Bole brzucha
-
WIADOMOŚĆ
-
DzejKej wg mnie to jakaś kolka. Z tego co czytałam, odklejanie łożyska powoduje bóle po bokach brzucha, promieniujące do bioder i pleców (to samo powiedział mi lekarz, bo ja tekie bóle od pachwin do bioder czuję, ale sa chwilowe i raczej kłujace, a to oznacza rozciąganie macicy).
Skoro ciebie boli nad pępkiem, to wg mnie to żołądek. ja tez kilka razy miała dosyć mocne bóle żołądka. Pewnie powodem jest misz masz w naszych żołądkach przez aptety na wszystko, ale też przesuwanie się narządów wewnętrznych. -
DzejKej wrote:Ruchy czuje tak od 16 tygodnia. Tylko najpierw były to tylko takie delikatne smyrniecia, ktore czulam bardzo rzadko - raz na 2-3 dni.
Od kilku dni czuje takie pukniecia, cos jakby jakis babelek mi przekal w brzuchu i czuc to tez od zewnatrz. Najczesciej czuje to wieczorem. Kopnie kilka razy i koniec Nigdy wczesniej moj maz nie zdarzyl polozyc reki, bo zawsze jak kładł to sie dzidzi uspokajało, a dzisiaj od razu po pierwszym kopniaku polozyłam jego reke i wreszcie poczuł.
Oho... Dzidzi wie, ze je obgaduje, bo sie znowu wierci
Naprawde zazdroszcze ci juz ze czujesz swojego skarba
Powiedz DzejKej czy ty juz przypadkiem wiesz plec dziedziusia?Tak jakos mesko twoj suwaczek wyglada ??
Ach i jeszcze jedno moja siostra ma tez nie tolrancje laktozy i sa w DE tabletki lakto-stop sie nazywja.Znasz je?Takie male info zeby ci zycie ulatwic chociaz w sprawach jedzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2013, 15:17
-
Ogolnie tabletek z Laktaza jest wiele - nawet w lidlu za niecale 3 euro, ale nie lykam. Planuje kupic sobie i brac tylko jak mnie mocne bole zlapia, bo moja nietolerancja laktozy jest nabyta, wiec powoli przechodzi. 2 lata temu to nawet sosu gotowego kupic nie moglam, bo tam jest laktoza, a teraz to i ser zjem i czekolade. Tylko czyste mleko mnie rozwala na maksa, ale to nie problem, bo kupuje bezlaktozowe.
Plec poznamy dopiero za niecale 3 tygodnie. Na ostatnim badaniu lekarka nie robila USG. Ten meski suwaczek to takie male zyczenie. Chociaz im blizej poznania plci tym bardziej mi to obojetne co bedzie. Mialam straszne obawy przed posiadaniem corki, ale mi przechodza. Od poczatku ciazy czuje, ze bedzie corka mimo, ze jedzenie i wyglad mojego brzucha "wskazuje" na chlopaka hehehe -
Co do bóli brzucha to u mnie w rodzinie od dwóch dni panuje jakaś jelitówka albo zatrucie.... Wszyscy wymiotują i mają bóle żołądka. Mnie wczoraj wieczorem też zaczęło skręcać coś w jelitach ale jakoś się to nie rozwinęło. Czy ewentualnie któraś z was miała zatrucie w ciąży i jeśli tak, to jak z nim walczyć??
-
Ja nie mialam, ale kolezanki siostra przez zatrucie jelitowe w ciazy wyladowala w szpitalu. Same zatrucie nie bylo problemem tylko to, ze przez caly dzien miala wymioty i biegunke i sie odwodnila bardzo. Polezala jeden dzien w szpitalu pod kroplowka i nic sie powaznego nie stalo. Wazne, zeby przy zatruciu duzo pic. Wiecej niz picie plus przeczekanie chyba nie da sie zrobic.
Mozesz isc do lekarza, chociaz nie wiem co on wiecej moze poradzic poza rumiankiem. -
od kilku dni mam bole w dole brzucha, ale inne niz w przed miesiaczka.
zadzwonilam do mojego lekarza i rozmawialam z pielegniarka, powiedziala mi ze to prawdobodobnie spowodowane bolem więzadła obłego macicy, ktore sie rozciaga.
powiedziala, ze porozmawia z lekarzem i da mi znac czy powinnam przyjechac.
troche mnie uspokoila, bo zaczelam sie martwic.
poza tym dowiedzialam sie ze badania prenatalne robi sie tutaj okolo 16 tyg ciazy, w Polsce chyba troche wczesniej? -
Od wczoraj co sie nie rusze, to mam bole jak na okres. Nie sa mocne, ale pojawiaja sie za kazdym razem jak gdzies ide, pomimo ze odkad wiem, ze mam nisko osadzone lozysko to chodze najwolniej jak sie da. Nawet stare babcie z laskami mnie wyprzedzaja...
Miala, ktoras z Was takie bole? Wiem, ze sa one normalne napoczatku ciazy, ale teraz w 26tc i to tylko jak chodze (chocby 300 metrow), albo dlugo siedze. -
DzejKej sa to raczej ciagle bole brzucha,czyracze skorcze?
Dla mnie to troche dziwne ze tak pozno moglabys czuc takie bole
Dzwonilas do lekarza sie moze zapytac czy to normalne??
Ja jak mnie cos niepokoi dzwonie do poloznej,lekarza lub do szpitala dzwonie i prosze o placzenie z oddzialem polozniczym...
Oszczedzaj sie kochana!!!! -
ten bol meczy juz nawet jak leze... pojutrze znow lekarz, bo mam za wysoki cukier to sie przy okazji znowu o te bole zapytam. pytalam w czwartek ostatni i badala i nic nie mowila, zeby cos bylo nie tak - tylko o tym nisko polozonym lozysku wspomniala.
-
a w zeszly czwartek tez mialas takie bole??
Poczytalam przed chwila pare postow necie i dziewczyny pisaly ze tak im sie zaczynaly bole z rwa kulszowa,inne pisaly ze dzidzia im macice skopala i dlatego takie bole i inne wypowiedzi..
Jedz moze i sprawdz to dzisiaj ;)jak juz nawet przy lezeniu cierpisz
Masz juz polozna???Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2013, 15:28
-
Takie kolki od szybkiego chodzenia mialam wczesniej. Teraz mam bole identyczne jak na okres tylko lzejsze i pojawiaja sie zawsze jak ide nawet powolutku, albo nawet czasami jak leze - np. teraz.
Vivien, jeszcze nie mam poloznej mialam dzisiaj podzwonic, ale w koncu jutro to zrobie, bo dzisiaj ogolnie masakrycznie sie czuje.