Zasniad groniasty
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie dostalam zielone światło po 18 tygodniach od zabiegu
Tyle ze ten cykl raczej bezovulacyjny będzie.ale to nic byleby szybko się skończył I zaczynamOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Hej Mila30 to super Trzymam kciuki za wizyte i dobre wiesci od gin. )
Mi sie spoznia 2 dni okres, ale od tygodnia czuje delikatne pobolewanie jak na @ a tu nic. Przedwczoraj (w dniu przewidzianego okresu) mialam delikatne brazowe plamienia i cisza. Zrobilam sobie chyba z 5 testow, dzis rano ostatni, ale wszystkie negatywne. Nie wiem, co jest grane. Poszlam dzis na bete, zeby sie upewnic (popoludniu beda wyniki) i najwyzej w pon. pojde do gin jak mi sie okres nie pojawi ;/ No, bo czy ciaza jest mozliwa jesli testy jej nie pokazuja? Ehh... no nic zobaczymy.
Milego dnia dziewczyny
13.12.2015 Łyżeczkowanie w 8 tc. -
MILA super wiadomość bardzo się cieszę
Sheis jak wynik bety mów szybko zaraz biegnę na Twój wykres
P.S mam taka sama sytuację mi spóźnia się 6 dzień. .. ale czy była wg obu...Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Beata niestety w ten dzien, co zrobilam bete to okres dostalam. Ale juz mi sie powoli konczy, takze startujemy niedlugo
6 dni to juz duze opoznienie, moze warto zatestowac? Ja, bym nie wytrzymala na Twoim miejscu13.12.2015 Łyżeczkowanie w 8 tc. -
Beata i jak tam u Ciebie?! robials akis test?!
Sheis trzymam kciuki za kolejny cykl
Ja kochane bylam u lekrza, beta juz ladna mam niby do pazdziernika czekac, ale powiem Wam , ze przez nasze plany i tak mielismy czekac do pazdziernika wiec w sumei dobrze, mam tylko nadzieje, ze pozniej szybko sie uda.
NArazie mam skierowanie na przeswietlenie klatki piersiowe i dostalam zwieksozna dawke kwasu foliowego:)
-
nick nieaktualnyDziewczyny, przeglądałam dzisiaj forum i chciałam coś do Was napisać, mam nadzieję, że Doda Wam to otuchy;) Dokładnie 2 lata i 4 miesiące temu poroniłam 12 tydz, okazało się że przyczyną był zasniad. Beta hcg nie spadała i zostałam poddana chemioterapii metrotrexatem, 2 tygodnie na onkologii w Charing Cross Hospital w Londynie ( są 3 szpitale na świecie, które specjalizują się w leczeniu zasniadu, CCH jest jednym z nich), a następnie 12 kursów chemii w zastrzykach. Brzmi strasznie, ale naprawdę nie było tak źle. Beta spadła do normy (czyli poniżej 5), wszystkie badania ok. Mieszkam na stałe w Irlandii północnej dlatego na początku lattalam na badania do Londynu, a do teraz wysyłam comiesiac próbki krwii i moczu do badan- wszystko ok). Dostałam ostrzeżenie, że nie powinnam przez rok od zakończenia chemii starać się o dziecko i tak też było. Jakie było moje zdziwienie, jak 3 miesiące po zakończeniu chemioterapii zadzwonili do mnie że szpitala, że moja beta ponownie wzrosła i powinnam wrócić jak najszybciej do szpitala na badania. Oczywiście przekonana byłam i załamana jednocześnie, że jestem znowu chora, a okazało się ku zdziwieniu mojemu i wszystkich że byłam w ciąży. Dużo obaw, dużewsparcie ze strony szpitala ( wspaniali ludzie), ciąża przebiegała książkowo, ciąża donoszona i tak oto teraz śpi koło mnie zdrowa, najcudowniejsze na świecie, już 8 miesięczna Zosia. A ja - mama jestem, w pełni zdrowa, ale ciągle pod kontrolą comiesięczną lekarzy. Żeby była jasnośc nie namawiam Was do wcześniejszego zachodzenia w ciążę, ale pisze to żebyście wiedziały, że po zasniądzie, nawet po chemii, nawet po beznadziejnych wynikach badań mam dziecko, zdrowe dziecko. Jak dowiedziałam się że mam zasniad i przerzuty to balam się czy będę mogła mieć jeszcze kiedyś dzieci, prof. ze szpitala informując mnie o tym, że będę miała chemię pokazał mi duży album z dziećmi kobiet, które miały zasniad, 8 miesięcy temu zdjęcie mojej Zosi dołączyło do kolekcji;) Zobaczycie, los wynagrodzi Wam to co przeszłyście.
Beata, Beata lubią tę wiadomość
-
czesc dziewczyny 21 kwietnia dowiedzialam sie ze serduszko mojego skarba nie bije 22 kwietnia trafilam di szpitala na lyzeczkowanie okazalo sie ze prawdopodobnie to zasniad groniasty tego dnia mialam beta hcg 720840 mIU/ mL po pierwszej tabletce mnie ruszylo tak sie potoczylo ze poronilam samoistnie a potem mnie tylko z resztek oczyszczali. powtorzylam beta hcg 05.05 w czwartek i wynik jest 561,47. czekam caly czas na wynik histopatologiczny i boje sie strasznie... wizyte mam w czwartek u ginekolga ale od zabiegu mam caly czas uplawy z krwia czy to normalne ??? powiedzcie mi czy beta dobrze spada ??? i kiedy bede mogla myslec o dziecku bo tak bardzo go pragne ... po stracie jestem strasznie zalamana :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 17:10
tesknie Aniolku :* -
Ul gratuluję Ci i cieszę się ze napisałaś :*
Ja oczywiście dostałam spóźniony @
Teraz kolejny i znów powalony cykl...
Talus miałaś bardzo dużą betę więc wydaje mi się ze normalne ze jestvnabtakim poziomie po tak niedługim czasie
Spokojnie pocZekaj na wynik i powtórz betę mam nadzieję ze będzie o wiele niższa
Trzymam mocno kciuki i uwierz ze przetrzymasz ciężkie chwile a potem będzie już tylko lepiej
talus05 lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
-
hej okazalo sie ze mam zasniad czesciowy dzisiaj znowu robilam beta hcg jutro wynik i wizyta u pani ginekolog. tydzien temu bet hcg byla 19 z przecinkiem czyli super spadlo mam jeszcze takie pytanko bo w wekend wpsolzylam z mezem i on sie zapomniala czy moge byc w ciazy >???? miesiaczki jeszcze nie mialam a zabieg byl 22 kwietnia.
Beata dziekuje za odpowiedztesknie Aniolku :* -
Talus To lepiej się pilnuj dopóki nie spadnie beta bo jest ryzyko ze zasniad się odnówi..
Ja też pierwszy długi cykl po lyczeczkoeaniu który trwał aż 54 dni cały czas bez zabezpieczenia Z nadzieją ze zajde A nie wiedząc jeszcze czym to grozi dopiero kolejny cykl jak mi lekarz wytłumaczył to poprosiłam o anty aby mieć absolutną pewność I nie ryzykować
Ładnie Ci spada więc spokojnie wytrzymasz jeszcze chwilkę :*
Ja zielone światło dostałam 2 mięs temu Jezu jak to zleciało... a tak mi sie dluzyla kazda godzina... poki co nadal nievudalo sie ale caly czas wierzę
Trzymam za Was wszystkie kciukiOliwka 2006
-
Hej kochane,
Beata fakt strasznei szybk oczas leci, trzymam kcuki zeby sie udalo ja jeszcze chwile musze poczekac.
Talus wiem ze ta informacja napewno nie byla niczym milym i smao to ze musisz odczekac teraz z kolejnymi straniami ale ja pametma jak sie zalamlam na poczatku ale tak jak mpwi Beata ten czas szybko leci i nawet sie nie pbejrzysz a znow bedziesz sie strala! Zwlaszcza, ze peiknie CI beta spada!