X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki.

TSH prawidłowe nawet bym powiedziała, że uper - 0,5150

Ale mocz niekoniecznie. Podaję parametry, które są na granicy lub nie są w normie:
    Ciężar właściwy: 1,030 (norma 1,015-1,030)
    Nabłonki płaskie: 0-1-1 wpw (brak norm)
    Leukocyty: 3-4-5 wpw (norma 0-5)
    Bakterie: dość liczne w preparacie

I to samo morfologia... Napiszę co nie jest w normie. Może któraś z Was się na tym zna i wie czy to duże odchylenia:
    RBC: 3,79 (norma 4,00-5,20)
    HGB: 10,7 (norma 11,5-15,7)
    HCT: 31,5 (norma 35,0-45,0)
    RDWsd: 28,1 (norma 37,0-57,0)
    PDWsd: 17,6 (norma 9,0-17,0)
    MPV: 7,6 (norma 8,0-13,0)

Jutro na szczęście mam wizytę u mojego ginekologa to mu pokażę wyniki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacie, nie gniewaj sie ale czy nie myslalas o pomocy psychologa? Bo Twoje posty są tak smutne :( może to jakieś początki depresji? Może potrzebna Ci fachowa pomoc i z nią będzie łatwiej ogarnąć resztę?

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Mam pytanie od czapy - co sądzicie o śledziach ala matijas w ciąży? One sa surowe w oleju a mam taaka ochotę...

Nie jemy w ciazy surowych ryb dziewczyny!!! Zadnego sushi, surowych sledzi itp.
    Moga zawierac różne syfy od bakterii przez pasożyty i tak dalej...

Polecam z grilla teraz sezon :)

M@linka lubi tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Hahaha i wlasnie dlatego jestem jedynaczka!!!!

Wixyte mam o 18:30
    Ja też jestem jedynaczką! :P

• M@linka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo a co Ty myślisz o takich śledziach w ciąży?

Laila ehh... Nie. ...nie!!! to nie może być prawda buuu... Ja chce śledzia

Kurde w necie różne info są. Rzeczywiście surowego nie można ale co do śledzi to różnie piszą..

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a ja Wam opowiem.. że zadzwoniłam dziś na oddział na którym poroniłam .. tam jest taka specjalna opieka dla kobiet po poronieniach...
    bo mnie troszkę martwią te plamienia... no i mnie to niepokoiło...
    i kazano mi zrobić test z porannego moczu jutro... jeśli będzie negatywny to być może to moja pierwsza @... taka szybka i taka skąpa... bo tak się zdarza... a jeśli będzie pozytywny to muszę do niej zadzwonić i umówić się na wizytę w szpitalu...
    więc muszę jechać kupić test...
    mam stres... nie wpadłabym na to że to może być miesiączka pierwsza... to są tylko delikatne plamienia ..
    zgłupiałam już sama
    Daj znać jutro jak test. Mam nadzieję, że wszystko się oczyściło i nie będzie potzrebny zabieg :*

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Tylko w wiekszosci szpitali klada cie na niewygodnym czyms, gdzie dziecko ma pod gore zamiast wspomoc grawitacyjnie. Porod w wodzie ok, ale przy najmniejszych problemach wyganiaja z wanny i klada na lozku porodowym. Ja mialam cc, gestoza, jestem niska, dziecko szacowane na ok 4 kg. Ale probowali mi wywolac porod oksytocyna. Lezalam pare godzin sama na jakims lozu tortur, skajowe "poduszki" rozjezdzaly sie dokladnie pod krzyzem. Bol niesamowity. Ja sie pytam, gdzie sie rodzi, a polozna "no tu". Horror! Na szczescie oksytocyna nie podzialala i na drugi dzien zrobili cc. Bylam przytomna, nic nie bolalo i widzialam corke po urodzeniu.
    Elaria a jak czułaś się po cesarce? Po jakim czasie wstałaś z łóżka? Czy długo wszytsko bolało po CC?

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    vertigo a co Ty myślisz o takich śledziach w ciąży?

Laila ehh... Nie. ...nie!!! to nie może być prawda buuu... Ja chce śledzia

Kurde w necie różne info są. Rzeczywiście surowego nie można ale co do śledzi to różnie piszą..

Pisza zeby jesc sledzia bo jest bardzo zdrowy ale pieczonego czy grilowanego M@linko...
    Przeczytaj dokladnie :P
    Nie jemy surowych ryb, miesa, jajek, serow plesniowych itp.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja może nie zaczynam nowych staran jeszcze, bo jestem 2 dni od łyżeczkowania, ale chciałabym do was dołączyć.

Miałam puste jajo płodowe próbowano mi wywołać poronienie tabletkami, gdzie bolu bylo co nie miara, ale i w ten sposob sie nie udalo i po wielu godzinach wykonano mi zabieg.
    Po wszystkim powiedziano mi, ze po 6 tygoniach moge sie znowu starac i ze mam dalej brac kwas foliowy.

Chciałabym was zapytać również jakie zalecenia dostałyście po tym zabiegu ? Poniewaz niestety ale w kraju w ktorym mieszkam powiedziano mi ze spokojnie moge isc na drugi dzien do pracy ( praca fizyczna ) i ze nawet moge cwiczyc , po prostu zyc normalnie, gdzie na chwile obecna dalej odczuwam bol i musze prajtycznie ciagle lezec ...

No i najważniejsze kiedy zaczelyscie kolejne starania o upragnione 2 kreseczki ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Musza cie wygonic z wanny jak cos jest nie tak bo trzeba sluchac akcji serca plodu a nie da sie tego robic w wodzie... Wolalabys ryzykowac zdrowiem dziecka? Przeciez w kazdej chwili moze spadac akcja serca i zapada decyzja o CC. To MUSI byc pod kontrola jesli cokolwiek sie dzieje. Urzadzenia sa na prad... nie da sie ich wsadzic do wody.

CC tez nie zawsze jest takie piekne. Ostatnio bylam przy CC na którym znieczulenie zadziałało w tzw. łaty - oznacza to ze nie calkowicie, tylko niektore miejsca sie zniczulily inne nie. Nie jest to niczyja wina czasem tak bywa. Konwertuje sie wtedy znieczulenie do ogólnego co już nie jest obojtne dla dziecka bo znajduje sie tak jak matka pod wplywem srodków znieczulających usypiajacych i zwiotczajacych. Taki dzieciak jest bardziej wiotki ma problemy ze "startem". Ja dziekuje za cc jesli nie jest konieczna.

Co do pozycji porodowej teraz juz jest coraz wiekszy wybor i komfort dla kobiet. Łóżka porodowe musza byc takie zeby dalo je sie porządnie umyc i zdezynfekowac dlatego jest niewygodny skaj... i teraz niby to znieczulenie na zyczenie ale to raczej "piekna sciema"... bo i tak nie ma kto wykonac naklucia i znieczulic..
    Ty jesteś położną albo ginekologiem? Bo piszesz, że że ostatnio byłaś przy CC

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita1371 wrote:
    Hej. Ja może nie zaczynam nowych staran jeszcze, bo jestem 2 dni od łyżeczkowania, ale chciałabym do was dołączyć.

Miałam puste jajo płodowe próbowano mi wywołać poronienie tabletkami, gdzie bolu bylo co nie miara, ale i w ten sposob sie nie udalo i po wielu godzinach wykonano mi zabieg.
    Po wszystkim powiedziano mi, ze po 6 tygoniach moge sie znowu starac i ze mam dalej brac kwas foliowy.

Chciałabym was zapytać również jakie zalecenia dostałyście po tym zabiegu ? Poniewaz niestety ale w kraju w ktorym mieszkam powiedziano mi ze spokojnie moge isc na drugi dzien do pracy ( praca fizyczna ) i ze nawet moge cwiczyc , po prostu zyc normalnie, gdzie na chwile obecna dalej odczuwam bol i musze prajtycznie ciagle lezec ...

No i najważniejsze kiedy zaczelyscie kolejne starania o upragnione 2 kreseczki ?
    Hej! Ja po zabiegu nie bylam w pracy tydzien. Nie dzwigaj, nie beirz goracych kapieli, nie bierz leków typu aspiryna czy ibuprofen lepiej paracetamol gdyż nie nasili krwawienia. Do pracy fizycznej raczej czlowiek sie na 2 dzien nie nadaje...;/;/;/ Oficjalne zalecenia co do czasu odczekania kiedys były pol roku, teraz sa niby 3 miesiace do odczekania, za granica pojawiaja sie doniesienia, ze niby nie trzeba tak dlugo odczekiwac. Wiaze sie to jednak z tym że mozesz poronic gdyz sluzówka bedzie za cienka i nie zagniezdzi sie prawidlowo, wzrasta ryzyko lozyska wrosnietego..i tak dalej..

Rita1371 lubi tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita1371 wrote:

Hej :)
    Po zabiegu przysługują za pobyt w szpitalu 2 tygodnie zwolnienia lekarskiego. Ja mam pracę biurową więc po dwóch dniach wróciłam do pracy.
    Co do starań to po minimum dwóch cyklach od zabiegu.

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita, to Ty z kwietniowek, prawda? Fajnie, ze wpadłaś! Tutaj jest magiczna atmosfera<3

Naprawdę nie mogę juz jesc sushi??? O kurcze, w sb to prawie pęklam tak sie tym najadlam...

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • annak Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita,
    Witaj...
    Ech, bardzo mi przykro, że musisz przechodzić to wszystko.
    Kojarzę Cię z Kwietniówek i czekałam tam wtedy na wieści od Ciebie...
    W całym tym nieszczęściu dobrze, że trafiłaś tutaj do nas, bo to jest bardzo ciepły i wspierający wątek. Rozgość się i pisz o wszystkim, o czym potrzebujesz.

Czy Ty nie jesteś przypadkiem w Norwegii, tak jak Niebieskaa (obecna na obu tych wątkach)?

Jeśli chodzi o moje doświadczenia, to ja miałam 2 łyżeczkowania. Po każdym miałam zalecenie oszczędnego trybu życia, zwolnienie lekarskie po pierwszym na bodajże 9 dni (po drugim też bym dostała, ale już miałam własną działalność). Powiedziano mi, że do czasu miesiączki (a przynajmniej do momentu ustąpienia krwawienia) lepiej nie współżyć, nie chodzić na basen, etc. Dostałam oczywiście antybiotyk.
    Co do starań to miałam zalecone odczekanie dwóch miesiączek, potem można było działać.

Pewnie w różnych szpitalach są różne zalecenia. U mnie tak jak powyżej.
    Trzymaj się, na ile to możliwe w tej trudnej sytuacji, albo się nie trzymaj, jeśli tego właśnie będziesz potrzebować!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 18:45

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Ty jesteś położną albo ginekologiem? Bo piszesz, że że ostatnio byłaś przy CC
    Do ginekologa mi dalekoo :P jestem na stażu w szpitalu

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można tu jakos dodac plik? Wrzucilabym wam poradnik zywienia w ciazy..

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://document.li/BKSn

na srodku strony po lewej --> download original PDF file

Poradnik zywienia w ciazy.

Zmykam bo rodzice wpadaja z wizyta :)) Pozniej do was zajrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 18:53

Nadzieja1988!, sy__la, Gaduaaa lubią tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Ojej. Nie no jak mialabys się denerwować i w tych nerwach potem nie współpracować to oczywiście lepiej jest mieć cięcie. Ja balabym się cięcia. Balabym się operacji bez wskazań. Mi się rodzilo dobrze, ale to nie jest reguła. W ogóle nie miałam takih doświadczen trudnych. Porodu miałam na własnych skurczach, one bolą mniej. Ja się też w ogóle nie boję bólu. I w przeciwieństwie do Was, mam zaufanie do służby zdrowia ;).

O, to na czym miałam rodzić wyglądało tak: (nie pamiętam, żeby były podpórki na nogi i uchwyty do trzymania, ale na pewno model PRL.
    cgnlovniiy13.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 18:56

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    O, to na czym miałam rodzić wyglądało tak: (nie pamiętam, żeby były podpórki na nogi i uchwyty do trzymania, ale na pewno model PRL.
    cgnlovniiy13.jpg
    SZOOKK....nawet takiego nie widzialam :P chyba ze gdzies w magazynach jako podstawka na pierdoly... Elaria gdzie ty rodzilas?

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Do ginekologa mi dalekoo :P jestem na stażu w szpitalu
    czyli z wykształcenia jesteś lekarzem? w jakim mieście?

‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ