X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze sporo z was wyjezdza w nsjblizszym czasie,zycze wiec udanych i szalonych wakacji.Odstresujcie sie,naladujcie baterie i wróccie szczęsliwie wypoczète...i w dwupaku :-)

Niebieskaa, M@linka lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco piekny ten twój szatan :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue
    Ja wszystkiego dostawałam po trochu, od bratowej od siostry od koleżanki ciuszki i to tak sobie leżało, w końcu w czerwcu powiedziałam sobie muszę się za to wziąść bo jak nie teraz to kiedy, chyba był to 32-34 tc niewiem juz sama. Zaczęłam segregować ciuszki od najmniejszych do największych :-) te duże rzeczy zostawiłam w siatkach i schowałam obok do pokoju, a te od 56 rozmiaru do pralki, wypralam, wyprasowalam i ładnie złożyłam do szuflady. Nie powiem lekko nie było, dlatego rozłożyłam to na kilka dni, ale i tak kręgosłup siadał, mimo że wiadomo prasowałam na siedząco. Ale już mam spokój z ciuszkami na jakiś czas. Pewnie niedługi bo mała szybko wyrośnie.
    Co miesiąc coś kupowałam, np w maju kupiłam przybory kosmetyczne typu pieluszki, chusteczki itp itd a w czerwcu kupiłam łóżeczko, żeby nie kupować wszystkiego w jednym miesiącu bo człowiek by się wykosztowal ;-) najlepiej popisać sobie gdzieś w notesie potrzebne rzeczy do kupienia, przynajmniej nie zapomnisz o niczym, ja tak zrobiłam i z tym notesem chodziłam wszędzie, na zakupy do apteki i tylko odchaczalam a to już mam ;-)
    Wiadomo pytaj jak czegoś nie wiesz, ja cały czas się uczę, bo nadal jestem w niektórych sprawach zielona, ale po to tu jesteśmy żeby.nawzajem sobie pomóc :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 22:55

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    Dokładnie problem z poczęciem to jest temat tabu, a nie.powinien. Powinno się o tym mówić głośno, tym bardziej ze rząd tak nalega by rodziny się powiększaly, stąd te 500+, to dlaczego nie pomagają kobietą, które chcą mieć dzieci, pragną a nie mogą, dlaczego o tym rząd nie mówi głośno i dlaczego takim kobietom nie pomaga, nie finansują tego. Po co lepiej zabrać dofinansowanie do in vitro a dać pieniądze patologicznym rodzinom, niech się rozmnażają i piją za te pieniądze a dzieci i tak chodzą brudne i głodne, bo tam.jest pomoc.wybaczcie taki temat, ale bardzo mnie to denerwuje, jak widzę na ulicy jak brudne dzieci w podartych rzeczach chodzą, myją szyby na skrzyżowaniu o proszą o każdy grosz, gdzie są rodzice, pewnie w domu chleją za ich pieniądze. Ja to widzę na codzień, aż płakać się chce.
    Jak byłam w czerwcu na starym rynku z mężem, poszliśmy tam z okazji naszej rocznicy, ale nieważne, siedzieliśmy w restauracji ale na dworze w ogródku bo był upał, chłopiec może miał maks 10 lat, grał na akordeonie i chodził od ludzia do ludzia, a oni patrzyli na niego z politowaniem, do nas tez podszedł, oczywiście powiedziałam do męża weź mu wrzuć do kubka coś. A że chłopiec widział ze mąż sięga po portfel to tak długo przy nas stał aż mu.nie wrzucił. Powiem Wam ze ładny ten chłopiec był, szkoda.mi go było.
    bo mamy chory katolicki rząd, księża rządzą i to co mowią tak musi być , nie ma być in vitro nie bedzie, nie ma być aborcji w ogolę, nie będzie , według naszego kościoła jak nie można w naturalny sposób zajść w ciąże to trzeba tak długo się starac az się zajdzie i będzie to cud, ale ja sobie nie przypominam żeby w piśmie świętym było coś napisane ze mamy się rozmnażać naturalnie, są słowa idźcie i rozmnażajcie się ... i tyle

blondyna5555 lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • annak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Wami, Dziewczyny.
    Mnie jest przykro, że pieje się na głos o polityce prorodzinnej, ale nie oznacza to nic, absolutnie nic, dla osób, które starają się o dziecko. Brak refundacji, brak odpowiednich narzędzi w służbie zdrowia, wycofanie finansowania in vitro, etc. A potem nam będą mówić, że przyrost naturalny spada i dzieci mamy rodzić.

Efekt 500+ już jest. Nie wiem, czy czytałyście.
    Wzrost liczby sprowadzanych do Polski samochodów.
    To najlepiej podsumowuje.
    A my w tym czasie nadal ładujemy prywatnie tysiące złotych w badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 23:06

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• roma Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Wystepujà pózne ovulacje ale sporadycznie,nie przypominam sobie by ktoras z dziewczyn miala pózniej ovu niz po 20dc,raczej stymulacja powoduje wczesniej ovulacje a cykle nie dluzsze niz 35dni.Szkoda ze nie masz monitoringu,mozliwe ze clo nie dziala w tej dawce na ciebie albo poprostu ovu byla a ty nie bylas tego swiadoma.Wlasnie takie wàtpliwosci rozwiewajà wizyty monitorujàce cykl stymulowany.Trudno mi cokolwiek doradzic skoro łykasz tylko clo i nie bylas na zadnym monicie.
    Poza tym wspominasz ze miewasz cykle bez ovulacji,tym bardziej monit potrzebny by sprawdzic jajka czy pèkajà bo jesli nie to konieczny zastrzyk z ovitrelle lub pregnylu
    Ja jeszcze tylko dodam, że ja mam naturalne bardzo późne owulacje więc w moim przypadku w tym cyklu o którym pisałam w pierwszym poście było po prostu tak, że clo nie zadziałało i wystąpiła owulka która również bez niego by była. No, może odrobinę ją przyspieszył. Generalnie jest tak, jak Jagienka pisze - jeśli dawka clo jest dobrze dobrana i lek działa to owu występuje w przyzwoitym terminie. U mnie np przy tak długich cyklach naturalnych clo wywoływało owu w okolicach 18-19 dc. To dla mnie bardzo wcześnie.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No.ja ogólnie mam też owu naturalne tak było zresztą bo mam już dzieci i bez wspomagaczy było i tez zawsze późno dlatego zobaczymy a powiedzcie mi czy tabletki ma ból.gardla mogą wpływać na PTC? Bo od paru dni boli mnie migdał i ciągle coś biorę na to do ssania

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a mi wyktes pokazał jednak owulacje jakieś dwa dni temu. 47 dzień cyklu. Spoko. Testy owulacje przestałam robić jakieś dwa tygodnie temu. Jak takie te cykle moje długie zostaną to coś czarno widzę starania.

Ale stymulowanie cykli jeśli są tak długie to chyba może narobić więcej szkód niż pożytku. Co prawda nie wiem jeszcze jak to jest z cło ale nieźle można sobie rozregulowac system jak się dzień za wcześnie albo za późno zacznie coś lykac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 08:02

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • roma Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca, długie cykle też są wskazaniem do stymulacji. W przypadku clo bierzesz 5 tabletek od 3 lub 5 dc więc nie ma możliwości żebyś wzięła nie wtedy co trzeba. Ja właśnie dlatego byłam na clo - mimo naturalnych owulacji po prostu szkoda czasu. Z synem zaszłam w 3 cyklu starań co w moim przypadku zajęło pół roku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 08:39

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

hej dziewczyny ,tak czytam wsze posty i widzę pod spodem opisy ile ciąż miałyście, a ile straciłyście . Bardzo wam współczuje ;/

Bardzo była bym wdzięczna jakbyście napisały trochę o sobie czy te wszystkie wasze ciąże objawiały się tak samo , czy brałyście coś podczas tych ciąż , czy wiecie co spowodowało śmierć dzidziusia ? jakieś badania robiłyście ??

Bo widzę że bardzo dużo z was straciło 3 lub 4 ciąże ,, np Jacqueline czy Roma

Wszystkim dziewczyną z góry dziękuję ;-)

*Aniołeczek 12.11.2015 13 tydzień
    *Aniołeczek córeczka 9.03.2016 10 tydzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 08:57

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie. Jak tak wcześnie się bierze to ok, ale piszecie że i tak niewiele to daje, że owu i tak koło 20dc. Jestem trochę przerażona jak z takimi długimi cyklach wygląda staranie.A chciałabym jak najwięcej doczytac do wizyty żeby wiedzieć o co pytać.
    Dzięki Roma - jak zwykle ratujesz mój spokój wewnętrzny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 08:59

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny ja na chwilę z doskoku bo latanie dzisiaj przed wyjazdem. Rano byłam zrobic: Lh, Fsh, Estradiol, kortyzol I homocysteine. Na 11.30 umówiony jestem na AMH - choć nadal nie wiem czy dobrze robię, potem będę świrować..w każdym razie mogę zjeść przed tym badaniem? Bo jak nie zjem to uschnę☺

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz. Pisałaś wcześniej że to badanie się robi w określonym dniu cyklu. Mi endokrynolog mówiła że nie ma znaczenia, a też zalecala zrobienie.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Możesz. Pisałaś wcześniej że to badanie się robi w określonym dniu cyklu. Mi endokrynolog mówiła że nie ma znaczenia, a też zalecala zrobienie.
    ja robiłam badanie amh 3 razy, zjeździłam 4 kliniki. W rezultacie dowiedziałam się o tym, ze należy je robić w godzinach porannych, ta 11:30 jest jeszcze ok, ale juz nie później.
    Robiłam po południu w 21dc i wyszedł diametralnie inny wynik niz w 2dc rano. Nie trzeba być na czczo.

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wspaniale. W takim razie czekam do wizyty i zrobię najwyżej jak jeszcze gin zaleci.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wielu lekarzy mówi, że dzień cyklu i godzina nie mają znaczenia. Ale uwierz, mają ogromne. ;) na własnej skórze się o tym przekonałam, ale przed wieloma konsultacjami w klinikach nikt mi o tym nie powiedział.

ed
    Inna sprawa, że samo amh też nie jest wyrokiem, bo ważny jest tez obraz usg i liczba pęcherzyków antralnych - usg około 4dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 09:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam 2dc. Ta 11.30 wyniknęła stąd że kurier bezpośrednio po pobraniu krwi jedzie do labo, nie krąży z nią. Dziękuję Dziołszki☺☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 09:41

ojejku lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane beta niska 1,94 dla ciąży powyżej 5 . Może i lepiej , że tak się stało jakbym teraz zaszła bała bym się , że stracę znów dziecko , a drugiej straty już bym nie zniosła , czekam teraz na @ jakby dalej nie było to jakby co jestem zapisana do gina , coś podbrzusze mnie boli i krzyż pewnie @ pojawi się na dniach , musi mi się to unormować po poronieniu, teraz biorę męża i siebie na wstrzymanie i do października celibat , a po październiku po ostatniej @ ruszamy do roboty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 09:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Mamusiu obie miałyśmy II kreskę - nie rozumiem tego.. ale widocznie tak miało być: Twój organizm dojdzie do równowagi, a mi były pisane te tataraki z mężem nad morzem. Niemniej jednak ściskam mocno Mamciu☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 09:55

Szczęśliwa Mamusia, Elmo13 lubią tę wiadomość

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka właśnie myślałam o tobie jak wyniki trochę szkoda ze jednak nie wyszło ale skoro ty uważasz ze tka jest lepiej to najważniejsze będziesz spokojniejsza. Oj te nasze cykle dają nam popalić... Ciągle jakieś niespodzianki

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
‹‹ 699 700 701 702 703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ