ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
sla.s wrote:W którym miesiącu po poronieniu zaszłyście w ciąże? czym wspomagałyście itp..
sla.s nasz lekarz prowadzący powiedział, że jeśli jesteśmy w stanie sobie poradzić to nie musimy czekać zbyt długo. Lekarka w szpitalu, która mnie wypisywała do domu kazała poczekać do pierwszej @ i działać.
W lipcu miałam usuniętą ciąże a w listopadzie nam się udało.
Wszystko zależy od Ciebie od Twojej psychiki.
Trzymam za Ciebie kciuki -
mi lekarz kazal 3 miesiace (mialam zabieg czyszczenia macicy) odczekac, jednak po dwoch miesiacach na kontroli dostalismy zielone swiatlo. Zaszlam w drugim cyklu staran. Nakupowalam witamin, wiesiolka i castangusa ale wsumie wzielam tylko wiesiolka. Reszty nie zdazylam. Kochana wiem co czujesz, ale nie zalamuj sie i nie poddawaj! Wiem, ze jest ciezko..
-
W lipcu miałam zabieg i lekarze też mówili,że 3 miesiące przerwy. Odpoczęlam wzięłam się w garść. Bo łatwo oczywiście nie było! Zakupiłam sobie kurację na 3 miesiące tabletki Femifertial czy jakoś tak. Po pół roku tzn w lutym zaszłam w ciążę. Wiem,że jest Ci ciężko ale trzeba wziąść sieść. Przyroda robi poprostu swoje. Tak mi tłumaczono...Pozdrawiam.
-
nick nieaktualny
-
Ja po poronieniu (i zabiegu) dostałam zielone światło praktycznie od razu. Moja pani doktor stwierdziła, że nie ma sensu czekać przy tak niskiej ciąży (6tc).
Zabieg miałam 21.10, pierwszy okres 20.11, a 17.12 widziałam @ po raz ostatni.
Jus1985 lubi tę wiadomość
-
Asta wrote:Ja po poronieniu (i zabiegu) dostałam zielone światło praktycznie od razu. Moja pani doktor stwierdziła, że nie ma sensu czekać przy tak niskiej ciąży (6tc).
Zabieg miałam 21.10, pierwszy okres 20.11, a 17.12 widziałam @ po raz ostatni.
Asta to ty chyba tez okolo 18 tygodnia w takim razie jestes co?
Bo ja ostatni raz moja @ 18.12 widzialam -
ja w 1 ciązę zaszłam po 1 dawce clo. niestety nie wyszło. mi własnie lekarze mówili,że nie ma na co czekać bo organizm jest teraz nastawiony na ciąze i łatwiej będzie zajść. zaszłam naturalnie zaraz w 1 mcu po poronieniu ale to była ciąża pozamaciczna. dostałam chemię i musiałam odczekać 6 mcy...odczekałam i zaraz w 1 cyklu zaszłam- lecz jak to u mnie owulacja tylko z clo.
asia89, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Już się zapisałam. Ot - moje gapiostwo. Najpierw czekałam, aż minie ten przeklęty I trymestr, a potem mi umkło.
Teoretycznie będzie synek, ale to na podstawie usg z 14t3d, więc wszystko jeszcze się może zdarzyć. Teraz mam mieć wizytę dopiero 8 maja i wtedy zobaczymy czy nic nie odpadło . -
Vivien to był jeszcze ten tydzień co to można mylnie zinterpretować. Zresztą osobiście znam dwa przypadki, gdzie przez całą ciążę kobiety słyszały "córka, córka, córka", a wyskoczył chłopczyk. Dopóki nie urodzę podchodzę z rezerwą do słów lekarza.
Ja częściej siedzę na forum baby boom (http://www.babyboom.pl/forum/wrzesien-2013-f488/) tam na razie przewaga dziewczynek .