Zgromadzenie matek... pięciu i więcej wczesnych poronień
-
WIADOMOŚĆ
-
bartusiowa-mama wrote:Chomiczko - ja mam alergie na mleko i wszystkie jego przetwory, pszenicę, żyto i kukurydzę. Dietetyczka rekomenduje dietę AIP. Ale ja nie wiem jak się do tego zabrać wiem że powinnam całkowicie wyeliminować gluten i cukier (mleko w 95% wyeliminowalam) ale cholernie mi ciężko zamienić znane mi potrawy na coś calkiem nowego... chyba muszę się zmusić. Nie wiem.. kupić książkę lewandowskiej i działać. .
Batrusiowa Mamo sama jestem dietetykiem. Dieta bezmleczna i bezglutenowa nie jest trudna. Idz do dietetyka, ktory ulozyc Ci jadlospis, albo podpowie co jesc. A skad jestes?Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć ))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
Coconue - bylam już u dietetyczki. Jestem z okolic opola. To ona naprowadzila mnie na trop ws poronien. Nie ginekolodzy - a dietetyk. Niestety zadnej diety nie dostalam. Ta dietetyczka ich nie rozpisuje - daje tylko same wskazówki czego nie jeść. I zasadniczo wychodzi na to że mogę tylko mięso i warzywa z wyłączeniem psiankowatych i strączkowych. Ryżu kasz makaronów pieczywa - ogólnie mąk mi nie wolno. Jaj też nie bo alergia. Mleko odpada. O slodyczach mogę tylko marzyć. Ogólnie... nieciekawie. A nie mam czasu siedziec na necie i wyszukiwac przepusy dlatego raczej z usług zrezygnuje bo co to za dieta bez diety a finansowo drogo..
27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
Crisperss wrote:Bartusiowa Mamooo a wiesz coś na temat wlewów? szczepionek? bo chyba tylko to wchodzi w grę jeśli chodzi tą immunologię... strasznie boję się tych wszystkich kosztów30.12.2014-poronienie 6 tydz.
11.05.2015-poronienie 10 tydz.
15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia) -
Ale to też nie ma się 10o procent że będzie wszystko ok bo ren mlr może nie zareagować na męża limfocyty więc potrzebny dawca.. Ale tutaj np gdzie ja robie kojarzą pary i czasem mogą się wymienić ale my ze zlwzgledu na koszty chyba zdecydujemy siebtylko na męża szczepionki.. Nie jest to tani interes a i tak pewność pół na pół30.12.2014-poronienie 6 tydz.
11.05.2015-poronienie 10 tydz.
15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia) -
To rzeczywiście jest mało rzeczy które możesz. Szkoda, że ta dietetyczka nie rozpisuje diet bo moim zdaniem skoro musisz mieć tak rygorystyczna dietę to powinna Ci pomóc na samym początku. Ja kupuje sobie różne bezglutenowe rzeczy i tu jeszcze nie ma problemu, problem zaczyna się jak chcę kupić coś bez cukru, to już graniczy z cudem zawsze ten cukier gdzieś przemyca chociaż nie powinno go tam być. Mleko zastępuje mlekiem sojowym albo ryżowym no i jem dużo jaj. Ja w porównaniu do Ciebie nie mam aż tak źle ale i tak bardzo ciężko mi było na początku, nawet wymyślić co to mogę sobie zrobić do jedzenia.Olga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
Ja miałam za sobą 3 poronienia. Na etapie "jest pęcherzyk, ale nic po za tym"
Nie szukałam przyczyny. Nie mogłam się z tym pogodzić.
Po zastosowaniu diety wegańskiej+kwasy omega+acard+wiesiołek+luteina= zdrowa i pieĘkna dzidzia:)
Urodziłam parę dni temu. Wam też się uda. O to się nie martwcie. -
nick nieaktualnyWasze historie mimo ogromnego bólu daja iskierkę... Jestem tuż po drugiej stracie i wydaje mi się, że to już kpniec szans. Ale Wy i Wasze suwaczki dodają sił.
A w ogóle to jalie badania polecacie na początek? Hormony? Zespol fofsolipidowy? Nasienie? Nie mam problemu z zajsciem w ciaze ale poronienia są wczesne, bez widocznego zarodka w jaju plodowym. -
Cyt- u mnie zadziałał- luteina 100 mg od 17 dc, acard od 1dc, kwasy omega od 1 dc, wiesiołek od 1 dc, magnez z b6 (ogromne ilości). I ciąża idealna bez najmniejszych powikłań. Córka zdrowa
Nie robiłam prawie żadnych badań. Lekarz twierdził, że znalezienie przyczyny nie daje nam nic więcej jak informacje. A tu trzeba próbować. Więc za czwartym razem się udało. -
nick nieaktualny
-