X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko, mi lekarz powiedział, jak byłam akurat na wizycie po 4 j nieskutecznych, ze mam zwiększać o 1j. A nawet 2 j. do skutku...tzn aż będzie 89.

Na moje pytanie, czy do kilkunastu mam dojść, powiedział mi ze tak. Inny rownież powiedział ze nawet i do 20 moze dojść. Czy Twój lekarz dał wytyczne, co do podwyższania?

Jak pewnie pamiętasz, po konsultacji z innym lekarzem odstawiłam insulinę na noc. Teraz od dobrych paru dni mam poniżej 90 - albo kryzys pierwszej połowy 3 trymestru za mną, albo magia magnezu. Biorę 5-6 tabletek magne b6, z czego 3 na noc.

relganliumoc9u3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg diablo mam zwiększać po trzech dniach złych cukrów
    Ja też myślę że jak wrócę do domu to wszystko wróci do normy.
    Ja będę gotować i wiem w czym a tu wszystko na sztukę robione i podejrzane
    Wczoraj w knajpie na obiad czekałam 45min!!!!!! Byłam pewna ze zjem o stałej porze i gówno musiałam cukierka zjeść bo bym zemdlala.
    Gdyby wiedziała to bym tam nie zaszła tylko poszła dalej a że lało strasznie to szkoda mi było córki i weszliśmy tam.

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko jak w domu się nie unormuje to zadzwoń do diablo, ale powinno wszystko wrócić do normy.
    Ja zaliczam codziennie jakiś skok, znowu wróciłam do codziennych pomiarów, bo szału nie ma. "Magia" 32tc niestety trwa jakiś 3 tydzień.

Agusienka ja chyba za mało łykam magnezu ha ha ha bo tylko 3 tabsy, bo glikowana rośnie, cukry skaczą i ogólnie lipsztyk ;)
    Jeny oby do 36tc, oby przepływy nie siadly, jak z synkiem i będzie git.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też fo męża dzisiaj powiedziałam że cy ce już urodzić i pożegnać ta Menda i żeby z synkiem było wszystko ok.
    A będę szczęśliwa.

Oczywiście zadzwonię jak będzie nie hallo dalej.

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Ja już też fo męża dzisiaj powiedziałam że cy ce już urodzić i pożegnać ta Menda i żeby z synkiem było wszystko ok.
    A będę szczęśliwa.

Oczywiście zadzwonię jak będzie nie hallo dalej.
    Ja już też aby do 36tc i powiem gince, że jezelie waga małej będzie ok, niech w skonczonym 37 tnie bo do skonczonego 39tc to ja pierdzielca dostanę.
    Wilalabym czekać, aż córcia będzie gotowa do wyjścia, ale nie wiem czy nerwowo to zniosę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 18:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że tymi skokami nie szkodzi własnemu dziecku.
    Wrrrrr nawet nie chce zagłębić się w te tematy bo chyva oszaleje a stres mnie zezre!!!!!
    Mnie do płaczu ona tzn cukrzyca foprowadza a co dopiero by było jakbym wiedzy lykbela

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko ja się bardziej martwię acetonem niż cukrami. Tymi do 130 się nie martwię, ale ostatnio wywala i lepiej, więc trochę mniento wkurza.
    Zobaczę, co jutro powie diablo i czy Wawa do niej dzwoniła. Bo Wawa dopiero za 1,5 tyg, a nie chce mi się jechać okropnie, szczególnie jak upał.
    Nie myśl dzisiaj o cukrach, Zusach i innych g....ch. Naciesz się końcówką urlopu. Cycki do przodu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie już mnie nie cieszy chciałam się pakować do domu
    Wczoraj pół dnia przesiedzielismy w pokoju bo lało dziś od rana to samo do dupy taka pogoda i takie wiadomości.
    Ale cieszę się bo jeszcze jutro pewnie na plażę pójdziemy jak nie będzie padać albo gdzieś pojedziemy i w sobotę po śniadaniu ok 10 wyjeżdżamy.
    Pierwszy raz się tak cieszę że wyjeżdżam :-(
    Daj znać co tam diablo powie powodzenia na wizycie.
    Też by mi się nie chciało jechać w upał:-(

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    No właśnie już mnie nie cieszy chciałam się pakować do domu
    Wczoraj pół dnia przesiedzielismy w pokoju bo lało dziś od rana to samo do dupy taka pogoda i takie wiadomości.
    Ale cieszę się bo jeszcze jutro pewnie na plażę pójdziemy jak nie będzie padać albo gdzieś pojedziemy i w sobotę po śniadaniu ok 10 wyjeżdżamy.
    Pierwszy raz się tak cieszę że wyjeżdżam :-(
    Daj znać co tam diablo powie powodzenia na wizycie.
    Też by mi się nie chciało jechać w upał:-(
    Zabko mój tata też nad morzem i też narzeka na pogodę, ale jutro ma być ładnie.
    Nie daj sobie popsuć jutro ostatniego dnia wyjazdu!!! Hej hej :) jutro plażing :)
    Powiem Tobie, że jak "moja" diab nie gadala z Wawa to nic nowego nie usłyszę, prócz tego, że ma nie być ketonow... tyle tylko, że się przejdę i przy okazji zalicze Biedronke i Auchan ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle że juniorkowi się nie podoba plaża.
    Ostatnio jak byliśmy szukałam pozycji na ręczniki każda była nie taka junior mnie tak skopal normalnie udręka była:-(
    Jutro idę na gofry i mam to w dupie na prawdę człowiek wszystkiego sobie odmawia, 4h spaceru dzisiaj miałam i nic się nie spalilo tego cukru, patrzę na to co jem i co???? Kupiłam sobie coca colę bo mialam ochotę i boję się nawet łyka wziąść!!!!!

Mam nadzieję że jednak coś się dowiesz.
    Wyprawkę już masz dla Liwi?

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Tyle że juniorkowi się nie podoba plaża.
    Ostatnio jak byliśmy szukałam pozycji na ręczniki każda była nie taka junior mnie tak skopal normalnie udręka była:-(
    Jutro idę na gofry i mam to w dupie na prawdę człowiek wszystkiego sobie odmawia, 4h spaceru dzisiaj miałam i nic się nie spalilo tego cukru, patrzę na to co jem i co???? Kupiłam sobie coca colę bo mialam ochotę i boję się nawet łyka wziąść!!!!!

Mam nadzieję że jednak coś się dowiesz.
    Wyprawkę już masz dla Liwi?
    Nie mam kosmetyków, pampersy mam tylko 0 i 1 paczke 1, ubranka nie poprane. Pewnie jeszcze wielu rzeczy nie mam, ale ostatnio nie ogsrniam tego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę poprać i poprasowac. Okna umyć nie wiem jak to zrobię ale muszę.
    Z zakupów tylko mm kupić w razie czego i coś na te kolki.
    Czytałaś o biogaji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:53

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie czytalamr, bo dziś rano leciałam do labu, a jutro diablo. Czytam często rano, jak Młody śpi, a teraz nie miałam czasu.
    Mam na kolki Sabsimplex. A mleka nie kupuję, bo w razie czego u nas dają w szpitalu u tego się będę trzymała. Choć nastawiam się na kp.
    Mi się.nie chce prać i prasowac. Pewnie wezmę się pod koniec lipca, poczatek sierpnia.
    Nie myj okien, nic im z brudu nie będzie ;)

• ksanka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, dzięki za info o mm czy to tylko partia pepti czy też pronutra?

Czy te robiłem widać?

bl9cuay3kworwxbg.png

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Żabko jak w domu się nie unormuje to zadzwoń do diablo, ale powinno wszystko wrócić do normy.
    Ja zaliczam codziennie jakiś skok, znowu wróciłam do codziennych pomiarów, bo szału nie ma. "Magia" 32tc niestety trwa jakiś 3 tydzień.

Agusienka ja chyba za mało łykam magnezu ha ha ha bo tylko 3 tabsy, bo glikowana rośnie, cukry skaczą i ogólnie lipsztyk ;)
    Jeny oby do 36tc, oby przepływy nie siadly, jak z synkiem i będzie git.
    Moze lepiej działa na ten na czczo, bo ten masz chyba dobry :):):)

relganliumoc9u3n.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanko na wrzesniowkach Mysza napisala, że beblilon pepti DHA 1 i podobno 2 mogą mieć robaki, dostali takie info w aptece. Więcej szczegółów nie znam. Nie wiem, czy widać, ale podejrzewam, że widać bo mleka jednak wyglądają jak jednolity proszek.

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka na czczo faktycznie cukry mamnsuper, ale były niezłe zanim zaczęłam łykac Mg ;) szkoda, że po posiłkach lekka lipa.

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Agusienka na czczo faktycznie cukry mamnsuper, ale były niezłe zanim zaczęłam łykac Mg ;) szkoda, że po posiłkach lekka lipa.
    Moze po prostu u Ciebie gdzie indziej leży problem, u niektórych moze być to brak magnezu faktycznie. Moze i u mnie tak było, skoro ewidentne miałam niedobory (skurcze) a od niedawna dopiero zaczęłam brać tak na poważnie duze dawki w końcu :)

agatia lubi tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Agatia, ale to jest obrzydliwe

bl9cuay3kworwxbg.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko śliczny synuś!
    Lulu już niedługo, a kto sie teraz szykuje na porodówkę? Goodwill?
    Żabka nie przejmuj sie robota i zusem, wszystko sie wyjasni :)
    u mnie jak na razie w głowie siedzi tyklko mleko, karmenie jest na pierwszym miejscu. cukrów nie mam czasu mierzyć. trzymajcie sie dziewczyny i nie kłóćcie sie o głupoty, bo nie warto!

żabka04 lubi tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
‹‹ 1024 1025 1026 1027 1028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ