Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuje
ok rozumiem przez neta cieżko nieraz się dogadać.. jak miała 2,5 mc miała bardzo poważne zapalenie płuc i okazało się że ma zwężone tętnicę płucną za dużo krwi dostawało się do jednej z komór co było dla Nas szokiem bo po urodzeniu sprawdzali jej serce...ale na szczęscie wyszła z tego po ok 3 tygodniach i było ok a serducho też się zreperowało samo na szczęście
buziaki
Wolfmama ja na twoim miejscu poszłabym jeszcze do jakiegoś dobrego specjalisty jeżeli tak bardzo boisz się amino
Iza8997 -
Wolfmama ja też jestem przekonana, że Twój dzieciaczek jest zdrowy. Ryzyko 1:70- fakt jest to powiększone ryzyko ale wiemy chodźby z forum, że nie jedna taka historia kończyła się dobrze. Oczywiście nikt Ci teraz nie powiem "tak Twoje dziecko jest zdrowe/jest chore" ale wszystkie które tu jesteśmy zmierzyłyśmy się z ta sytuacją. Tak jak już wspominałam, zabiegu na prawdę nie należy się bać. W razie wielkich obaw możesz spróbować skoncultować się również z psychologiem na pewno nie zaszkodzi. Będzię dobrze! Zabieg to sekund 5 później chwile się pooszczędzasz, chwila oczekiwania na wynik i po sprawie!
bo takiej trzeba trzymać się myśli
A ile masz lat? tak jak mówi emma tam później te parametry są obliczane na podstawie wieku i potrafią wyjść różne dziwactwa -
Iza89 tez uwazam tak jak Ty, ze zwiazki ktore sie rozpadaja przez to ze dziecko jest chore a dokladniej ze facet odchodzi, to czy dziecko jest zdrowe to ppdejscie takiego faceta jest takie samo i wczesniej czy pozniej padlo by wszystko. Jezeli facet jest dojrzaly i wartosciowy to nigdy nie zostawi dziecka czy to chorego czy zdrowego. Jak to powiedziala jedna polozna u mnie w szkole rodzenia ze facet jak jest przy porodzie nie powinien patrzec na krocze a byc przy glowie kobiety ale bywa tak ze bedzie tylko przy tej glowie a i tak zwiazek sie zawali a drugi co zobaczy jak dziecko wychodzi i to zwiazek jest tak silny ze nic ani nikt nie rozlaczy tego.
Dobrze przeczytalam ze u Ciebie bylo amnio i ze zdrowe dzieciatko a urodzilas z ZD? Sorki ze sie dopytuje ale ciekawi mnie to bo ciezko uwierzyc ze taka pomylka
Pozdrawiam wszystkie:) -
IviQ wrote:witam. oj nie mam czasu nadganiać wiadomości, generalnie mało siedze na kompie, dziecko jednak wymaga zainteresowania.
Jest ktoś ze starej ekipy?
Kasku myślę o Tobie jak tam? ostatni wpis znalazlam w styczniu
Witaj Iviq.
Jeszcze ja ze starej ekipy jestem ale dawno nie czytałam bo tyle sie działo..
Tez jestem ciekawa co u Kasku .bardzo trzymałam kciuki za jej ciaze bo tyle przeszła ale nie znalazłam wisi czy urodziła..
PozdrawiamIviQ lubi tę wiadomość
-
Anulka0407 wrote:Witam się i ja z Wami
Oczywiście na ten wątek nie trafiłam przypadkiem...
Jestem po złych wynikach Pappa, a amniopunkcję mam w poniedziałek (29.05)
Pomimo, że jestem zrozpaczona to siedzę w necie i wyszukuję takich historii jak Wasze, czyli z pozytywnym zakończeniem, żeby choć trochę podnieść się na duchu. W moim przypadku jest to mimo wszystko trudne, bo mam od razu najgorsze myśli.
Moje wyniki są takie:
Wiek ciąży: 13tyg + 3 dni
CRL 74,0mm
NT 2,4mm
BPD 19,5mm
Kość nosowa obecna
PAPP-A 3,280 IU/I czyli 0,939 MoM
wolne B-hCG 87,1 IU/I czyli 3,738 MoM
trisomia 21 ryz.podst. 1:234 ryz.skorygowane 1:108
Ryzyko wysokie[/
w pprównaniu z naszymi wynikami Twoje nie sa złe. Bądz dobrej mysli. Ja mialam 1:75 i mam teraz juz prawie dwulatka ślicznego i słodkiego i co najwazniejsze zdrowego. a to forum jest pelne przypadków z gorszymi wynikami. Ja sie na amnio nie zdecydowalam. ale z powodek ryzyka. Na pewno wszystko bedzie dobrze ale czekam na wynikiAnulka0407 lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
E_w_c_i_a wrote:Mam juz wyniki z amnio. Zdrowa córa
teraz tylko pozostaje czekać na reszte wynikow i zeby nie bylo komplikacji po zabiegu!
E_w_c_i_a lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Agness27 wrote:Witaj Iviq
.
Jeszcze ja ze starej ekipy jestem ale dawno nie czytałam bo tyle sie działo..
Tez jestem ciekawa co u Kasku .bardzo trzymałam kciuki za jej ciaze bo tyle przeszła ale nie znalazłam wisi czy urodziła..
Pozdrawiam[/link]
-
triti wrote:Dziś mamy usg serca i brzuszka bo urodził się malutki coś troszkę poniżej 2500.
Napisałam dużo z tel i urwało - jak wrócimy do domu to poopowiadamtriti lubi tę wiadomość
[/link]
-
śliczności. gratuluję
Margaret.Se, Zieziulka lubią tę wiadomość
[/link]
-
Margaret.Se
Nie, w pierwszej ciąży miałam tak że wyniki były super, usg, prenatalne, usg 3d,4d wszystko bylo idealnie i urodziłam córeczkę z zd, aktualnie jestem w drugiej ciąży też z córeczką i z tego względu że mam pierwsze dzieciątko z zd miałam robioną aminopunkcję chociaż wyniki mam idealne i wyszło że córeczka jest zdrowawachałam się bardzo nie chciałam robić amino, no ale z doświadczenia wiedziałam że nie ma co ufać usg i całej tej statystyce
Iza8997 -
Iza89 dziekuje to juz rozumiem wszystko:)
-
Ja już po amnio, tzn. była w poniedziałek. Wszystko poszło "gładko" i nie taki diabeł straszny jak go malują
Siedzę w domku i sobie odpoczywam
Teraz najgorsze jest to czekanie.... 3 tygodnie... może jakimś cudem będą po dwóch. Muszę wytrzymać tą niepewność.
Czytając Wasze wpisy mam coraz więcej nadziei, że wszystko będzie dobrze i że dzieciątko będzie zdroweIviQ, efta lubią tę wiadomość
-
KAROLINA,
GRATULACJE !!!! ZDRÓWKA DLA SYNKA I MAMUSI !!!!Karolina :* lubi tę wiadomość
NT 1,7 beta hcg 26,7 = 0,560 mom pappa 1,360 = 0,655 mom, NF 6,45, pępowina dwunaczyniowa;
cukrzyca ciążowa,niedoczynność tarczycy; cc węzeł prawdziwy na pępowinie;
NIFTY = OK HARMONY = OK
-
IviQ wrote:mój urodził sie hipotrofikiem 2320 g. Szybko nadroił. Dzis ma 20 mcy zdrowy, nie choruje rozwija sie prawidłowo. mamy gratisowe za to 5w1 i pneumokoki. Skorzystalam:) i skierowania do specjalistów roznych. tez skorzystalam. wszystko OK. Zatem nie martw sie na zapas
Czytałam forum od początku i pamiętam Twoją historię - trudno uwierzyć, że to już 20m....
Dziękuję za informację
w którym tygodniu się urodził cc czy sn ?
a czym karmiłaś małego ? miał kolki ? ile ważył po około miesiącu ?....
wiesz dlaczego była taki mały - od III trymestru czy wcześniej ?
ZDRÓWKA DLA WAS
NT 1,7 beta hcg 26,7 = 0,560 mom pappa 1,360 = 0,655 mom, NF 6,45, pępowina dwunaczyniowa;
cukrzyca ciążowa,niedoczynność tarczycy; cc węzeł prawdziwy na pępowinie;
NIFTY = OK HARMONY = OK
-
Karolina Gratulacje!!! Niech maluszek rosnie zdrowo!
-
nick nieaktualny