X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita - nie wiem jak za granicą, ale w PL jak masz RH- to obowiązkowo dostaje się immunoglobinę, po każdym poronieniu i po każdym porodzie. Dlatego dobrze, że masz + ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 19:42

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no własnie miałam usg 3 dni po poronieniu i podobno już wtedy było "czysto"
    więc troszkę jestem podłamana że coś mogło się zmienić... a i beta spadała ładnie... :( no nic zobaczymy jutro :)
    dam znać rano
    dzięki za zainteresowanie moją osobą :)
    Trzymam mocno kciuki! Ja myślę że wszystko jest ok. Obstawiam ze to plamienie związane z burza hormonów i zbliżającą się @. Nie boli Cię brzuch? Nie masz temp?ysle ze jest git i na takie wieści czekam jutro :)

PS. Ja rodziłam na tym drugim modelu łóżka chociaż w sumie bym mogła i w stogu siana oraz na środku marszalkowskiej :) jak mówiłam wcześniej było mi absolutnie wszystko jedno kto ogląda moja dupe :)

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Rito,chyba Cie własnie kojarzyłam z kwietniowek:( byłam tam na chwile
    To dobrze ze bedziesz walczyc dalej.

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita...jestem w szoku...przykro, ze doswiadczylas takiego kontaktu z pracodawca. Az ciezko mi w to uwierzyc... ja mialam 3 pracodawcow i zawsze traktowanie na najwyzszym poziomie. Jesli chodzi o zwolnienia to oczywiscie naduzywali ich Norwedzy. Moja 1. praca nie byla w zawodzie, pracowalam w przedszkolu i mlode Norwezki notorycznie dzwonily, ze je boli glowa i do pracy nie przyjda... Ale to co opisujesz jest bardzo nie fair.. pewnie nie chcesz na to tracic sil i energii, ale ja bym postraszyla Arbeidstilsynet. Chyba to szefostwo zapomnialo jakie pracownik ma prawa...

A bedziesz robic jakies badania w Pl? Trzymam kciuki za kolejne starania! Ja przy pustym jaju mialam poronienie samoistne i moglam starac sie szybko, ale tak nie bylo, bo zaczelam bawic sie w badania itd.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Trzymam mocno kciuki! Ja myślę że wszystko jest ok. Obstawiam ze to plamienie związane z burza hormonów i zbliżającą się @. Nie boli Cię brzuch? Nie masz temp?ysle ze jest git i na takie wieści czekam jutro :)

PS. Ja rodziłam na tym drugim modelu łóżka chociaż w sumie bym mogła i w stogu siana oraz na środku marszalkowskiej :) jak mówiłam wcześniej było mi absolutnie wszystko jedno kto ogląda moja dupe :)
    nie mam temp... a mierzę coziennie również "dowcipnie" i jest 36,51 więc ładna... nic mnie nie boli.. czasem mnie gdzieś tam że tak powiem miętoli jak na owulacje lub okres..mam nadzieję że masz rację :) dzieki :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo budyń powiadasz :/ znaczy u mnie to jeszcze nie okres :D

• ruda9215 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dam rady Was tak czytać :(

wchodzę teraz raz dziennie i dupa za dużo stron ;(

17 dzień cyklu owu brak.
    tylko piękny kremowy śluz a w sumie takie dziwne grudki :O ale białe nie piekące.

plusy są takie, że dostałam umowę na czas nieokreślony :) MOJĄ Pierwszą w życiu.

czy Letrox może wpływać na owulację? lub jej brak? fakt jest taki, że nie śpię w dzień. co jest dla mnie niesamowite bo zawsze spałam w dzień. czasem kładłam się o 16 i do 20 potem prysznic i znowu :)

a co do budyniu.. to mam taki często.. ;|

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• Coconue Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje po wizycie. Groszek dalej jest Groszkiem, wazy 300 g!!!

_Abby_, laila_25, M@linka, Nadzieja1988!, Elaria, kiti, Evita, sylvuś lubią tę wiadomość

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az zaczelam sie troche bac i zalowac ze jednek przyjechalam tutaj na zabieg. Po zabiegu jak juz mnie w koncu dobudzili, bo podobno byl problem zawiezli na sale dali pic i jesc i tak na prawde przebralam sie polezalam troche i poszlam do domu. Bez zadnych zalecen , nic o antybiotykach badz innych rzeczach aha przepraszam jedynie powiedziala zeby nie uzywac tamponow i nie kapac sie w basenie i wannie. I o tych 6 tyg przerwy.

Niebieskaa powiem Ci, ze tez bylam mocno zdziwiona, ze Norweg tak podchodzi do sprawy, ale coz zrobic. Szczerze mowiac nie mam sily teraz sie z nimi klocic, wiec mysle ze czas isc do przodu a z nimi dac sobie swiety spokoj.
    Co do badan chce jechac do Polski porobic chociaz te podstawowe i porozmawiac z ginekologiem, ktory dalej by mnie jakos pokierowal, tylko teraz w tej sytuacji nie wiem kiedy bede mogla jechac znow do Polski

A tak apropo dziewczyny ile Was tu jest z kwietniowek :) milo spotkac Was ponownie szkoda tylko, że ja juz zostaje po tej stronie, ale wierze ze jeszcze zawitam na ta fioletowa spowrotem :)
    I ciebie promyczku tez kojarze z kwietniowek i przykro mi z powodu straty, ale jeszcze wrocimy na tamta strone i zostaniemy tam do konca

promyczek 39 lubi tę wiadomość

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita1371 wrote:
    Az zaczelam sie troche bac i zalowac ze jednek przyjechalam tutaj na zabieg. Po zabiegu jak juz mnie w koncu dobudzili, bo podobno byl problem zawiezli na sale dali pic i jesc i tak na prawde przebralam sie polezalam troche i poszlam do domu. Bez zadnych zalecen , nic o antybiotykach badz innych rzeczach aha przepraszam jedynie powiedziala zeby nie uzywac tamponow i nie kapac sie w basenie i wannie. I o tych 6 tyg przerwy.

Niebieskaa powiem Ci, ze tez bylam mocno zdziwiona, ze Norweg tak podchodzi do sprawy, ale coz zrobic. Szczerze mowiac nie mam sily teraz sie z nimi klocic, wiec mysle ze czas isc do przodu a z nimi dac sobie swiety spokoj.
    Co do badan chce jechac do Polski porobic chociaz te podstawowe i porozmawiac z ginekologiem, ktory dalej by mnie jakos pokierowal, tylko teraz w tej sytuacji nie wiem kiedy bede mogla jechac znow do Polski

A tak apropo dziewczyny ile Was tu jest z kwietniowek :) milo spotkac Was ponownie szkoda tylko, że ja juz zostaje po tej stronie, ale wierze ze jeszcze zawitam na ta fioletowa spowrotem :)
    I ciebie promyczku tez kojarze z kwietniowek i przykro mi z powodu straty, ale jeszcze wrocimy na tamta strone i zostaniemy tam do konca
    U nas tez tak jest ze mozna isc do domu tego samego dnia. Ja mialam zabieg jakos kolo 15 i o 21 szlam do domu. Antybiotyku nie daje sie rutynowo - ja nie mialam, wszystko jest ok. Co do kapania to dobrze ci powiedzieli. Grupe krwi masz nie wymagajaca profilaktyki wiec tez jest ok, ze nic nie dostalas bo nie potrzeba. Łykaj sobie paracetamol w razie potrzeby odpoczywaj i dochodz do siebie :) Z pracy fizycznej na poczatku powinnas zrezygnowac bo sie rozkrwawisz. Mi jakos w 5 dniu po zabiegu przyjechaly meble do domu i maz mial pozwijac dywany ale przyjechali wczesniej niz sie umowilismy i sama to zrobilam pozniej mi sie rozszalalo krwawienie i znow bylo lezenie...
    Aha ja mialam zabieg w 10 tygodniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 20:37

Rita1371 lubi tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita ja tez wierze ze wróce jeszcze na fioletowa strone:)I zyczę tego Tobie równiez:* i wszystim strączkom z tego wątku!!!:)

Gaduaaa, Rita1371 lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    nie dam rady Was tak czytać :(

wchodzę teraz raz dziennie i dupa za dużo stron ;(

17 dzień cyklu owu brak.
    tylko piękny kremowy śluz a w sumie takie dziwne grudki :O ale białe nie piekące.

plusy są takie, że dostałam umowę na czas nieokreślony :) MOJĄ Pierwszą w życiu.

czy Letrox może wpływać na owulację? lub jej brak? fakt jest taki, że nie śpię w dzień. co jest dla mnie niesamowite bo zawsze spałam w dzień. czasem kładłam się o 16 i do 20 potem prysznic i znowu :)

a co do budyniu.. to mam taki często.. ;|
    a bierzesz go od kiedy?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Melduje po wizycie. Groszek dalej jest Groszkiem, wazy 300 g!!!
    super wieści :)

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też po wizycie. Nie robił wymazu bo jeszcze 3 dawki antybiotyku przede mną.

Zrobił usg. Przygnębiający widok :-/ Dziecko było zwinięte w kłębek prawie i w ogóle nie ruszało się - wyglądało smutno i martwo. Lekarz próbował go "obudzić" ale maluch ani drgnął;!!! Serduszko biło ale ja nie mogę się pozbierać po tym tragicznym widoku. Lekarz twierdzi, ze wszystko okej a dla mnie wygladalo to dziwnie - taki wygięty jak z jakimś porażeniem. Masakra...dobrze, ze następna wizyta juz za tydzień.

Teraz sobie myślę czy z nim okej, czy nic mu nie zaszkodziło...:-\ koszmar :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 20:48

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 Dziekuje, uspokoilas mnie :) Czlowiek jeszcze nie otrzasnal sie z calego tego szoku nikt nic nie powiedzial to i panikowac zaczelam

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    lozko%20porodowe.jpg
    lozko-porodowe-11.jpg

U nas sa tego typu..
    W jakim mieście?

• ruda9215 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a bierzesz go od kiedy?

Równy tydzień.

Biochemiczna (09.2016)
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    na pw moge ci zdradzic :P zaprosilam do przyjaciolek
    Zaakceptowałam :-)

• vertigo Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Ja dziś też po wizycie. Nie robił wymazu bo jeszcze 3 dawki antybiotyku przede mną.

Zrobił usg. Przygnębiający widok :-/ Dziecko było zwinięte w kłębek prawie i w ogóle nie ruszało się - wyglądało smutno i martwo. Lekarz próbował go "obudzić" ale maluch ani drgnął;!!! Serduszko biło ale ja nie mogę się pozbierać po tym tragicznym widoku. Lekarz twierdzi, ze wszystko okej a dla mnie wygladalo to dziwnie - taki wygięty jak z jakimś porażeniem. Masakra...dobrze, ze następna wizyta juz za tydzień.

Na pewno bardzo głęboko spał. Mówiłam, że nie słyszą fal ;)

sy__la, M@linka, gama lubią tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:

Malinka.. Trochę optymizmu! Bo będziesz miała nerwowe płaczliwe dziecko! Tak gdzieś słyszałam że dużo stresów w ciąży nerwowe dziecko. Jak lekarz mówił że ok to ok! A dzidzia napewno spała a On próbował ja budzić no weź.. Nas ciężko obudzić dorosłych a teraz dziecko w brzuchu mamy.. Ciepło miło i fajnie kołysze.. Brzuch Pelen.. Tylko spać! A sen to zdrowie

M@linka lubi tę wiadomość

Biochemiczna (09.2016)

‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ