X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • myssss Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, życzę Wam Spełnienia wszystkich marzeń w Nowym Roku, a przede wszystkim zdrowia dla Maluszków :*

Pati78, Misi@, IviQ lubią tę wiadomość

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia pytałaś co u nas więc muszę Wam powiedzieć, że Sarka od jakiegoś czasu rekompensuje mi chyba trudy ciąży. Z tego co słyszę od innych mam i mogę to porównać z zachowaniem naszej młodej to chyba mam wspaniałe dziecko.
    Nasz dzień wygląda tak, że jemy o godzianach: 6:00, 9:00, 12:00, 15:00, 18:00, 22:00 a pomiędzy tymi godzinami raczej śpimy. Przed każdym karmieniem przebieramy pieluchę, żeby się rozbudzić. Jeżeli chodzi o noc to od 22 do 6 Sarka nawet nie kwęknie i pięknie przesypia całe 8h bez jedzonka. Taki tryb mamy jakoś od 4 tygodnia. Mój mąż mówi, że czuje się jak byśmy byli w wojsku wszyscy :D
    W dzień też raczej śpi między karmieniami, chociaż zdarzają jej się czasem wybryki, że nie chce spać i wtedy siedzi z nami w pokoju w leżaczku :D

Widzę, że z dnia na dzień śpi w dzień mniej, ale to ponoć normlane. Najważniejsze, że noce mamy piękne. Chodzę wyspana. Narazie kolki nas nie dotknęły, a boje się ich BARDZO.

Misi@, Kaśku lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się macie w nowym roku? Jak spędziłyście sylwestra?

• Joana33 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja wspaniała ta Twoja mała. Tak rodzicom pozwoli odpocząć :-)

Ja odliczam dni do wyniku Nifty, a to może być dopiero w pt. Nie wiem jak wytrzymam do tego czasu. Sylwester na spokojnie, bez humoru, bo ciągle o tym myślę.
    Od tygodnia bardzo mnie boli pierś, rwie, wyczułam jakieś zgrubienie wielkości wiśni małej. No problem goni problem. Jestem dopiero w 16 tygodniu, więc to tez niemożliwe chyba, ze jakies gruczoły mleczne się tam formują czy coś, a poza tym boli tylko lewa pierś. Ból okropny, taki rozrywający wręcz kilkanaście razy dziennie i w nocy też.
    Może któraś z Was też tak miała? Można zwariować z ogromu problemów.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 - Nic sie nie martw tym oczekiwaniem, szybko pójdzie.
    Mi się wydaje, że dopiero co czekałam na wynik a tu już mam 1,5 miesięczną dzidzie.

Co do piersi to niestety nie mogę pomóc. Ja takie problemy miałam dopiero po porodzie z powodu zatrzymywania laktacji, ale w ciąży nic takiego mnie nie spotkało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:35

Joana33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Kochane, życzę Wam Spełnienia wszystkich marzeń w Nowym Roku, a przede wszystkim zdrowia dla Maluszków :*

Dzięki!;*

• izulala Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 ja tez ciągle mysle o wynikach. Chociaż tylu lekarzy uspokajalo. Genetyczka uspokajala... ale strach jest. Dopóki wyniku nie będzie to żyję cala w nerwach. W pn minie tydz jak miałam nifty. Chciałabym aby juz byly wyniki. ..... takie oczekiwanie wytraca mnie z normalnego funkcjonowania. ... :(
    Wierze ze będzie ok. Wszyscy maja zdrowe urwisy - dlaczego u mnie mialoby byc inaczej. .... tak sobie tłumacze...... i za chwilę powrót do początku i strach. ... :(

Tak w ogóle sobie mysle, czy faktycznie jak dostane wyniki nifty to bede w 100% spokojniejsza..... czy po głowie nie będzie chodziło mi to ze mogłam zrobic amniopunkcje......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 16:00

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, ja spedzilam sylwestra w szpitalu, ale juz z synkiem, wiec nie martwilam.sie az tak. Od dzis jestesmy juz w domku!

izulala, IviQ lubią tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati super, ze juz w domku :-)
    Alicjo Sarka jest cudna...
    My wrocilismy z sylwestra i maly odsypia dzisiejszy dzien...spi od 17:30 boje sie nocy, ale nie chce go budzic bo zmeczony byl strasznie...
    Moj tata ma ur 31.12 wiec moje siostry i my pojechalismy do taty i tam spedzilismy rodzinnie sylwka bylo super ;)

Izula bedzie dobrze, tyle osob trzyma kciuki za Was, ze nie ma innej obcji...
    Zai a jak maluszki???

• Joana33 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulala to co napisałaś powyżej, to jakby moje myśli.
    Może dostaniemy wyniki tego samego dnia, ja robiłam Nifty dzień po Tobie :-)

izulala lubi tę wiadomość

m3sxdqk36px9niv0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:44

Joana33, IviQ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulala wrote:
    Joana33 ja tez ciągle mysle o wynikach. Chociaż tylu lekarzy uspokajalo. Genetyczka uspokajala... ale strach jest. Dopóki wyniku nie będzie to żyję cala w nerwach. W pn minie tydz jak miałam nifty. Chciałabym aby juz byly wyniki. ..... takie oczekiwanie wytraca mnie z normalnego funkcjonowania. ... :(
    Wierze ze będzie ok. Wszyscy maja zdrowe urwisy - dlaczego u mnie mialoby byc inaczej. .... tak sobie tłumacze...... i za chwilę powrót do początku i strach. ... :(

Tak w ogóle sobie mysle, czy faktycznie jak dostane wyniki nifty to bede w 100% spokojniejsza..... czy po głowie nie będzie chodziło mi to ze mogłam zrobic amniopunkcje......

Powiem Ci kochana, że jeżeli chodzi o mnie to wynik Nifty dał pewien spokój ale niestety nie w 100%. Do dnia porodu martwiłam się o ZD :( Oczywiście nie było to takie zamarwianie jak w momencie oczekiwania na wynik Nifty, no ale jakaś tam lampka w mojej głowie została zapalona do końca ciąży :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Alicja, ja spedzilam sylwestra w szpitalu, ale juz z synkiem, wiec nie martwilam.sie az tak. Od dzis jestesmy juz w domku!

I jak sobie radzicie? Wszystko ok?:)

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://static.pokazywarka.pl/i/6228991/190665/img-20160103-134455.jpg

Czesc cioteczki forumowe!:-)

alicja_, Joana33, izulala, Paula1991, Szotka, Kaśku, IviQ, hopee lubią tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    I jak sobie radzicie? Wszystko ok?:)

Jest niezle. W szpitalu lapalam baby bluesa, zwlaszcza nocami, mialam synka caly czas przy sobie i bywalo, ze nie wyrabialam. On duzo wisi przy piersi i.mocno je lapie, wiec mialam strupy, malinki i inne atrakcje. Pierwsza noc w domu niebo lepiej, bo maz wstawal i przebieral Kubusia, podawal do karmienia i odkladal do spania. Az sam zlapal kryzys ;-) Dzis prysznic bralam niedawno dopiero, juz sie boje, co bedzie, gdy bede bez pomocy. Milosc do dziecka jest jednak ogromna i dodaje nieprzewidzianej mocy.

I wiecie co? Tesknie za brzuszkiem :-D Ja, ciazowy Grincz! Wchodze w spodnie sprzed ciazy i waze mniej niz na pierwszej ciazowej wizycie, spoko!

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Pati ile maleństwo ma włosów!!:)

• Joana33 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 przepiękny maluszek! Gratulacje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 16:19

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowie Wam, on ma normalnie wycieniowana fryzurke, padlam na jego widok!

IviQ lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • myssss Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati słodki Maluszek :)

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • Blondi... Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Czy na wyniki amnio z Genomu w Rudzie czeka się równe 3 tyg. czy może któraś z dziewczyn miała wcześniej? Można dzwonić po 2 tyg? 

c505d76.png
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ