WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    No i co. Musialam dzis wyjsc. Więc udalo mi sie odciagnac 30ml i 60 dalam mm ale zostawil ok 15ml wiec wylalam. Zjadl ok 16.30 i......nie śpi :| A jezyk już wyciaga jakby był glodny. Sam nie polezy bo zaczyna plakac a smoczka nie chce.
    Jak to możliwe ze tak spokojne w brzuchu dziecko tak daje popalic w ciagu dnia.
    Dorinka, nasz Dominik też domagał się obecności. Byle przy nim być, ak odeszłam to krzyk... To też chyba normalne. Może ponoś Go troszkę? JEst malutki i potrzebuje się przytulić. Tyle czasu był cały czas z Tobą.:-)
    Ja początkowo też karmiłam Go mm na żądanie. Musi się przyzwyczaić. Z czasem coraz dłużej będzie wytrzymywał. Ja dopiero jakoś w połowie drugiego miesiąca zaczynałam próbować przestawiać Go na cykl trzygodzinny. Trochę nerwów mnie to kosztowało... Ale trzeba być konsekwentym i spokojnym... Ponoś, potul, spróbuj dać wodę (choć u nas to się nie sprawdzało bo się denerwował że daję butlę a w niej nie ma mleka...;p)

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ksanko napisz coś więcej o biogai, co to za wynalazek, bo coraz więcej mam o tym pisze.
    Agatia, to probiotyk na pracę jelit

agatia lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i co tu się z Wami porobiło przez te 2 miesiące jak mnie nie było?
    Kamcia? Agatia?
    Jak byłam na porodówce to tu zupełnie inna atmosfera była... I przecież Wy się zawsze wspierałyście a nie kłóciłyście...
    Dajcie spokój... Nie warto kłócić się na temat lekarzy... Każdy robi jak uważa... Każdy chce jak najlepiej dla swojego maleństwa

twardan lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biogaia jest probiotykiem stworzonym na bazie kobiecego mleka, jest dosyć drogi 28PLN w Gemini wiele mam używa i sobie chwała. Profilaktyczna dawka to 5 kropelek.

Dorinka, polecam Harweya Karpa i jego podejście do dzieci.

agatia lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz przecież nie czas na kłótnie. Już ta głupia cukrzyca daje nieźle popalić. Nie ma się co denerwować. Popatrzcie na mojego Domisia. Za niedługo Wy będziecie mieć takie maluszki i to jest teraz najważniejsze! Im Wasze nerwy i kłótnie nie posłużą!
    I tak! będę tą która Was będzie moralizować i ściągać na ziemię mimo że najmłodsza!

ksanka, twardan lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ksanko i Domi za info. Tą biogaje podaje się tak profilaktycznie, zapobiegawczo?

• domi05 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, u nas były kolki i mocne bóle brzuszka i lekarka zaleciła 2x5 kropli. Może zapobiegawczo można dawać 1x5, lekarka powiedziała że to bardzo dobre dla brzuszka więc raczej nie zaszkodzi.

tb732n0a0czusv9c.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My podajemy zapobiegawczo, rano już mamy rytuał rozbieramy piżamke, myjemy buzię rączki i stopki, zakładamy ubranko na dzień dobry i bierzemy biogaie.
    Jak zosia miała raz krew w kupce (chyba po ciastach sklepowych)to dałam podwójna dawkę i na drugi dzień kupa piękna.
    Co więcej mój M sam zaczął brać biogaie bo on nigdy mleka matki nie pił (chyba że krople mojego by ocenić czy córkę mu dobrze karmie;) to mówi że lepiej się czuje .
    Ja o biogai dowiedziałam się od naszego pediatry.
    Na pewno maleństwo nie zaszkodzi. Ja na początku podawałem małej kroplac na setki po 2 kropelki. Teraz już od ok 3MC pije z luzeczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 21:31

agatia lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Agatia, u nas były kolki i mocne bóle brzuszka i lekarka zaleciła 2x5 kropli. Może zapobiegawczo można dawać 1x5, lekarka powiedziała że to bardzo dobre dla brzuszka więc raczej nie zaszkodzi.
    Dzięki za info :) muszę poczytać co nieco o biogai. Co prawda liczę na brak kolek, ale różnie może być :)

• domi05 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na same kolki to kup raczek espimisan, bobotic, delicol, ulgix albo najlepiej jak masz możliwość niemiecki sab simplex.
    Jak będę kiedyś planować drugie dziecko to będzie to pierwsza pozycja w apteczce. W razie gdyby się nie przydały zawsze mogę je odsprzedać bo w Polsce ich kupić nie można.

Dorinka lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    Ja większość waszych rad probowalam juz stosowac.
    Dzis jak kwikil to mialam wlasnie wrazenie ze to z zalu ze nie moze sobie zassac tyle ile mu potrzeba. Moze sie mylę ale mam wrazenie ze przez te oslonki silikonowe strasznie sie meczy z jedzeniem. Na poczatku poki jest duzo mleka jest ok a jak sciagnie ten nadmiar to się robi problem. I jak mu wyciagalam piers podczas placzu to w oslonce bylo prakt6cznie sucho mimo ze w piersi mleko bylo. Przez 5 dni w szpitalu nie bylo czegos takiego i jadlam to co teraz a po powrocie do domu z dnia na dzien jest coraz gorzej. I zjadl dzisiaj o 20 a o 20:40 musialam znowu dawac piers bo znow glodny. I nie wiem ale gdyby to byly jakies bole albo kolki to meczyly by go chyba dluzej a nie tylko czasem przy jedzeniu i zaraz przed kupka nie (chociaz nie wiem czy ma to zwiazek z kupka bo nieraz robi a nie placze)? Bo on jak poje i lezy to nie spi i poplakuje ale na rekach czy w wozku sie uspokaja wiec to chyba nie jakies brzuszkowe sprawy nie? W dzien wydaje mi sie wlasnie ze sie chce przytulać to raz a dwa ze szybko glodnieje.
    Odbijac go odbijam choc nie zawsze bo nieraz usnie na ramieniu i kaplica.
    Polozyc sie bym mogła ale co to da jak ja i tak wystawiam biust co 1-1.5h jak chce a czasem i czesciej. I lezymy razem w lozku bo lapiemy witaminke d ze slonca :)
    Tylko jak go ewentualnie mm karmic bo cos czuje ze to sie tak skonczy? Nawet maz mnie dzis namawial juz. Dam jesc 90ml i powinien wytrzymac 3h. A jak nie to co? Dorabiac czy przetrzymywac go? Czy dawac wode w miedzyczasie?
    Mega zaluje ze mieszkam w takiej dziurze i ani porzadnego pediatry, ani doradcy laktacyjnego. Jakby nie wy to nie wiem co bym zrobila.

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Na same kolki to kup raczek espimisan, bobotic, delicol, ulgix albo najlepiej jak masz możliwość niemiecki sab simplex.
    Jak będę kiedyś planować drugie dziecko to będzie to pierwsza pozycja w apteczce. W razie gdyby się nie przydały zawsze mogę je odsprzedać bo w Polsce ich kupić nie można.
    Mam sabsimplex nie otwarty jeszcze, kolega nam przywiózł zapobiegawczo ;) kiedyś wyczytałam, żeby go nie podawać z uwagi na jakiś składnik, ale powiem szczerze, że nie pamiętam czemu. Ze 2 razy użyłam delicol, jak Mlody kwękał.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, jak da radę przetrzymać albo oszukać się wodą to jak najbardziej możesz tak robić - o ile się to nie odbije na Jego wadze!
    Jeśli będzie krzyczał w niebogłosy z głodu i nic Go nie uspokoi to zrób mu mleczko. Mój też tak dojadał na początku, a jak potem w końcu dojadł to spał kilka ładnych godzin. Doje po dwóch godzinach, potem może po godzinie i w końcu zaśnie najedzony.
    Chyba że zaważysz że z nadmiaru boli Go brzuszek albo jak zjada częściej to bardziej ulewa... Wtedy albo jeśli chce jeść częściej bez względu na to ile zje, rób np. po 60 i dawaj co te 2 godziny - będzie jadł częściej ale mniejsze porcje, które jego brzuszek zdąży strawić.

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Mam sabsimplex nie otwarty jeszcze, kolega nam przywiózł zapobiegawczo ;) kiedyś wyczytałam, żeby go nie podawać z uwagi na jakiś składnik, ale powiem szczerze, że nie pamiętam czemu. Ze 2 razy użyłam delicol, jak Mlody kwękał.
    No u nas już espimisan przestał pomagac i to chyba ostatnia deska ratunku bo młody strasznie się męczy... Został miesiąc do teoretycznego końca kolek i mam nadzieję ze z końcem lipca to wszystko nam odpuści

tb732n0a0czusv9c.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, a czemu karmisz w oslonkach, jeszcze tak się zastanawiam czy to nie kryzys laktacyjny i skok rozwojowy w 3 tygodniu, kolejny może być w 6 tygodniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 22:21

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanko musze karmic w oslonkach cze wzgledu na kształt brodawki. Bez nich wogole nie ma co chycic...

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i w nocy mam zlote dziecko. Zjadl o 21:30 i poszedl spac. Pobudka o prawie 2. 30min jedzonka, zmiana pampersa (bez kupy) i o 2:45 do spania bez płaczu i wydziwiania. Wstał o5.50. I zaczyna sie powoli popierdywanie i stekanie.
    A może problem w dzien jest przez zbyt dlugie przerwy w nocy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 06:03

3i49o7esw7obg123.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dorinka przez pierwszy miesiąc staraj się karmić synka co 3 h również w nocy. Jest to też ważne dla twojej laktacji

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosz kurcze ksanka tylko on nie chce jesc podczas tej najdłuższej przerwy w nocy. Wybudzsm go a on mi znow usypia bo nie chce jesc.
    Wogole to chyba znajde jakis watek na "Po narodzinach" bo tu na cukrzycowym dziewczyna zasmiecam swoimi problemami :) Jak bede miala chwilę jakis znalezc to napisze tutaj i byloby mi bardzo molo gdybyście pomogly :)

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Nosz kurcze ksanka tylko on nie chce jesc podczas tej najdłuższej przerwy w nocy. Wybudzsm go a on mi znow usypia bo nie chce jesc.
    Wogole to chyba znajde jakis watek na "Po narodzinach" bo tu na cukrzycowym dziewczyna zasmiecam swoimi problemami :) Jak bede miala chwilę jakis znalezc to napisze tutaj i byloby mi bardzo molo gdybyście pomogly :)
    Pisz pisz bo za niedługo bedziesz dawała rady, co i jak :) ja też pewnie będę wojowac z kp, bo z synkiem szybko dopuściłam.

‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ