Clexane
-
WIADOMOŚĆ
-
Xaxa wrote:przy trombofilii też? bardzo się boje bo poprzednie ciąże są przez nie stracone
Nie, martw się, taki wynik to super wynik, całkowicie prawidlowy na tym etapie ciąży. D dimery miałam oznaczane co miesiąc, i systematycznie rosły, ale maxymalny wynik nie przekroczył 2000 (nie pamiętam ile dokładnie wynosiły, ale chyba coś koło 30 tygodnia 1500). Z każdym badaniem będziesz miała wyższy wynik, i tak ma być. (Wynik <500 jest dla osób które nie są w ciąży)Aniołki [*] [*] [*] Mutacja genu MTHFR
Szczęśliwa Mamusia 2016 i 2018
-
Dzięki za odpowiedź, konsultowałam w międzyczasie z lekarzem i napisał, że dawka leków zostaje jaka jest czyli wszystko ok a tak się wystraszyłam za dużo mam tych mutacji i tylko się denerwuję
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Dziewczyny, czy któraś z Was też ma może obniżone płytki krwi i podwyższone MPV? zaczynam trochę panikować, podobno może to świadczyć o mikrozakrzepach (zlepianiu się płytek), do hematologa idę dopiero za tydzień
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Aż tak bardzo mocno nie ale martwi mnie bardziej podwyższone MPV, bo to może świadczyć o zlepianiu się płytek krwi i stąd mogą być takie wyniki... a zlepianie płytek = mikrozakrzepy oby tak u mnie nie było
Acard biorę od początku ciąży, przy czym obecinie ddimery mam lekko podwyższone co też mnie nie cieszy za specjalnie przy czym z tymi ddimerami to normy dla nas są troszkę inne więc nie powinny wpływać ale zauważyłam zależność pogorszenia morfologii i dwukrotnym wzrostem ddimerów oby to nie było powiązaneWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 11:28
-
Znalazłam te normy no tylko czy one też są dla osób przyjmujących heparynę?
-
Już wiem, że muszę zrobić dodatkowe badanie i pewnie heparyna będzie zwiększona, dzieciaczek zaczął się wolniej rozwijać co jest niepokojące
Któraś może tak miała na podobnym etapie? i po zwiększeniu dawki maleństwo nadrobiło?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 19:02
-
Xaxa wrote:Już wiem, że muszę zrobić dodatkowe badanie i pewnie heparyna będzie zwiększona, dzieciaczek zaczął się wolniej rozwijać co jest niepokojące
Któraś może tak miała na podobnym etapie? i po zwiększeniu dawki maleństwo nadrobiło?Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
przepływy miałam tylko na genetycznym, teraz będę miała na połówkowym dopiero 21 czerwca jutro mam zrobić te anty Xa a w czwartek idę do hematologa...
-
Xaxa wrote:Już wiem, że muszę zrobić dodatkowe badanie i pewnie heparyna będzie zwiększona, dzieciaczek zaczął się wolniej rozwijać co jest niepokojące
Któraś może tak miała na podobnym etapie? i po zwiększeniu dawki maleństwo nadrobiło?
Kochana a skąd wiesz ze twoje malenstwo wolniej się rozwija ?? Na twoim wykresie nie widze żadnej wzmianki o wizycie i wymiarach dzidziWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 22:34
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Na razie nie umieściłam jeszcze W ogóle co do morfologii to u mnie właśnie poleciały płytki krwi i wzrosło MPV, jednak u mnie jak podejrzewałam może świadczyć o zlepianiu się płytek
No właśnie straszne maleństwo z Twojej córci, mi dziś wyszło 216g a to 18+2 tc... Trzymam mocno kciuki żeby malutka nadrobiła, daj nam znać po wizycie koniecznie0202oliwcia lubi tę wiadomość
-
My już po wizycie Małgosia chyba nadrobiła nadal jest młodsza o tydzień ale już mieści się w swoich centylach co jest mega plusem ❤ 561 g szczęścia niby nadal nie jest wielkoludem ale już postep i na tym koniec dobrych wieści ma zastój na prawej nerce na następnej wizycie będziemy do kontrolować.... Czy ja mam jakiegos życiowego pecha czy cos
Aniołki
Super, że nadrobiła, oby tak dalej ojej a co to jest ten zastój? z czym to się wiąże?
-
Dziewczyny, dostałam wynik anty xa i nie bardzo wiem jak go interpretować... 0,52 a normy są takie: dawka profilaktyczna 0,1-0,4 dawka terapeutyczna 0,8-1,2 (przy leku branym raz dziennie)... lepiej jak anty xa jest wyższe czy niższe????
-
Kolejna wizyta za nami Malgosia waży 917 g
Dziś gin mi wspomniał o tym że za tydzień mam odstawić Acard a od 34 TC odstawić clexan jakoś ta perspektywa mnie przeraża co myslicie ???Mamaokruszka, k878 lubią tę wiadomość
Aniołki
0202oliwcia wrote:Kolejna wizyta za nami Malgosia waży 917 g
Dziś gin mi wspomniał o tym że za tydzień mam odstawić Acard a od 34 TC odstawić clexan jakoś ta perspektywa mnie przeraża co myslicie ???
Z tego co czytałam, to większość dziewczyn odstawia Acard w 34 TC a Clexane - nie brać ostatniego zastrzyku przed porodem. O acard to nie mówił nic hematolog, gin póki co też nie.
Clexane natomiast tak powiedział, że ostatni zastrzyk opuścić a po porodzie brać przez 6 tyg i powtórzyć badania 2-3 mce po porodzie a do tego czasu brać zastrzyki w sytuacji unieruchomienia np. długiej podróży.
Może to podyktowane Twoimi wynikami? Kurczę, sama to chyba wolałabym stopniowo schodzić z dawki i obserwować ...Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
k878 wrote:Z tego co czytałam, to większość dziewczyn odstawia Acard w 34 TC a Clexane - nie brać ostatniego zastrzyku przed porodem. O acard to nie mówił nic hematolog, gin póki co też nie.
Clexane natomiast tak powiedział, że ostatni zastrzyk opuścić a po porodzie brać przez 6 tyg i powtórzyć badania 2-3 mce po porodzie a do tego czasu brać zastrzyki w sytuacji unieruchomienia np. długiej podróży.
Może to podyktowane Twoimi wynikami? Kurczę, sama to chyba wolałabym stopniowo schodzić z dawki i obserwować ...
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe