WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha
    Agatia ma problem bo diabetolodzy wrzucają wszystkie cukrzyce do jednego wora wlasnie sama wrzuciła diabetologow do jednego wora :D
    Brawo! !
    I przypominam że też nie byłaś zadowolona z pierwszej wizyty w poradni dla ciężarnych - sama stwierdziłas ze po co tam jeździć skoro gadają to samo co inni :D skąd u ciebie takie zmiany zdania!???
    Zapomniałaś dodać że tobie nawet krzywa wyszła prawidłowa i długo diabetolog nie kwalifikowal do prowadzenia z cukrzyca :) a dziś porównujesz się z innymi! !!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytaj uważnie, to doczytasz, że pisałam iż krzywą miałam ok, ale diab i tak kazała nie powtarzać.
    A to, że wrzucam sporą część lekarzy do jednego wora... Cóż... mam do tego prawo żyjąc w wolnym kraju :)

• goodwill Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan - napiszę Ci tyle, a potem się rozwinę jak wrócę ze sklepu - taka diagnoza jak ten doktor Ci postawił, to śmiech na sali. Nie przejmuj się w ogóle.
    Typ cukrzycy lekarz jest w stanie ocenić po 8-12!!! tygodniach od porodu, kiedy cofną się wszystkie zmiany wywołane ciążą. I właśnie wtedy powinno się zrobić krzywą. Wytyczne amerykańskie tak każą (bodajże, już mi się wszystko w jedno zlało...).
    Na razie nie bój żaby i nie stresuj się tym. Na diagnostykę przyjdzie czas PÓŹNIEEEEEEJ!!!

Proszę napisz więcej o swoim porodzie, jeśli nie jest to zbyt nieprzyjemne dla Ciebie. Czy ja dobrze rozumiem, że miałaś przetaczaną krew? Jaka była przyczyna krwotoku? Ktoś z Tobą rozmawiał na ten temat?

Ściskam Cię mocno. Głupotami się nie przejmuj.

twardan lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze masz prawo
    Ale krzywa była w normie a ty się nadal porównujesz
    Prostackie
    A czytam cie od lutego

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla Ciebie może być prostackie, jakoś Teoja opinia średnio mnie obchodzi :) żeby nie rzec, że wcale :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 12:46

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale twoje opinie często są nie na miejscu i razi to

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ale twoje opinie często są nie na miejscu i razi to
    To ich nie czytaj, nie będą Cię razić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:06

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Dziewczyny :) Ja to nawet pójdę dalej niż Agatia, uważam, ze diabetolodzy w kwestii cukrzycy ciężarnych to wszyscy jadą po omacku, bo SAMI przyznają, ze cukrzyca ciężarnych jest mało zbadana. Miałam do czynienia z doktorem medycyny w poradni dla ciężarnych i nie zaimponował mi wiedza, za to zszokował konstatacja, ze on i tak nic innego mi nie doradzi, bo jakby coś, to go pozwę. Za każdym razem schematy i oczy jak żarówki jak powiesz coś niestandardowego o swojej cukrzycy.

Kamciu, ja tutaj nie widzę nic prostackiego w tym, co pisze Agatia i tez chyba sie nie porównuje do nikogo, tylko mówi jak było u niej, a przecież pamietajmy, ze żadna z nas nie jest w identycznej sytuacji. Jak czytam, to każda z nas ma wlasnie inny przypadek. Jednej wyszło w I trymestrze, inna ma podejrzenie prawdziwej cukrzycy, jednej szkodzi bob, innej czereśnie. itd. Dlatego trudno cokolwiek komuś doradzić, bo cukrzyca u każdego wyglada trochę inaczej. tym sposobem żadna z nas nie mogłaby nikomu nic doradzić, albo posłużyć sie swoim przykładem.

To jest tylko luźne forum, każda z nas dzieli sie tym, co uważa za słuszne, nie ma sie co spinać :)

relganliumoc9u3n.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzinny dał skierowanie do diabetologa i sie umówiłam juz na poniedziałek :) wizytę u gina mam we wtorek wiec juz do gina pójdę z decyzja co robic od diabetologa :) cieszę sie ze udało sie tak szybko dostać. Normalnie czeka sie prawie rok. A ze ciąża to szybko wciskają :)
    No i rodzinny tez uspokoił mówi ze cukier jest podwyższony ze trzeba iść na konsultacje do diabetologa ale mówi ze na moim miejscu by sie nie kul do poniedziałku tylko poczekał na decyzje od diabetologa i na receptę na paski od niego. Gdyż rodzinny nir moze mi nadzieje wystawić recepty z refundacja dopóki nie mam stwierdzonej cukrzycy. Wiec dieta dieta ale do poniedziałku sie nie kłuje. Posłucham rodzinnego :) i zobacze co powie na te wyniki diabetolog i co ile bedzie kazał sobie mierzyć. Bo tak sir kłuć aby kłuć to nie ma sensu. Tym bardziej Że te paski kosztują 50zl (bez refundacji) za 50 sztuk czyli starcza około na 10 dni a z refundacja kosztują około 10 zł. Dlatego sie wstrzymam do decyzji od specjalisty :)
    Juz mi duzo lepiej jak mnie każdy uspokaja.
    Poznałam przy okazji położna środowiskowa ktora bedzie dzwonić i pytać sie o stan zdrowia i powiedziała ze mnie odwiedzi. I ona tez uspokajała mnie ze to wcale nie wysoki wynik i zapewne wystarczy wyeliminować cukry :)

agatia, goodwill lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super adrenalina, że tak szybko wszystko zalatwiłas :)

adrenalina lubi tę wiadomość

• domi05 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kilka fotek dla ciotek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 08:51

adrenalina, Agusienka1985, kamciaelcia, żabka04, twardan, ksanka lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi jaki on cudny :) a jaki już duży kawaler :) jak ten czas szybko leci, już Dominik skończył 2 miesiące szok :)

domi05 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka
    Nie jesteś w temacie! !!agatia najmadrzejsza a zapomniała powtarzać ze ona ma nawet krzywa prawidłowa i diabetolog nie widziała u niej cukrzycy. Wiec agatia 4-5 lekarzy odwiedziła by...dali jej insulinę . Tak. Insulinę! !!znalazła w końcu takiego który niby gada jak jej się podoba (niby bo po powrocie sama tu napisała ze nic ciekawego jej nie powiedzieli ).
    A może nie ma cukrzycy ciążowej? ??a radzi innym co jeść! !! No cóż
    Temat ciągnie się od lutego

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominik, super chłopaczek :) jakie ma wyraziste rysy już! Ja to bym chciała od razu takiego 2 miesięcznego. czy to wanienka z Ikei? Tez kupiłam :) Dobrze sie sprawuje? Widzę, ze podkładają tam jeszcze pieluszkę, chyba to jest bambusowa, jeśli dobrze poznaje....

domi05 lubi tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha ha, ale sie usmiałam :) Nie będę komentować wyników krzywej z 9tc będąc w 32 tc :) ha ha ha Z jakichs przyczyn poradnie na nfz mnie przyjmują, zakwalifikowali mnie do cukrzycy, no chyba, że się podkładają ;) ha ha ha.
    Co do Wawy to nie muszę się tłumaczyć czy i dla czego zmieniłam o nich zdanie, bo tylko krowa nie zmienia poglądów :)
    I ponawiam, jak nie pasują moje wpisy, proszę nie czytać :)
    A diabów, jak będę miała ochotę to odwiedzę jeszcze 100 :) i nie omieszkam tu o tym napisać :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze agatia
    Ustępuje głupocie
    Jednak oficjalnie się wypisuje z wątku :D strasznie poziom się tu zaniżył.
    I to ty sama pisałaś ze diabetolog nie uznał i ciebie cukrzycy i nawet refundacji nie miałaś. Wystarczy wrócić do twoich pierwszych wpisów. A jak na takie babsko trafili to się nie dziwię ze ustalili :D najpierw sama sobie wmawialas cukrzycę i konieczność insuliny a teraz ozdrowialas :D nie rozwalasz teraz dziecku organów owocami? ?hehe
    Jesteś dziwna.
    Sama sobie zaprzeczasz...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie rozwaliłam organow owocami bo jem z chlebem :) zgodnie z zaleceniami.
    Zajmij się chodakami, kłótniami z Janką, sąsiadką z działki, szwagierką, bo to ci najlepiej wychodzi, a ode mnie wara :)
    W 9tc nie miałam refundacji, jak krzywa była ok to żadna tajemnica :) więc nie wiem, czym się ekscytujesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 14:00

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Agusienka
    Nie jesteś w temacie! !!agatia najmadrzejsza a zapomniała powtarzać ze ona ma nawet krzywa prawidłowa i diabetolog nie widziała u niej cukrzycy. Wiec agatia 4-5 lekarzy odwiedziła by...dali jej insulinę . Tak. Insulinę! !!znalazła w końcu takiego który niby gada jak jej się podoba (niby bo po powrocie sama tu napisała ze nic ciekawego jej nie powiedzieli ).
    A może nie ma cukrzycy ciążowej? ??a radzi innym co jeść! !! No cóż
    Temat ciągnie się od lutego
    Hehe, No nie wiadomo z ta cukrzyca. Ja miałam 93 i już cukrzyca, a gdybym miała inny dzień i 91 to by nie było cukrzycy...teoretycznie moze być i na odwrót, komuś wyszło poniżej, a moze te cukrzyce wlasnie mieć. Nie czytałam wątku od lutego niestety, ale myśle, ze nie ma co tutaj sie irytować i używać argumentów ad personam. Przypuszczam, ze moze na glukometrze wychodziły przekroczenia i dlatego ta insulina. Każda z nas moze mieć racje lub jej nie mieć niezależnie, czy ma prawdziwa cukrzyce ciężarnych czy nie ;)

Jejku, ale my to mamy wszystkie rożne podejście, ja to od insuliny chciałam uciec, a inni chcą ja brać, choć im nie dają :):)

Wracając do wątku, od jakiegoś czasu z uwagi na skurcze w łydkach zaczęłam brać wiecej magnezu i nie wiem, czy to dlatego, czy nie, ale mam dobry cukier na czczo! Po posiłkach tez bdb, wczoraj tylko raz 100 przekroczyłam. Także nie wiem, czy to faktycznie 36 tydzień tak działa, czy ten magnez, ale poczytałam o tym i magnez ma bardzo duże znaczenie przy cukrzycy. Także próbujcie Dziewczyny, moze i u Was zadziała!

relganliumoc9u3n.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusieńka poczytaj od lutego :) Będziesz miała ogląd :)
    Ja magnez biorę tez z uwagi na skurcze w łydkach, ale jest w słodkiej panierce i nie wiem, czy ma jakiś wpływ na cukry ;)
    Nie spotkałam się z info, że magnez wpływa na cukry, gdzie znalazłaś takie info?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 14:04

• domi05 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Dominik, super chłopaczek :) jakie ma wyraziste rysy już! Ja to bym chciała od razu takiego 2 miesięcznego. czy to wanienka z Ikei? Tez kupiłam :) Dobrze sie sprawuje? Widzę, ze podkładają tam jeszcze pieluszkę, chyba to jest bambusowa, jeśli dobrze poznaje....
    Agusieńka, pieluszka normalna, tetrowa. Tatusiowi tak się lepiej kąpie :-)
    Co do wanienki to ogólnie fajna, służy też jako miska na pranie. Jak Dominik grzecznie leży to w porządku ale jam ma zły dzień i prostuje nóżki, i się wyrywa to się odpycha i trzeba uważać na główkę więc nie wiem czy lepsza nie byłaby ciut dłuższa.

Agusienka1985 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ