X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Ja ze swojej strony naprawde polecam cos na ukojenie nerwow i nie mam tu na mysli dobrego drinka:)

Naprawde czuje poprawe od kiedy zaczelam brac kropelki ziolowe. Najpierw jakas mieszanka kropli dr Bacha, a potem inne trzy cuda (po 70 zl za buteleczke:/) Na szczescie nie musze tego odstawiac.

Jestem dosc sceptyczna do takich specyfikow, ale naprawde jestem wewnetrznie spokojniejsza.
    Dasz mi nazwę tych kropli? Łykne od razu 3 flaszki - może wtedy zluzuje☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 14:59

• annak Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    A słuchajcie co z Jacqueline? Wszystko u niej dobrze?

Skrzacik,
    Nie wiem, czy czytałaś posty z czasu swojego urlopu.
    Ale u Jacqueline... niestety :-(
    [*]

Swoją drogą:
    Jacq, dawno się nie odzywałaś. Co u Ciebie?

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i królestwo za wieści od Bomblicy!
    Czy ktokolwiek coś wie...?

Blondyna,
    A jak u Ciebie? Może wydarzyło się coś o czym nie wiemy? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 15:14

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa! hahaha, moglam tak zrobic:P trzy buteleczki i efekt murowany...

To sa krople od tej ginekolog z Indii co laczy medycyne konwencjonalna z metodami mniej konwencjonalnymi. Nigdzie w aptece chyba nie mozna tego dostac. Tutaj kupilam: http://od-natury.pl/
    Krople nazywaja sie: streson, cranium i mind gren.

Nic szczegolnego nie zmienilam w swojej diecie, oprocz wyeliminowania mleka, zminimalizowania miesa i innego nabialu w diecie. Czesto jem ryby (szczegolnie jak teraz sezon grillowy to rybka czesto laduje na grillu), produkty pelnoziarniste, orzechy, ziarna, warzywa, owoce, rozne dziwne koktajle ktore nie zawsze smakuja dobrze jak np. mieszanka owocow z burakiem i jarmuzem, ale... dolozylam tez codziennie mieszanke od tej ginekolog : zalewam dzien wczesniej po lyzce ostropestu, wiesiolka, lnu i pylku kwiatowego i ...np. paznokcie rosna jak szalone:D watpie ze to dieta...stawiam na ten pylek kwiatowy heheh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 15:17

Alisa lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Alisa! hahaha, moglam tak zrobic:P trzy buteleczki i efekt murowany...

To sa krople od tej ginekolog z Indii co laczy medycyne konwencjonalna z metodami mniej konwencjonalnymi. Nigdzie w aptece chyba nie mozna tego dostac. Tutaj kupilam: http://od-natury.pl/
    Krople nazywaja sie: streson, cranium i .
    Rozumiem ze można je brać w trakcie starań i ciąży tak? Powiedz mi Twój test - który dc i po owulce?

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak o niee....jezu...naprawdę? już wszystko miało się ku dobremu, jakie to wszystko jest beznadziejne :( Jacqueline mocno się ściskam i strasznie mi przykro. Tak nie powinno być. Nigdy. U nikogo.

dziewczyny a Martynka już urodziła ? mam nadzieję, że wszystko u niej ok?

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Martynka urodziła.
    Nie obyło się bez przygód... (delikatnie mówiąc) i to zarówno przy porodzie, jak i później... ale już jest dobrze. Wszystko opisała w pamiętniku.

* * *
    Jacqueline na pewno sama więcej napisze o tym, co teraz u niej słychać, ale generalnie jest bardzo (!) dzielna. Taki mój wniosek. Podziwiałyśmy ją w tych trudnych chwilach. I w szpitalu, i przed, i po.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Evita Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa,Niebieska gratulacje :-) :-) :-)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    No i królestwo za wieści od Bomblicy!
    Czy ktokolwiek coś wie...?

Blondyna,
    A jak u Ciebie? Może wydarzyło się coś o czym nie wiemy? ;-)

Chciałabym :-/ u mnie cisza, ostatnio byłam u ginekologa w środę i szyjki juz nie mam, a rozwarcie mam na 1cm, ale póki nie mam skurczy nie zapowiada się na poród :-/
    Malutka waży juz 3400, odczuwam jej wagę, bóle pleców są okropne, źle się czuje cały czas i mam już dosyć. A bóle krzyżowe masakra :-/
    Ciężkie te ostatnie dni, do terminu porodu powiedzmy 10 dni ale niewiadomo kiedy się rozwinie. Za tydzien w środę mam wizytę u ginekologa, prawdopodobnie już ostatnią, o ile dotrwam do niej.
    Dosłownie wszystko mnie boli, czuje się jak emerytka i tak chodzę, na nic nie mam siły :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 17:41

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka4 wrote:
    Alisa spokojnie słońce mi gdy bhcg była ok 800 testy rożne wychodziły bobotest też wychodził blady w porównaniu do innych firm najciemniejszy był ten pepino z Kauflandu
    mi bobo test płytkowy pokazal 2jasna kreskę przy becie 34

Coconue lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miala moze ktoras z was oznaczana prolaktyne po metoklopramidzie? Jak mialyscie to zlecane? Po jakich czasach robiono badanie? Ile metoklopramidu lykalyscie?
    Ja dostalam dziwnie skierowanie 2h po 2 tabletkach... z tego co wiem inaczej powinnam miec to wykonane.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • reni86 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam robiona najpierw bez leku i po godzinie po 1 tabletce (chyba 10mg) a od innego lekarza dostałam skierowanie na 3 razy: na czczo, po godz po tabletce i po 2 godz- tak jak obciążenie glukoza

Amelka[*] - 17.03.13 (10tc)
    Franio[*]- 16.06.14 (9tc)
    Karolek[*]- 13.12.14 (10tc)

niedoczynność tarczycy, NK, MTHRF C667T homozygota - metylofolin 0,8mg, B6, B12, D3, eutyrox, acard,...
  • Haana Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa, spoko. :) A Wy nie robiliście kariotypu?
    Ogólnie mam znów stresa. Wiem, że istnieje takie ryzyko nie uzyskania wyniku badania ze względu nie wystarczającej liczby bądź jakości komórek do analizy. Ale znów czekać trzeba, ech. Oby to była teraz tylko formalność.

Na początku sierpnia idę na badanie w kierunku MTHFR, V Leiden, gen protrombiny, dodatkowo PAI-1 czy VR2. To są czynniki związane m.in z trombofilią wrodzoną. Zapłacę ok. 380 zł, pobiorą mi w punkcie wymaz z policzka.

Ach, działam :D

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam wizyte...5 dni temu serduszko bilo +/- 80 .. 5tydzien 5 dzien wedlug usg. A z om 5 tydzien i 7.. Dzis nie znam wymiarow itd. Mam karte ciazy. Wedlug om 6 tydzien 4 dzien... Wedlyg usg nie wiem powiedzial tylko ze bije ok +/- 100 i ze cos za malo......

Nic wiecej nie powiedzial...
    Ze za malo......
    Boje sie.. Groszku rosnij !!!! 4 go wizyta.... Ale nie wiem czy wytrzymam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 20:13

Ikarzyca lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Rozumiem ze można je brać w trakcie starań i ciąży tak? Powiedz mi Twój test - który dc i po owulce?

tak, mozna bracw trakcie staran i w czasie ciazy, taka informacje dostalam od lekarki. Oj..u mnie to dziwnie bardzo..dzien cyklu to jest 32 albo 33. Cykle mam zazwyczaj 31dniowe, tylko teraz prawie na pewno przesunela mi sie owulacja. Nic w tym cyklu nie rozumialam z moim obserwacji z testem owu. Np. w 16 czy 18 dniu cyklu druga kreska byla prawie taka sama jak kontrolna, ale brak sluzu i inny objawow dni plodnych. I nagle zrobilam z ciekawosci test w 21 dniu cyklu a tam mega gruba i wyrazna kreska, sluz plodny itd., wiec na moje oko ta owulacja byla jednak pozniej...ale to tylko domniemania laika:)

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Magdzia kliknelam przez przypadek. Przepraszam. Czy lekarz nie mówił nic więcej? Jakoś tłumaczył albo zlecił jakieś badanie?

Doczytałam że nie. Nie będę Cię pocieszać, sama zobaczysz co będzie na wizycie. Ja będę trzymać kciuki żeby jednak Groszek był silny :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 20:19

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie mowil nic nie tlumaczyl..kazal brac to co biote.. Duphaston magnez euthyrox folik witamine d i tyle....
    Pytalam czy jest ok jak na ten czas... Powiedzial ze za malo ze powinno byc ponad 100...
    Tydzien temu bylam u innego bylo ok 80... I mowil ze ok...ale no minelo 5 dni... Ja nie wien ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 20:20

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Alisa, spoko. :) A Wy nie robiliście kariotypu:D
    Haaniu, robiliśmy naście lat temu, niedługo po urodzeniu się córki z wadami. Ja i mąż - kariotyp prawidłowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Nic nie mowil nic nie tlumaczyl..kazal brac to co biote.. Duphaston magnez euthyrox folik witamine d i tyle....
    Pytalam czy jest ok jak na ten czas... Powiedzial ze za malo ze powinno byc ponad 100...
    Tydzien temu bylam u innego bylo ok 80... I mowil ze ok...ale no minelo 5 dni... Ja nie wien ;(
    Madziu, a jak było tętno 80 to dla gina było ok? Na tamten czas nie było to już za niskie??

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamten nic nie mowil ze za malo. Wizyta byla na ok !

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ