Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ha ha
Agatia ma problem bo diabetolodzy wrzucają wszystkie cukrzyce do jednego wora wlasnie sama wrzuciła diabetologow do jednego wora
Brawo! !
I przypominam że też nie byłaś zadowolona z pierwszej wizyty w poradni dla ciężarnych - sama stwierdziłas ze po co tam jeździć skoro gadają to samo co inniskąd u ciebie takie zmiany zdania!???
Zapomniałaś dodać że tobie nawet krzywa wyszła prawidłowa i długo diabetolog nie kwalifikowal do prowadzenia z cukrzycaa dziś porównujesz się z innymi! !!
-
Twardan - napiszę Ci tyle, a potem się rozwinę jak wrócę ze sklepu - taka diagnoza jak ten doktor Ci postawił, to śmiech na sali. Nie przejmuj się w ogóle.
Typ cukrzycy lekarz jest w stanie ocenić po 8-12!!! tygodniach od porodu, kiedy cofną się wszystkie zmiany wywołane ciążą. I właśnie wtedy powinno się zrobić krzywą. Wytyczne amerykańskie tak każą (bodajże, już mi się wszystko w jedno zlało...).
Na razie nie bój żaby i nie stresuj się tym. Na diagnostykę przyjdzie czas PÓŹNIEEEEEEJ!!!
Proszę napisz więcej o swoim porodzie, jeśli nie jest to zbyt nieprzyjemne dla Ciebie. Czy ja dobrze rozumiem, że miałaś przetaczaną krew? Jaka była przyczyna krwotoku? Ktoś z Tobą rozmawiał na ten temat?
Ściskam Cię mocno. Głupotami się nie przejmuj.twardan lubi tę wiadomość
-
Oj Dziewczyny
Ja to nawet pójdę dalej niż Agatia, uważam, ze diabetolodzy w kwestii cukrzycy ciężarnych to wszyscy jadą po omacku, bo SAMI przyznają, ze cukrzyca ciężarnych jest mało zbadana. Miałam do czynienia z doktorem medycyny w poradni dla ciężarnych i nie zaimponował mi wiedza, za to zszokował konstatacja, ze on i tak nic innego mi nie doradzi, bo jakby coś, to go pozwę. Za każdym razem schematy i oczy jak żarówki jak powiesz coś niestandardowego o swojej cukrzycy.
Kamciu, ja tutaj nie widzę nic prostackiego w tym, co pisze Agatia i tez chyba sie nie porównuje do nikogo, tylko mówi jak było u niej, a przecież pamietajmy, ze żadna z nas nie jest w identycznej sytuacji. Jak czytam, to każda z nas ma wlasnie inny przypadek. Jednej wyszło w I trymestrze, inna ma podejrzenie prawdziwej cukrzycy, jednej szkodzi bob, innej czereśnie. itd. Dlatego trudno cokolwiek komuś doradzić, bo cukrzyca u każdego wyglada trochę inaczej. tym sposobem żadna z nas nie mogłaby nikomu nic doradzić, albo posłużyć sie swoim przykładem.
To jest tylko luźne forum, każda z nas dzieli sie tym, co uważa za słuszne, nie ma sie co spinać -
Rodzinny dał skierowanie do diabetologa i sie umówiłam juz na poniedziałek
wizytę u gina mam we wtorek wiec juz do gina pójdę z decyzja co robic od diabetologa
cieszę sie ze udało sie tak szybko dostać. Normalnie czeka sie prawie rok. A ze ciąża to szybko wciskają
No i rodzinny tez uspokoił mówi ze cukier jest podwyższony ze trzeba iść na konsultacje do diabetologa ale mówi ze na moim miejscu by sie nie kul do poniedziałku tylko poczekał na decyzje od diabetologa i na receptę na paski od niego. Gdyż rodzinny nir moze mi nadzieje wystawić recepty z refundacja dopóki nie mam stwierdzonej cukrzycy. Wiec dieta dieta ale do poniedziałku sie nie kłuje. Posłucham rodzinnegoi zobacze co powie na te wyniki diabetolog i co ile bedzie kazał sobie mierzyć. Bo tak sir kłuć aby kłuć to nie ma sensu. Tym bardziej Że te paski kosztują 50zl (bez refundacji) za 50 sztuk czyli starcza około na 10 dni a z refundacja kosztują około 10 zł. Dlatego sie wstrzymam do decyzji od specjalisty
Juz mi duzo lepiej jak mnie każdy uspokaja.
Poznałam przy okazji położna środowiskowa ktora bedzie dzwonić i pytać sie o stan zdrowia i powiedziała ze mnie odwiedzi. I ona tez uspokajała mnie ze to wcale nie wysoki wynik i zapewne wystarczy wyeliminować cukryagatia, goodwill lubią tę wiadomość
-
Agusienka
Nie jesteś w temacie! !!agatia najmadrzejsza a zapomniała powtarzać ze ona ma nawet krzywa prawidłowa i diabetolog nie widziała u niej cukrzycy. Wiec agatia 4-5 lekarzy odwiedziła by...dali jej insulinę . Tak. Insulinę! !!znalazła w końcu takiego który niby gada jak jej się podoba (niby bo po powrocie sama tu napisała ze nic ciekawego jej nie powiedzieli ).
A może nie ma cukrzycy ciążowej? ??a radzi innym co jeść! !! No cóż
Temat ciągnie się od lutego -
Dominik, super chłopaczek
jakie ma wyraziste rysy już! Ja to bym chciała od razu takiego 2 miesięcznego. czy to wanienka z Ikei? Tez kupiłam
Dobrze sie sprawuje? Widzę, ze podkładają tam jeszcze pieluszkę, chyba to jest bambusowa, jeśli dobrze poznaje....
domi05 lubi tę wiadomość
-
ha ha ha, ale sie usmiałam
Nie będę komentować wyników krzywej z 9tc będąc w 32 tc
ha ha ha Z jakichs przyczyn poradnie na nfz mnie przyjmują, zakwalifikowali mnie do cukrzycy, no chyba, że się podkładają
ha ha ha.
Co do Wawy to nie muszę się tłumaczyć czy i dla czego zmieniłam o nich zdanie, bo tylko krowa nie zmienia poglądów
I ponawiam, jak nie pasują moje wpisy, proszę nie czytać
A diabów, jak będę miała ochotę to odwiedzę jeszcze 100i nie omieszkam tu o tym napisać
-
Dobrze agatia
Ustępuje głupocie
Jednak oficjalnie się wypisuje z wątkustrasznie poziom się tu zaniżył.
I to ty sama pisałaś ze diabetolog nie uznał i ciebie cukrzycy i nawet refundacji nie miałaś. Wystarczy wrócić do twoich pierwszych wpisów. A jak na takie babsko trafili to się nie dziwię ze ustalilinajpierw sama sobie wmawialas cukrzycę i konieczność insuliny a teraz ozdrowialas
nie rozwalasz teraz dziecku organów owocami? ?hehe
Jesteś dziwna.
Sama sobie zaprzeczasz...
-
nie rozwaliłam organow owocami bo jem z chlebem
zgodnie z zaleceniami.
Zajmij się chodakami, kłótniami z Janką, sąsiadką z działki, szwagierką, bo to ci najlepiej wychodzi, a ode mnie wara
W 9tc nie miałam refundacji, jak krzywa była ok to żadna tajemnicawięc nie wiem, czym się ekscytujesz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 14:00
-
kamciaelcia wrote:Agusienka
Nie jesteś w temacie! !!agatia najmadrzejsza a zapomniała powtarzać ze ona ma nawet krzywa prawidłowa i diabetolog nie widziała u niej cukrzycy. Wiec agatia 4-5 lekarzy odwiedziła by...dali jej insulinę . Tak. Insulinę! !!znalazła w końcu takiego który niby gada jak jej się podoba (niby bo po powrocie sama tu napisała ze nic ciekawego jej nie powiedzieli ).
A może nie ma cukrzycy ciążowej? ??a radzi innym co jeść! !! No cóż
Temat ciągnie się od lutego
Jejku, ale my to mamy wszystkie rożne podejście, ja to od insuliny chciałam uciec, a inni chcą ja brać, choć im nie dają
Wracając do wątku, od jakiegoś czasu z uwagi na skurcze w łydkach zaczęłam brać wiecej magnezu i nie wiem, czy to dlatego, czy nie, ale mam dobry cukier na czczo! Po posiłkach tez bdb, wczoraj tylko raz 100 przekroczyłam. Także nie wiem, czy to faktycznie 36 tydzień tak działa, czy ten magnez, ale poczytałam o tym i magnez ma bardzo duże znaczenie przy cukrzycy. Także próbujcie Dziewczyny, moze i u Was zadziała! -
Agusieńka poczytaj od lutego
Będziesz miała ogląd
Ja magnez biorę tez z uwagi na skurcze w łydkach, ale jest w słodkiej panierce i nie wiem, czy ma jakiś wpływ na cukry
Nie spotkałam się z info, że magnez wpływa na cukry, gdzie znalazłaś takie info?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 14:04
-
Agusienka1985 wrote:Dominik, super chłopaczek
jakie ma wyraziste rysy już! Ja to bym chciała od razu takiego 2 miesięcznego. czy to wanienka z Ikei? Tez kupiłam
Dobrze sie sprawuje? Widzę, ze podkładają tam jeszcze pieluszkę, chyba to jest bambusowa, jeśli dobrze poznaje....
Co do wanienki to ogólnie fajna, służy też jako miska na pranie. Jak Dominik grzecznie leży to w porządku ale jam ma zły dzień i prostuje nóżki, i się wyrywa to się odpycha i trzeba uważać na główkę więc nie wiem czy lepsza nie byłaby ciut dłuższa.Agusienka1985 lubi tę wiadomość