X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    No i co. Musialam dzis wyjsc. Więc udalo mi sie odciagnac 30ml i 60 dalam mm ale zostawil ok 15ml wiec wylalam. Zjadl ok 16.30 i......nie śpi :| A jezyk już wyciaga jakby był glodny. Sam nie polezy bo zaczyna plakac a smoczka nie chce.
    Jak to możliwe ze tak spokojne w brzuchu dziecko tak daje popalic w ciagu dnia.
    Dorinka, nasz Dominik też domagał się obecności. Byle przy nim być, ak odeszłam to krzyk... To też chyba normalne. Może ponoś Go troszkę? JEst malutki i potrzebuje się przytulić. Tyle czasu był cały czas z Tobą.:-)
    Ja początkowo też karmiłam Go mm na żądanie. Musi się przyzwyczaić. Z czasem coraz dłużej będzie wytrzymywał. Ja dopiero jakoś w połowie drugiego miesiąca zaczynałam próbować przestawiać Go na cykl trzygodzinny. Trochę nerwów mnie to kosztowało... Ale trzeba być konsekwentym i spokojnym... Ponoś, potul, spróbuj dać wodę (choć u nas to się nie sprawdzało bo się denerwował że daję butlę a w niej nie ma mleka...;p)

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ksanko napisz coś więcej o biogai, co to za wynalazek, bo coraz więcej mam o tym pisze.
    Agatia, to probiotyk na pracę jelit

agatia lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i co tu się z Wami porobiło przez te 2 miesiące jak mnie nie było?
    Kamcia? Agatia?
    Jak byłam na porodówce to tu zupełnie inna atmosfera była... I przecież Wy się zawsze wspierałyście a nie kłóciłyście...
    Dajcie spokój... Nie warto kłócić się na temat lekarzy... Każdy robi jak uważa... Każdy chce jak najlepiej dla swojego maleństwa

twardan lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biogaia jest probiotykiem stworzonym na bazie kobiecego mleka, jest dosyć drogi 28PLN w Gemini wiele mam używa i sobie chwała. Profilaktyczna dawka to 5 kropelek.

Dorinka, polecam Harweya Karpa i jego podejście do dzieci.

agatia lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz przecież nie czas na kłótnie. Już ta głupia cukrzyca daje nieźle popalić. Nie ma się co denerwować. Popatrzcie na mojego Domisia. Za niedługo Wy będziecie mieć takie maluszki i to jest teraz najważniejsze! Im Wasze nerwy i kłótnie nie posłużą!
    I tak! będę tą która Was będzie moralizować i ściągać na ziemię mimo że najmłodsza!

ksanka, twardan lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ksanko i Domi za info. Tą biogaje podaje się tak profilaktycznie, zapobiegawczo?

• domi05 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, u nas były kolki i mocne bóle brzuszka i lekarka zaleciła 2x5 kropli. Może zapobiegawczo można dawać 1x5, lekarka powiedziała że to bardzo dobre dla brzuszka więc raczej nie zaszkodzi.

tb732n0a0czusv9c.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My podajemy zapobiegawczo, rano już mamy rytuał rozbieramy piżamke, myjemy buzię rączki i stopki, zakładamy ubranko na dzień dobry i bierzemy biogaie.
    Jak zosia miała raz krew w kupce (chyba po ciastach sklepowych)to dałam podwójna dawkę i na drugi dzień kupa piękna.
    Co więcej mój M sam zaczął brać biogaie bo on nigdy mleka matki nie pił (chyba że krople mojego by ocenić czy córkę mu dobrze karmie;) to mówi że lepiej się czuje .
    Ja o biogai dowiedziałam się od naszego pediatry.
    Na pewno maleństwo nie zaszkodzi. Ja na początku podawałem małej kroplac na setki po 2 kropelki. Teraz już od ok 3MC pije z luzeczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 21:31

agatia lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Agatia, u nas były kolki i mocne bóle brzuszka i lekarka zaleciła 2x5 kropli. Może zapobiegawczo można dawać 1x5, lekarka powiedziała że to bardzo dobre dla brzuszka więc raczej nie zaszkodzi.
    Dzięki za info :) muszę poczytać co nieco o biogai. Co prawda liczę na brak kolek, ale różnie może być :)

• domi05 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na same kolki to kup raczek espimisan, bobotic, delicol, ulgix albo najlepiej jak masz możliwość niemiecki sab simplex.
    Jak będę kiedyś planować drugie dziecko to będzie to pierwsza pozycja w apteczce. W razie gdyby się nie przydały zawsze mogę je odsprzedać bo w Polsce ich kupić nie można.

Dorinka lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    Ja większość waszych rad probowalam juz stosowac.
    Dzis jak kwikil to mialam wlasnie wrazenie ze to z zalu ze nie moze sobie zassac tyle ile mu potrzeba. Moze sie mylę ale mam wrazenie ze przez te oslonki silikonowe strasznie sie meczy z jedzeniem. Na poczatku poki jest duzo mleka jest ok a jak sciagnie ten nadmiar to się robi problem. I jak mu wyciagalam piers podczas placzu to w oslonce bylo prakt6cznie sucho mimo ze w piersi mleko bylo. Przez 5 dni w szpitalu nie bylo czegos takiego i jadlam to co teraz a po powrocie do domu z dnia na dzien jest coraz gorzej. I zjadl dzisiaj o 20 a o 20:40 musialam znowu dawac piers bo znow glodny. I nie wiem ale gdyby to byly jakies bole albo kolki to meczyly by go chyba dluzej a nie tylko czasem przy jedzeniu i zaraz przed kupka nie (chociaz nie wiem czy ma to zwiazek z kupka bo nieraz robi a nie placze)? Bo on jak poje i lezy to nie spi i poplakuje ale na rekach czy w wozku sie uspokaja wiec to chyba nie jakies brzuszkowe sprawy nie? W dzien wydaje mi sie wlasnie ze sie chce przytulać to raz a dwa ze szybko glodnieje.
    Odbijac go odbijam choc nie zawsze bo nieraz usnie na ramieniu i kaplica.
    Polozyc sie bym mogła ale co to da jak ja i tak wystawiam biust co 1-1.5h jak chce a czasem i czesciej. I lezymy razem w lozku bo lapiemy witaminke d ze slonca :)
    Tylko jak go ewentualnie mm karmic bo cos czuje ze to sie tak skonczy? Nawet maz mnie dzis namawial juz. Dam jesc 90ml i powinien wytrzymac 3h. A jak nie to co? Dorabiac czy przetrzymywac go? Czy dawac wode w miedzyczasie?
    Mega zaluje ze mieszkam w takiej dziurze i ani porzadnego pediatry, ani doradcy laktacyjnego. Jakby nie wy to nie wiem co bym zrobila.

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Na same kolki to kup raczek espimisan, bobotic, delicol, ulgix albo najlepiej jak masz możliwość niemiecki sab simplex.
    Jak będę kiedyś planować drugie dziecko to będzie to pierwsza pozycja w apteczce. W razie gdyby się nie przydały zawsze mogę je odsprzedać bo w Polsce ich kupić nie można.
    Mam sabsimplex nie otwarty jeszcze, kolega nam przywiózł zapobiegawczo ;) kiedyś wyczytałam, żeby go nie podawać z uwagi na jakiś składnik, ale powiem szczerze, że nie pamiętam czemu. Ze 2 razy użyłam delicol, jak Mlody kwękał.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, jak da radę przetrzymać albo oszukać się wodą to jak najbardziej możesz tak robić - o ile się to nie odbije na Jego wadze!
    Jeśli będzie krzyczał w niebogłosy z głodu i nic Go nie uspokoi to zrób mu mleczko. Mój też tak dojadał na początku, a jak potem w końcu dojadł to spał kilka ładnych godzin. Doje po dwóch godzinach, potem może po godzinie i w końcu zaśnie najedzony.
    Chyba że zaważysz że z nadmiaru boli Go brzuszek albo jak zjada częściej to bardziej ulewa... Wtedy albo jeśli chce jeść częściej bez względu na to ile zje, rób np. po 60 i dawaj co te 2 godziny - będzie jadł częściej ale mniejsze porcje, które jego brzuszek zdąży strawić.

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Mam sabsimplex nie otwarty jeszcze, kolega nam przywiózł zapobiegawczo ;) kiedyś wyczytałam, żeby go nie podawać z uwagi na jakiś składnik, ale powiem szczerze, że nie pamiętam czemu. Ze 2 razy użyłam delicol, jak Mlody kwękał.
    No u nas już espimisan przestał pomagac i to chyba ostatnia deska ratunku bo młody strasznie się męczy... Został miesiąc do teoretycznego końca kolek i mam nadzieję ze z końcem lipca to wszystko nam odpuści

tb732n0a0czusv9c.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, a czemu karmisz w oslonkach, jeszcze tak się zastanawiam czy to nie kryzys laktacyjny i skok rozwojowy w 3 tygodniu, kolejny może być w 6 tygodniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 22:21

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanko musze karmic w oslonkach cze wzgledu na kształt brodawki. Bez nich wogole nie ma co chycic...

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i w nocy mam zlote dziecko. Zjadl o 21:30 i poszedl spac. Pobudka o prawie 2. 30min jedzonka, zmiana pampersa (bez kupy) i o 2:45 do spania bez płaczu i wydziwiania. Wstał o5.50. I zaczyna sie powoli popierdywanie i stekanie.
    A może problem w dzien jest przez zbyt dlugie przerwy w nocy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 06:03

3i49o7esw7obg123.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dorinka przez pierwszy miesiąc staraj się karmić synka co 3 h również w nocy. Jest to też ważne dla twojej laktacji

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosz kurcze ksanka tylko on nie chce jesc podczas tej najdłuższej przerwy w nocy. Wybudzsm go a on mi znow usypia bo nie chce jesc.
    Wogole to chyba znajde jakis watek na "Po narodzinach" bo tu na cukrzycowym dziewczyna zasmiecam swoimi problemami :) Jak bede miala chwilę jakis znalezc to napisze tutaj i byloby mi bardzo molo gdybyście pomogly :)

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Nosz kurcze ksanka tylko on nie chce jesc podczas tej najdłuższej przerwy w nocy. Wybudzsm go a on mi znow usypia bo nie chce jesc.
    Wogole to chyba znajde jakis watek na "Po narodzinach" bo tu na cukrzycowym dziewczyna zasmiecam swoimi problemami :) Jak bede miala chwilę jakis znalezc to napisze tutaj i byloby mi bardzo molo gdybyście pomogly :)
    Pisz pisz bo za niedługo bedziesz dawała rady, co i jak :) ja też pewnie będę wojowac z kp, bo z synkiem szybko dopuściłam.

‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ