X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • annak Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko,
    Kurczę... no powiem Ci, że nie wiem, co powinnaś zrobić.
    A nie ma takiej możliwości, że np. mąż chciał zorganizować coś nietypowego dla Was? Jakąś erotyczną zabawę, przy której prezerwatywa miałaby sens? Na przykład w ubiegłe wakacje, skoro ta prezerwatywa taka przestarzała? No bo termin do 10.2015 oznacza, że jest naprawdę stara (one chyba mają długie terminy? nie wiem, w sumie właściwie nigdy nie używałam).
    Albo np. schował prezerwatywę koledze, bo tamten coś kombinował?

Wiesz, mnie się zawsze wydaje, że najlepiej rozmawiać wprost. Jeśli by miał coś na sumieniu, to na pewno tak na szybko, bez ostrzeżenia nie wymyśli żadnej historyjki, więc pewnie i tak się zorientujesz. Ale trudno mi doradzić, bo Ty znasz najlepiej swojego męża.
    Myślę sobie, że to jednak może być jakieś jedno wielkie nieporozumienie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 10:17

M@linka lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• roma Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja pierdziele... A może dawniej używaliście i dlatego jest po terminie bo po prostu stara? Na razie nic nie rób, trzeba dokładnie przemyśleć strategię...

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wytrzymałam i zadzwoniłam do niego, powiedział, że nie wie skąd ta gumka bo sobie nie przypomnina by ja wkładał do kieszeni ale powiedział, że to prawdopodobnie nasza jakaś stara, jakby co nic mu teraz nie udowodnie - przejżałam inne jego rzeczy i nic wiecej podejrzanego nie znalazłam.

Gama no właśnie ze mną to tak jest, że nie mam dobrej pamieci i ręki sobie nie dam urwać...już kiedyś kupiliśmy sobie gumki do "zabawy" i schowałam je do jego szafy i po jakimś czasie znalazłam i miałam zonka...gdzieś faktycznie to może być jakaś jedna z tych pałętających się w róznych zakamarkach domu - dzis wszystkie powyrzucam.

no nic będe mieć go na oku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 10:25

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• gama Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech przez telefon to twarzy jego nie widziałaś i oczu......
    ale ja pewnie tez bym nie wytrzymała, bo z takimi sprawami jestem w gorącej wodzie kąpana.
    Jeszcze raz oboje pogadajcie na spokojnie jak wróci z pracy. I jak pogadacie- to zamknij temat - chodzi o to, byś sie niepotrzebnie nie nakręcała i w paranoje nie wpadała......

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może faktycznie dawniej były wam potrzebne przez krótki czas i tak wyszło.
    W każdym razie głupio że masz takie fajerwerki w ciąży :/

A tak jeszcze z innej beczki - obok mojej córci pojawił się ostatnio nowy grobik i nazwisko na nim wskazuje na naszych dalekich znajomych - widziałam dziewczynę ostatnio w wysokiej ciąży i aż się boję myśleć czy to oni czy zbieżność nazwisk. Tak czy inaczej straszne uczucie że ktoś znów musi przez to przechodzić... Była już naprawdę chwilę od porodu a wydaje mi się że jakoś byśmy się dowiedzieli że normalnie urodziła. Bardzo bardzo to przykre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 10:27

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 Chyba tak będzie lepiej, ja tam w testy nie wierzę , jutro muszę iść na miasto to z rana bym poleciała i powtórzyła tą betę , bo ja już sama nie wiem co myśleć .

M@linko Kochana nie wiem co Ci doradzić , w szoku jestem , gama ma rację zapytasz się wprost to może coś z myśleć , może właśnie zrób tak jak napisałaś wróci mąż z pracy i tam powiedz o kochanie zobacz czy nic nie ma w spodniach i spodenkach w kieszeniach , boje się że może pieniądze mogą być , albo jakiś rachunek będzie i się zniszczy , daj mu spodenki te co znalazłaś prezerwatywę i inne po wkładaj wcześniej może tam papiery i chociaż 10 zł , tam powiedz , a może Ci pomogę itp Ty nagle bierzesz te spodenki wyjmujesz tą prezerwatywę i wielki szok , i tak mu prosto w oczy co to ma być nie wiem przemyśl to kochana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 10:30

• M@linka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    ech przez telefon to twarzy jego nie widziałaś i oczu......
    ale ja pewnie tez bym nie wytrzymała, bo z takimi sprawami jestem w gorącej wodzie kąpana.
    Jeszcze raz oboje pogadajcie na spokojnie jak wróci z pracy. I jak pogadacie- to zamknij temat - chodzi o to, byś sie niepotrzebnie nie nakręcała i w paranoje nie wpadała......

tak wiem - wybrałam najgorszą z opcji do prześwietlenia meża - gadka przez telefon, ale nie wytrzymałam :/

Dzięki za porady...teraz przez cały dzień to już będzie w ogóle jakby co mógł sobie jakąś bajeczkę ułożyć, lecz cóz trudno- tak jak pisałam , bedę mieć go na oku. Jakoś do tej pory nie miałam powodów by mu nie ufać a po dzisiejszym znalezisku mam czerwona lampeczkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 10:34

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka skoro już zadziałałas to obserwuj sytuacje poprostu.... Oby to była wasza stara i żebyś nie znalazła żadnych dowodów ze może mógł być mąż niewiernych szczególnie teraz w twoim stanie nie powinnaś się denerwować. Szkoda jednak ze nie zapytałam męża wprost bo zawsze lepiej byś poznała po minie czy coś kombinuje czy naprawdę jest zaskoczony no nic nie oskarżając go narazie...

M@linka, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • agnieszka1290 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana lepiej by było w cztery oczy z nim porozmawiać niż przez telefon po samej reakcji byś się zorientowała co i jak ♥ Jak wróci zapytaj jeszcze raz , miej teraz oko na Niego i zobaczysz co się będzie działo :-) Jak by Cie zdradzał to byłby bardziej ostrożny i nie zostawił by w kieszeni przecież dobrze wie , że Ty robisz pranie i sprawdzasz kieszenie przed wrzuceniem do pralki:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka, gorzej by było, jakby nie była przeterminowana. To mi przypomniało sytuację, jak miałam naście lat i wyczaiłam u ojca w marynarce prezerwatywy, a że byłam bardzo ciekawa jak one wyglądają, to sobie "pożyczyłam" jedną, rozpakowałam i pooglądałam z każdej strony.
    Dziwne uczucie, natknąć się na dowody, że rodzice też uprawiają seks ;-) Bo z tego co wiem, rodzice właśnie tego używali.

• annak Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane,

Ja się tak wbiję na chwilę z innym tematem, bo odebrałam dzisiejsze wyniki badań.
    Beta w piątek: 29,5
    Dzisiaj: 164,3
    :-)

Jest dobrze :-)

Szczęśliwa Mamusia, gama, reni86, Bianka4, Elaria, Alisa, skrzat1988, maggda, emerald_m, Coconue, Jacqueline, blondyna5555, Evita, M@linka, Elmo13, Martynka30, Pikcia, tysiaa93, sylvuś, osa, inessa lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka,tez mialam taką wpadke,robilam porządki w starej komodzie i natknęlam sie na kilkanascie sztuk,termin waznosci byl jakis 2010-2012 wiec ubaw był...poprostu to byly gumki jeszcze zanim mysmy sie poznali bo ze mną tez nie uzywał bo ja antyki łykałam kiedys.Prezerwatywy mają bardzo dlugi termin waznosci,mozliwe wiec ze to gumka z przed ok.4 lat

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Dziewczyny kochane,

Ja się tak wbiję na chwilę z innym tematem, bo odebrałam dzisiejsze wyniki badań.
    Beta w piątek: 29,5
    Dzisiaj: 164,3
    :-)

Jest dobrze :-)
    Annak jest bardzo dobrze :-) :-) jak tobie sie udalo to juz niedlugo i mnie sie uda :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 12:32

Szczęśliwa Mamusia, Bianka4, M@linka lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Dziewczyny, powiecie mi coś bo ja nie wiem czy nie szkodzę sobie biorąc co biorę. Otóż homocysteina prawie 10, LH/FSH 0,59 (tu gin powiedział że tragedii nie ma. Aczkolwiek zalecił dupka od 17dc 2x1), Estradiol 2dc - 58, d3, acard.Ja biorę 15mg kwasu foliowego, magneb6, chela ferr forte (tu również jest kwas foliowy, b12).
    Czy mam coś odstawić, czy kwas w takiej dawce nie szkodzi mi?
    Nadmiar kwasu wysikasz

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • reni86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Nadmiar kwasu wysikasz

Jagna a skąd takie informacje? Wit C wysikasz ale kwas foliowy? pierwsze słysze

Amelka[*] - 17.03.13 (10tc)
    Franio[*]- 16.06.14 (9tc)
    Karolek[*]- 13.12.14 (10tc)

niedoczynność tarczycy, NK, MTHRF C667T homozygota - metylofolin 0,8mg, B6, B12, D3, eutyrox, acard,...
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka po pierwsze nie nakręcaj się:) z doświadczenia wiem, że z takich pierdół człowiek sobie wymyśla nie wiadomo jakie historie, to wszystko urasta do rangi co najmniej rozwodu, kłótni, a potem się okazuje, że to po prostu zwykłe nieporozumienie. Ja też gdzieś tam czasem przy sprzątaniu znajdę jakąś mega starą gumkę, od paru lat ich nie używamy, ale czasami coś gdzieś może się zawieruszyć...No chyba, że masz jakieś podstawy, żeby snuć takie podejrzenia, że wcześniej mieliście jakieś spięcia między sobą, dziwne sytuacje. Ale naprawdę nie staraj się dobudowywać sobie historii zanim szczerze nie porozmawiacie, ściskam Cię mocno :*

annak beta grejt !! ma tak dalej rosnąć! to rozkaz :D

Niebieska a jak Ty się czujesz kochana? Chodzisz normalnie do pracy czy jesteś już na zwolnieniu?

A ja dziewczyny właśnie dołączam do grona Clexanówek;) Jeśli uda mi się zajść w ciążę to też czekają mnie zastrzyki. Trochę się boję. Ale też mam nadzieję, że znalazłam wreszcie tę przyczynę dlaczego się nie udaje. Od dziś biorę też acard i parę innych tabsów. Oby dały efekty w wiadomej postaci;)

Alisa my chyba coś wspominałyśmy o tym salfazinie dla mężów, prawda? Wiesz ja chyba będę go dalej faszerować;) w końcu to suplement, chyba nie powinien zaszkodzić. Ale może któraś z dziewczyn się jeszcze wypowie czy robiła mężowi przerwę w suplementacji? Mój bierze salfazin+selen+karnitynę już ponad pół roku bez przerwy.

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu beta jak ta lala ;)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem w pracy więc teraz nie nadrobie Waszych postow ale proszę Was o pomoc, bo dziś o 19;15 idę do gina-endo i chciałabym poprosić o jakieś badania, ale nie wiem za bardzo o co mogę go prosić... Pomozecie?

Z góry dzięki :) <3

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syla mnie na myśl przychodzi tylko TSH, przeciwciała antyTPO i antyTG (przeciwko peroksydazie tarczycowej i przeciwko tyreoglobulinie) i czynnik ft4. Ale to wszystko jest związane z tarczycą. Ja sobie robiłam takie badania.

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Skrzacik za odpowiedź. Chciałam jeszcze wszystkie hormony, które mają wpływ na płodność to gin-endo też daje? Typu prolaktyna itp.? Co jeszcze on może dac po poronieniu?

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ