dużo jem i nie trzymam od tyg diety (jem troche duzo cukrów prostych)
Jem bo tylko jak jem i przełykam to mnie nie muli a tak to czuje sie jakbym miała niekończącą sie niestrawność, ciągle odbija mi sie i w ogóle. Woda gazowana przestala mi smakować, jeszcze niegazowana jakos wejdzie i ewentualnie herbata a tak to nic nie wchodzi do picia. Ciągle czuje ze cos bym zjadła choc czuje sie pelna i nie wiem co bym zjadla-smaki wachaja sie od kwaśnych do slodkich niestety. Czuje dosłownie ze "puchne" i dużo leze bo mi słabo i zle tylko do lodówki latam. Orzechy nie pomagają. Narazie jestem 0,5-1kg na plusie. Jutro odbieram wyniki glukozy na czczo..a oprócz leżenia sporo śpię. Mąż się cieszy, ze hodowla trwaja tez nie narzekam na objawy bo mnie uspokaja fakt ze jakies sa lecz wiecie martwię sie tym swoim rozregulowanym jedzeniem i podjadaniem. Brzuch mam wydęty (gastronomicznie), czuje sie niekomfortowo
cóż sama chciałam takie uroki ciąży...
-
No właśnie Twój gin powiedzial 100 ale zapomniał dodac ze sie rozkręca żebyś sie nie martwiła.
Na kolacje zjadłam pomidory marynowane, batonika czekoladowego, kanapki z żółtym serem i wędlina oraz jogurt jagodowy, a teraz znów mam ochotę na pomidorki wiec idę juz spać nim zawendruje ponownie do lodówki. Mowie wam mój jadlospis od tyg jest tragiczny. Malo pije bo od picia mnie odrzucilo wiec tabletki popijam mala ilością wody lub herbaty ktora tez mi brzydkie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 23:07
-
Malinka, niech Wam na zdrówko pójdzie
M@linka lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
M@linka twój jadlospis sprawił ze sie usmiecham,poprostu teraz wiem zes w ciàzy
U mnie po krótce,jest jajo i ovu 24 do 48 godz.powinna byc.Tak ze ten..kciuki trzymac za ovulke i zeby jakis dzielny zolnierzyk zdołał zapylic.To tyle,idem spac bo mialam dzis trudny stresowy dzien w pracy.Dobrej nocy..
Blondyna czeksmy na twojà Nadie,szczesliwego rozwiàzania.
A reszta ciezarówek?Jak tsm?A nasze mamusie....i Jaq cos ucichłaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 23:36
Elmo13, blondyna5555 lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
A to mój idealny pierwszy w zyciu test ovu
Wymarzone dwie krechy,szkoda ze nie ciàzowy...ale dobre i to na poczàtek
Bianka4, M@linka, Alisa, Ikarzyca, Niebieskaa, Szczęśliwa Mamusia, Elmo13, Magdzia88, Evita, Maredd, blondyna5555, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualny