X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blodnydka !!! Czekamy na nasza ksiezniczke ;*;*;* a ty juz po....odbijesz sobie zobaczysz ;*

blondyna5555 lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondynka Kochana wiem jak Ci teraz ciężko, ja Marysię parę dni po terminie urodziłam już myślałam że zawsze będę w ciąży , sprzątałam , okna myłam , po schodach chodziłam , na spacery i nic uparta była , w końcu zdecydowała się wyjść uparciucha , kochana pomyśl że to już niedługo może nie wytrzymasz do wizyty kto wie , poproś córeczkę aby zdecydowala się przywitać z wami , przekupić ja batonikiem , może się zdecyduje :-D . Trzymam kciuki za szybki poród :-D .

Kochane rano robiłam testy ciążowe jeden piersza druga krecha drugi cień , drugi też zrobiłam przychodzę z bety tak patrzę odruchowo , i na tym drugim teście gruba krecha jedna , a druga cień cienia .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 13:56

blondyna5555 lubi tę wiadomość

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...Wy bardziej doswiadczone niz ja:) i ja jeszcze jestem na takim etapie, ze wszystko moze sie zdarzyc..i tak bedzie przez dluzszy czas...ale z ciekawosci zajrzalam na Kwietniowki2017 i zwialam szybko... to tak jest ze dziewczyny produkuja tyle postow juz od 4 tygodnia ciazy, ze trzeba siedziec przy kompie i czytac non stop zeby cokolwiek i kogolwiek kojarzyc??? :D to dopiero 4 tydzien...a gdzie... 7...8...9..miesiac:PPP
    to chyba nie dla mnie:)) rozumiem, ze gada sie tez o dzieciach, kto jakie zrobil ciasto, a kto robi remont, a kto nie znosi tesciowej.. co widzialam na innych watkach.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia
    po cichu gratuluję <3
    i czekam za wynik bety :)

staram się nie narzekać i myślę już tylko o córeczce, którą niedługo przytulę :) nie mam lekko, ale jeszcze trochę trzeba pocierpieć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 13:21

M@linka, Szczęśliwa Mamusia, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Niebieska,

Dania podobno jest super, chociaż mało kto myśli o niej jako o destynacji turystycznej.
    I na pewno mają (co najmniej) jedno super muzeum w Kopenhadze. I aktualnie (do 28.08) jest tam wystawa Paula Gaugina... Kurczę, niestety nie dam rady pojechać, a szkoda, bo uwielbiam go... :-/

Potwierdzam! Dania jest super. Mały kraj, wszędzie blisko, a miejsc ciekawych masa! Na samej północy półwyspu Jutlandzkiego byliśmy w Hirtshals w świetnym oceanarium (i nie tylko) http://nordsoenoceanarium.dk/, poza tym mają wspaniałe zoo w Givskud https://www.givskudzoo.dk/ - nigdzie nie miałam tak bliskiego kontaktu ze zwierzętami. Prócz tego polecam wycieczkę w dawne czasy do "skansenu", z tym,że jest to skansen miejski, bo pokazuje, jak wyglądało miasto 300 -200 -100 i 50 lat temu w Aarhus http://www.dengamleby.dk/. No i oczywiście jest masa parków rozrywki, piękne wyspy, a mnie urzekło najstarsze miasteczko Ribe, gdzie są domki, jak dla krasnoludków, wąziutkie uliczki, niskie drzwi i okna tak nisko, że można się poczęstować herbatą z czyjegoś stołu :-) http://www.visitribe.com/ln-int/south-jutland/ribe-oldest-town-denmark Przepraszam za zaśmiecanie tematu, ale uwielbiam Danię i mogłabym do nie wracać co rok. Jest tak czysto, ładnie, spokojnie, mało ludzi, no, poza Legolandem.

Niebieskaa lubi tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria,
    Takimi tematami powinnyśmy jak najczęściej "zaśmiecać" wątek!! :-D

...aż pożałowałam, że tam nie jadę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 14:11

Elaria lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Co tam u Was?

M@linka, Szczęśliwa Mamusia, Elmo13, Magdzia88, Coconue, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja fajnie ze sie odezwałaś i cieszę się, ze u Ciebie wszystko ok :) co wnioskuje po suwaczku! Wow to juz 16 tydzień? Normalnie nie wierze!
    Pisz lepiej co u Ciebie i malucha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 15:29

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejko1988 Gratuluję 16 tygodnia ciąży! .Znacie juz płeć . Serdecznie Pozdrawiam :).

M@linko A u Ciebie słońce , który to tydzień już :*:D.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, nie pisałam bo jutro wyjeżdżamy w nocy nad morze i trochę latania mam . Okres przyszedł dzisiaj!! Nie sądziłam że będę tak na niego czekać, bałam się że po tych pozytywach coś się porobiło. Ale uff, jest☺

Jutro będę w 2dc - czy jest jakieś badanie które mogłabym sobie zrobić i warto byłoby w tym dniu?
    Jakie Wy bierzecie dawki kwasu foliowego? Ja od września 2015 biorę 15mg - zlecił gin. Czy uważacie że dawka ok przy staraniach?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusiadlaczego na bete tak długo czekasz? W każdym razie kciukasy zaciśnięte☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 15:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Szczęsliwa - który to cykl starań po poronieniu?
    Daj znać jak dostaniesz wynik bety :)

A ja się przywitam, mam za sobą dwie biochemiczne i jedno puste jajo płodowe, aktualnie wróciłam do starań i faszeruję się clo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa To tak mi Pani z lab powiedziała ze rano będzie, przeważnie jest dopiero na drugi dzień wynik tubz naszej miejscowości wysyłają do Lublina, a za nim to dojdzie to trochę trwa czasu no nic poczekam do jutra jakoś się wytrzyma :).

ojejku Pierwszy cykl ;-). Dziś u mnie 28 dc mialam @ dostac 24 a tu nadal nic , dwa testy wyszły mi dziś pozytywne na pierwszym jedna kreska gruba, druga cień grubszy , a drugi też gruba krecha i cień cienia, no nic poczekam do bety testy nie zawsze mówią prawdę:D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 16:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Hej Dziewczyny, nie pisałam bo jutro wyjeżdżamy w nocy nad morze i trochę latania mam . Okres przyszedł dzisiaj!! Nie sądziłam że będę tak na niego czekać, bałam się że po tych pozytywach coś się porobiło. Ale uff, jest☺

Jutro będę w 2dc - czy jest jakieś badanie które mogłabym sobie zrobić i warto byłoby w tym dniu?
    Jakie Wy bierzecie dawki kwasu foliowego? Ja od września 2015 biorę 15mg - zlecił gin. Czy uważacie że dawka ok przy staraniach?

w 2dc robi sie na pewno amh, ale to nie jest częste badanie, więc juz pewnie masz to za sobą
    poza tym fsh, lh, estradiol (2-5dc) ja zawsze robioę 2-3dc, pamiętaj, ze hormony bada się rano, nie na czczo, ale tez nie po południu, najlepiej do 2h od wstania z łóżka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa, w moim przypadku jak cholera prawdę pokazały☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    w 2dc robi sie na pewno amh, ale to nie jest częste badanie, więc juz pewnie masz to za sobą
    poza tym fsh, lh, estradiol (2-5dc) ja zawsze robioę 2-3dc, pamiętaj, ze hormony bada się rano, nie na czczo, ale tez nie po południu, najlepiej do 2h od wstania z łóżka ;)
    Ojejku witaj☺ Amh nie robiłam i nie chce zrobić - potem będę świrować.
    Nie wiedziałam że hormonów nie robi się na czczo - ja pikole a ja zawsze po wstaniu z łóżka i na czczo.
    Całe życie człowiek uczy się. Dziękuję Ci pięknie za pomoc☺

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj nadziejo co u ciebie?

Mamusia trzymasz nas w niepewności... :) pewnie czekamy tu na wieści z takim samym niepokojem jak.ty :-)

Alisa udanego wypoczynku życzę :-)

Ojejku witamy :) to twój pierwszy cykl z clo?

Szczęśliwa Mamusia, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Ojejku witaj☺ Amh nie robiłam i nie chce zrobić - potem będę świrować.
    Nie wiedziałam że hormonów nie robi się na czczo - ja pikole a ja zawsze po wstaniu z łóżka i na czczo.
    Całe życie człowiek uczy się. Dziękuję Ci pięknie za pomoc☺
    można na czczo, ale nie jest to konieczne - chyba, ze bierzesz euthyox a badasz hormony tarczycy, to to bada się bez tabletki porannej, którą trzeba wziąć na czczo, wiec siłą rzeczy badanie odbywa się na czczo.
    Co do badania amh, to właśnie ono wskazało prawdopodobną przyczynę moich niepowodzeń, zatem wprowadzoną mam suplementację w kierunku polepszenia jakości komórek jajowych.
    Niewiedza mnie raczej nie uspokaja, wolę wiedzieć i próbować z tym walczyć, niż żyć w niewiedzy i nic nie robić w związku z tym.
    Elmo13 wrote:
    Ojejku witamy :) to twój pierwszy cykl z clo?
    tak, pierwszy w życiu cykl na stymulacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 16:12

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja,mysmy sie tu martwily o ciebie,to porzàdny wątek wiec prosze nie znikac na tak dlugo.Mozna sobie odpocząc od forum ale urlopu nie mozna.Pisz co tam u ciebie jak die czujesz,jak ciotkowe "baby"

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku ja właśnie jestem w trakcie pierwszego stymulowanie cyklu ale miałam bez monitoringu jednak dziś 32 dc i chyba owu wogole mię było niestety tzn nie miałam.skoku tem wiec tak sądzę bo reszta oznak.dni płodnych była.

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
‹‹ 696 697 698 699 700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ