Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBlondynka Kochana wiem jak Ci teraz ciężko, ja Marysię parę dni po terminie urodziłam już myślałam że zawsze będę w ciąży , sprzątałam , okna myłam , po schodach chodziłam , na spacery i nic uparta była , w końcu zdecydowała się wyjść uparciucha , kochana pomyśl że to już niedługo może nie wytrzymasz do wizyty kto wie , poproś córeczkę aby zdecydowala się przywitać z wami , przekupić ja batonikiem , może się zdecyduje
. Trzymam kciuki za szybki poród
.
Kochane rano robiłam testy ciążowe jeden piersza druga krecha drugi cień , drugi też zrobiłam przychodzę z bety tak patrzę odruchowo , i na tym drugim teście gruba krecha jedna , a druga cień cienia .Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 13:56
blondyna5555 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny...Wy bardziej doswiadczone niz ja:) i ja jeszcze jestem na takim etapie, ze wszystko moze sie zdarzyc..i tak bedzie przez dluzszy czas...ale z ciekawosci zajrzalam na Kwietniowki2017 i zwialam szybko... to tak jest ze dziewczyny produkuja tyle postow juz od 4 tygodnia ciazy, ze trzeba siedziec przy kompie i czytac non stop zeby cokolwiek i kogolwiek kojarzyc???
to dopiero 4 tydzien...a gdzie... 7...8...9..miesiac:PPP
to chyba nie dla mnie:)) rozumiem, ze gada sie tez o dzieciach, kto jakie zrobil ciasto, a kto robi remont, a kto nie znosi tesciowej.. co widzialam na innych watkach.Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Szczęśliwa mamusia
po cichu gratuluję
i czekam za wynik bety
staram się nie narzekać i myślę już tylko o córeczce, którą niedługo przytulęnie mam lekko, ale jeszcze trochę trzeba pocierpieć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 13:21
M@linka, Szczęśliwa Mamusia, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyannak wrote:Niebieska,
Dania podobno jest super, chociaż mało kto myśli o niej jako o destynacji turystycznej.
I na pewno mają (co najmniej) jedno super muzeum w Kopenhadze. I aktualnie (do 28.08) jest tam wystawa Paula Gaugina... Kurczę, niestety nie dam rady pojechać, a szkoda, bo uwielbiam go...
Potwierdzam! Dania jest super. Mały kraj, wszędzie blisko, a miejsc ciekawych masa! Na samej północy półwyspu Jutlandzkiego byliśmy w Hirtshals w świetnym oceanarium (i nie tylko) http://nordsoenoceanarium.dk/, poza tym mają wspaniałe zoo w Givskud https://www.givskudzoo.dk/ - nigdzie nie miałam tak bliskiego kontaktu ze zwierzętami. Prócz tego polecam wycieczkę w dawne czasy do "skansenu", z tym,że jest to skansen miejski, bo pokazuje, jak wyglądało miasto 300 -200 -100 i 50 lat temu w Aarhus http://www.dengamleby.dk/. No i oczywiście jest masa parków rozrywki, piękne wyspy, a mnie urzekło najstarsze miasteczko Ribe, gdzie są domki, jak dla krasnoludków, wąziutkie uliczki, niskie drzwi i okna tak nisko, że można się poczęstować herbatą z czyjegoś stołuhttp://www.visitribe.com/ln-int/south-jutland/ribe-oldest-town-denmark Przepraszam za zaśmiecanie tematu, ale uwielbiam Danię i mogłabym do nie wracać co rok. Jest tak czysto, ładnie, spokojnie, mało ludzi, no, poza Legolandem.
Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
Elaria,
Takimi tematami powinnyśmy jak najczęściej "zaśmiecać" wątek!!
...aż pożałowałam, że tam nie jadę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 14:11
Elaria lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nadzieja fajnie ze sie odezwałaś i cieszę się, ze u Ciebie wszystko ok
co wnioskuje po suwaczku! Wow to juz 16 tydzień? Normalnie nie wierze!
Pisz lepiej co u Ciebie i maluchaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 15:29
Nadzieja1988! lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny, nie pisałam bo jutro wyjeżdżamy w nocy nad morze i trochę latania mam . Okres przyszedł dzisiaj!! Nie sądziłam że będę tak na niego czekać, bałam się że po tych pozytywach coś się porobiło. Ale uff, jest☺
Jutro będę w 2dc - czy jest jakieś badanie które mogłabym sobie zrobić i warto byłoby w tym dniu?
Jakie Wy bierzecie dawki kwasu foliowego? Ja od września 2015 biorę 15mg - zlecił gin. Czy uważacie że dawka ok przy staraniach? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć
Szczęsliwa - który to cykl starań po poronieniu?
Daj znać jak dostaniesz wynik bety
A ja się przywitam, mam za sobą dwie biochemiczne i jedno puste jajo płodowe, aktualnie wróciłam do starań i faszeruję się cloSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlisa To tak mi Pani z lab powiedziała ze rano będzie, przeważnie jest dopiero na drugi dzień wynik tubz naszej miejscowości wysyłają do Lublina, a za nim to dojdzie to trochę trwa czasu no nic poczekam do jutra jakoś się wytrzyma
.
ojejku Pierwszy cykl. Dziś u mnie 28 dc mialam @ dostac 24 a tu nadal nic , dwa testy wyszły mi dziś pozytywne na pierwszym jedna kreska gruba, druga cień grubszy , a drugi też gruba krecha i cień cienia, no nic poczekam do bety testy nie zawsze mówią prawdę
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 16:38
-
nick nieaktualnyAlisa wrote:Hej Dziewczyny, nie pisałam bo jutro wyjeżdżamy w nocy nad morze i trochę latania mam . Okres przyszedł dzisiaj!! Nie sądziłam że będę tak na niego czekać, bałam się że po tych pozytywach coś się porobiło. Ale uff, jest☺
Jutro będę w 2dc - czy jest jakieś badanie które mogłabym sobie zrobić i warto byłoby w tym dniu?
Jakie Wy bierzecie dawki kwasu foliowego? Ja od września 2015 biorę 15mg - zlecił gin. Czy uważacie że dawka ok przy staraniach?
w 2dc robi sie na pewno amh, ale to nie jest częste badanie, więc juz pewnie masz to za sobą
poza tym fsh, lh, estradiol (2-5dc) ja zawsze robioę 2-3dc, pamiętaj, ze hormony bada się rano, nie na czczo, ale tez nie po południu, najlepiej do 2h od wstania z łóżka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyojejku wrote:w 2dc robi sie na pewno amh, ale to nie jest częste badanie, więc juz pewnie masz to za sobą
poza tym fsh, lh, estradiol (2-5dc) ja zawsze robioę 2-3dc, pamiętaj, ze hormony bada się rano, nie na czczo, ale tez nie po południu, najlepiej do 2h od wstania z łóżka
Nie wiedziałam że hormonów nie robi się na czczo - ja pikole a ja zawsze po wstaniu z łóżka i na czczo.
Całe życie człowiek uczy się. Dziękuję Ci pięknie za pomoc☺ -
Witaj nadziejo co u ciebie?
Mamusia trzymasz nas w niepewności...pewnie czekamy tu na wieści z takim samym niepokojem jak.ty
Alisa udanego wypoczynku życzę
Ojejku witamyto twój pierwszy cykl z clo?
Szczęśliwa Mamusia, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość
Aniołek (8t) marzec 2016
-
nick nieaktualnyAlisa wrote:Ojejku witaj☺ Amh nie robiłam i nie chce zrobić - potem będę świrować.
Nie wiedziałam że hormonów nie robi się na czczo - ja pikole a ja zawsze po wstaniu z łóżka i na czczo.
Całe życie człowiek uczy się. Dziękuję Ci pięknie za pomoc☺
Co do badania amh, to właśnie ono wskazało prawdopodobną przyczynę moich niepowodzeń, zatem wprowadzoną mam suplementację w kierunku polepszenia jakości komórek jajowych.
Niewiedza mnie raczej nie uspokaja, wolę wiedzieć i próbować z tym walczyć, niż żyć w niewiedzy i nic nie robić w związku z tym.
Elmo13 wrote:Ojejku witamyto twój pierwszy cykl z clo?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 16:12
-
Nadzieja,mysmy sie tu martwily o ciebie,to porzàdny wątek wiec prosze nie znikac na tak dlugo.Mozna sobie odpocząc od forum ale urlopu nie mozna.Pisz co tam u ciebie jak die czujesz,jak ciotkowe "baby"
Nadzieja1988! lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural